Αποστολέας Θέμα: Φ ω τ ο γ ρ α φ ί α  (Αναγνώστηκε 457303 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος georges

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Φ ω τ ο γ ρ α φ ί α
« Απάντηση #1540 στις: Οκτώβριος 05, 2019, 04:02:03 μμ »
πηγα σημερα να το παρω σε δυο μεγαλες αλυσιδες, εφαγα πορτα και στις δυο! τουλαχιστον 20 μερες αναμονη!
Καπελο και το ειχες επιτόπου...

Στάλθηκε από το LG-H930 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Βοήθησε τον Φλίπερ να κρατήσει τον τίτλο του...Γίνε κι εσύ ΔΩΡΟ*, μπορείς!!!

* ΔΩΡΟ  = ΔΩρητής ΡΟλογιών

Αποσυνδεδεμένος batman1345

• Tourbillion
  • Δημήτρης
    • Προφίλ
« Απάντηση #1541 στις: Οκτώβριος 05, 2019, 04:17:09 μμ »

Χαχαχαχαχα

Sent from Huawei P8 using Tapatalk Pro

Panerai is not just a watch... It's a lifestyle!

Αποσυνδεδεμένος Efthimis

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #1542 στις: Οκτώβριος 05, 2019, 04:37:42 μμ »
πηγα σημερα να το παρω σε δυο μεγαλες αλυσιδες, εφαγα πορτα και στις δυο! τουλαχιστον 20 μερες αναμονη!
Κι εδώ τα ίδια, βέβαια παίζουν πολλά με καπέλο

Πάντα γύρω στο Νοέμβρη αγοράζω καινούριο iPhone ώστε να έχουν βγει οι πρώτες παρτίδες και τυχόν «παιδικές ασθένειες» σε HW

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Αποσυνδεδεμένος GiannisTissot

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #1543 στις: Οκτώβριος 05, 2019, 04:52:40 μμ »
Φίλε προσπάθησα αλλά πέρασε μια κ@λαρα και μείναμε άφωνοι...

Χαχαχαχαχα

Sent from Huawei P8 using Tapatalk Pro

Axaxaxaxaaaaaaaaaa

Στάλθηκε από το SM-J530F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

The front tells the time and the back tells the story.

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #1544 στις: Οκτώβριος 05, 2019, 04:53:14 μμ »
Λίμνη βουλιαγμένης...

Αποσυνδεδεμένος gkblues

• Tourbillion
    • Προφίλ
    • https://www.instagram.com/gkblues/
« Απάντηση #1545 στις: Οκτώβριος 05, 2019, 09:42:09 μμ »

Αποσυνδεδεμένος dennis66

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #1546 στις: Οκτώβριος 08, 2019, 07:10:09 μμ »

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #1547 στις: Οκτώβριος 08, 2019, 08:29:15 μμ »
..

Αποσυνδεδεμένος WasteG8

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #1548 στις: Οκτώβριος 08, 2019, 09:00:25 μμ »
Θέλω να πω κάτι τόσο ασχετο όσο και σχετικό με το θεμα.  :?

Από τότε που εξελίχθηκαν οι φωτογραφικές μηχανές των κινητών χάθηκε λίγο η "μαγκιά" του φωτογράφου.

Νομίζω ότι έγινε πολύ πιο εύκολο να βγάλουν καλή φωτογραφία και εκείνοι που με μια φωτογραφική μηχανή και ένα Lightroom ή Photoshop δεν υπήρχε περίπτωση να την βγάλουν ποτέ.

Δεν το αναφέρω σαν κακό. Απλά σαν διαπίστωση.

Επειδή με την φωτογραφία έχω τρελο κόλλημα, την προσοχή μου και τον θαυμασμό μου τραβάνε κυρίως φωτογραφίες που έχουν τραβηχτεί από φωτογραφική μηχανή (ή κινητό) με χρήση manual ρυθμίσεων και χωρίς ένα σκασμό έτοιμα φιλτρα κινητού που συνήθως δεν ξέρει ο χρήστης τι κάνει, απλά πηγαίνει εκ του αποτελέσματος.

Περισσότερο εστιάζω στο ωραίο κάδρο και το μάτι του φωτογράφου παρά στην ικανότητα του να χρησιμοποιεί έτοιμα φίλτρα.

Και ευτυχώς το φόρουμ έχει και τέτοιους ανθρώπους που μας κάνουν να χαζεύουμε.  :supz:
Τσαντίζομαι με κάποιους τύπους που το παίζουν κουλτουριάρηδες και μιλάνε για τον Mozart χωρίς να έχουν δει ούτε έναν πίνακά του...

Αποσυνδεδεμένος exDIVER600

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #1549 στις: Οκτώβριος 08, 2019, 11:46:30 μμ »

Από τότε που εξελίχθηκαν οι φωτογραφικές μηχανές των κινητών χάθηκε λίγο η "μαγκιά" του φωτογράφου.

Νομίζω ότι έγινε πολύ πιο εύκολο να βγάλουν καλή φωτογραφία και εκείνοι που με μια φωτογραφική μηχανή και ένα Lightroom ή Photoshop δεν υπήρχε περίπτωση να την βγάλουν ποτέ.

Επειδή με την φωτογραφία έχω τρελο κόλλημα, την προσοχή μου και τον θαυμασμό μου τραβάνε κυρίως φωτογραφίες που έχουν τραβηχτεί από φωτογραφική μηχανή (ή κινητό) με χρήση manual ρυθμίσεων και χωρίς ένα σκασμό έτοιμα φιλτρα κινητού που συνήθως δεν ξέρει ο χρήστης τι κάνει, απλά πηγαίνει εκ του αποτελέσματος.

Περισσότερο εστιάζω στο ωραίο κάδρο και το μάτι του φωτογράφου παρά στην ικανότητα του να χρησιμοποιεί έτοιμα φίλτρα.

Και ευτυχώς το φόρουμ έχει και τέτοιους ανθρώπους που μας κάνουν να χαζεύουμε.  :supz:

Καλά τα λες. Ειδικά με τα φιλτρα γίνεται πλέον της μουρλής...

Πάντως, κακά τα ψέματα, όσα φιλτρα & να βάλει-βγάλει κανένας, αυτες τις φωτό για να τις τραβήξεις πρέπει να είσαι ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ και φυσικά να έχεις και balls για να είσαι τη σωστή στιγμή στο σωστό μέρος. Περνώντας ώρες & μέρες π.χ στους πάγους ή στην έρημο ή στη ζούγκλα, ώστε να πετύχεις το σωστό «κλικ»:

Sebastiao Salgado φυσικά, ένας από τους καλύτερους φωτογράφους που έχουν περάσει ever, κατά τη γνώμη μου...
Θα έβαζα και του μακαρίτη του Μπεχράκη, αλλά μας πήρε η νύχτα ;)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Αποσυνδεδεμένος WasteG8

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #1550 στις: Οκτώβριος 09, 2019, 07:22:12 πμ »
Σωστά Άγγελε. Τέτοιες φωτό δεν βγαίνουν ούτε από φίλτρα ούτε από τον οποιοδήποτε αλλά δεν μιλαω (και πως θα μπορούσα άλλωστε) για τέτοιου βεληνεκούς φωτογραφίες και φωτογράφους.

Απλά πλέον έχουν μπερδευτεί πάρα πολλοί και νομίζουν ότι με κάποιες καλές με έτοιμα φίλτρα φωτογραφίες είναι σε υψηλό επίπεδο.

Άλλες οι ινσταγκραμικες φωτογραφίες και άλλες οι ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ.
Τσαντίζομαι με κάποιους τύπους που το παίζουν κουλτουριάρηδες και μιλάνε για τον Mozart χωρίς να έχουν δει ούτε έναν πίνακά του...

• Tourbillion
    • Προφίλ
Φ ω τ ο γ ρ α φ ί α
« Απάντηση #1551 στις: Οκτώβριος 09, 2019, 09:37:33 πμ »
Ναι ΟΚ, το πήγα από το ένα άκρο στο άλλο :)

Όντως στο insta έχουν γίνει όλοι φωτογράφοι... Βέβαια εκεί η λογική είναι και το «ιδιαίτερο» και η «στιγμή» που θέλεις να «μοιραστείς» νομίζω και όχι τόσο η φωτογραφική σου δεινότητα.
Το απότελεσμα τελικά είναι ότι βλέπεις από τέτοιες:

Υπάρχει τεράστια απόκλιση...
Και οι δύο παραπάνω φωτό, είναι από φίλους μου στο insta...

Αποσυνδεδεμένος dennis66

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #1552 στις: Οκτώβριος 09, 2019, 10:03:33 πμ »

Παναγιώτη, είναι διαρκής και ατέρμων διάλογος αυτός, έχει να κάνει και με το μέσο (μηχανή ή κινητό), αλλά κυρίως έχει να κάνει με το φωτογραφικό ζητούμενο, που είναι διαφορετικό για τον  καθένα. Ο άλλος, η άλλη, θέλει ξέρω 'γω να δείξει πόσο γαμάτα περνάει με την παρέα του, άλλος την έχει δει influencer, άλλος πιστεύει ότι υπηρετεί την τέχνη, άλλος θέλει να περάσει στην αιωνιότητα, του άλλου είναι απλά η δουλειά του,  βγάζει χρήματα απ' αυτό και δεν τελειώνει ποτέ η λίστα. Για μένα, επειδή συχνά έχω αναλογιστεί το όλο μάταιο του πράγματος, η φάση είναι το κυνήγι της εικόνας, του πλάνου, έπειτα είναι η ευχαρίστηση του ν' ανοίγω τις φωτογραφίες, να διαλέγω και να σβήνω και τέλος, το κυριότερο, να αναπλάθω στο μυαλό μου τη στιγμή όπως την παγίδευσα κάποτε, αναδρομή λέγεται αυτό, μπορεί και νοσταλγία, ίσως και κίνητρο για την επόμενη εξόρμηση.

Η ουσία είναι ότι, όπως έχει το πράγμα, κινητό-κάμερα σημειώσατε άσσο. Με τα χρόνια επικράτησε η άποψη ότι τα κινητά ουσιαστικά έφθασαν τις φωτογραφικές μηχανές, σαν αποτέλεσμα. Είναι γενική αντίληψη αυτή, η συντριπτική πλειοψηφία πιστεύει σήμερα ότι ένα κινητό μπορεί πάνω-κάτω να κάνει ό,τι  και μια κανονική κάμερα, αυτή η αντίληψη άλλωστε απεικονίζεται στις πωλήσεις, η μεν αγορά κινητών ανθεί, ενώ η αγορά φωτογραφικών περνάει ίσως τη μεγαλύτερη κρίση της ιστορίας της -παρότι οι κάμερες σήμερα είναι αδιανόητα υψηλής τεχνολογίας. Σε μια δόση, φέτος, τσίμπησα κι εγώ, είπα να κάνω το βήμα κι απέκτησα το πρώτο μου smartphone, ένα iphone 8, με την προσδοκία ότι θα μπορούσα να το χρησιμοποιώ επικουρικά, λόγω της ευχρηστίας του.  Στην πράξη, συνειδητοποίησα ότι αυτή η συσκευή δεν ανταποκρινόταν ούτε στο ένα τοις εκατό των προσδοκιών μου. Κι έτσι λύθηκε επιτέλους η απορία μου, πως είναι δυνατόν από έναν ακρυλικό  φακό σε μέγεθος πινέζας, μ' ένα λιλιπούτειο αισθητηράκι να βγαίνουν τόσο καλές φωτογραφίες, τη στιγμή που ένας τυπικός σύγχρονος φωτογραφικός φακός -και δεν θα αναφερθώ καν σε extreme τηλεφακούς- έχει μέσα ένα σκασμό οπτικά και διορθωτικά στοιχεία, κορυφαίας ποιότητας κρύσταλλα, ειδικές επιστρώσεις, σημαντικό βάρος και μέγεθος. Και κόστος, φυσικά. Κι από πίσω του υπάρχει βέβαια ένας αισθητήρας ορισμένων διαστάσεων, πάντως πολλαπλάσιων αυτού ενός κινητού.  Η απάντηση είναι απλή, ούτε είναι ούτε θα καταστεί ποτέ δυνατόν.   Αλλά δεν έχει σημασία, στο βαθμό που τελικά είναι δυνατόν να βγούν εξαιρετικές φωτογραφίες και από κινητό και τις βλέπουμε άλλωστε, ακόμη και στο δαιμονοποιημένο insta, ανάμεσα σε αρκετή σαβούρα.

Αποσυνδεδεμένος dennis66

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #1553 στις: Οκτώβριος 09, 2019, 10:11:27 πμ »

Αυτή η φάτσα μ'  άρεσε, διότι ενώ το πλήθος κινείται σύσσωμο προς το αξιοθέατο της υπόθεσης, ενώ ακόμη κι η  συντροφιά του του έχει γυρίσει την πλάτη και τραβάει με το κινητό, αυτός είναι εντελώς στα τέτοια του, δεν δίνει φράγκο για αξιοθέατα, κινητά, κάμερες, πλήθος, ηλιοβασιλέματα και λοιπές αηδίες...

Αποσυνδεδεμένος Marga

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #1554 στις: Οκτώβριος 09, 2019, 10:20:51 πμ »
Το πρόβλημα που είναι, δεν καταλαβαίνω.

Ο καθένας φωτογραφίζει ο,τι του αρέσει κι όπως του αρέσει.

Σήμερα μπορούμε να βγάζουμε αξιοπρεπεις φωτογραφίες με τα κινητά μας κι αυτό είναι θετικοτατο αφού η φωτογραφία γίνεται περισσότερο προσιτή στο ευρύ κοινό.

Τα κινητά δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις DSLR αλλά αν κάποιος βολεύεται με το κινητό του αντί να κουβαλάει πόσο βάρος σε καμερες, φακούς, φίλτρα, σκίαστρα, Μια χαρά.

Στάλθηκε από το SM-G975F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αποσυνδεδεμένος WasteG8

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #1555 στις: Οκτώβριος 09, 2019, 10:30:20 πμ »

Αυτή η φάτσα μ'  άρεσε, διότι ενώ το πλήθος κινείται σύσσωμο προς το αξιοθέατο της υπόθεσης, ενώ ακόμη κι η  συντροφιά του του έχει γυρίσει την πλάτη και τραβάει με το κινητό, αυτός είναι εντελώς στα τέτοια του, δεν δίνει φράγκο για αξιοθέατα, κινητά, κάμερες, πλήθος, ηλιοβασιλέματα και λοιπές αηδίες...

Φοβερή όντως φωτογραφία.

Το πρόβλημα που είναι, δεν καταλαβαίνω.

Ο καθένας φωτογραφίζει ο,τι του αρέσει κι όπως του αρέσει.

Σήμερα μπορούμε να βγάζουμε αξιοπρεπεις φωτογραφίες με τα κινητά μας κι αυτό είναι θετικοτατο αφού η φωτογραφία γίνεται περισσότερο προσιτή στο ευρύ κοινό.

Τα κινητά δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις DSLR αλλά αν κάποιος βολεύεται με το κινητό του αντί να κουβαλάει πόσο βάρος σε καμερες, φακούς, φίλτρα, σκίαστρα, Μια χαρά.

Στάλθηκε από το SM-G975F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αν αναφέρεσαι σε εμένα, πουθενά δεν υπάρχει πρόβλημα.

Ένα προβληματισμό μου και μια σκέψη της στιγμής παρέθεσα και μια γνώμη για το στυλ της φωτογραφίας που μου αρέσει να χαζεύω. Τίποτα παραπάνω.

Θα μπορούσα να κάνω και θέμα και ένα ρολόι Α vs ρολόι Β ή ένα παπούτσι Α vs παπούτσι Β.

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #1556 στις: Οκτώβριος 09, 2019, 10:43:14 πμ »
Παναγιώτη, είναι διαρκής και ατέρμων διάλογος αυτός, έχει να κάνει και με το μέσο (μηχανή ή κινητό), αλλά κυρίως έχει να κάνει με το φωτογραφικό ζητούμενο, που είναι διαφορετικό για τον  καθένα. Ο άλλος, η άλλη, θέλει ξέρω 'γω να δείξει πόσο γαμάτα περνάει με την παρέα του, άλλος την έχει δει influencer, άλλος πιστεύει ότι υπηρετεί την τέχνη, άλλος θέλει να περάσει στην αιωνιότητα, του άλλου είναι απλά η δουλειά του,  βγάζει χρήματα απ' αυτό και δεν τελειώνει ποτέ η λίστα. Για μένα, επειδή συχνά έχω αναλογιστεί το όλο μάταιο του πράγματος, η φάση είναι το κυνήγι της εικόνας, του πλάνου, έπειτα είναι η ευχαρίστηση του ν' ανοίγω τις φωτογραφίες, να διαλέγω και να σβήνω και τέλος, το κυριότερο, να αναπλάθω στο μυαλό μου τη στιγμή όπως την παγίδευσα κάποτε, αναδρομή λέγεται αυτό, μπορεί και νοσταλγία, ίσως και κίνητρο για την επόμενη εξόρμηση.

Η ουσία είναι ότι, όπως έχει το πράγμα, κινητό-κάμερα σημειώσατε άσσο. Με τα χρόνια επικράτησε η άποψη ότι τα κινητά ουσιαστικά έφθασαν τις φωτογραφικές μηχανές, σαν αποτέλεσμα. Είναι γενική αντίληψη αυτή, η συντριπτική πλειοψηφία πιστεύει σήμερα ότι ένα κινητό μπορεί πάνω-κάτω να κάνει ό,τι  και μια κανονική κάμερα, αυτή η αντίληψη άλλωστε απεικονίζεται στις πωλήσεις, η μεν αγορά κινητών ανθεί, ενώ η αγορά φωτογραφικών περνάει ίσως τη μεγαλύτερη κρίση της ιστορίας της -παρότι οι κάμερες σήμερα είναι αδιανόητα υψηλής τεχνολογίας. Σε μια δόση, φέτος, τσίμπησα κι εγώ, είπα να κάνω το βήμα κι απέκτησα το πρώτο μου smartphone, ένα iphone 8, με την προσδοκία ότι θα μπορούσα να το χρησιμοποιώ επικουρικά, λόγω της ευχρηστίας του.  Στην πράξη, συνειδητοποίησα ότι αυτή η συσκευή δεν ανταποκρινόταν ούτε στο ένα τοις εκατό των προσδοκιών μου. Κι έτσι λύθηκε επιτέλους η απορία μου, πως είναι δυνατόν από έναν ακρυλικό  φακό σε μέγεθος πινέζας, μ' ένα λιλιπούτειο αισθητηράκι να βγαίνουν τόσο καλές φωτογραφίες, τη στιγμή που ένας τυπικός σύγχρονος φωτογραφικός φακός -και δεν θα αναφερθώ καν σε extreme τηλεφακούς- έχει μέσα ένα σκασμό οπτικά και διορθωτικά στοιχεία, κορυφαίας ποιότητας κρύσταλλα, ειδικές επιστρώσεις, σημαντικό βάρος και μέγεθος. Και κόστος, φυσικά. Κι από πίσω του υπάρχει βέβαια ένας αισθητήρας ορισμένων διαστάσεων, πάντως πολλαπλάσιων αυτού ενός κινητού.  Η απάντηση είναι απλή, ούτε είναι ούτε θα καταστεί ποτέ δυνατόν.   Αλλά δεν έχει σημασία, στο βαθμό που τελικά είναι δυνατόν να βγούν εξαιρετικές φωτογραφίες και από κινητό και τις βλέπουμε άλλωστε, ακόμη και στο δαιμονοποιημένο insta, ανάμεσα σε αρκετή σαβούρα.

Μιλάμε νομίζω για δυο διαφορετικά, συμπληρωματικά κάποιες φορές, πράγματα.
Καλά και άγια τα κινητά και όντως οι κάμερες τους έχουν εξελιχθεί απίστευτα, αλλά δεν έχουν καμία τύχη μπροστά σε μία DSLR με έναν καλό φακό πάνω, όταν μιλάμε για σοβαρή φωτογραφία....

ΟΚ τα κινητά φυσικά υπερτερούν σε ευκολία:
Δεν κουβαλάς σαν το γαϊδουρι, ούτε φοβάσαι μη σου κλέψουν καμία μηχανή/φακό).
Στα «σκοτεινά» βγάζουν ευκολότερα, φωτεινότερες φωτογραφίες (όχι όμως καλύτερες). Ούτε τρίποδο, ούτε δίποδο, ούτε τίποτα.
Υπερευρυγώνιες φωτογραφίες με την πανοραμική λήψη. Ούτε υπερευρυγωνιοι φακοί, ούτε fish eye, ούτε τίποτα...
Άμεση αποστολή σε social media κλπ.

Φυσικά σε επίπεδο ανάλυσης, ποιότητας, χρωματικής απόδοσης, δεν μπορεί ένα κινητό να συγκριθεί με έναν καλό φακό. Ειδικά όταν οι φωτογραφίες φεύγουν από το «πλαίσιο» του κινητού και πας να τις δεις σε κανένα  PC η (ακόμα χειρότερα) σε καμία μεγαλύτερη οθόνη...
Ή όταν μιλάμε για μακρινές λήψεις, όπου ό,τι zoom και να έχει το κινητό (οπτικό, ψηφιακό, υπεροπτικό...) δεν μπορεί ούτε κατά διάνοια να «πιάσει» τη λήψη του L του 200-άρη για παράδειγμα...

Τέλος πάντων, όντως η συζήτηση είναι ατέρμονη. Το «δια ταύτα» είναι ότι ουδείς επαγγελματιας φωτογράφος χρησιμοποιεί κινητό (ακόμα τουλάχιστον).
Εγώ που είμαι χομπίστας και έτσι και αλλιώς το έχω μαζί μου, μπορεί ακόμα και όταν έχω την μηχανή, να κοπανήσω και μερικές φωτό με το κινητό.

Από την άλλη πολύς κόσμος που δε θα σκεφτόταν να βγάζει φωτό κάθε τρεις & λίγο και που δε θα σκεφτόταν καν να αγοράσει κάτι παραπάνω από μία compact φωτογραφική μηχανή, τώρα με το κινητό φωτογραφίζει φουλ.

Με ό,τι αυτό συνεπάγεται ;)

Αποσυνδεδεμένος dennis66

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #1557 στις: Οκτώβριος 09, 2019, 10:50:53 πμ »
Θα μπορούσα να κάνω και θέμα και ένα ρολόι Α vs ρολόι Β

Θα μπορούσες, όντως, αλλά δεν το έκανες !  Μόνο λόγια είσαι.
Αν πάντως πρόκειται να το κάνεις, απλά άλλαξε τα γράμματα : Βάλε "ένα ρολόι S vs ρολόι R". Yπόσχομαι να συμμετάσχω στο διάλογο.   :headbash:

Αποσυνδεδεμένος fovos

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #1558 στις: Οκτώβριος 09, 2019, 11:02:49 πμ »
Και ο Van Gogh λένε έκανε αυτοπροσωπογραφία

Το καλύτερο ρολόι στον κόσμο;
Αυτό που έχεις τώρα στον καρπό σου.

Αποσυνδεδεμένος WasteG8

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #1559 στις: Οκτώβριος 09, 2019, 11:44:49 πμ »
Θα μπορούσες, όντως, αλλά δεν το έκανες !  Μόνο λόγια είσαι.
Αν πάντως πρόκειται να το κάνεις, απλά άλλαξε τα γράμματα : Βάλε "ένα ρολόι S vs ρολόι R". Yπόσχομαι να συμμετάσχω στο διάλογο.   :headbash:

Κατσε να συνέλθει λίγο το φόρουμ από τον πρώτο γύρο και βλέπουμε  :D