Αποστολέας Θέμα: Πάμε για το "...επόμενο του μεθ'επόμενου..."!  (Αναγνώστηκε 21754 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος NavalArchitect

• 50mm case
    • Προφίλ
Πάμε για το "...επόμενο του μεθ'επόμενου..."!
« στις: Απρίλιος 15, 2015, 05:47:16 πμ »
Πάμε για το επόμενο σιγά-σιγά...

Ο Ναυτίλος 5712/1Α είναι πολύ βολικός στο χέρι και σε ταξίδια, είναι άνετο every day watch. Το moonphase complication που έχει δεν το χρησιμοποιώ ιδιαίτερα, θα προτιμούσα chrono, GMT ή Annual complication. Tο ατσάλινο μπρασελέ είναι ό,τι καλύτερο από όλα τα υπόλοιπα ατσάλινα της αγοράς αλλά βλέπω ότι προτιμώ ξεκάθαρα ρολόγια με δερμάτινο λουράκι (pin buckle ή deployant). Το ρολόι έχει πάρα πολύ καλή χρονομετρία, κι αυτό είναι πολύ σημαντικό.

Το να δώσω το 5712/1Α ή όχι είναι ένα κομμάτι. Αν το αντικαταστήσω με new (single sealed) 5980/1Α ή new (double sealed) 5980R, είμαστε εντάξει (δίνω Ναυτίλο, παίρνω Ναυτίλο με άλλα complications).

Το Calatrava είναι πολύ κλασικό, το dial είναι υπέροχο αν ζήσεις λίγο με το ρολόι και το εκτιμήσεις, όμως το ρολόι είναι αρκετά λιτό και πιθανώς λίγο γεροντίστικο για το στυλ ζωής που έχω. Το πλεονέκτημά του είναι ότι ρυθμίζεται εύκολα αν ταξιδεύει κανείς. Η ανυπαρξία open back δεν με ενοχλεί καθόλου, αφού έχω άλλο ΡΡ με ανοιχτή πλάτη.

Υποψήφια μοντέλα:

- 5140G: κλασικό αλλά δύσκολο σε ταξίδια (αλλαγή ώρας κλπ.)
- Datograph, το τωρινό σε RG. Δυνατό αλλά λίγο bulky.
- Zeitwerk. Ρολογάρα αλλά λίγο χοντρό, κι η ώρα δεν αλλάζει εύκολα, πρέπει να γυρίζεις και να γυρίζεις, minute by minute για να αλλάξεις ώρα... Δύσκολο για να φοριέται κάθε μέρα, ίσως?
- 5130P: το έβαλα προχθές σε YG, καταπληκτικό, μου άρεσε. Αλλά πάλι ΡΡ?
- 5905Ρ: δύσκολο για αλλαγή ώρας αν πας ταξίδι, αλλά πολύ όμορφο κομμάτι.
- AP Millenary: τα ΑΡ δεν τα ξέρω καλά, αλλά αυτό είναι καλή πρόταση, βγαίνει και σε ατσάλι που λέει ο λόγος.
- Lange 1: το νέο μοντέλο, κλασικό και απλό, ρολογάρα αλλά πάλι ένα κομμάτι σαν το Calatrava ίσως? Και σε τί μέταλλο?
- Lange Saxonia Annual.
- Κάποιο AP RO απλό/Chrono σε RG (φουλ RG μπρασελέ ή δερμάτινο λουράκι).

Τα Patek είναι άνετα στο θέμα ρύθμισης ppc (μιας και δεν έχουν το έτος ως complication, π.χ. όπως τα IWC ppc) αλλά είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στο πότε πρέπει ή όχι να αλλάζει/ρυθμίζει κανείς ώρα, ημερομηνία, μήνα κλπ.

Προχθές έβαλα το two-tone 5980/1AR. Ωραίο, αλλά όχι κάτι το τόσο ιδιαίτερο όσο περιγράφεται.

Εχθές βρήκα ένα F.P. Journe με astrological month / seconds / platinum case / date / PR. Το δίνει 21,500 Eur, no box, no papers, 2 ετών.
Ρωτάω τους τρελλούς εδώ, μου λένε ότι το εν λόγω movement του Journe (Cal. 1300) έχει βγάλει θέματα και κολλάει ο δίσκος με τους αστρολογικούς μήνες.
Η τιμή είναι λίγο ψηλή, και υπάρχει ρίσκο. Τον Αύγουστο θα είμαι Γενεύη, οπότε λουράκι (αγορά νέου) και authentication μπορώ να κάνω εκεί.
Το ρολόι φοριόταν πάρα πολύ ωραία... Άλλο πράγμα η πλατίνα...

Μετά πάμε στα Lange. Κατά προτίμηση handwound. Κακό με τα Lange το ότι δεν αντέχουν νερό (για τα ΡΡ ξέρω πως δεν καταλαβαίνουν τίποτα, είναι over-engineered). Επίσης, το ρολόι πρέπει να διαβάζεται εύκολα. Λύσεις τύπου Langematic Perpetual που προσπαθείς με μεγενθυντικό φακό να δεις τί γίνεται, δεν νομίζω να βολεύουν.

Ακούω ότι το 5990 της ΡΡ είναι εκπληκτικό κομμάτι. Αυτό τα συνδυάζει όλα. Ταξιδιωτική ώρα, chrono, γκρι dial και ατσάλι που περνά απαρατήρητο, αλλά θα ήθελα να αποφύγω το ατσάλι ως κάσα.

5980/1AR

Γνώμες ευπρόσδεκτες, θα ενημερώνω το νήμα κάθε φορά μετά από διάφορες νέες δοκιμές, αλλά και φυσικά μόλις γίνει το όποιο incoming (ίσως σύντομα, ίσως αργότερα μέσα στο 2015).

Αποσυνδεδεμένος afnios

• 50mm case
    • Προφίλ
Απ: Πάμε για το "...επόμενο του μεθ'επόμενου..."!
« Απάντηση #1 στις: Απρίλιος 15, 2015, 08:16:50 πμ »
καλημερα Κωνσταντινε,
5726 μπρασελεδατο,λευκο καντραν,ολα τα λεφτα.
με ενα ρολοι ξερεις παντα τι ωρα ειναι,με δυο δεν εισαι ποτε σιγουρος

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Απρίλιος 15, 2015, 09:05:27 πμ »
Κωνσταντινε το aquanaut traveltime σε χρυσο δεν το εχεις σκεφτει;

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Απρίλιος 15, 2015, 10:02:01 πμ »
Βίκτωρα το είχα σκεφθεί παλιά, πριν ακόμη πάρω το Ναυτίλο. Αυτή τη στιγμή δεν μου λέει κάτι, αν σκεφθείς ότι πριν 2 ώρες δοκίμασα pre-owned ένα Dato platinum (just serviced by ALS), ένα AP RO perpetual SS με το platinum bezel (αλλά no box no papers), κι ένα ΡΡ Regulator WG.

Επίσης το rubber strap του Aquanaut δεν μου αρέσει καθόλου, το έχω βάλει και μόνο το legibility του dial αξίζει.

Φωτό σε λίγο. Ένα από τα τρία παραπάνω ρολόγια το έκλεισα προκαταρκτικά για 48 ώρες, έως ότου να του το κονφιρμάρω 100% και να του πάω την προκαταβολή (S$5k)...

Αποσυνδεδεμένος argo98

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Απρίλιος 15, 2015, 10:08:22 πμ »
Δεν υπάρχει 5164 σε χρυσό.Αν θελεις να αλλάξεις τα ρολόγια που εχεις παρότι ειναι απίστευτη όπως ειναι η συλλογή σου θα σου έλεγα να δώσεις το 5712 για το 5726 και το calatrava για ενα ap 15400 σε ροζ χρυσό..Αλλα και πάλι μονο κουβέντα να γινεται..ούτως ή άλλως ειναι φοβερά τα δυο πατεκ σου .

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Απρίλιος 15, 2015, 10:25:18 πμ »
Όπως είπα, νωρίτερα σήμερα:

Αυτό το Datograph, τί ρολογάρα είν'αυτή... Το φοράς, το γυρνάς ανάποδα, και μένεις κόκκαλο... Το λουράκι είναι καταπονημένο και ο ένας κρίκος έχει σχιστεί. Μου κατέβασε την τιμή μιας και θα πάω να πάρω ένα strap από τη μπουτίκ της ALS αν αποφασίσω τελικά για το ρολόι.

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Απρίλιος 15, 2015, 10:38:53 πμ »
Αυτό το Datograph, τί ρολογάρα είν'αυτή... Το φοράς, το γυρνάς ανάποδα, και μένεις κόκκαλο...

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Απρίλιος 15, 2015, 10:45:40 πμ »
Αυτό Χάρη είναι υπέροχο αλλά το double split και το enamel dial πάνε την τιμή ακόμη πιό πάνω από το 5270G...

Αποσυνδεδεμένος dimis

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Απρίλιος 15, 2015, 10:51:17 πμ »

μ' αρεσεις!!!
250.000 με 300.000 μεταχειρισμενο!!!

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Απρίλιος 15, 2015, 10:52:29 πμ »

μ' αρεσεις!!!
250.000 με 300.000 μεταχειρισμενο!!!

Τώρα δεν παρουσιάστηκε αυτό;

Αποσυνδεδεμένος dimis

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Απρίλιος 15, 2015, 10:56:07 πμ »
split second και πατεκ δηλητηριωδης συνδιασμος φιλε μου!!!

Αποσυνδεδεμένος Stratos

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Απρίλιος 15, 2015, 10:56:56 πμ »
Το μικροβιο μεσα σου δεν ησυχαζει, οποτε θα ελεγα να αποφυγεις καποιο μεταχειρισμενο no box/no papers.

Το complication που μου αρεσει ειναι το world timer.
Οποτε για μενα δεν υπαρχει καλυτερη επιλογη απο το 5130.

Απο την αλλη, βαζεις στη συζητηση AP RO Chrono RG.
Δεν βλεπω κοινα στοιχεια με τα υπολοιπα ρολογια που παραθετεις.
Αλλα καταλαβαινω οτι ενα μπρασελεδατο RG ειναι αν μη τι αλλο εντυπωσιακο και οταν ξοδευεις τοσα χρηματα για ρολοι, ισως να το επιζητας κι αυτο.
Παράθεση από: blackbird
Αμήν. Αντικείμενα είναι γαμώτο μου. Όχι άνθρωποι για να τα θρηνούμε.
Το φόρεσες, το χάρηκες, άμε στο διάλο τώρα.

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Απρίλιος 15, 2015, 11:02:46 πμ »
Το μικροβιο μεσα σου δεν ησυχαζει, οποτε θα ελεγα να αποφυγεις καποιο μεταχειρισμενο no box/no papers.

+1

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Απρίλιος 15, 2015, 11:37:41 πμ »
Γενικά αρκετά από τα ρολόγια που παρέθεσα δεν κολλάνε μεταξύ τους. Είναι κομμάτια που θα ήθελα να δοκιμάσω (αναφορικά με την ιδιοκτησία τους) αλλά ήδη δεν θα πρέπει να έχω παράπονο...

Ένα θέμα είναι το ότι συγκεκριμένα κομμάτια σε τραβάνε μόνο και μόνο από το όνομά τους. Δηλαδή έρχομαι πάλι στο Datograph... Δεν μπορείς να είσαι αντικειμενικός, δεν είναι εύκολο, όταν για παράδειγμα το έχει αγοράσει ο ίδιος ο Φιλίπ Ντουφούρ με δικά του χρήματα...

Μετά πάμε στο Zeitwerk. Είναι σπέσιαλ κομμάτι, και πανάκριβο βέβαια. Το 5130Ρ από την άλλη είναι πολύ πρακτικό, δοκίμασα την YG έκδοση επροχθές και αναφορικά με το timezone use είναι καταπληκτικό. Το Lange 1 είναι καταπληκτικό στο χέρι, έχω βάλει τα παλιά, το καινούργιο θα είναι εδώ στις 24 Απριλίου (στη μπουτίκ). Όμως και πάλι είναι ένα αρκετά κλασικό κομμάτι, κι έχω τέτοιο (ή κάτι σαν αυτό τέλος πάντων...) που λέγεται Calatrava.

Μίλησα (μέσω WhatsApp) πριν λίγο μ'έναν φίλο εδώ στο τοπικό γκρουπ που έχουμε. Έχει το Dato, το ίδιο ακριβώς, το είχε πάρει μεταχειρισμένο από άλλο φίλο στο γκρουπ που είχε δύο (και πλατινένιο και ροζ χρυσό). Ο ίδιος που έχει το Dato έχει και το 5711/1Α. Μου είπε λοιπόν πως το Datograph είναι το ιδανικό 'συμπλήρωμα' με έναν λεπτό ατσάλινο Ναυτίλο. Κατά την άποψή του το Datograph σε πλατίνα δεν είναι ρολόι για "συνέχεια κάθε μέρα", φοριέται λίγο πιό άβολα σε σχέση με το 5712/1Α και ως συνέπεια πρέπει να το κάνεις rotate με κάτι άλλο κάθε 2-3 μέρες.

Συμπτωματικά το φοράει σήμερα στο ιατρείο και μου έστειλε μία φωτό...

Αναφορικά με το 5130, μου είπε πως δεν θα κοίταζε αυτό, αλλά το 5030. Βέβαια εδώ όλοι αυτοί έχουν καρπούς-μίνι, οπότε δεν μπορούμε να κρίνουμε με βάση δικά τους κριτήρια. Μου είπε ότι από όλα αυτά που συζητώ, αυτός στο Dato θα πήγαινε. Όμως επίστησε την προσοχή πως αν πάω στο σενάριο να δώσω το 5712/1Α τότε αυτή την κίνηση θα την σκεπτόταν διπλά, μιας και το ρολόι είναι τόσο άνετο στο χέρι. Φυσικά συμφωνήσαμε και οι δύο ότι ένα 5711/1Α ή 5712/1Α βρίσκεται ξανά εύκολα ανά πάσα στιγμή.

Για το 5712/1Α είχα προσφορά από φίλο πριν 4 εβδομάδες (30,000 Αμερικάνικα μετρητά και είπα ...όχι - αν είναι δυνατόν) και τώρα τον ξαναπήρα ώστε να μου το επιβεβαιώσει αν ακόμη θέλει... Είναι σε χώρα που τα ΡΡ κοστίζουν +20%, οπότε ό,τι κι αν πάρει από Chrono24 τού'ρχεται πιό ακριβό. Με αυτό το νούμερο παίρνεις εδώ τώρα 5712/1Α καινούργιο... Οπότε την Παρασκευή θα ξέρουμε, και θα γίνει η τελική προκαταβολή για το Dato ή θα το αφήσω, και βλέπουμε. Το 5270G είναι ούτως ή άλλως πάντα στον ορίζοντα, κανείς δεν βγαίνει χαμένος...

Αποσυνδεδεμένος Stratos

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Απρίλιος 15, 2015, 11:50:51 πμ »
αυτο που καταλαβαινω ειναι οτι πας για ενα, αλλα τελικα μπορει να παρεις ενα + να αλλαξεις και τα 2 PP που ηδη εχεις στην κατοχη σου.

δεν ξερω ποιοι μπορουν να σε βοηθησουν, εγω σιγουρα δεν ειμαι ο πλεον καταλληλος μιας και μιλαμε  για ρολογια πολυ πολυ μακρινα για τα δεδομενα μου.

Παρολα αυτα η αποψη μου, με τα υποψηφια ρολογια που μας εχεις παραθεσει και  οσα εχεις πει...
-θα κρατουσα το Ναυτιλο.
-θα εδινα το Calatrava και θα επαιρνα το 5130 YG
-θα αγοραζα ενα AP RO Chrono RG ή ενα VC Overseas Chrono RG

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Απρίλιος 15, 2015, 12:05:37 μμ »
Όλοι είναι κατάλληλοι για να βοηθήσουν, έχω όμως να πω ότι η πρότασή σου (απλά δηλαδή, κρατάω Ναυτίλο και παίρνω 5130 δίνοντας το Καλατράβα κάποια στιγμή) είναι πάρα πολύ λογική και απόλυτα ρεαλιστική. Αυτή θα έπρεπε ίσως να είναι η τακτική από την αρχή, να περιμένω (μην αγοράζοντας το Καλατράβα) και να προσθέσω ένα travel time...

Απλά επειδή το Datograph σε πλατίνα είναι μυθικό κομμάτι και το έχω βρει pre-owned σε καλή τιμή (και με σέρβις + χαρτιά από το εργοστάσιο πριν 3 μήνες), το σκέπτομαι αρκετά παρορμητικά. Για να είμαι ειλικρινής, Ναυτίλο ξαναπαίρνω όποτε θέλω. Μ'αυτή τη λογική πάντως, και Dato/Zeitwerk μπορώ να έχω το χειμώνα που μας έρχεται, ολοκαίνουργιο, χωρίς να δώσω τώρα το Ναυτίλο.

Όσα περισσότερα μαζεύω όμως, τόσα περισσότερα θα κάθονται στη θυρίδα. Κι αυτό δεν έχει νόημα.

Ξαναλέω όμως, πως η πρότασή σου είναι πολύ σωστή και ρεαλιστική, έτσι πιστεύω. Για το Overseas δεν το συζητώ καν, δεν μου άρεσε ποτέ σαν κομμάτι.

Αποσυνδεδεμένος Stratos

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Απρίλιος 15, 2015, 12:29:09 μμ »
Καποια πιο περιζητητα μοντελα, βρισκονται πιο δυσκολα pre-owned.
Φανταζομαι οτι το Datograph ειναι ενα απο αυτα.

Οπως ειπες ομως, φαινεται οτι δεν ειναι για καθε μερα.
Επομενως τα αλλα δυνατα σου ρολογια πρεπει να ειναι ευκολοφορετα.

Φανταζομαι επισης οτι αν και συνεχιζεις να αγοραζεις κομματια, ισως και μονο για την εμπειρια της κτησης οπως ειπες, οι τελικοι ultimate στοχοι ειναι κλειδωμενοι εδω και καιρο.
Ολα τα αλλα μαλλον ειναι ενα ταξιδι προς τα κει.

Ο Ναυτιλος ισως, πλεον, δεν σου προσφερει την αρχικη συγκινηση.
Επομενως και να μεινει τωρα, καποια στιγμη μαλλον θα το δωσεις.

Ενα AP RG απλο ή Chrono δεν ξερω πως συγκρινεται με τα αλλα της κουβεντας, στα ματια μου ομως αποτελει ενα τελειο "καθημερινο" ρολοι για τη δικη σου συλλογη.

Αυτο το σκεφτεσαι σαν "συμπληρωμα" η αντι του Datograph ας πουμε?

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Απρίλιος 15, 2015, 03:07:40 μμ »
Ναι, συμφωνώ.

Ένα απλό (ώρα κ' ημερομηνία) AP RO σε RG κάσα με δερμάτινο λουράκι, είναι ό,τι πρέπει για καθε μέρα. Το είχε ένας εδώ στην παρέα αλλά το έδωσε... (αυτός που έχει το ROO με τα διαμάντια). Έχω βάλει παλιότερα φωτό με αυτού του τύπου τα ρολόγια στον καρπό μου, τότε που πήγαμε στη μπουτίκ ΑΡ στο MBS.

Συμφωνώ επίσης ότι το 5712 κάποια στιγμή θα το δώσω μάλλον, οπότε είτε αργότερα είτε τώρα, μιας και βρεθεί ο σωστός αγοραστής πιθανολογώ ότι θα το αποχωριστώ.

Και ναι, ο απώτερος στόχος είναι είτε 5270G είτε 1815 Rattrapante σε RG.

Αποσυνδεδεμένος nomikosas1

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Απρίλιος 15, 2015, 03:54:02 μμ »
το 5712 γιατι θελεις να το δώσεις?