Ψηφοφορία

tissot visodate
5 (23.8%)
sarb 065
5 (23.8%)
sarb 035
3 (14.3%)
Hamilton Intramatic
8 (38.1%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 21

Αποστολέας Θέμα: Dress code  (Αναγνώστηκε 12582 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος kosdome6

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Dress code
« Απάντηση #20 στις: Μάιος 28, 2015, 06:59:37 μμ »
Το Θέμα του τι φοριέται ή τι ειναι μόδα είναι ελάχιστα αντικειμενικό. Μάλιστα εξαιτίας του φαινομένου που λέγεται convergence ή Assimilation στα ελληνικά η πλησιέστερη μετάφραση θα ήταν αφομοίωση, κάθε ομάδα έχει τους δικούς της κώδικες γούστου. Βλέποντας τι φοράει η νεολαία εδώ που είμαι πέφτω απ τα σύννεφα. Πιο παππουδίστικο δεν γίνεται.

Sent from Linux smartphone
This post contains 100% recycled electrons

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Μάιος 28, 2015, 08:13:35 μμ »
Δώσε πληροφορίες, Κώστα..

Αποσυνδεδεμένος donpaganistis

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Μάιος 28, 2015, 08:20:29 μμ »
Ισως και να το αγοραζα:
1. Seiko Coctail

Θα το φορουσα, αν μου το χαριζαν:
2. Tissot

Τα αλλα δυο μου ειναι παντελως αδιαφορα

Αποσυνδεδεμένος kosdome6

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Μάιος 28, 2015, 10:42:50 μμ »
Δώσε πληροφορίες, Κώστα..
Παίζει πολύ το κλασικό dress ρολόι στυλ nomos και junghans. Ειδικά το τελείως σκέτο ούτε καν δευτερόλεπτα. Επίσης έχω δει και μερικά Apple Watch.

Αποσυνδεδεμένος argo98

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Μάιος 28, 2015, 10:51:37 μμ »
Παίζει πολύ το κλασικό dress ρολόι στυλ nomos και junghans. Ειδικά το τελείως σκέτο ούτε καν δευτερόλεπτα. Επίσης έχω δει και μερικά Apple Watch.

Που είσαι Κώστα?Παντως μια χαρα μου φαίνονται αυτα που βλέπεις...Τα ρολόγια στο στυλ που ανέφερες ειναι πολυ στα πάνω τους.

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Μάιος 28, 2015, 10:52:08 μμ »
Αμάν, Κώστα με έκαψες!..προσπαθώ να βρω χίλιες δυό δικαιολογίες για να μη χτυπήσω ένα nomos :lol:

Αποσυνδεδεμένος argo98

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Μάιος 28, 2015, 10:56:08 μμ »
Αμάν, Κώστα με έκαψες!..προσπαθώ να βρω χίλιες δυό δικαιολογίες για να μη χτυπήσω ένα nomos :lol:
:) Εγώ το έχω σχεδόν αποφασίσει..  :)

Αποσυνδεδεμένος kosdome6

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Μάιος 28, 2015, 10:58:16 μμ »
Που είσαι Κώστα?Παντως μια χαρα μου φαίνονται αυτα που βλέπεις...Τα ρολόγια στο στυλ που ανέφερες ειναι πολυ στα πάνω τους.
Στην Βιέννη είμαι Billy. Ομολογώ ότι όσον αφορά τα ρολόγια, ζω ένα cultural shock.

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #28 στις: Μάιος 28, 2015, 11:01:53 μμ »
:) Εγώ το έχω σχεδόν αποφασίσει..  :)
:up:
Δεν την γλυτώνω με τίποτα δηλαδή, Βασίλη!.. ;)

Αποσυνδεδεμένος argo98

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Μάιος 28, 2015, 11:07:19 μμ »
Στην Βιέννη είμαι Billy. Ομολογώ ότι όσον αφορά τα ρολόγια, ζω ένα cultural shock.

:) Δε θα έπρεπε...είναι πολύ της μόδας πλέον ρολόγια αυτής της αισθητικής και γι αυτο είχα αναφέρει σε μια απάντηση μου στο Σπύρο σε σχέση με τα μεγέθη οτι βλέπεις πολλές μάρκες τύπου Daniel Wellington από fashion που δείχνουν ξεκάθαρα τις τωρινές τάσεις και φυσικά από καλά ρολόγια τα nomos μαζι με κάποια vintage κομμάτια βλέπε date just ειναι κορυφαίες επιλογές..

Αποσυνδεδεμένος kosdome6

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Μάιος 28, 2015, 11:13:45 μμ »
Ακριβώς. Σήμερα είδα, δύο φορές, στο μετρό, πιτσιρικάδες ( όχι πάνω από 18 ) να φοράνε κλασικότατο datejust.

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Μάιος 28, 2015, 11:19:33 μμ »
Βασίλη, τα nomos δεν νομίζω ότι λανσάρουν μικρά ρολόγια.
Το Zürich για παράδειγμα φοριέται σαν 43, να μην πούμε σαν 44.
Τα 38άρια orion, σαν 40-41.
Δεν τα λες και μικρά, αν ληφθεί υπόψη το αυστηρό και λιτό στυλ τους.

Αποσυνδεδεμένος exDIVER600

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Μάιος 28, 2015, 11:32:06 μμ »

Καλά που το διευκρίνισες, γιατί νόμιζα ότι ήσουν στο χωριό & σκιάχτηκα με αυτά που διάβασα...

Sent from my i-phone, using my fingers

Αποσυνδεδεμένος exDIVER600

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Μάιος 28, 2015, 11:32:39 μμ »

Καλά που διευκρίνισες το που είσαι, γιατί νόμιζα ότι ήσουν στο χωριό & σκιάχτηκα με αυτά που διάβασα...

Αποσυνδεδεμένος argo98

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Μάιος 28, 2015, 11:53:07 μμ »
Βασίλη, τα nomos δεν νομίζω ότι λανσάρουν μικρά ρολόγια.
Το Zürich για παράδειγμα φοριέται σαν 43, να μην πούμε σαν 44.
Τα 38άρια orion, σαν 40-41.
Δεν τα λες και μικρά, αν ληφθεί υπόψη το αυστηρό και λιτό στυλ τους.
Σπύρο τα nomos όπως σωστα ανέφερες εχουν έντονη παρουσία στον καρπό επειδή τα dial τους αντιστοιχούν σε dial ρολογιών  στα μεγέθη που προανέφερες αλλα αυτό δε σημαίνει και οτι κάθονται μεγάλα στο χέρι...τα μεγέθη τους είνας μικρά στη πλειοψηφία τους αλλά και όσο πρέπει..
Υγ: ποιο σκεφτεσαι να πάρεις?club datum?
« Τελευταία τροποποίηση: Μάιος 29, 2015, 12:10:16 πμ από argo98 »

Αποσυνδεδεμένος Omega.S

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Μάιος 28, 2015, 11:56:56 μμ »
Καλησπέρα αγαπητέ gkblues, καλησπέρα και σε όλους τους φίλους.

Θα τολμήσω να πω μία γνώμη με το πλεονέκτημα πως η συγκεκριμένη κατηγορία ρολογιών μου αρέσει υπερβολικά. Προσωπικά δεν θα ψηφίσω για 2 λόγους. Ο ένας είναι πως έχω το Hamilton intra-matic, ο δεύτερος είναι πως θα ήθελα και τα 4.

Νομίζω πως η απάντηση είναι απλούστατη. Αν δούμε τα χαρακτηριστικά τους, έχουν κάποιες σημαντικές διαφορές μεταξύ τους (αν ψάξουμε και παραπάνω θα εντυπωσιαστούμε), επίσης, δεν μπορεί κανένας να μας επιβάλει το παραμικρό στο προσωπικό μας γούστο.

Αστείο παράδειγμα η αφεντιά μου. Υπάρχουν ρολόγια που θαυμάζω αλλά δεν θα τα αποκτήσω ποτέ λόγω περιορισμένων οικονομικών, ταυτόχρονα όμως, βλέπω ρολόγια 10, 20 +, χιλιάδων ευρώ, που κλαίω για λογαριασμό άλλων. Πιστεύω τέλος πως η ωρολογοποιία έχει θαύματα και δεν αρκούν μόνο οι εικόνες αλλά και μία σχετική μελέτη επάνω σε αυτά. Στα συγκεκριμένα ρολόγια θα έβαζα πρώτα το προσωπικό γούστο αλλά θα πρόσεχα να μην πιαστώ και μ@λ@κας, (λάθη απειρίας έχω αρκετά, μετά από κάποιο σημείο όμως σοβαρεύουν τα πράγματα, ακόμα κι αν τα κόστη είναι μικρά, σκέψου τώρα να πιστεύω πως είμαι και γνώστης και να τουφεκάω στον αέρα).

Αποσυνδεδεμένος Dinamik42

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Μάιος 29, 2015, 12:13:56 πμ »
Ακριβώς. Σήμερα είδα, δύο φορές, στο μετρό, πιτσιρικάδες ( όχι πάνω από 18 ) να φοράνε κλασικότατο datejust.

Εισως δεν ειναι του θέματος...αλλα ώρες,ώρες τρώω κάτι σκαλόματα αλλο πράμα...μερικά πραματα δεν μπορω να τα χωνέψω...απο την μια φοράνε date just και απο την άλλη κυκλοφορούν με της αστικές συγκινονειες;;;Εχω δει και εγω ανάλογη εικόνα...οπως έχω δει ανθρώπους με πανάκριβα αμάξια αλλα με ευτελή ντύσιμο...αναρωτιέμαι αυτοί οι άνθρωποι προβαίνουν σε μια τέτοια αγορα ενώ ουσιαστικά δεν συναβη με της οικονομικές τους δυνατότητες απο μια ματεοδοξια και μόνο;;;Απο επαρση;;;Ειναι κάτι αλλο;;;Και τι;;;Η κάνω λάθος;;;
Μόνο εμένα μου φενετε παράλογη αυτή η εικόνα;;;
Οταν η συνέχεια είναι ζόρικη...Οι ζόρικοι συνεχίζουν!
      John Kennedy

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Μάιος 29, 2015, 12:48:54 πμ »
Τα Nomos, junghans και γενικά τα περισσότερα "vintage" με λευκά και λιτά dial δεν τα βρίσκω καθόλου γεροντίστικα.
Αντίθετα, μου φαίνονται πολύ ταιριαστά, ιδιαίτερα για τους νέους ανθρώπους στην εποχή μας.

Αποσυνδεδεμένος GiannisMast

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Μάιος 29, 2015, 01:37:12 πμ »
Τα Nomos, junghans και γενικά τα περισσότερα "vintage" με λευκά και λιτά dial δεν τα βρίσκω καθόλου γεροντίστικα.
Αντίθετα, μου φαίνονται πολύ ταιριαστά, ιδιαίτερα για τους νέους ανθρώπους στην εποχή μας.

Συμφωνω και γω εδω :)
Περισυ δουλεψα σε μουσειο,ημερησιος φυλακας και εβλεπα καθε μερα πολλους νεους τουριστες,που φορουσαν ομορφα ρολογια με λευκα,λιτα,κλασικα dial και δερματινα λουρακια,και μου αρεσαν πολυ.Για'υτο και γω ψαχνω τωρα κατι τετοιο.Επειδη ειναι απλα,δε νομιζω οτι δειχνουν παντα πολυ dress ή μεγαλιστικα.Μπορεις να τα συνδυασεις ομορφα και με νεανικο,casual ντυσιμο,οπως ενα απλο πολο μπλουζακι,ενα τζιν παντελονακι πιο μοντερνο κτλ.Και ενα μοντελο σαν το tissot visodate πχ ή και καποιο αλλο παρομοιο ή και chronograph ωστε να σπασει και λιγο το απλο σχεδιο αν παραειναι απλο για καποιον.

Εγω ψαχνω μια χρηση τομη για ενα με λευκη πλακα και καφε δερματινο λουρακι που να μπορω να το βαζω απο απλο ντυσιμο μεχρι και πιο επισημο,και να δεινχει παντα καλογουστο και κομψο.
Υπαρχει βεβαια καποιος κινδυνος να δεινχει ενα τετοιο ρολοι καποιες φορες λιγο επισημο,καποια στιγμη δοκιμασα ενα gant λιτο με λευκο dial και καφε λουρακι,και ενω πριν το βαλω μου αρεσε,μετα που το φορεσα μου φανηκε οτι εδειχνε αρκετα καλο,με μια λευκη πολο κοντομανικη μπλουζα που φορουσα.Οποτε καποιος αν θελει να το φοραει και πιο απλα και πιο επισημα ισως να πρεπει να ειναι λιγο πιο προσεκτικος στην επιλογη.

Αποσυνδεδεμένος click

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Μάιος 29, 2015, 10:27:39 πμ »
Το Θέμα του τι φοριέται ή τι ειναι μόδα είναι ελάχιστα αντικειμενικό. Μάλιστα εξαιτίας του φαινομένου που λέγεται convergence ή Assimilation στα ελληνικά η πλησιέστερη μετάφραση θα ήταν αφομοίωση, κάθε ομάδα έχει τους δικούς της κώδικες γούστου. Βλέποντας τι φοράει η νεολαία εδώ που είμαι πέφτω απ τα σύννεφα. Πιο παππουδίστικο δεν γίνεται.

Ε όχι και είναι υποκειμενικό τι είναι μόδα! Συμφωνώ πως η μόδα από μέρος σε μέρος μπορεί να διαφέρει αλλά υποκειμενική δεν είναι!

Ποιος θα τολμούσε στην σήμερον ημέρα π.χ. να φορέσει ένα από τα παρακάτω ρολόγια και να ισχυριστεί πως είναι μέσα στην μόδα (τα οποία κάποτε ήταν πράγματι μόδα)?