Αποστολέας Θέμα: Το ρολόι με τα λεφτά από τον ... κουμπαρά!  (Αναγνώστηκε 20203 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος omegasnik

• Tourbillion
    • Προφίλ
Το ρολόι με τα λεφτά από τον ... κουμπαρά!
« στις: Απρίλιος 30, 2015, 08:20:39 μμ »
Πολλές φορές σκέφτομαι ότι τα περισσότερα από τα ρολόγια που πήρα έως τώρα αγοράστηκαν/ανταλλάχθηκαν σχετικά γρήγορα! Δηλαδή στις περισσότερες των περιπτώσεων μετά την ( γρήγορη) σκέψη έγινε η κατά το δυνατόν ταχύτερη υλοποίηση του "στόχου"!!!
Οι καιροί όμως άλλαξαν και νομίζω ότι πλέον η υπομονή και η συνετή σκέψη (take your time) πρέπει να είναι από τα προσόντα που οφείλει κάποιος να καλλιεργήσει/βελτιώσει!
Στα πλαίσια λοιπόν της παραπάνω λογικής αποφάσισα κι εγώ να πάρω κουμπαρά και να αρχίζω σιγά-σιγά να τον γεμίζω! Δε σας κρύβω ότι γενικά μου αρέσει η ιδέα της ταλαιπωρίας και απόκτησης ενός ρολογιού-στόχου με αυτόν τον τρόπο ώστε το αποτέλεσμα να είναι πιο γλυκό! Κι ερχόμαστε λοιπόν τώρα στο ζητούμενο, δηλαδή το λόγο για τον οποίο σας "ζαλίζω" με όλα αυτά: ποιο ρολόι θα επιλέγατε εσείς και με ποια κριτήρια???
Περιορισμοί γενικά δεν τίθενται γιατί κυρίως θέλω να ακούσω τις απόψεις ΣΑΣ και όχι προτάσεις οπότε ο καθένας είναι απόλυτα ελεύθερος και χωρίς δεσμεύσεις πέραν του ότι τα χρήματα θα μαζευτούν σε ... κουμπαρά για όσο χρόνο χρειαστεί!
ΑΚΑ justnik
όποιος πρόλαβε ...

Αποσυνδεδεμένος agelosSoul

• 40mm case
    • Προφίλ
Απ: Το ρολόι με τα λεφτά από τον ... κουμπαρά!
« Απάντηση #1 στις: Απρίλιος 30, 2015, 08:27:51 μμ »
panerai luminor κουρδιστό.Αποκτάς πολύ προσωπικη σχέση με το ρολόι αυτό αν σου ταιριάζει στον καρπό φυσικά.Βεβαια το ποσό δεν είναι μικρό για τις μέρες μας.

Αποσυνδεδεμένος Vagosts

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Απρίλιος 30, 2015, 08:45:03 μμ »
Θα σου φανεί βουνό, οπότε πάρε ρολόι για το βουνό...

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Απρίλιος 30, 2015, 08:52:56 μμ »
Χμμ ενδιαφέρουσες απόψεις!
Panerai και Rolex λοιπόν μέχρι τώρα ... για να δούμε ...
Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά!
ΑΚΑ justnik
όποιος πρόλαβε ...

dpsaromialos

• Επισκέπτης
« Απάντηση #4 στις: Απρίλιος 30, 2015, 08:56:39 μμ »
Πολύ καλή και συνετή κίνηση φίλε Νίκο.
Η επιλογή για μένα θα είναι κάτι σε preowned και φυσικά αυτόματο.
Top of my list, a Rolex, Fat Lady!!!

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Απρίλιος 30, 2015, 08:58:49 μμ »
Δημήτρη με το Fat Lady ξύνεις πληγές φίλε ... το είχα και το έδωσα ο μ@#@#$ ...
ΑΚΑ justnik
όποιος πρόλαβε ...

dpsaromialos

• Επισκέπτης
« Απάντηση #6 στις: Απρίλιος 30, 2015, 09:04:26 μμ »
Δημήτρη με το Fat Lady ξύνεις πληγές φίλε ... το είχα και το έδωσα ο μ@#@#$ ...

Ευκαιρία να το πάρεις πίσω Νικόλα!!
Ρολόι αξιόπιστο, όμορφη παρουσία στον καρπό, σωστό μέγεθος και με ιστορία...

Αποσυνδεδεμένος karteo

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Απρίλιος 30, 2015, 09:12:48 μμ »
νικο καλησπερα

η διαπιστωση που με εκανε εμενα να αλλαξω σταση στα ρολογια ειναι οτι τα ρολογια πρεπει να τα φοραω. Με ανεση, να μου ταιριαζουν και να μη τα βαριεμαι και καθενα απο αυτα να μπορουσε να ειναι το ενα που θα κραταγα και θα με καλυπτε και μονο του. Ετσι ξεφορτωθηκα αρκετα, αλλαξα διαφορα και κατεληξα σε καποια που πλεον δυσκολευομαι πραγματικα να δωσω για να παρω κατι καλυτερο. Ισως μονο το AT που εχω να δωσω για κατι καποια στιγμη και αυτο με μαυρη ψυχη. Οποτε υποθετω οτι αφου εφτασα σε αυτο το συμπερασμα μαλλον η διαπιστωση μου ηταν αυτη που μου ταιριαζε.

Οποτε με αυτη τη λογικη, εγω στη θεση σου θα επαιρνα ενα ρολοι που να ταιριαζει σε καθε φαση μου. να ειναι και dress και diver, και χρονογραφος, και επισης απο μια εταιρεια με κυρος που ομως οταν το φορας δεν θα νιωθεις οτι φορας ενα αποκτημα που θα σε 'δυσκολευει'. Υπαρχουν πολλα ρολογια που ειναι υπεροχα και πραγματικα holy grail που εγω ακομη και αν ειχα τα λεφτα να τα παρω, δεν θα μπορουσα να τα υποστηριξω και θα με δυσκολευαν στο φορεμα.

μετα απο αυτη την πολυλογια εγω θα επαιρνα το jlc deep sea chronograph

το θεωρω πανεμορφο. τελειες γραμμες, εχει τα παντα και θα μπορουσε να ειναι και ενα μοναδικο ρολοι για μενα. διακριτικο, με μια αισθητικη αφαιρετικη, ελαχιστη 'πολυλογια' με περιττα στο dial, ο δεικτης λειτουργιας του χρονογραφου κατω απο το JLC ειναι στυλιστικα σουπερ και θυμιζει το diver flag, μεγαλοι δεικτες κλπ ενω η τιμη του ειναι μικροτερη απο αλλα πιο διαφημισμενα ρολογια

αυτο θα επαιρνα εγω και θα το φοραγα till the end αν χρειαζοταν
Γαυρος οπαδος....

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Απρίλιος 30, 2015, 09:40:38 μμ »
Σε ευχαριστώ Θοδωρή, Υπέροχο ζεζε... Τιμουλα;;
ΑΚΑ justnik
όποιος πρόλαβε ...

Αποσυνδεδεμένος karteo

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Απρίλιος 30, 2015, 09:42:52 μμ »
Σε ευχαριστώ Θοδωρή, Υπέροχο ζεζε... Τιμουλα;;

νικο καπου ειχα δει αρχικη 10.500 νομιζω usd

αλλα παιζει και χαμηλοτερα νομιζω https://www.chrono24.com/en/search/index.htm?query=Jaeger-LeCoultre+Deep+Sea+Chronograph&dosearch=true&searchexplain=1
Γαυρος οπαδος....

Αποσυνδεδεμένος nomikosas1

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Απρίλιος 30, 2015, 09:48:58 μμ »
Το θεμα ειναι ποσο μεγαλος ειναι ο κουμπαρας, δηλαδη γεμιζει μεχρι τα 3Κ, τα 5Κ , τα 10Κ, τα 20Κ ? ποσο γεμιζει?
Μπορείς να εχεις και ενα Omega speedmaster 3750 για μια ζωη , μπορεις και ενα panerai πχ pam380, μπορεις και ενα sub no date  , μπορεις και μια ss daytona , μπορεις και ενα patek 5711.
Oλα ειναι αξιοπιστα , ολα με ιστορια ,ολα τα φορας παντου. Αλλα το καθενα εχει αλλη τιμη απόκτησης και αλλη τιμη συντήρησης.

Αποσυνδεδεμένος batman1345

• Tourbillion
  • Δημήτρης
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Απρίλιος 30, 2015, 09:53:58 μμ »
Νικο επειδη και γω αυτο ακριβως κανω... ειναι πολυ δυσκολο υπερβολικα δυσκολο... βεβαια δεν ξερω την δικη σου κατασταση οποτε μιλαω για την δικη μου... μακαρι να το κανεις...
Panerai is not just a watch... It's a lifestyle!

Αποσυνδεδεμένος Aris2176

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Απρίλιος 30, 2015, 10:18:27 μμ »

νικο καλησπερα

η διαπιστωση που με εκανε εμενα να αλλαξω σταση στα ρολογια ειναι οτι τα ρολογια πρεπει να τα φοραω. Με ανεση, να μου ταιριαζουν και να μη τα βαριεμαι και καθενα απο αυτα να μπορουσε να ειναι το ενα που θα κραταγα και θα με καλυπτε και μονο του. Ετσι ξεφορτωθηκα αρκετα, αλλαξα διαφορα και κατεληξα σε καποια που πλεον δυσκολευομαι πραγματικα να δωσω για να παρω κατι καλυτερο. Ισως μονο το AT που εχω να δωσω για κατι καποια στιγμη και αυτο με μαυρη ψυχη. Οποτε υποθετω οτι αφου εφτασα σε αυτο το συμπερασμα μαλλον η διαπιστωση μου ηταν αυτη που μου ταιριαζε.

Οποτε με αυτη τη λογικη, εγω στη θεση σου θα επαιρνα ενα ρολοι που να ταιριαζει σε καθε φαση μου. να ειναι και dress και diver, και χρονογραφος, και επισης απο μια εταιρεια με κυρος που ομως οταν το φορας δεν θα νιωθεις οτι φορας ενα αποκτημα που θα σε 'δυσκολευει'. Υπαρχουν πολλα ρολογια που ειναι υπεροχα και πραγματικα holy grail που εγω ακομη και αν ειχα τα λεφτα να τα παρω, δεν θα μπορουσα να τα υποστηριξω και θα με δυσκολευαν στο φορεμα.

μετα απο αυτη την πολυλογια εγω θα επαιρνα το jlc deep sea chronograph

το θεωρω πανεμορφο. τελειες γραμμες, εχει τα παντα και θα μπορουσε να ειναι και ενα μοναδικο ρολοι για μενα. διακριτικο, με μια αισθητικη αφαιρετικη, ελαχιστη 'πολυλογια' με περιττα στο dial, ο δεικτης λειτουργιας του χρονογραφου κατω απο το JLC ειναι στυλιστικα σουπερ και θυμιζει το diver flag, μεγαλοι δεικτες κλπ ενω η τιμη του ειναι μικροτερη απο αλλα πιο διαφημισμενα ρολογια

αυτο θα επαιρνα εγω και θα το φοραγα till the end αν χρειαζοταν

+10

Ίσως μόνο να επέλεγα τη πιο βιντάζ εκδοχή...στα ίδια λεφτά με καμια 500σαρια δολάρια διάφορα

Sent from my iPad using Tapatalk
Watches; I am not an addict. I can stop any time I want to...

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Απρίλιος 30, 2015, 10:18:52 μμ »
Το θεμα ειναι ποσο μεγαλος ειναι ο κουμπαρας, δηλαδη γεμιζει μεχρι τα 3Κ, τα 5Κ , τα 10Κ, τα 20Κ ? ποσο γεμιζει?
Μπορείς να εχεις και ενα Omega speedmaster 3750 για μια ζωη , μπορεις και ενα panerai πχ pam380, μπορεις και ενα sub no date  , μπορεις και μια ss daytona , μπορεις και ενα patek 5711.
Oλα ειναι αξιοπιστα , ολα με ιστορια ,ολα τα φορας παντου. Αλλα το καθενα εχει αλλη τιμη απόκτησης και αλλη τιμη συντήρησης.
Σωστά αλλά όπως είπα ζητάω να μάθω την επιλογή σας χωρίς περιορισμούς ... Δε ζητάω την πρόταση σας ... Θέλω να δω πως το σκέφτεται ο καθένας και πιθανόν  να αντιγράψω κάποιον...
ΑΚΑ justnik
όποιος πρόλαβε ...

Αποσυνδεδεμένος argo98

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Απρίλιος 30, 2015, 10:21:31 μμ »
Η αλήθεια ειναι οτι δεν εχω καταλάβει καλά το ερώτημα σου Νίκο.Τι ρολόι θα αγόραζε ο καθένας από εμάς σα προσθήκη στη συλλογή του?Τι ρολόι θα αγοράζαμε σαν ενα και μοναδικό κάνοντας μια πολυ προσεκτική και κατασταλαγμένη αγορά?Τωρα το θέμα του κουμπαρά με εχει μπερδέψει..εννοείς αγορά με αποταμίευση κάποιων χρημάτων..σωστά?Αυτονόητο δεν ειναι αυτό?

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Απρίλιος 30, 2015, 10:23:41 μμ »
Κάτι που έχει τουλάχιστον για μένα σημασία είναι ότι θα αγοραστεί μετά από κάποιο χρονικό διάστημα μετά από υπομονή και αποταμίευση και όταν αγοραστεί πιθανόν να είναι γλυκύτερη η αγορά!
ΑΚΑ justnik
όποιος πρόλαβε ...

Αποσυνδεδεμένος argo98

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Απρίλιος 30, 2015, 10:27:25 μμ »
Κάτι που έχει τουλάχιστον για μένα σημασία είναι ότι θα αγοραστεί μετά από κάποιο χρονικό διάστημα μετά από υπομονή και αποταμίευση και όταν αγοραστεί πιθανόν να είναι γλυκύτερη η αγορά!
Έτσι εχω κάνει εγώ οπότε η λογική απάντηση από μένα ειναι αυτά που ήδη έχω..Τώρα σαν επόμενο δικό μου αναλόγως τον κουμπαρά... :)

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Απρίλιος 30, 2015, 10:28:47 μμ »
Η αλήθεια ειναι οτι δεν εχω καταλάβει καλά το ερώτημα σου Νίκο.Τι ρολόι θα αγόραζε ο καθένας από εμάς σα προσθήκη στη συλλογή του?Τι ρολόι θα αγοράζαμε σαν ενα και μοναδικό κάνοντας μια πολυ προσεκτική και κατασταλαγμένη αγορά?Τωρα το θέμα του κουμπαρά με εχει μπερδέψει..εννοείς αγορά με αποταμίευση κάποιων χρημάτων..σωστά?Αυτονόητο δεν ειναι αυτό?
Η ερώτηση βασικά  έχει να κάνει με τις επιλογές μας όταν ο κόπος και ο χρόνος είναι μεγαλύτεροι για την απόκτηση ενός ρολογιού σε σχέση με τις μέχρι τώρα "ευκολότερες" αγορές μας!
ΑΚΑ justnik
όποιος πρόλαβε ...

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Απρίλιος 30, 2015, 10:30:25 μμ »
+10

Ίσως μόνο να επέλεγα τη πιο βιντάζ εκδοχή...στα ίδια λεφτά με καμια 500σαρια δολάρια διάφορα

Sent from my iPad using Tapatalk

Αποσυνδεδεμένος argo98

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Απρίλιος 30, 2015, 10:31:54 μμ »
Η ερώτηση βασικά  έχει να κάνει με τις επιλογές μας όταν ο κόπος και ο χρόνος είναι μεγαλύτεροι για την απόκτηση ενός ρολογιού σε σχέση με τις μέχρι τώρα "ευκολότερες" αγορές μας!
Οκ,Αυτά που έχω,ειναι ρολόγια που αγοράστηκαν με λεφτα μου αποταμιευμένα κατόπιν γνώσης και απόλυτης συνειδητοποίησης του τι θέλω.