Αποστολέας Θέμα: Paypal και capital controls  (Αναγνώστηκε 33969 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Paypal και capital controls
« Απάντηση #60 στις: Νοέμβριος 30, 2015, 08:22:03 μμ »
Ας αναφερθεί, απλά.

"Όποιος παραβαίνει τις διατάξεις του παρόντος άρθρου τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών (3) μηνών....".

Όπου παρόν άρθρο, το Άρθρο πρώτο της ΠΝΠ περί "Επειγουσών ρυθμίσεων για τη θέσπιση περιορισμών στην ανάληψη μετρητών και τη μεταφορά κεφαλαίων και τις τροποποιήσεις των νόμων 4063/2012, 4172/2013, 4331/2015 και 4334/2015", που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Α84/18-7-2015 (τα παραπάνω αναφέρονται ειδικότερα στην παράγραφο 14 της ΠΝΠ).

Στη συνέχεια εκδόθηκαν δύο αποφάσεις (που δημοσιεύθηκαν, σε ΦΕΚ Β 1721/17-8-2015, η πρώτη και σε ΦΕΚ Β 2100/25-9-2015, η δεύτερη), με τις οποίες τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε η παραπάνω ΠΝΠ, χωρίς όμως αλλαγές στην προαναφερόμενη και επίμαχη παρ.14.

Αποσυνδεδεμένος referee

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #61 στις: Δεκέμβριος 01, 2015, 02:45:06 πμ »
Κι εγώ έχω φάει άκυρο εδώ και 2 μέρες για αγορές των 68ευρώ >:(
Ευτυχώ ο πωλητής έδειξε κατανόηση.
Επικοινώνησα με την τράπεζα και αφού έλεγξε τις προσπάθειές μου είδε ότι έδινε άκυρο λόγω κάπιταλ κοντρόλς... του είπα ότι έχω κάνει άλλη μία αγορά από εξωτερικό πριν κάνα δίμηνο και μου απάντησε πως είναι ανάλογα το είδος που αγοράζεις και αναφέρεται ο λογαριασμός του πωλητη..
Τεσπά πήρα τελικά εναν φίλο μου και έστειλε μέσω paypal friends and family τα λεφτα στο wallet μου και κατευθείαν μετά έκανα κανονικά την πληρωμή  ;D

Όποιος θέλει PANERAI
5 χρόνια να μη φάει :D

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #62 στις: Δεκέμβριος 01, 2015, 05:38:56 μμ »
Απίστευτο με  Paypal !!!!

Θέλω να ψωνίσω 2 πραγματάκια από Αμερική. Επειδή έχω ένα σερί 18-0 σε πόρτες (σε ebay μέσω paypal), επικοινωνώ με πωλητή και του λέω εδώ έχουμε θέματα, αν φάω πόρτα δεν πιστεύω να μου ανοίξεις UNPAID ITEM CASE......μου απαντάει not a problem......

μπαίνω βάζω τα 2 στο καλάθι, με στέλνει checkout σε paypal, πατάω Pay με mastercard ΕΘΝΙΚΗΣ.......Π-Ο-Ρ-Τ-Α !!!!!!.................. ενώ είμαι μέσα στο PP, αλλάζω κάρτα και βάζω Visa της Alpha, πατάω Pay και..............Checkout Success.........

Άντε βγάλε άκρη.....

Αποσυνδεδεμένος Stratos

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #63 στις: Δεκέμβριος 01, 2015, 11:02:21 μμ »
Δεν ξερω αν εχει νοημα να το αναφερω αλλα κι εγω χθες με Visa της Alpha πληρωσα στο PP

Sent from someone else
Παράθεση από: blackbird
Αμήν. Αντικείμενα είναι γαμώτο μου. Όχι άνθρωποι για να τα θρηνούμε.
Το φόρεσες, το χάρηκες, άμε στο διάλο τώρα.

Αποσυνδεδεμένος gkblues

• Tourbillion
    • Προφίλ
    • https://www.instagram.com/gkblues/
« Απάντηση #64 στις: Δεκέμβριος 21, 2015, 09:47:28 μμ »
Καλησπερα ...Να ρωτησω κατι;
Εχω στο PayPal ενα ποσο στο balance....
Μπορω να κανω αγορα κανονικά; Και αν ναι πως; Με το γνωστό τροπο η πρεπει να κανω κάποια αλλη διαδικασία ;

G.K

Αποσυνδεδεμένος xrhstosaa

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #65 στις: Δεκέμβριος 21, 2015, 09:57:38 μμ »
Καλησπερα ...Να ρωτησω κατι;
Εχω στο PayPal ενα ποσο στο balance....
Μπορω να κανω αγορα κανονικά; Και αν ναι πως; Με το γνωστό τροπο η πρεπει να κανω κάποια αλλη διαδικασία ;

G.K

Καλησπερα Γιωργο, εφοσον εχεις ποσο στο balance, αγοραζεις κανονικα με την ιδια διαδικασια, οπως πριν τα c.c.

Αποσυνδεδεμένος radiotis

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #66 στις: Δεκέμβριος 29, 2015, 01:56:54 πμ »
Για περίπου κανά μήνα μου δεχόταν χωρίς περιορισμό όλες τις πληρωμές με debit mastercard της Εθνικής, τη γνωστή contact-less που έχουμε και για το ΑΤΜ.
Εδώ και κανά δυο βδομάδες είναι πάλι μπλοκαρισμένη όπως και όλες οι υπόλοιπες (diners, alpha visa, alpha mastercard).
ευτυχώς το γνωστό workaround με το request money λειτουργεί απρόσκοπτα αλλά το 4% προμηθεια έχει αρχίσει και τσούζει μετά από τόσους μήνες.

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #67 στις: Ιανουάριος 05, 2016, 02:43:13 μμ »
Απίστευτο με  Paypal !!!!

Θέλω να ψωνίσω 2 πραγματάκια από Αμερική. Επειδή έχω ένα σερί 18-0 σε πόρτες (σε ebay μέσω paypal), επικοινωνώ με πωλητή και του λέω εδώ έχουμε θέματα, αν φάω πόρτα δεν πιστεύω να μου ανοίξεις UNPAID ITEM CASE......μου απαντάει not a problem......

μπαίνω βάζω τα 2 στο καλάθι, με στέλνει checkout σε paypal, πατάω Pay με mastercard ΕΘΝΙΚΗΣ.......Π-Ο-Ρ-Τ-Α !!!!!!.................. ενώ είμαι μέσα στο PP, αλλάζω κάρτα και βάζω Visa της Alpha, πατάω Pay και..............Checkout Success.........

Άντε βγάλε άκρη.....

Σε συνέχεια του παραπάνω μηνύματος αντιγράφω από το

https://www.nbg.gr/greek/news/Documents/ -----εδώ έχει ελληνικά τα----- EET 011015.pdf

αλλά φαίνονται κινέζικα, άμα τα κάνω copy paste, όπως παρακάτω

https://www.nbg.gr/greek/news/Documents/%CE%95%CE%95%CE%A4%20011015.pdf

Τώρα γιατί η MASTERCARD της ΕΘΝΙΚΗΣ εφαρμόζει τα παρακάτω και τρώω πάντα ΠΟΡΤΑ ενώ στην VISA της ALPHA δεν τρώω δεν έχω απάντηση !!!!!

Δελτίο Τύπου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών

ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ:
«Επείγουσες ρυθμίσεις για τη θέσπιση περιορισμών
στην ανάληψη μετρητών και τη μεταφορά κεφαλαίων»
(ΦΕΚ Α΄84/18.7.2015), όπως ισχύει

Συχνές Ερωτήσεις και Απαντήσεις

8. Μπορώ να χρησιμοποιήσω την  πιστωτική, χρεωστική ή/και προπληρωμένη μου
κάρτα για να κάνω αγορές στο εξωτερικό ή από το internet;

ΝΑΙ, εφόσον βρίσκεστε στο εξωτερικό μπορείτε να χρησιμοποιείτε τις  κάρτες σας για
αγορές αγαθών και υπηρεσιών:

  μέχρι το όριο που προβλέπει η σύμβασή σας με την τράπεζα, και

  εντός του    ορίου ποσού το οποίο εγκρίνεται για κάθε τράπεζα ξεχωριστά από
την Επιτροπή Εγκρίσεως Τραπεζικών Συναλλαγών.

Για  αγορές  από  το  internet  μπορείτε  να  χρησιμοποιήσετε  τις  κάρτες  σας  χωρίς
περιορισμούς εφόσον τα ηλεκτρονικά καταστήματα τηρούν λογαριασμό σε τράπεζα
που λειτουργεί στην Ελλάδα.

Εφόσον τα ηλεκτρονικά καταστήματα τηρούν λογαριασμό σε τράπεζα του εξωτερικού,
μπορείτε να χρησιμοποιείτε τις κάρτες σας:

  μέχρι το όριο που προβλέπει η σύμβασή σας με την τράπεζα, και

  εντός του ορίου ποσού το οποίο εγκρίνεται για κάθε τράπεζα ξεχωριστά από την
Επιτροπή Εγκρίσεως Τραπεζικών Συναλλαγών.

Ωστόσο,  εξακολουθούν  να  μην  επιτρέπονται    οι  ακόλουθες  γενικές  κατηγορίες
συναλλαγών  μέσω  internet  εφόσον  τα  ηλεκτρονικά  καταστήματα  δεν  τηρούν
λογαριασμό σε τράπεζα που λειτουργεί στην Ελλάδα:

1.  Μεταφορές χρημάτων στο εξωτερικό.
2.  Αγορά έργων τέχνης και δημοπρασίες.
3.  Συναλλαγές με εταιρείες στοιχηματισμού, τυχερά παιχνίδια και video games.
4.  Αγορές σε κοσμηματοπωλεία.
5.  Γενικοί  κωδικοί  στους  οποίους  εντοπίζεται  πλειοψηφία  συναλλαγών  που
αφορούν σε πορνογραφικό υλικό.
6.  Προσωπικές υπηρεσίες (συνοδοί και ραντεβού).
7.  Πληρωμές σε φιλανθρωπικές οργανώσεις.
8.  Αγορές ειδών ένδυσης και υπόδησης.
9.  Αγορές οικιακού εξοπλισμού.
10.  Αγορές ηλεκτρονικών ειδών/εξοπλισμού.
11.  Αγορές καλλυντικών.

Αποσυνδεδεμένος batman1345

• Tourbillion
  • Δημήτρης
    • Προφίλ
« Απάντηση #68 στις: Ιανουάριος 05, 2016, 06:40:48 μμ »
και γω με master απο Πειραιως τωρα πριν λιγο πορτα...

We couldn't complete your purchase, because the card issuer declined the card MasterCard

μηπως η visa να ειναι πιο cool και να αφηνει τις αγορες;
Panerai is not just a watch... It's a lifestyle!

Αποσυνδεδεμένος kosdome6

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #69 στις: Ιανουάριος 05, 2016, 08:20:28 μμ »
Κάποιες τράπεζες έχουν μικρότερο πρόβλημα κεφαλαίων από άλλες. Δες τι ποσό χρειάστηκε κάθε τράπεζα για να ανακεφαλαιοποιηθεί και θα καταλάβεις ποια έχει πρόβλημα και ποια είναι άνετη.  ;)
This post contains 100% recycled electrons

Αποσυνδεδεμένος georges

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #70 στις: Ιανουάριος 05, 2016, 08:30:13 μμ »
Οι τραπεζες Κωστη ειναι χρεωκοπημενες. Καταθεσεις δεν υπαρχουν, χρημα να πουλησουν δεν εχουν οποτε αρκουνται στα ψιχουλα απο τις μισθοδοσιες, τις συνταξεις κλπ.
Το κρατος προσπαθει με καθε τροπο να τις ενισχυσει (βλεπε αφορολογητο) αλλα δεν φτανει. Στην παρουσα φαση αν το σκεφτεις δεν εχουν λογο υπαρξης.

Φιλικα Γιωργος
Βοήθησε τον Φλίπερ να κρατήσει τον τίτλο του...Γίνε κι εσύ ΔΩΡΟ*, μπορείς!!!

* ΔΩΡΟ  = ΔΩρητής ΡΟλογιών

Αποσυνδεδεμένος kosdome6

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #71 στις: Ιανουάριος 05, 2016, 08:44:32 μμ »
Οι τραπεζες Κωστη ειναι χρεωκοπημενες. Καταθεσεις δεν υπαρχουν, χρημα να πουλησουν δεν εχουν οποτε αρκουνται στα ψιχουλα απο τις μισθοδοσιες, τις συνταξεις κλπ.
Το κρατος προσπαθει με καθε τροπο να τις ενισχυσει (βλεπε αφορολογητο) αλλα δεν φτανει. Στην παρουσα φαση αν το σκεφτεις δεν εχουν λογο υπαρξης.
Φιλικα Γιωργος
Ακόμα και σήμερα Γιώργο δανείζονται από την ΕΚΤ με χαμηλό επιτόκιο και δανείζουν με ψηλότερο (αυτό το λίγο που δανείζουν) καθώς και κάτι ψιλά από την διατραπεζική. Με αυτά παίζουν και με αυτά κινούν τις συναλλαγές που μας ενδιαφέρουν. Όσες λοιπόν είχαν τις μικρότερες εκροές απ' όταν ξεκίνησαν τα CC, αυτές μπορούν και δανείζονται ευκολότερα από τη διατραπεζική και άρα έχουν μεγαλύτερα ημερήσια υπόλοιπα για να μας καλύπτουν το paypal.

By the way, χρόνια σου πολλά και καλή χρονιά. Κρίμα που δεν είμαι Αθήνα να σε έβλεπα.
This post contains 100% recycled electrons

Αποσυνδεδεμένος Charilaos

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #72 στις: Ιανουάριος 05, 2016, 09:17:34 μμ »
Φίλτατοι, νομίζω πως η ανάλυση περί τραπεζών και cc έχει εξαντληθεί στο κοντινό παρελθόν διεξοδικότατα!
Από την επιβολή των cc και μετά δεν έχει αλλάξει κάτι που να οδηγήσει στην πλήρη άρση τους.
Φυσικά (και χωρίς να χρειάζονται πτυχία και τίτλοι οικονομολογίας!!!) πρέπει να εξάγουμε περισσότερα από ότι εισάγουμε, έσοδα μεγαλύτερα από τα έξοδα. Τελεία και παύλα.
Μόνο αν αποφασιστεί (που δεν φαίνεται) το € να αλλάξει δομικά και να μπορεί η ΕΕ να κόψει "χρήμα" χωρίς τον περιορισμό που υπάρχει τώρα: ένα αποσύρω ένα τυπώνω.
Και μην νομίζετε πως αυτό αφορά μόνο την Ελλάδα! Οι περισσότερες χώρες της ευρωζώνης θα αναγκαστούν να επιβάλουν cc αν δεν μπορέσουν να έχουν θετικό πλεόνασμα χρημάτων!!!!!!!!!
Τώρα βέβαια τίθεται το μεγάλο ερώτημα: Αφού είμαστε στην ευρωζώνη και οι οικονομίες των κρατών μας θα έπρεπε να θεωρούνται σαν μια, γιατί συνεχίζουμε να έχουμε αυτά τα αποτελέσματα??? Είναι ή δεν είναι θετικός ο προυπολογισμός της ΕΕ σήμερα (σύνολο κρατών-μελών)???
Εδώ σταματάω μιας και τα υπόλοιπα τα έχουμε ήδη ξαναπεί και έχουμε ξαναδιαφωνήσει!
Προσωπικά θεωρώ πως αν δεν αλλάξει πολιτική η ΕΕ σύντομα θα επέλθει ο οικονομικός Αρμαγεδώνας.

Sent from my iPad using Tapatalk
"Δε ζυγιάζω, δε μετρώ,δε βολεύομαι! Ακολουθώ το βαθύ μου χτυποκάρδι"
Νίκος Καζαντζάκης

Αποσυνδεδεμένος episkeptis

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #73 στις: Ιανουάριος 11, 2016, 04:02:39 μμ »
Διαβασα πολυ γρηγορα τις 8 σελιδες κι ετσι δεν ειμαι σιγουρος αν εχει ξαναειπωθει.
Γιατι δε βγαζετε μια moneysafe card να ξεμπερδευετε; Εγω με αυτη δουλευω απο το καλοκαιρι που επιβληθηκε ο ελεγχος κεφαλαιων, χωρις κανενα προβλημα. Amazon, ebay, aliexpress και πολλα αλλα.
Τοτε βεβαια, λογω του ογκου των αιτησεων, εκανε ενα μηνα να ερθει. Τωρα κανει μια μερα.
Τη φορτιζω απο το περιπτερο της γειτονιας οποτε θελω, τη συνδεω με το pp αν θελω κοκ.
2500€ οριο αγορων ετησιως εχει.
Η τραπεζα εδρευει στο Λονδινο κι ετσι κανετε τις αγορες σας απροβληματιστα.

Στάλθηκε από το LG-D802 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Never regret your decisions.
Whether good or bad, they shaped who you are.

seamasterchrono

• Επισκέπτης
« Απάντηση #74 στις: Ιανουάριος 11, 2016, 04:15:41 μμ »
σημερα εγινε συνναλaγη Paypal σε creation watches

Αποσυνδεδεμένος cupra73

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #75 στις: Ιανουάριος 25, 2016, 11:01:25 μμ »
''Γιώργος''

Αποσυνδεδεμένος WasteG8

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #76 στις: Φεβρουάριος 02, 2016, 07:52:49 μμ »
Απο την Κυριακη προσπαθω να παρω απο ebay κατι αλλα ματαια. Οσες καρτες και να συνδεσω στο paypal τζιφος. Εχει τυχει σε καποιον αλλο?
Τσαντίζομαι με κάποιους τύπους που το παίζουν κουλτουριάρηδες και μιλάνε για τον Mozart χωρίς να έχουν δει ούτε έναν πίνακά του...

Αποσυνδεδεμένος bshop

• Tourbillion
    • Προφίλ
    • Found in the Attic
« Απάντηση #77 στις: Φεβρουάριος 02, 2016, 08:36:47 μμ »
Λοιπόν, μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση για όσους ταξιδεύουν!

Στο αεροδρόμιο της Κων/πολης (Ataturk) προχτές είδα ένα μηχάνημα travelersbox το οποίο μετατρέπει τις τουρκικές σου λίρες σε PAYPAL / ITUNES κτλ.!!! Eίχα περίπου 150 ευρώ σε λίρες και τα ξαναέκανα ευρώ--εάν το ήξερα από πριν θα τα φόρτωνα στο paypal!

Υπάρχει και στο Malpensa σε διάφορα σημεία.

http://www.travelersbox.com

Αποσυνδεδεμένος strifteros

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #78 στις: Φεβρουάριος 03, 2016, 03:24:54 μμ »
Απο την Κυριακη προσπαθω να παρω απο ebay κατι αλλα ματαια. Οσες καρτες και να συνδεσω στο paypal τζιφος. Εχει τυχει σε καποιον αλλο?

το έχω πάθει κι εγώ, δεν μπορώ να αγοράσω ψιλοχαζομάρες από ebay παρά τις επαναλαμβανόμενες προσπάθειες (και σε διαφορετικές χρονικές στιγμές)......
Τα άλογα στα αυτοκίνητα είναι όπως η μνήμη στον Η/Υ. Θέλεις πάντα παραπάνω. Μήπως ισχύει το ίδιο και για τα ρολόγια?

Αποσυνδεδεμένος kotsosre

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #79 στις: Φεβρουάριος 03, 2016, 05:45:52 μμ »
Δοκιμάστε το Revolut,δεν έχω δει κάτι παρόμοιο τόσα χρόνια.
Μπορώ να βάλω link από άλλο forum ή site που να σχετίζεται με το Revolut;
Φιλικά, Κώστας