Αποστολέας Θέμα: Στη βράση κολλάει το σίδερο: Daytona RG για να έρθει ποιό?  (Αναγνώστηκε 7988 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος NavalArchitect

• 50mm case
    • Προφίλ
Πάμε ένα ακόμη νέο νήμα (τύπου "...Το επόμενο του αντι-μεθ'επόμενου...") μιας και σήμερα το πρωί μού'ρθε έντονα πιά η επιθυμία για νέο incoming.

Οι επιλογές που σκέπτομαι είναι συγκεκριμένες:

1. AP ROO Safari, pre-owned (φίλου στη Σιγκαπούρη, 23 ετών, ο οποίος έχει PP 5296G και 5205G και θέλει να δώσει το Safari για να πάρει AP ROO σε 42mm RG);
2. IWC Portuguese PPC YG, cream dial, YG hour markers, single moon indication;
3. IWC Portuguese PPC WG, blue dial, single moon indication;
4. JLC Duometre Chronograph RG, Ref. 6012521;
5. ...

Θα προτιμούσα ένα με 'ανοικτόχρωμο' dial, όπως το IWC PPC YG ή το Duometre Chrono κι επίσης ένα με δερμάτινο λουράκι (όχι φουλ μπρασελέ).

Για να είμαι ειλικρινής, σήμερα μίλησα με το ρολογά μου στη Σιγκαπούρη και η αναζήτηση pre-owned Duometre Chrono ξεκίνησε (μου είπε ότι έδωσε ένα ίδιο 1 μήνα πριν).
Αν τα πράγματα κάτσουν όπως τα υπολογίζω (από πλευράς επαγγελματικών ταξιδιών), το ρολόι θα είναι στα χέρια μου έως τέλη Νοεμβρίου.

Το IWC είναι πάρα πολύ ωραίο, απλά στα 15.3 χιλιοστά πάχος είναι δύσκολο μέσα στα μανίκια με μανσέτες (και δυστυχώς τα περισσότερα πουκάμισά μου είναι ραμμένα έτσι).

Το νέο incoming θα παίζει στο rotation με το ALS Dato 39mm βέβαια, συν κάτι άλλο πιό απλό που θα δούμε τί θα είναι (αυτό θα προκύψει από τα ρέστα του trade με το Daytona).

Το ΑΡ Σαφάρι είναι αουτσάιντερ, τό'χω δοκιμάσει, τό'βαλα εδώ γιατί είναι πιό πρακτικό ως καθημερινό αλλά ομολογώ πως προτιμώ τον διηνεκή Πορτογάλο ή φυσικά το Duometre με την υπέροχη πλάτη.

Γνώμες για κάτι άλλο σε αυτό το στυλ?

Αποσυνδεδεμένος Vagosts

• 48mm case
    • Προφίλ
Απ: Στη βράση κολλάει το σίδερο: Daytona RG για να έρθει ποιό?
« Απάντηση #1 στις: Οκτώβριος 28, 2015, 12:17:59 πμ »

Αποσυνδεδεμένος batman1345

• Tourbillion
  • Δημήτρης
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Οκτώβριος 28, 2015, 01:10:33 πμ »
Θα βοηθούσαν φωτογραφίες κιόλας... Έλα το τσακάλι 23; τι δουλειά κάνει;

Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Panerai is not just a watch... It's a lifestyle!

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ

Αποσυνδεδεμένος Aris2176

• Tourbillion
    • Προφίλ
Watches; I am not an addict. I can stop any time I want to...

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Οκτώβριος 28, 2015, 09:15:42 πμ »
Θα βοηθούσαν φωτογραφίες κιόλας... Έλα το τσακάλι 23; τι δουλειά κάνει;

Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ένα σύντομο, αλλά περιεκτικό βίντεο: https://m.youtube.com/watch?v=bzJOHkdElPs

Και το σχετικό άρθρο: http://reeftiger.blogspot.gr/2015/06/jaeger-lecoultre-duometre-chronographe.html

Κωνσταντίνε, κανένα από αυτά δεν θα επέλεγα.

Ειδικότερα στο duometre, παρά την εκπληκτική μηχανή του, δεν μου αρέσει το semi-skeletonized dial και αυτή η λειτουργία χρονογράφου που βρίσκω (χωρίς να είμαι ο μόνος) λίγο περίεργη.
Επίσης, δεν είναι και αυτό ψηλό για μανσέτες;

Προσωπικά, θα επέμενα σε Πατέκ! ;)

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Οκτώβριος 28, 2015, 09:20:04 πμ »

Κατά τη γνώμη μου είναι "βαριά", σχεδόν "υπερβολικά" ρολόγια. Βέβαια μπορεί και να μην είναι, εξαρτάται πώς το βλέπει κανείς.
Αν όμως έπρεπε να επιλέξει κανείς, δεν βλέπω κάποιο δίλημμα:

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Οκτώβριος 28, 2015, 10:37:51 πμ »
Χάρη, και το Daytona RG δεν είναι 'βαρύ'?

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Οκτώβριος 28, 2015, 11:05:46 πμ »
Safari και έξτρα μπρασελέ

Αποσυνδεδεμένος gerogian

• Global Moderator
  • Tourbillion
  • AT LAST,PANERISTI HELLAS
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Οκτώβριος 28, 2015, 11:08:26 πμ »
Kωνσταντινε φαινεται οτι μονο εμενα μου αρεσει τo safari.
Οι πορτογαλοι ειναι πολυ βαρια κομματια, τα θεωρω δυσκολοφορετα.

Μοιυ αρεσει το jlc που ποσταρε ο Χαρης

αλλα μαλλον θα προτιμουσα το safari!!

Edit: δεν ειμαι μονο εγω,ειναι και ο Πανος,που με προλαβε ;)!!
Στ’ αυτοκίνητα είναι πολύ εύκολη η επιλογή: ALFA ROMEO
Στις ομάδες ακόμη ευκολότερη: AEK
Kαι στα ρολόγια όμως δεν είναι δύσκολη: PANERAI

Αποσυνδεδεμένος afnios

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Οκτώβριος 28, 2015, 11:47:23 πμ »
Piaget Altiplano double jeu σε λευκο η' ροζ χρυσο

με ενα ρολοι ξερεις παντα τι ωρα ειναι,με δυο δεν εισαι ποτε σιγουρος

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Οκτώβριος 28, 2015, 12:11:29 μμ »
Μερικά σχόλια:

- Βλέπω Σπύρο, κι ο Χάρης, προτείνετε το 'κλειστό' Chrono (από εμπρός).
- Το Safari που πρότεινε ο Πάνος το έχω δοκιμάσει. Πολύ χοντρό μπρασελέ για τα δικά μου γούστα, μπροστά του το μπρασελέ του RO είναι παιχνιδάκι (και δεν συζητάμε καν βέβαια για σύγκριση με μπρασελέ ΡΡ 5711/5712...)
- Στα δύο χρόνια που ήμουν Σιγκαπούρη είδαμε μόνο μία (1) φορά pre-owned Duometre σε dealer. Ήταν ένα Moonphase (όχι Chrono), και έμαθα εχθές από τον Ben Lee ότι ο εν λόγω dealer (HJ Watch) έκανε καιρό να το σπρώξει.
- Η συγκεκριμένη σειρά (Duometre) έχει χαμηλή μεταπωλητική αξία αλλά ό,τι και να λέμε είναι ρολογάρες, μηχανικά κυρίως. Τα ΡΡ και ΑΡ σε πηγαίνουν σε ένα εντελώς διαφορετικό επίπεδο αφ'ότου τα αγοράσεις, τα JLC όμως έχουν στο DNA τους κάτι πολύ δυναμικό και ουσιαστικό, που κι αυτό το καταλαβαίνεις μόνο αφ'ότου αποκτήσεις ένα...

Μερικές φωτό από τις εκτεταμένες δοκιμές νωρίτερα φέτος αλλά και πέρυσι στη Σιγκαπούρη:

Να και ο pre-owned διηνεκής Πορτογάλος, που κατά τη στιγμή της αγοράς ήταν περίπου 2,000 Ευρώ πιό ακριβός από το Daytona RG.

O μπλε διηνεκής Πορτογάλος του Ben Lee (τον έχει δώσει τώρα).

Φυσικά το υπέρτατο σε απλότητα, ομορφιά και χρηστικότητα είναι αυτό:

Αποσυνδεδεμένος argo98

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Οκτώβριος 28, 2015, 12:55:34 μμ »
Από αυτά που πόσταρες αν ηταν να σου προτείνω ποιο θα μου άρεσε να εχω εγώ θα σου έλεγα το roo ,αλλά ενα απο τα καινουρια ref ,ενδεχομένως το καινούριο navy...αλλά πιστευω χωρις να σε γνωρίζω, μονο από τις φωτό που εχω δει ότι πάνω σου θα προτιμούσα κάποιο απο τα αλλα δυο και κυρίως το ppc wg μπλε dial!Πανεμορφο ρολόι !!αλλά μετα θα είχες δυο ρολογια με λευκό χρώμα ευγενούς μετάλλου ....και στην τελική θελεις τοσο πολυ τα coplication σε ενα ρολόι??Η πραγματική μου πρόταση θα ηταν ειτε το ro 15400r ή και κυρίως αυτό ..ενα απο τα καινουρια daydate 40 σε οποιοδήποτε μέταλλο!Για μένα κορυφαία επιλογή σε ευγενές μέταλλο για ρολόι που μπορείς να το φοράς παντού και πάντα το οποιο εχει όσα πραγματικά χρειάζεται καποιος...ώρα,ημερομηνια και μέρα!

Αποσυνδεδεμένος Johnny

• Tourbillion
  • Ειναι εκει ο Μπεμπης;;
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Οκτώβριος 28, 2015, 01:34:52 μμ »

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Οκτώβριος 28, 2015, 02:07:39 μμ »
Και το νέο President είναι καλή επιλογή (προσωπικά βρίσκω τη λύση President RG καλύτερη του Daytona RG).

Κι ο Άρης συστρατεύθηκε με την επιλογή Safari / bracelet...

Αποσυνδεδεμένος gerogian

• Global Moderator
  • Tourbillion
  • AT LAST,PANERISTI HELLAS
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Οκτώβριος 28, 2015, 02:29:48 μμ »
Και το νέο President είναι καλή επιλογή (προσωπικά βρίσκω τη λύση President RG καλύτερη του Daytona RG).

με την οποια συμφωνω κι εγω Κωνσταντινε,
Το jlc, οπως ποσταρα, μου αρεσει πιο πολυ απο τα αλλα ,αλλα

Kωνσταντινε φαινεται οτι μονο εμενα μου αρεσει τo safari.
.
Μοιυ αρεσει το jlc που ποσταρε ο Χαρης

αλλα μαλλον θα προτιμουσα το safari!!

Στ’ αυτοκίνητα είναι πολύ εύκολη η επιλογή: ALFA ROMEO
Στις ομάδες ακόμη ευκολότερη: AEK
Kαι στα ρολόγια όμως δεν είναι δύσκολη: PANERAI

Αποσυνδεδεμένος karteo

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Οκτώβριος 28, 2015, 02:45:43 μμ »

Κι εγώ στηρίζω πανο. Το safari υπερέχει από όσα έβαλες. Αλλά από την άλλη μην ρωτάς καλύτερα Κωνσταντίνε. Εσύ τι προτιμάς στο χέρι σου
Γαυρος οπαδος....

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Οκτώβριος 28, 2015, 03:01:44 μμ »
Χάρη, και το Daytona RG δεν είναι 'βαρύ'?

Κατά την άποψή μου, ναι. Πολύ χτυπητό, μπλινγκ-μπλινγκ. Αν δορυφόρος βγάλει φωτογραφία την Αττική, το ρολόι στο χέρι σου θα ξεχωρίζει και τέτοια. Αλλά αυτή είναι απλώς η άποψή μου.
Από την άλλη το Daytona είναι πιο εύπεπτο εξ ορισμού. Διότι Rolex = Σπάρτη, αντοχή, και λοιπά. Οπότε υπάρχει μια αντιστάθμιση. Δεν ξέρω αν αντιλαμβάνεσαι.
Πάντως Κωνσταντίνε δεν νομίζω ότι, ωρολογιακά, αυτό που ψάχνεις (?) δεν στο προσφέρει ήδη το ντάτογκραφ... Αν θες απλώς μια ανάταση, ανανέωση και τα συναφή, και μια τέτοια αγορά είναι ασφαλής, βάζεις το χέρι στην σκανδάλη όποτε θέλεις.

Συνδεδεμένος Stratos

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Οκτώβριος 28, 2015, 03:11:20 μμ »
Κωνσταντινε, εγω θα κρατουσα τη daytona.

Με το το dato, τη daytona rg κι ενα panerai σαν αυτο που σκεφτεσαι,  συν τα beater σου, εισαι υπερκαλυμμενος για ολες τις περιστασεις.

Απο τα τρια κι εγω το safari.

Sent from someone else
Παράθεση από: blackbird
Αμήν. Αντικείμενα είναι γαμώτο μου. Όχι άνθρωποι για να τα θρηνούμε.
Το φόρεσες, το χάρηκες, άμε στο διάλο τώρα.

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Οκτώβριος 28, 2015, 05:28:24 μμ »
Και μπλινγκ-μπλινγκ είναι, κι ο δορυφόρος θα το έπιανε άνετα, και βέβαια με υπερκαλύπτει το Ντάτο, κι εννοείται πως θέλω λίγο ανανέωση.

Για το Σαφάρι σε μπρασελέ σέβομαι την άποψη αλλά επειδή τό'χω δοκιμάσει και ξέρω, δε θα το πλησίαζα. Ίσως στην έκδοση του φίλου μου του Τζεφ στη Σιγκαπούρη με το δερμάτινο λουρί, αν το πουλήσει γύρω στα 15-16k ντόπια. Αλλιώς δε βλέπω το λόγο. Σε ΑΡ θα πήγαινα είτε για το RO 202 boutique ed. blue dial (θεικό σχέδιο και ρολόι, σε ηλεκτρίζει πριν το βάλεις στον καρπό), είτε πάλι για ένα RO αυτή τη φορά 41χιλ. σε χρυσή κάσα white dial και δερμάτινο λουρί.

To Daytona είναι safe bet, θα φύγει καλά κι εύκολα (βασικός λόγος που το πήρα). Είναι πανέμορφο και πολύ εντυπωσιακό αλλά δεν θέλω τόσο μαύρο dial, έχω το ασημένιο dial του Dato σε αυτό το χρώμα. Δεν θέλω όλα τα ρολόγια μου να είναι κατάμαυρα μέσα.

Αυτή τη στιγμή η επιλογή είναι Duometre Chrono. Ο άλλος κάτω ψάχνει. Πιθανόν να βρει ένα μέχρι την 2η-3η εβδομάδα του Νοεμβρίου, δεν ξέρω γιατί αυτά στη Σιγκαπούρη δεν κυκλοφορούν ευρέως. Υπάρχουν βέβαια σε σπίτια, και μερικοί από αυτούς που τα έχουν είναι σε τακτική επαφή με ρολογάδες. Οπότε όταν ζητηθεί κάτι, ο ρολογάς κάνει ένα τηέφωνο και στο βρίσκει άμεσα. Οι τιμές είναι στα 25k ντόπια, pre-owned πάντα, είτε για το Moonphase είτε για το Chrono version. Για την ιστορία το εν λόγω Daytona 2 1/2 - 3 ετών στην κατάσταση που το έχω κρατήσει είναι στα 34-35k (για μετατροπές, xe.com).

Από 'κει και πέρα λοιπόν το θέμα είναι τί κάνεις με το δεκάρικο ρέστα. Δεν ξέρω αν αντιλαμβάνεστε, που λέει κι ο φίλος μου ο Χάρης (του αντέγραψα την ιδέα για παροιμία στον τίτλο του νήματος, τον αντιγράφω κι εδώ...)

Το είναι 13.5mm σε πάχος. Είναι λεπτομέρεια αυτό με τη μανσέτα του πουκαμίσου, αισιοδοξώ όμως ότι θα είμαστε ασφαλείς. Ο Πορτογάλος της IWC στα 15.3mm φέρνει πιό πολλές δυσκολίες.

Το Duometre Chrono βγαίνει σε 2 εκδόσεις, με τον 380 και τον 380Α. Η μία έκδοση χρονομετρά 30' και 60' κλπ. Η άλλη μόνο 60' κλπ., από τα λίγα που πρόλαβα να κοιτάξω.

Το Πιαζέ πιό πάνω δεν το σχολίασα, είναι μεν κλασικό μοντέλο στην ιστορία της ωρολογοποιίας αλλά όπως και το ΑΡ Σαφάρι με μπρασελέ δεν μου αρέσει...