Αποστολέας Θέμα: Λίστα με ρολόγια Marine  (Αναγνώστηκε 8054 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος GiannisMast

• 50mm case
    • Προφίλ
Λίστα με ρολόγια Marine
« στις: Νοέμβριος 12, 2015, 11:21:49 πμ »
Απο εχθες που ειδα τα ρολογια απο τον Γαλλο Pascal Coyon,συνεχεια θαυμαζω τις φωτογραφιες με το πολυ ομορφο marine ρολοι που κατασκευαζει.

https://www.google.gr/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0CAUQjhxqFQoTCOGlgojEiskCFQa9Ggodrl8GHw&url=http%3A%2F%2Fwww.watchesbysjx.com%2F2014%2F07%2Fintroducing-pascal-coyon-chronometer.html&psig=AFQjCNEVyUJcOb97sHC8g8pofvOsJWDF-A&ust=1447405488808934

Επισης παντα θαυμαζα τα stowa marine original.Και γενικα αυτο το στυλ ρολογιων ειναι το αγαπημενο μου. Ισως ιδανικα,οπως ειχα αναφερει και σε ενα αλλο νημα,θα μου αρεσε να υπαρχουν ολοι οι αριθμοι στο καντραν,αλλα βλεποντας φωτογραφιες οπως για παραδειγμα απο αυτο του Pascal Coyon,μου αρεσει παρα πολυ και με το small seconds στη θεση του 6.Ειναι ενα πραγματικα ομορφο και νοσταλγικου στυλ ρολογιου,κλασικης και κομψης εμφανισης,χωρις να παραειναι μινιμαλ.

Θα ηθελα σε αυτο το νημα να βαλουμε οτι ρολογια marine ξερουμε,οπως stowa,steinhart και πολλα αλλα (που ειναι πραγματικα πολλα απ'οτι εχω καταλαβει).Βασικα μια ονομαστικη λιστα με αυτα,και φυσικα φωτογραφικο υλικο και οτι αλλο θα ηθελε ο καθενας.

Επισης δεν ειναι αναγκη στη λιστα να μπουν μονο τα ακριβα,μπορουν να μπουν και απο κινα μερια,ή ακομη και οικονομικα quartz αν το στυλ ειναι το ιδιο. (αν και το τελευταιο ισως να μην ταιριαζει γιατι το ειδος αυτο εχει κουρδιστο μηχανισμο συνηθως).

Οποτε οποιος εχει ψαχτει με το θεμα,ας ξεκινησει την ονομαστικη λιστα για αρχη,ωστε να βοηθηθουν στο ψαξιμο και οι νεωτεροι,που τους αρεσουν αυτα τα ρολογια.

Αποσυνδεδεμένος NavalArchitect

• 50mm case
    • Προφίλ
Απ: Λίστα με ρολόγια Marine
« Απάντηση #1 στις: Νοέμβριος 12, 2015, 11:39:43 πμ »
Εγώ έχω ήδη αρχίσει και ψάχνομαι, οπότε αργότερα θα ποστάρω φωτογραφίες.

Παρατηρούσα εχθές το Simplicity του Philippe Dufour και κατ'ουσίαν κι αυτό Marine είναι.
Μάλιστα έχει όλα τα Roman indices να κοιτούν εσωτερικά της περιμέτρου του ρολογιού, κάτι που συμβαίνει λ.χ. και στο πολύ φθηνότερο Marine της Steinhart.
Αυτό όμως δεν το κάνει η Stowa, για παράδειγμα - εκεί από 3μμ μέχρι 9μμ τα Roman indices κοιτούν προς τα έξω ώστε να είναι ευκολοδιάβαστα από τον άνθρωπο που φορά το ρολόι.

Αποσυνδεδεμένος gkblues

• Tourbillion
    • Προφίλ
    • https://www.instagram.com/gkblues/
« Απάντηση #2 στις: Νοέμβριος 12, 2015, 02:58:16 μμ »

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Νοέμβριος 12, 2015, 06:49:03 μμ »

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Νοέμβριος 12, 2015, 07:55:29 μμ »
Ενα προς ενα πανεμορφα :)

NavalArchitect (συγγνωμη δε ξερω το ονομα σου),εχεις καποιο μοντελο marine style ή σκεφτεσαι να παρεις?

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Νοέμβριος 12, 2015, 08:03:44 μμ »

NavalArchitect (συγγνωμη δε ξερω το ονομα σου),εχεις καποιο μοντελο marine style ή σκεφτεσαι να παρεις?

Κωνσταντίνε,.....

Καλοφόρετα και τα καινούργια σου!

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Νοέμβριος 12, 2015, 08:17:09 μμ »
 :up:

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Νοέμβριος 12, 2015, 08:40:54 μμ »

Γιάννη,

To όνομά μου είναι Κωνσταντίνος.

Εδώ και καιρό άρχισαν να με ενδιαφέρουν έντονα τα Marine. 

Εχθές, μετά από σχετικό ψάξιμο και (στο περίπου) υπολογισμό του τί Γερμανικά κομμάτια θέλω να προσθέσω στο μέλλον (από Πιλότους ή Marine), παρήγγειλα το Steinhart.
44mm κάσα, 14.2mm πάχος, 6498 μηχανισμός, Roman numerals - στα 470 Ευρώ delivered.
Μαζί με το Kemmner είναι (νομίζω) από τα πιό φθηνά από τέτοιους κατασκευαστές.

Το Stowa είναι με διαφορετική κορώνα, πιό λιτοδίαιτο σε μέγεθος (41mm κάσα, 12.00mm πάχος, και 22mm lugs όπως και το Steinhart). Βγαίνει είτε σε brushed είτε σε polished κάσα, ενώ το Steinhart βγαίνει σε μία έκδοση μόνο (κάσα brushed και bezel polished). Και οι δύο εταιρίες βγάζουν το μοντέλο με Arabic ή Roman hour markers. To Stowa έχει περίπου τρεις φορές πάνω σε τιμή, βέβαια υποθέτω θα είναι πιό ποιοτικό ως σύνολο.

Ήμουν αρχικά είτε για Stowa Marine Original, ή για να το αφήσω λίγο και να πάω για κάτι πιό ακριβό (λ.χ. ένα Dornblueth κλπ.).
Όμως επειδή βλέπω κι ένα Stowa 1938 Chrono στο σύντομο ορίζοντα (handwound, με date complication σε modified 7750, στα 2,200 Ευρώ) είπα να μην πάω πάλι σε Stowa.

Η επικοινωνία πελάτη-εταιρίας από την Steinhart είναι πιό 'μονοκόμματη' αν συγκρίνουμε με Stowa, και πιό αργή.
Σήμερα έλαβα email που λέει πως έλαβαν την ειδοποίησης πληρωμής που έκανα και πως η παραγγελία θα φύγει μέσα σε 5 με 8 μέρες από τη στιγμή που θα πάρουν τα χρήματα. Πλήρωσα με PayPal. Με την Stowa όλα αυτά πήραν λιγότερο από 24 ώρες.

Μόλις έρθει, θα το δούμε, να καταλάβουμε πού στέκεται περίπου και η Steinhart.

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Νοέμβριος 12, 2015, 08:55:36 μμ »

Η επικοινωνία πελάτη-εταιρίας από την Steinhart είναι πιό 'μονοκόμματη' αν συγκρίνουμε με Stowa, και πιό αργή.
Σήμερα έλαβα email που λέει πως έλαβαν την ειδοποίησης πληρωμής που έκανα και πως η παραγγελία θα φύγει μέσα σε 5 με 8 μέρες από τη στιγμή που θα πάρουν τα χρήματα. Πλήρωσα με PayPal. Με την Stowa όλα αυτά πήραν λιγότερο από 24 ώρες.

Τα ίδια, με την steinhart.
Πριν την πληρωμή, έλεγαν ότι ταχυδρομούν σε 24 ώρες και μόλις πλήρωσα έλαβα μήνυμα ότι η παραγγελία μου θα πήγαινε ταχυδρομείο σε μία εβδομάδα...

Τότε, σκέφθηκα να κάνω το εξής:
Είπα στον Γκύντερ, οκ δεν πειράζει αφού έχετε δουλειά, θα στείλω έναν Γερμανό φίλο μου δικηγόρο να το παραλάβει και να μου το στείλει εκείνος.
Τελικά, σε 3μέρες είχα το κουτί στην Αθήνα, με σοκολάτα από τον Γκύντερ (και ήταν και Χριστούγεννα  :lol:).

Αποσυνδεδεμένος Aris2176

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Νοέμβριος 12, 2015, 09:04:16 μμ »

Ενα φεγγάρι βρέθηκα σε απόσταση αναπνοής ....αλλα ενώ η τιμη ηταν καλή ....ηταν σε επιεικώς μέτρια κατάσταση....απο τα πιο όμορφα μπλε dial που εχω δει...

Sent from my iPad using Tapatalk
Watches; I am not an addict. I can stop any time I want to...

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Νοέμβριος 12, 2015, 09:09:39 μμ »

Ενα φεγγάρι βρέθηκα σε απόσταση αναπνοής ....αλλα ενώ η τιμη ηταν καλή ....ηταν σε επιεικώς μέτρια κατάσταση....απο τα πιο όμορφα μπλε dial που εχω δει...

Sent from my iPad using Tapatalk

Πολύ όμορφο, αλλά και πολύ κόκκαλο.

Αποσυνδεδεμένος Aris2176

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Νοέμβριος 12, 2015, 09:20:27 μμ »
Πολύ όμορφο, αλλά και πολύ κόκκαλο.

I don't give a rat's ass my friend! ......εαν ηταν έτσι θα ειχα μονο ρόλεξ....Σπύρο...
Watches; I am not an addict. I can stop any time I want to...

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Νοέμβριος 12, 2015, 09:39:01 μμ »

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Νοέμβριος 12, 2015, 10:12:54 μμ »

Τα παρακάτω θεωρούνται επίσης ναυτικά";   :smt102

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Νοέμβριος 12, 2015, 11:56:50 μμ »
Αυτά τα tourby μου θυμίζουν έντονα IWC.

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Νοέμβριος 12, 2015, 11:59:47 μμ »
Γιαυτό ρώτησα Χάρη.
Αν και αυτά συγκαταλέγονται στα ναυτικά, τότε τα αντίστοιχα IWC παίρνουν το προβάδισμα.

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Νοέμβριος 13, 2015, 12:06:51 πμ »
Ένα που μ' άρεσε παλιά είναι το F.A. Jones

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Νοέμβριος 13, 2015, 12:12:30 πμ »
Ούτως ή άλλως, το Tourby σαν όνομα με χαλάει..
Θυμίζει αυτό:
http://forum.watch.ru/attachment.php?attachmentid=993120&d=1430141592

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Νοέμβριος 13, 2015, 12:34:04 πμ »
Εμένα, απ'την άλλη, μου θυμίζει τη λέξη Τουρμπιγιόν...

Αποσυνδεδεμένος batman1345

• Tourbillion
  • Δημήτρης
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Μάιος 17, 2017, 09:44:26 μμ »
να ρωτησω λιγο τα marine original με λευκο dial η κασα ειναι ματ; η γυαλιστερι;
Panerai is not just a watch... It's a lifestyle!