Αποστολέας Θέμα: Ανδρικό στυλ  (Αναγνώστηκε 236599 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος argo98

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Ανδρικό στυλ
« Απάντηση #20 στις: Ιανουάριος 14, 2016, 02:05:07 μμ »

Ο προβληματισμός ξεκινάει από το κατά πόσο είναι λογικό να αναλώνεται κανείς στις λεπτομέρειες του στυλ ενός ρολογιού και να μη κοιτά πως είναι ο ίδιος στον καθρέπτη..

Για παράδειγμα, στα πανέρια, λέμε ναι!

Όμως έχει νόημα να τα φοράει κανείς και να κυκλοφορεί σαν παιδοβούβαλο από το πολύ φαί;...

Σπύρο μου αρέσεις!Ετσι ακριβώς!!!👍🏻👍🏻Αύτος ειναι και ο κυριότερος λόγος για μένα που αποφεύγω να μπαίνω σε συζητήσεις για πρόταση αγορας ρολογιού από το φόρουμ σε άτομα που δε γνωρίζω!
Και πολύ σωστή και η παρατήρηση με τα panerai !

Αποσυνδεδεμένος xartogiakas

• 48mm case
  • Ο χρόνος δε νικιέται, μόνο μετριέται!
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Ιανουάριος 14, 2016, 02:45:55 μμ »
Φοβερό στυλ, ειδικά ο πρώτος! Ιταλός μεν, γνωρίζει την τέχνη της sprezzatura απο τα γενοφάσκια του.
 Αφορμόμενος απο μερικά ποστς παραπάνω, παραθέτω αυτή την εικόνα και πετάω μερικές ακυρίλες:

Δυστυχώς παρατηρώ στην Ελλάδα μια τεράστια χαλάρωση, περί της σωματικής εικόνας στους περισσότερους άνδρες. Φταίει μεν το τρομερά εύγευστο ελληνικό φαγητό, αλλα είναι κρίμα ο μέσος 30άρης να φαίνεται 10 χρόνια μεγαλύτερος και με αλλοιωμένα χαρακτηριστικά λόγω περίσσιου σωματικού λίπους (όχι βάρους, το τονίζω). Σκεφτείτε οτι τα πανοφώρια, κάποια στιγμή βγαίνουν, και το πουκάμισο όσο καλοραμμένο και απ'οποιοδήποτε ύφασμα και αν είναι, δεν θα κρύψει τις όποιες σωματικές ατέλειες.
 Επίσης, πιστεύω οτι το στύλ είναι έμφυτο, αλλα φυσικά εξελίσσεται μέσω της τριβής. Υπάρχουν άνρθωποι που μπορούν να συνδιάσουν αποτελεσματικά 3-4 χρώματα, και άλλοι που αν το δοκιμάσουν είναι έτοιμοι για παιδικό πάρτυ..

+1000 μαζί σου!

Όσον άφορα τώρα τα +- 2-3 κιλά, συνεχίζω να επιμένω πως δεν αποτελεί πρόβλημα στο τελικό καλαίσθητο αποτέλεσμα εάν συνηγορούν και όλοι οι υπόλοιποι παράγοντες που ορθώς αναφέραμε πιο πριν!
Αλίμονο εάν όλοι ήμασταν σαν τον παιδαρά 70χρονο...σκεφτείτε όλες τις γυναίκες με αναλογίες 90-60-90...
Ούτε στις παρθένες του Κορανίου δεν υπάρχουν αυτά παιδιά...
Ωστόσο προσωπικά και μόνο μιλώντας,αν θέλω να είμαι ακριβοδίκαιος, όταν κατά καιρούς είμαι επιπλέον 2-3 κιλά παραπάνω από το ιδανικό μου βάρος, αρκετά slim fit ρούχα στην ντουλάπα μου ,   (μόνο αυτά μπορούν αν έχουν το αποτέλεσμα που όλοι βλέπουμε στις παραπάνω φώτο)    δεν θέλω ούτε να τα κοιτάω γιατί όταν και εάν τύχει να τα φορέσω...με πληγώνει ψυχολογικά!
''Αμήν. Αντικείμενα είναι γαμώτο μου. Όχι άνθρωποι για να τα θρηνούμε.
Το φόρεσες, το χάρηκες, άμε στο διάλο τώρα.''...Blackbird.

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Ιανουάριος 14, 2016, 03:06:34 μμ »
Φοβερό στυλ, ειδικά ο πρώτος! Ιταλός μεν, γνωρίζει την τέχνη της sprezzatura απο τα γενοφάσκια του.
 Αφορμόμενος απο μερικά ποστς παραπάνω, παραθέτω αυτή την εικόνα και πετάω μερικές ακυρίλες:

Δυστυχώς παρατηρώ στην Ελλάδα μια τεράστια χαλάρωση, περί της σωματικής εικόνας στους περισσότερους άνδρες. Φταίει μεν το τρομερά εύγευστο ελληνικό φαγητό, αλλα είναι κρίμα ο μέσος 30άρης να φαίνεται 10 χρόνια μεγαλύτερος και με αλλοιωμένα χαρακτηριστικά λόγω περίσσιου σωματικού λίπους (όχι βάρους, το τονίζω). Σκεφτείτε οτι τα πανοφώρια, κάποια στιγμή βγαίνουν, και το πουκάμισο όσο καλοραμμένο και απ'οποιοδήποτε ύφασμα και αν είναι, δεν θα κρύψει τις όποιες σωματικές ατέλειες.
 Επίσης, πιστεύω οτι το στύλ είναι έμφυτο, αλλα φυσικά εξελίσσεται μέσω της τριβής. Υπάρχουν άνρθωποι που μπορούν να συνδιάσουν αποτελεσματικά 3-4 χρώματα, και άλλοι που αν το δοκιμάσουν είναι έτοιμοι για παιδικό πάρτυ..

Καθόλου "ακυρίλες", συνονόματε!
Αντίθετα, πολύ εύστοχες οι παρατηρήσεις σου!  :up:

Μοναδική πιθανή ένσταση, το στυλ που προκύπτει από τη φωτογραφία που έβαλες.
Το υπερτροφικό σώμα -έστω και αν είναι τέτοιο, λόγω υπερανεπτυγμένων μυών- επίσης ακυρώνει την κομψότητα.

Μπορεί να ακούγεται παράξενο, αλλά ΟΥΤΕ οι μυες έχουν σημασία για το σωστό στυλ.

Τιμής ένεκεν, ας δούμε έναν από τους πιο καλοντυμένους "όλων των εποχών", που έφυγε σαν σήμερα.

Καθόλου "όμορφος" και καθόλου μυώδης..

Εμβληματική φυσιογνωμία, που btw πέθανε από Ca του λάρυγγα, πολύ νέος.

Βασίλη, όντως, μεγάλη συζήτηση το τι ρολόι ταιριάζει στον καθένα ανάλογα με το ιδιαίτερο προσωπικό στυλ του. ;)
(πάντως, τον χαρακτηρισμό προηγουμένως τον απεύθυνα στον εαυτό μου  ;)).
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 14, 2016, 03:19:42 μμ από svl »

Αποσυνδεδεμένος Stratos

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Ιανουάριος 14, 2016, 03:24:05 μμ »
Σπύρο ωραία παρατήρηση αυτή που έκανες για τα ρολόγια.
Το ίδιο έχω να πω κι εγώ για τα ρούχα.

Το ότι φοράει κάτι κάποιος και μας αρέσει, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα πηγαίνει σε μένα και σε σένα.
Όσα λεφτά και να ξοδέψει κάποιος αγοράζοντας διάσπαρτα κομμάτια, αν δεν έχει στυλ πάλι κάτι δεν θα κάθεται καλά.
Παράθεση από: blackbird
Αμήν. Αντικείμενα είναι γαμώτο μου. Όχι άνθρωποι για να τα θρηνούμε.
Το φόρεσες, το χάρηκες, άμε στο διάλο τώρα.

Αποσυνδεδεμένος xartogiakas

• 48mm case
  • Ο χρόνος δε νικιέται, μόνο μετριέται!
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Ιανουάριος 14, 2016, 03:25:13 μμ »
Έτσι για να εμπλουτίσουμε και τις εγκυκλοπαιδίκες μας γνώσεις με αφορμή το εύστοχο ποστ Σπύρου,

Αν έπρεπε να συνοψίσουμε σε μια λέξη την πεμπτουσία του stylish άντρα, η ιταλική “sprezzatura” θα ήταν μια καλή επιλογή. Είναι ένας όρος που εμφανίστηκε στο βιβλίο The Book of the Courtier του Baldassare Castiglione το 1528 και δύσκολα μπορεί να αποδοθεί στα ελληνικά. Με λίγα λόγια, πάντως, σημαίνει το να επιτυγχάνεις την τελειότητα μέσα από την ατέλεια, να δείχνεις άψογος και συγχρόνως να δείχνεις σαν να μην έχεις προσπαθήσει πολύ για αυτό.

Ακούγεται οξύμωρο αλλά δεν είναι. Είναι απλά εξαιρετικά δύσκολο, διότι οι περισσότεροι άντρες χωρίζονται σε δύο κατηγορίες, στους ατσαλάκωτους και στους ατημέλητους – και δεν μπορούμε να πούμε μετά βεβαιότητας ποιος από τους δύο είναι μεγαλύτερος εχθρός του πραγματικά κομψού στιλ. Όσο άκομψο είναι να κυκλοφορείς με αταίριαστα κομμάτια, που μοιάζει σαν να τα διάλεξες το πρωί πριν ανάψεις το φως ή με βρώμικα, ταλαιπωρημένα ρούχα, άλλο τόσο άκομψο δείχνει το να μοιάζεις σαν έχεις ιδρώσει για να σετάρεις το σακάκι σου, το πουκάμισό σου και την γραβάτα σου και να φοβάσαι μήπως με μια σου κίνηση “χαλάσεις” αυτό που με τόσο κόπο πέτυχες. Αυτό που πολλοί αποκαλούν “στην πένα” τείνει να γίνει εντελώς μπανάλ (για να μη συζητήσουμε για το πόσο μπανάλ ηχεί η ίδια η φράση).
Φυσικά, για να πετύχεις το sprezzatura ύφος πρέπει να γνωρίζεις πως είναι το αντίθετό της: πως είναι να είσαι άψογα ντυμένος, ατσαλάκωτος, που ακριβώς πρέπει να φτάνουν τα μανίκια και που να αρχίζουν οι μανσέτες, πως δείχνει ένα ζευγάρι καλογυαλισμένα brogues και πως επιτυγχάνεται ο τέλειος Windsor κόμπος στη γραβάτα. Το sprezzatura προκύπτει από την επιλογή σου να χαλάς την τελειότητα, όχι από την ανικανότητά σου να την πετύχεις.

Οι σχεδιαστές, πάντως, νοιάζονται να απελευθερώσουν τον άντρα από τα δεσμά του σίδερου και μάλιστα πολύ. Ήδη από πέρσι την άνοιξη ο κορυφαίος οίκος αντρικών ρούχων Ermenegildo Zegna λάνσαρε μια σειρά από πολυτελή κοστούμια που είχαν μια επιτηδευμένα τσαλακωμένη υφή, σακάκια από βαμβάκι και μετάξι που μοιάζει να σαν κοιμήθηκες φορώντας τα – γιατί τόσο άνετος νιώθεις μέσα σε αυτά και τόσο δεν σε νοιάζει να τα τσαλακώσεις.
''Αμήν. Αντικείμενα είναι γαμώτο μου. Όχι άνθρωποι για να τα θρηνούμε.
Το φόρεσες, το χάρηκες, άμε στο διάλο τώρα.''...Blackbird.

Αποσυνδεδεμένος spyros95

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Ιανουάριος 14, 2016, 03:40:57 μμ »
Μοναδική πιθανή ένσταση, το στυλ που προκύπτει από τη φωτογραφία που έβαλες.
Το υπερτροφικό σώμα -έστω και αν είναι τέτοιο, λόγω υπερανεπτυγμένων μυών- επίσης ακυρώνει την κομψότητα.
Ίσα ίσα, η υπερτροφία δεν συνάδει κατ'ανάγκη με την "ογκομανία". Πάρε παράδειγμα τον David Gandy, που ένα μέλος τον πόσταρε παραπάνω.  Τα χαμηλά επίπεδα λίπους προσδίδουν την ψευδαίσθηση μεγαλύτερης μάζας. Ο παππούς της φωτογραφίας, μπορεί να είναι και 5kg κάτω απο το ύψος του.

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Ιανουάριος 14, 2016, 03:44:42 μμ »
Κύριοι, ολα καλά τα λέτε αλλά να θυμάστε ένα πράγμα.

Ένα καλογυμνασμένο ανδρικό κορμί με λεπτή μέση είναι  το πιο hot πράγμα με την δεύτερη και την τριτη θέση κατειλημμένες.  Ειδικά στον μεγαλύτερης ηλικίας άνδρα, το ωραίο κορμί τον κανει να διαφέρει έτη φωτός απο του υπόλοιπους.
Ο πιτσιρικάς μονο κατ' εξαίρεση δεν θα έχει καλό κορμί. Για κοιτάτε τον ηλικιωμένο κορμυωνα απο πάνω, όπου εγω τουλάχιστον, τον προσκυνάω.

Ας οψονται οι μασαμπουκες και η καθιστική ζωή-δουλειά που χαλάνε την εικόνα του σύγχρονου άνδρα. 

Οταν τελειώσουν οι σπετσατουρες, τα χλιδάτα ρούχα και τα ωραία αξεσουάρ ( τα οποία τα γουστάρω με τα χίλια, παρεμπιπτόντως), μένει η γυμνή αλήθεια, απο την οποία δεν μπορεί να κρυφτεί κανεις μας.

Τι να κάνουμε, η αλήθεια ειναι.

Για τα ωραία υπόλοιπα θα επανέλθω με ησυχία απο το PC.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Ιανουάριος 14, 2016, 03:54:32 μμ »
Ίσα ίσα, η υπερτροφία δεν συνάδει κατ'ανάγκη με την "ογκομανία". Πάρε παράδειγμα τον David Gandy, που ένα μέλος τον πόσταρε παραπάνω.  Τα χαμηλά επίπεδα λίπους προσδίδουν την ψευδαίσθηση μεγαλύτερης μάζας. Ο παππούς της φωτογραφίας, μπορεί να είναι και 5kg κάτω απο το ύψος του.

Φίλε σε έχασα τελείως.. :?

Και γενικά, δεν ξέρω τι λέγεται, πάντως πιστεύω ότι δεν είναι αδύνατο κανείς να καταλήξει κάπου και να σχηματίσει πολύ συγκεκριμένη και ξεκάθαρη άποψη για το τι είναι κομψό, για το σε τι συνίσταται το ανδρικό στυλ, κλπ.

Μπορεί κανείς να πελαγοδρομεί αενάως, ας μην είναι τέτοια η περίπτωσή μας.. ;)

@ Ευτυχώς όμως και ο Πάνος με κατάλαβε!  ;)

Αποσυνδεδεμένος lambros

• 46mm case
  • Chronometrophilia
    • Προφίλ
« Απάντηση #28 στις: Ιανουάριος 14, 2016, 04:23:26 μμ »
Alessandro Squarzi
Διαθέτει και δυνατή συλλογή ρολογιών...

το κούρεμα παίζει επίσης πολύ σημαντικό ρόλο.

Αυτοί οι Ιταλοί μπορεί να έχουν (εκνευριστικα) αξεπέραστο στυλ αλλα είναι πολυ μυρωδιαδες.

Τσου μωρή ζαχαρομπουμπου....

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Ιανουάριος 14, 2016, 04:26:43 μμ »
Ακόμη δεν έγραψε ο bshop κι ανησυχώ.

Αποσυνδεδεμένος spyros95

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Ιανουάριος 14, 2016, 04:41:33 μμ »
 Σε αυτο που θέλω να καταλήξω Σπύρο, είναι οτι μιας και το θέμα είναι περι Ανδρικού στυλ, είναι οτι ένα καλό σώμα "εκτοξεύει" το ντύσιμο το εκάστοτε άνδρα. Αυτό πηγάζει και απο την αρρενωπότητα που θέλουν να προσδώσουν τα ενδύματα. Το Ιταλικό κουστούμι πχ, έχει βάτες για να ενισχύει τους ώμους, είναι πιο "κοντά" απο τα βρετανικά, και πιο στενά. Αυτό οφείλεται στον "V"  σχηματισμό του ανδρικού σώματος, που αποτελεί και πρότυπο αρρενωπότητας εδώ και αιώνες (βλέπε Ερμής του Πραξιτέλη, Ηρακλής κλπ.). 

Και φυσικά, αφού μιλάμε για κομψούς άνδρες, είναι ύβρις να βρίσκεται αυτός ο Ποκοπίκος που πρέπει να έχει κάνει γκεστ στον Δόγκανο  :P:

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Ιανουάριος 14, 2016, 04:47:56 μμ »
Αν είχε ξυρισμένο κεφάλι, γένια 3 ημερών κρατούσε στο χέρι τα γυαλιά του και βλέμμα ΓΟΚ, θα 'ταν εντάξει;

Αποσυνδεδεμένος lambros

• 46mm case
  • Chronometrophilia
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Ιανουάριος 14, 2016, 05:25:45 μμ »

Και φυσικά, αφού μιλάμε για κομψούς άνδρες, είναι ύβρις να βρίσκεται αυτός ο Ποκοπίκος που πρέπει να έχει κάνει γκεστ στον Δόγκανο  :P:

Εμένα πάντως ο woody αλλα μου έλεγε με το whatever works.
Δες και την φωτο του προφίλ μου βρίσκεις ομοίοτητα? :P

Αποσυνδεδεμένος bshop

• Tourbillion
    • Προφίλ
    • Found in the Attic
« Απάντηση #33 στις: Ιανουάριος 14, 2016, 05:28:58 μμ »
Ακόμη δεν έγραψε ο bshop κι ανησυχώ.

παρακολουθώ ακόμα

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Ιανουάριος 14, 2016, 10:44:09 μμ »
Σε αυτο που θέλω να καταλήξω Σπύρο, είναι οτι μιας και το θέμα είναι περι Ανδρικού στυλ, είναι οτι ένα καλό σώμα "εκτοξεύει" το ντύσιμο το εκάστοτε άνδρα. Αυτό πηγάζει και απο την αρρενωπότητα που θέλουν να προσδώσουν τα ενδύματα. Το Ιταλικό κουστούμι πχ, έχει βάτες για να ενισχύει τους ώμους, είναι πιο "κοντά" απο τα βρετανικά, και πιο στενά. Αυτό οφείλεται στον "V"  σχηματισμό του ανδρικού σώματος, που αποτελεί και πρότυπο αρρενωπότητας εδώ και αιώνες (βλέπε Ερμής του Πραξιτέλη, Ηρακλής κλπ.). 

Σπύρο, διαφωνώ σχεδόν σε όλα. ;)

Κατ´ αρχήν, οι Ιταλοί δεν βάζουν βάτες, ποιός στο είπε;
Εκτός από ό,τι εγώ ο ίδιος ό,τι έχω πάρει από εκεί δεν έχει καθόλου βάτες (ή αν έχει είναι πολύ μικρές), δες και εδώ, ενδεικτικά:
http://articlesofstyle.com/59393/a-guide-to-shoulder-styles/

Δεύτερον, διαφωνώ με την άποψη ότι το "καλό" σώμα εκτοξεύει το στυλ.
Το λεπτό σώμα είναι εκείνο που το επιτυγχάνει.
Αποκλειστικά, το λεπτό!
Ό,τι παραπανίσιο υπάρχει, χαλάει το παιχνίδι.

Τρίτον, τίποτα - απολύτως τίποτα όμως-  πέραν των παραπανίσιων κιλών δεν είναι ύβρις όταν μιλάμε για στυλ.
Οι πάντες, ψηλοί, κοντοί, καραφλοί, μαλιάδες και ο,τιδήποτε άλλο, έχουν ευκαιρία να διαμορφώσουν το δικό τους στυλ υπό την προυπόθεση ότι διατηρούν τη σιλουέτα τους λεπτή και ο "ποκοπίκος" όπως τον λες, το καταφέρνει άψογα!
Προτιμώ χίλιες φορές το στυλ του, από κάποιον με ομορφότερα χαρακτηριστικά, αλλά με κοιλιές και πλαδαρό.

Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε σαν γκόμενες, ποιός είναι "ωραίος" και ποιός όχι.
Δεν είναι αυτό που κοιτάμε, εδώ.

Γιαυτό και σκόπιμα έβαλα μεγάλης ηλικίας άνδρες και θα συνεχίσω με "άσχημους".

Και καθόλου ζαχαρομπουμπούδες, φίλε Λάμπρο, δεν είναι οι άνδρες που ανεβάζω εγώ. ;)

Αποσυνδεδεμένος exDIVER600

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Ιανουάριος 14, 2016, 11:05:42 μμ »
Αγαπητοί ομολογώ ότι έχω αποπροσανατολιστεί λίγο με αυτά που διαβάζω σήμερα...

Μήπως έχουμε μπερδέψει το στυλ με την ομορφιά; Δλδ από πότε πρέπει κάποιος να έχει προδιαγραφές μοντέλου, six-pack στα 70 του και μηδενική υπέρβαση κιλών για να έχει ωραίο στυλ ;

Αυτός ο τύπος (ο χαρακτήρας που ενσάρκωσε) έχει καταπληκτικό στυλ:

Μου θυμίζουμε COSMOPOLITAN σήμερα...
Αφού σκέφτομαι να πάω να πουλήσω τα ρολόγια μου επειδή είμαι περίπου 4-5 κιλά πάνω από το "καλό μου" βάρος...

Νομίζω ότι έχουμε μπερδέψει το "ομορφιά" και "κομψότητα" με το στυλ...

Αποσυνδεδεμένος Aris2176

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Ιανουάριος 14, 2016, 11:22:10 μμ »

Αγαπητοί ομολογώ ότι έχω αποπροσανατολιστεί λίγο με αυτά που διαβάζω σήμερα...

Μήπως έχουμε μπερδέψει το στυλ με την ομορφιά; Δλδ από πότε πρέπει κάποιος να έχει προδιαγραφές μοντέλου, six-pack στα 70 του και μηδενική υπέρβαση κιλών για να έχει ωραίο στυλ ;

Αυτός ο τύπος (ο χαρακτήρας που ενσάρκωσε) έχει καταπληκτικό στυλ:

Μου θυμίζουμε COSMOPOLITAN σήμερα...
Αφού σκέφτομαι να πάω να πουλήσω τα ρολόγια μου επειδή είμαι περίπου 4-5 κιλά πάνω από το "καλό μου" βάρος...

Νομίζω ότι έχουμε μπερδέψει το "ομορφιά" και "κομψότητα" με το στυλ...

+ πολλά compadre.....

Jack........!!! Γ&Δ απο ανδρικό στυλ .... Ακομη και με ρόμπα....

Sent from my iPad using Tapatalk
Watches; I am not an addict. I can stop any time I want to...

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Ιανουάριος 15, 2016, 12:01:03 πμ »

Πάντα το έλεγα ότι ο Blackbird είναι αγόρι με στιλ.

Αποσυνδεδεμένος spyros95

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Ιανουάριος 15, 2016, 12:44:43 πμ »
 Με συγχωρείς svl, μπέρδεψα την Ναπολιτάνικη (που είναι και η σχολή που "αντιπροσωπεύει" τους Ιταλούς) με την έταιρη Ιταλική σχολή.
 Ο Elkann, είναι ο ορισμός της sprezzatura αυτήν την εποχή. Επίσης σαν χαρακτήρας, πρέπει να είναι "βίος και πολιτεία". :P

Χωρίς παρεξήγηση, δεν ήθελα να θίξω τα παραπάνω κιλά. Και φυσικά οι "swollen" δεν υπερισχύουν των υπολοίπων, τουλάχιστον σε άτομα του ίδιου φύλου. Απλά, μιας και μιλάμε για καλαισθησία, θεώρησα οτι όφειλε να αναφερθούν και τα σωματικά χαρακτηριστικά. Το είχα ξαναγράψει σε άλλο τόπικ, οτι το στυλ δεν αγοράζεται αλλα κατακτιέται. Μπορείς να σε ντύνει κάθε μέρα ο ίδιος ο Tom Ford και να φαίνεσαι πιο ωραίος με την φόρμα σου. Του καραφλούλη γυαλάκια που προανέφερα, απλά δεν μου αρέσει το συγκεκριμένο ταίριασμα των ρούχων.

Άλλη μια ερώτηση, γιατί μου φαίνεται οτι γνωρίζετε πολλά εσείς .:P Καλό παπούτσι ( brogues, όχι κατ'ανάγκη χειροποίητα), σε καλές τιμές (να μην γκριζέψω πριν την ώρα μου) μπορώ να βρώ σε κανένα eshop;

Αποσυνδεδεμένος exDIVER600

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Ιανουάριος 15, 2016, 12:53:23 πμ »

Με συγχωρείς svl, μπέρδεψα την Ναπολιτάνικη (που είναι και η σχολή που "αντιπροσωπεύει" τους Ιταλούς) με την έταιρη Ιταλική σχολή.
 Ο Elkann, είναι ο ορισμός της sprezzatura αυτήν την εποχή. Επίσης σαν χαρακτήρας, πρέπει να είναι "βίος και πολιτεία". :P

Χωρίς παρεξήγηση, δεν ήθελα να θίξω τα παραπάνω κιλά. Και φυσικά οι "swollen" δεν υπερισχύουν των υπολοίπων, τουλάχιστον σε άτομα του ίδιου φύλου. Απλά, μιας και μιλάμε για καλαισθησία, θεώρησα οτι όφειλε να αναφερθούν και τα σωματικά χαρακτηριστικά. Το είχα ξαναγράψει σε άλλο τόπικ, οτι το στυλ δεν αγοράζεται αλλα κατακτιέται. Μπορείς να σε ντύνει κάθε μέρα ο ίδιος ο Tom Ford και να φαίνεσαι πιο ωραίος με την φόρμα σου. Του καραφλούλη γυαλάκια που προανέφερα, απλά δεν μου αρέσει το συγκεκριμένο ταίριασμα των ρούχων.

Άλλη μια ερώτηση, γιατί μου φαίνεται οτι γνωρίζετε πολλά εσείς .:P Καλό παπούτσι ( brogues, όχι κατ'ανάγκη χειροποίητα), σε καλές τιμές (να μην γκριζέψω πριν την ώρα μου) μπορώ να βρώ σε κανένα eshop;

Έχω ένα ζευγάρι brogues SEBAGO, τα οποία ειλικρινά ούτε που θυμάμαι πότε τα είχα αγοράσει... Παίζει να τα έχω πάνω από δεκαετία. Με απίστευτη χρήση.
Δεν έχουν κάνει "κιχ". Με ένα "ορθοδοξο" γυάλισμα, φαίνονται σαν να τα έχω κάνα τρίμηνο.
Σου τα συνιστώ ανεπιφύλακτα. Βγαίνει ακόμα παρόμοιο μοντέλο από τη SEBAGO με τιμή κάτι πάνω από 200€ αν δεν κάνω λάθος...
Εάν είναι μέσα στο budget σου, τσέκαρε τα ;)

Sent from my i-phone, using my fingers