Καλημέρα αγαπητέ antonitos.
Είδα την παράθεση από δικό μου σχόλιο και είπα να σημειώσω κι εγώ δυο πράγματα. Θα μιλήσω προσωπικά και θα διευκρινίσω πως δεν έχω γνώσεις ωρολογοποιίας, ούτε καν προχωρημένος ερασιτέχνης. Πριν από ελάχιστες εβδομάδες, άνοιξα το πρώτο μου θέμα στο φόρουμ (
http://www.mywatch.gr/index.php/topic,19166.0.html ) για το ρολόι Ingersoll (Jefferson IN6802 OH).

Η αρχική μου πρόθεση ήταν για ένα Seiko 5 (SNZG15J1), όμως τυχαία είδα το Ingersoll κι έτσι κατέληξα σε αυτό, ενώ είχα ήδη ένα άλλο Ingersoll (Robert IN8005SL), μία αγορά πριν από 4 χρόνια περίπου.

Με το πρώτο μου Ingersoll δεν είχα κανένα πρόβλημα, όμως δεν είμαι αντικειμενικός γιατί μέσα στα 4 χρόνια το φοράω ελάχιστα. Με το τωρινό Ingersoll (Jefferson IN6802) πάλι δεν θα είμαι αντικειμενικός γιατί είναι ακόμα φρέσκο, και τρέχει αρκετά (1η εβδομάδα στα +10sec/day, επόμενες εβδομάδες +15).
Σαν αγορά τώρα. Δεν το μετάνιωσα, όμως οι φίλοι έχουν δίκιο. Στη δική μου περίπτωση για παράδειγμα, δεν ξέρω τι μηχανή έχει (και δεν νομίζω να μάθω), ξέρω μόνο πως είναι μία κινέζικη μηχανή. Σαν εμφάνιση μου αρέσει σε όλα του. Επίσης, όπως λένε και οι αγαπητοί φίλοι, στα ίδια λεφτά περίπου, θα βρεις πολύ καλύτερα ρολόγια.
Μία τελευταία σημείωση.
Εάν είσαι στη δική μου κατηγορία, που σου αρέσουν τα ρολόγια, κι έχεις βασικά απαγορευτικά, όπως: ελάχιστες γνώσεις στο αντικείμενο, περιορισμένο χρηματικό πεδίο, άλλες προτεραιότητες, εάν δεν κάνεις διαδικτυακές αγορές κ.λπ. κ.λπ., τότε θα έλεγα να βάλεις αυστηρό όριο στο ποσό που μπορείς να διαθέσεις για ένα ρολόι, να μην ξεφύγεις ούτε 1 ευρώ. Να είναι ένα αξιόπιστο και όμορφο ρολόι, με λίγα χρήματα και τίμιο, που θα το χαίρεσαι κάθε μέρα.
Αυτά από εμένα, αγαπητέ φίλε.
Εύχομαι σε όλους καλή Ανάσταση.