Ενας ανθρωπος που εχει καταληξει αστεγος για καποιο λογο στη ζωη του,εχει την ιδια αξια με τον πιο πλουσιο ανθρωπο που απεκτησε τα χρηματα του με τον πιο τιμιο τροπο.
Γενικα για να μη παμε σε αυτο το ακραιο παραδειγμα,ενας ανθρωπος που εργαζεται σε μια δουλεια τιμια,και το μονο ποσο που μπορει να διαθεσει για ενα ρολοι ειναι 15 ευρω για ενα απλο q&q,εχει την ιδια αξια με εναν αλλον που εχει λεφτα να παρει 10-20 rolex original ή αλλες μαρκες.Νομιζω ολοι μπορουμε να το καταλαβουμε αυτο.

Προσωπικα αν ειχα φτασει στη ζωη μου σε ενα σημειο που τα επαγγελματικα μου θα μου επετρεπαν να κανω οτι αγορες ηθελα,ηθελημενα δε θα επαιρνα ακριβα αντικειμενα,ωστε να φαινεται οτι ειμαι πολυ ευκαταστατος.Ακομη και αν τα αντικειμενα που ηθελα δεν ηταν για να δειξω την οικονομικη μου κατασταση,αλλα επειδη εβρισκα κατι καλλιτεχνικο και μαγικο σε αυτο,οπως πχ τα ρολογια,παλι μαλλον θα επελεγα να μην αγορασω αυτα που φωναζουν λεφτα. Οχι τοσο επειδη θα φοβομουν,αλλα επειδη πολλες φορες σε τριτους που το βλεπω,με ακριβα αυτοκινητα,στυλ,ντυσιμο κτλ,με απωθει καπως,οχι παντα,αλλα πολυ συχνα.Βγαζει κατι σαν να λεει "παιδια ειμαι ανωτερος σας προσεξτε με ολοι,γ@μ@ω και δερνω,ειμαι καταπληκτικος". Θεωρω οτι ειναι ενα μεγαλο προβλημα της συγχρονης Ελληνικης κοινωνιας αυτο,σε αντρες και γυναικες.
Δε ειναι ολοι που βλεπω οι ευκαταστατοι με τα ακριβα αντικειμενα ετσι,αλλοιμονο,αλλα ενα μεγαλο ποσοστο,μαλλον το μεγαλυτερο μου βγαζουν αυτο το πραγμα.Δε ξερω σιγουρα την οικονομικη τους κατασταση,αλλα το τι δειχνουν τελοσπαντων με τις επιλογες τους και το στυλ τους.Παροτι δεν εχω βγει ποτε εξωτερικο,εχω μια εντυπωση πως στην Ελλαδα εχουμε λιγο παραπανω το θεμα να ψωνιζομαστε με τα υλικα αγαθα.Ισως κανω λαθος,αλλα ενα παραδειγμα που μου ετυχε παλι προσφατα και με εκανε να σκεφτω οτι ετσι ειναι τα πραγματα: Περιμενα την κοπελα μου να σχολασει απο καπου που δουλευε.Βλεπω δυο νεαρους αντε το πολυ 30,με το χαρτοφυλακα τους,το αψογο ντυσιμο τους στα παντα κτλ.Ενω εμοιαζε να ειναι Ελληνες στα χαρακτηριστικα του προσωπου τους,εβγαζαν κατι πολυ καλοπροαιρετο,και διχως ιχνος αλλαζονιας και ενστικτωδως μου ηρθε στο μυαλο οτι κατι δε μου κολλαει.Περνωντας διπλα μου αυτα τα παιδια ακουσα οτι μιλουσαν ξενα,μια ξενη γλωσσα,και προφανως πηγαιναν σε καποια δουλεια.Ενα παραδειμγα πιθανως αστοχο για πολλους που θα το διαβασουν,αλλα σε μενα δεν ηταν.
Ξαναλεω να μη θεωρηθει οτι μας τσουβαλιαζω ολους τους Ελληνες.Δεν εννοω οτι ολοι που ασχολουνται και αγαπανε τα ακριβα αντικειμενα,τα οποια ειναι οντως κατι που αποπνεει στο μεγιστο βαθμο πολλες φορες τη δημιουργικοτητα,την καλλιτεχνικη διαθεση και ποιοτητα του ανθρωπινου νου και ειναι μαγικο,τεχνη και τον πολιτισμος. Οποιος ασχολειται με αυτα πρεπει προταντων να τον υποκεινουν αυτα τα πραγματα μεσα στη ψυχη του και οχι να επιδειξει με καποιο τροπο οτι εχει λεφτα τα οποια μπορει να τα εχει βγαλει με τη πιο σκληρη δουλεια.Και εκει,και μιλαω και για τον εαυτο μου,εμεις στην Ελλαδα εχουμε ακομη δρομο και προσπαθεια γι'αυτο το πραγμα.Για το πως φαινομαστε,γενικα εχουμε δεν εχουμε λεφτα.Ειναι μερος καποιων συγχρονων κοινωνικοσυμπεριφοριστικων προβληματων που εχουμε στη Χωρα μας,μεσα σε αλλα και αυτο,οπως την ελλειψη υπομονης και ισορροπιας,καλης συμπεριφορας και αλλων πολλων στη ζωη μας (παρτε παραδειγμα την οδηγηση).
Ετσι κατα τη γνωμη μου,μαλλον θα προτιμουσα να δω καποιον να φορα ενα σαν rolex αλλης μαρκας,και αν τον ρωτησω να μου πει φιλε μου,δε ηθελα να παρω ρολεξ αλλα επειδη μ'αρεσει το στυλ πηρα αυτο που ειναι το ιδιο σε εμφανιση.Οχι οτι καποιος που μπορει να φοραει rolex θα μου περασει απαραιτητα κατι αρνητικο,ειναι οπως ειπαμε ο τροπος και το υφος του καθενα.Μπορει καποιος να ειναι το στυλ του οπως να'ναι και να βγαζει αλαζονεια,και ενος αλλου πολυ εκλεπτυσμενο και ακριβο και να βγαζει κατι εξαιρετικα κομψο και φιλικο.Δυστυχως εδω που το βλεπω δεν ειναι ο κανονας,ψωνιζμομαστε (βαζω και τον εαυτο μου πρωτον απ'ολους).Θελουμε λιγη δουλεια.