Ενα προς ενα πανεμορφα 
NavalArchitect (συγγνωμη δε ξερω το ονομα σου),εχεις καποιο μοντελο marine style ή σκεφτεσαι να παρεις?
Γιάννη,
To όνομά μου είναι Κωνσταντίνος.
Εδώ και καιρό άρχισαν να με ενδιαφέρουν έντονα τα Marine.
Εχθές, μετά από σχετικό ψάξιμο και (στο περίπου) υπολογισμό του τί Γερμανικά κομμάτια θέλω να προσθέσω στο μέλλον (από Πιλότους ή Marine), παρήγγειλα το
Steinhart.
44mm κάσα, 14.2mm πάχος, 6498 μηχανισμός, Roman numerals - στα 470 Ευρώ delivered.
Μαζί με το Kemmner είναι (νομίζω) από τα πιό φθηνά από τέτοιους κατασκευαστές.
Το Stowa είναι με διαφορετική κορώνα, πιό λιτοδίαιτο σε μέγεθος (41mm κάσα, 12.00mm πάχος, και 22mm lugs όπως και το Steinhart). Βγαίνει είτε σε brushed είτε σε polished κάσα, ενώ το Steinhart βγαίνει σε μία έκδοση μόνο (κάσα brushed και bezel polished). Και οι δύο εταιρίες βγάζουν το μοντέλο με Arabic ή Roman hour markers. To Stowa έχει περίπου τρεις φορές πάνω σε τιμή, βέβαια υποθέτω θα είναι πιό ποιοτικό ως σύνολο.
Ήμουν αρχικά είτε για
Stowa Marine Original, ή για να το αφήσω λίγο και να πάω για κάτι πιό ακριβό (λ.χ. ένα Dornblueth κλπ.).
Όμως επειδή βλέπω κι ένα
Stowa 1938 Chrono στο σύντομο ορίζοντα (handwound, με date complication σε modified 7750, στα 2,200 Ευρώ) είπα να μην πάω πάλι σε Stowa.
Η επικοινωνία πελάτη-εταιρίας από την Steinhart είναι πιό 'μονοκόμματη' αν συγκρίνουμε με Stowa, και πιό αργή.
Σήμερα έλαβα email που λέει πως έλαβαν την ειδοποίησης πληρωμής που έκανα και πως η παραγγελία θα φύγει μέσα σε 5 με 8 μέρες από τη στιγμή που θα πάρουν τα χρήματα. Πλήρωσα με PayPal. Με την Stowa όλα αυτά πήραν λιγότερο από 24 ώρες.
Μόλις έρθει, θα το δούμε, να καταλάβουμε πού στέκεται περίπου και η Steinhart.