Αποστολέας Θέμα: Αγορά ρολογιού Ingersoll  (Αναγνώστηκε 5262 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος antonitos

• Just Registered
    • Προφίλ
Αγορά ρολογιού Ingersoll
« στις: Απρίλιος 10, 2015, 12:33:25 πμ »
Καλημέρα/καλησπέρα!
Ειναι το πρώτο μου θέμα που ανοίγω στο φόρουμ και θα ήθελα αν γίνεται λιγάκι τη βοήθειά σας. Σκέφτομαι να αγοράσω ενα ρολόι μάρκας Ingersoll και πιο συγκεκριμένα το Ingersoll San Bernardino(http://www.skroutz.gr/s/5040509/Ingersoll-San-Bernardino-Automatic-Black-Leather-Strap-IN4514RBK.html). Αναφέρω προκαταβολικά οτι δεν είμαι ειδήμων στα ρολόγια σχετικά με την ποιότητα κατασκευής τους ή τους μηχανισμούς εντός αυτών. Θα ήθελα να κάνω δώρο στον εαυτό μου :P το εν λόγω ρολόι και θα επιθυμούσα να μου πείτε τις γνώμες σας, σχετικά με το αν είναι αξιόπιστη εταιρεία, αν είναι ποιοτικά κατασκευασμένα και αν υπάρχει κάτι αντίστοιχα καλύτερο σε αυτά τα χρήματα.
     Η αλήθεια βέβαια είναι οτι μου αρέσει ο ροζ χρυσός και το δερμάτινο λουράκι του για αυτό και θα το επέλεγα ως αγορά. Οποιεσδήποτε γνώμες είναι δεκτές. Ευχαριστώ και καλώς σας βρήκα.

Αποσυνδεδεμένος chris5

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Αγορά ρολογιού Ingersoll
« Απάντηση #1 στις: Απρίλιος 10, 2015, 12:49:28 πμ »
Στα τρια ερωτηματα που εθεσες οι απαντησεις ειναι: οχι,οχι,ναι.
Καλυτερα να στραφεις σε καποια αλλη μαρκα.
Πες μας ποσα χρηματα διαθετεις για να σου προτεινουμε ρολογια.
"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Απρίλιος 10, 2015, 12:59:08 πμ »

Σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση αλλά πραγματικά με ξάφνιασες με τις μονολεκτικές απαντήσεις σου :P. Δεν το περίμενα, αν μπορείς να μου εξηγήσεις τους λόγους θα σου ήμουν ευγνώμων. Όπως προανέφερα δεν είμαι καθόλου ειδήμων στο θέμα και με μια απλή αναζήτηση βρήκα το συγκεκριμένο ρολόι. Μια επιπρόσθετη ερώτηση: Είναι κινέζικα με την "κακή" έννοια του όρου; Προσωπικά έχω ενα κινέζικο Pulsar των 130€ αγορασμένο πριν 7 χρόνια σχεδόν και έχει αντέξει τα πάνδεινα!
Εν προκειμένω θα ήθελα να διαθέσω έως 350€ για αγορά ρολογιού, νομίζω είναι σεβαστό ποσό για καλό ρολόι και θα προτιμούσα να διαθέτει μαύρο δερμάτινο λουράκι και ει δυνατόν ροζ χρυσό. Σε ευχαριστώ και πάλι!
« Τελευταία τροποποίηση: Απρίλιος 10, 2015, 01:13:53 πμ από antonitos »

Αποσυνδεδεμένος gerogian

• Global Moderator
  • Tourbillion
  • AT LAST,PANERISTI HELLAS
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Απρίλιος 10, 2015, 01:15:55 πμ »

+1
Ειναι ρολογια ομορφα στο ματι αλλα στα χρηματα τους υπαρχουν καλυτερες και σαφως πιο αξιοπιστες επιλογες.
Βεβαια ροζ χρυσο δεν ξερω αν μπορεις να βρεις μ αυτα τα χρηματα,αλλα ισως πρεπει να προτιμησεις μηχανισμο και αξιοπιστια.
Στ’ αυτοκίνητα είναι πολύ εύκολη η επιλογή: ALFA ROMEO
Στις ομάδες ακόμη ευκολότερη: AEK
Kαι στα ρολόγια όμως δεν είναι δύσκολη: PANERAI

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Απρίλιος 10, 2015, 01:29:58 πμ »
Καλημέρα/καλησπέρα!
Ειναι το πρώτο μου θέμα που ανοίγω στο φόρουμ και θα ήθελα αν γίνεται λιγάκι τη βοήθειά σας. Σκέφτομαι να αγοράσω ενα ρολόι μάρκας Ingersoll..... :P.....

Καλησπέρα σε όλους.
Είμαι νέο μέλος στην όμορφη παρέα σας και με ελάχιστες γνώσεις στα ρολόγια. Αν δεν γίνομαι κουραστικός, θα ήθελα να ρωτήσω κάποια πράγματα για μία πρόσφατη αγορά, ενός αυτόματου ρολογιού Ingersoll.......

..... :P. ........

:book:

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Απρίλιος 10, 2015, 01:34:38 πμ »

:book:

Αν μπορείς να το κάνεις λιγάκι πιο λιανά γιατί δεν μπορώ να καταλάβω τι εννοείς και μόνο υποθέσεις μπορώ να κάνω...

Edit: Βασικά εντάξει βρήκα τι εννοείς, οπότε μαλλον δεν θα προχωρήσω στην αγορά κάποιου Ingersoll. Κρίμα όμως γιατί μου γυάλισαν στο μάτι. Βέβαια, δεν με πειράζει το ότι χρησιμοποιεί κινέζικους μηχανισμούς καθώς ενδέχεται να είναι εξίσου αξιόπιστοι με άλλους ευρωπαϊκούς?. Αν ανέβάζα το ποσό στα 350€ θα μπορούσα να βρω κάτι περισσότερο αξιόπιστο; Τσέκαρα μόλις ενα Citizen με ροζ χρυσο στο skroutz. Τι λέτε για την συγκεριμένη μάρκα;
« Τελευταία τροποποίηση: Απρίλιος 10, 2015, 01:52:00 πμ από antonitos »

Αποσυνδεδεμένος chris5

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Απρίλιος 10, 2015, 07:00:11 πμ »
Σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση αλλά πραγματικά με ξάφνιασες με τις μονολεκτικές απαντήσεις σου :P. Δεν το περίμενα, αν μπορείς να μου εξηγήσεις τους λόγους θα σου ήμουν ευγνώμων. Όπως προανέφερα δεν είμαι καθόλου ειδήμων στο θέμα και με μια απλή αναζήτηση βρήκα το συγκεκριμένο ρολόι. Μια επιπρόσθετη ερώτηση: Είναι κινέζικα με την "κακή" έννοια του όρου; Προσωπικά έχω ενα κινέζικο Pulsar των 130€ αγορασμένο πριν 7 χρόνια σχεδόν και έχει αντέξει τα πάνδεινα!
Εν προκειμένω θα ήθελα να διαθέσω έως 350€ για αγορά ρολογιού, νομίζω είναι σεβαστό ποσό για καλό ρολόι και θα προτιμούσα να διαθέτει μαύρο δερμάτινο λουράκι και ει δυνατόν ροζ χρυσό. Σε ευχαριστώ και πάλι!
Συγνωμη για τις μονολεκτικες απαντησεις.
Οταν δεν εχεις ηρεμια να γραψεις και εισαι εκτος σπιτιου γραφεις βιαστικα.
Εχθες βεβαια ημουν σπιτι αλλα δες την ωρα που εστειλα το μηνυμα.
Ετσι εγραψα και εχθες βιαστικα για εναν μηχανισμο την ωρα που ημουν εξω στο δρομο για δουλεια και δεν προλαβα να κανω και review για τον μηχανισμο αυτον.
Οποτε υπαρχουν πολλες αιτιες που μπορει καποιος να γραψει βιαστικα και μονολεκτικα.
Ο αλλος μπορει να ειναι σπιτι του και να βρισκει οτι λεπτομερεια θελει απο τον υπολογιστη του και ο αλλος να τρεχει σε δουλειες εξω στο δρομο και να γραφει απο κινητο.
Αυτο απο μονο του εχει τους περιορισμους του.
Οσον αφορα στο θεμα μας.
Τα Ingersoll δεν φημιζονται για την ποιοτητα τους. Κινεζικοι μηχανισμοι γαρ.
Ειναι εντυπωσιακα ρολογια ομως.....
Προτιμησε κατι σε Tissot 'η Hamilton.
Οταν εισαι ετοιμος και μενεις Αθηνα στειλε μου π.μ για να σε βοηθησω οσο μπορω.
Ψαξε στο σκρουτζ για καποια μοντελα αλλα ξεχνα την αγορα απο τα καταστηματα που υπαρχουν εκει. Υπαρχουν καταστηματα που κανουν καλυτερες τιμες.
« Τελευταία τροποποίηση: Απρίλιος 10, 2015, 08:22:18 πμ από chris5 »
"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Απρίλιος 10, 2015, 08:41:06 πμ »

Αποσυνδεδεμένος Omega.S

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Απρίλιος 10, 2015, 09:51:50 πμ »
Καλημέρα αγαπητέ antonitos.

Είδα την παράθεση από δικό μου σχόλιο και είπα να σημειώσω κι εγώ δυο πράγματα. Θα μιλήσω προσωπικά και θα διευκρινίσω πως δεν έχω γνώσεις ωρολογοποιίας, ούτε καν προχωρημένος ερασιτέχνης. Πριν από ελάχιστες εβδομάδες, άνοιξα το πρώτο μου θέμα στο φόρουμ ( http://www.mywatch.gr/index.php/topic,19166.0.html ) για το ρολόι Ingersoll (Jefferson IN6802 OH).

Η αρχική μου πρόθεση ήταν για ένα Seiko 5 (SNZG15J1), όμως τυχαία είδα το Ingersoll κι έτσι κατέληξα σε αυτό, ενώ είχα ήδη ένα άλλο Ingersoll (Robert IN8005SL), μία αγορά πριν από 4 χρόνια περίπου.

Με το πρώτο μου Ingersoll δεν είχα κανένα πρόβλημα, όμως δεν είμαι αντικειμενικός γιατί μέσα στα 4 χρόνια το φοράω ελάχιστα. Με το τωρινό Ingersoll (Jefferson IN6802) πάλι δεν θα είμαι αντικειμενικός γιατί είναι ακόμα φρέσκο, και τρέχει αρκετά (1η εβδομάδα στα +10sec/day, επόμενες εβδομάδες +15).

Σαν αγορά τώρα. Δεν το μετάνιωσα, όμως οι φίλοι έχουν δίκιο. Στη δική μου περίπτωση για παράδειγμα, δεν ξέρω τι μηχανή έχει (και δεν νομίζω να μάθω), ξέρω μόνο πως είναι μία κινέζικη μηχανή. Σαν εμφάνιση μου αρέσει σε όλα του. Επίσης, όπως λένε και οι αγαπητοί φίλοι, στα ίδια λεφτά περίπου, θα βρεις πολύ καλύτερα ρολόγια.

Μία τελευταία σημείωση.
Εάν είσαι στη δική μου κατηγορία, που σου αρέσουν τα ρολόγια, κι έχεις βασικά απαγορευτικά, όπως: ελάχιστες γνώσεις στο αντικείμενο, περιορισμένο χρηματικό πεδίο, άλλες προτεραιότητες, εάν δεν κάνεις διαδικτυακές αγορές κ.λπ. κ.λπ., τότε θα έλεγα να βάλεις αυστηρό όριο στο ποσό που μπορείς να διαθέσεις για ένα ρολόι, να μην ξεφύγεις ούτε 1 ευρώ. Να είναι ένα αξιόπιστο και όμορφο ρολόι, με λίγα χρήματα και τίμιο, που θα το χαίρεσαι κάθε μέρα.

Αυτά από εμένα, αγαπητέ φίλε.
Εύχομαι σε όλους καλή Ανάσταση.
« Τελευταία τροποποίηση: Απρίλιος 10, 2015, 10:00:07 πμ από Omega.S »

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Απρίλιος 10, 2015, 10:38:45 πμ »
.....
 Τσέκαρα μόλις ενα..χρυσο....

Και επειδή οι φωτογραφίες δεν είναι το δυνατό μου σημείο γιατί της τραβάω απο το κινητό,ανεβάζω και μία απο το νετ.
Για κάθε διευκρίνιση στην διάθεσή σας μέσω πμ.
Ευχαρηστώ

]

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Απρίλιος 10, 2015, 05:15:27 μμ »
      Λοιπόν παιδιά προκαταβολικά θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους σας για τις γνώμες σας . Σήμερα πήγα σε έναν γνωστό χρυσοχόο εδώ στην πόλη μου και του ζήτησα κάποιες πληροφορίες σχετικά με το ρολόι που προτίθεμαι να αγοράσω, δλδ το Ingersoll San Bernardino. Μου είπε λοιπόν, πως η Ingersoll δεν είναι κάποια "τυχαία" μάρκα όπως άλλες κατασκευάστριες εταιρείες αλλά ούτε και μάρκα η οποία εμπορευματοποιεί και εμπορεύεται κατ' επέκταση οτιδήποτε μπορεί να πουληθεί, όπως η Tommy Hilfiger, Armani, Hugo Boss κλπ. Ειδικεύεται όπως μου ανέφερε στην κατασκευή ρολογιών και μόνο. Το συγκεκριμένο μοντέλο παρέθεσε οτι χρησιμοποιεί τον μηχανισμό Calibre 457 / 29 jewels, ο οποίος ναι μεν είναι κινεζικής κατασκευής χωρίς να υστερεί όμως σε ποιότητα και αξιοπιστία, εφόσον ισχυρίστηκε πως δεν είναι κατ' ανάγκη απόλυτο να χαλάσει ή να μην είναι αξιόπιστος εν τέλει. Επίσης, μου αντιπρότεινε ως εναλλακτική την αγορά ενος ρολογιού Tissot, τα οποία θεωρεί απο τις mainstream επιλογές ρολογιών ως τα καλύτερα, όμως μου είπε οτι θα ευχαριστηθώ σίγουρα και το Ingersoll όπως και να έχει λέγοντας οτι αποτελεί μια ξεχωριστή επιλογή για αγορά. Συνοψίζοντας, κατά τα φαινόμενα θα προβώ στην αγορά του Ingersoll στις επόμενες ημέρες και ελπίζω να το χαρώ όσο περισσότερο μπορώ καθώς κατ' εμέ το ρολόι αποτελεί ίσως το μοναδικό κόσμημα που αρμόζει τέλεια στον άντρα. Σας ευχαριστώ και πάλι όλους σας για την βοήθειά σας!

Αποσυνδεδεμένος StavrosChatz

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Απρίλιος 10, 2015, 07:34:24 μμ »
 :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ευτυχως τυπε που ρωτησες τον χρυσοχόο που ειναι ειδικος (απο οτι καταλαβα)και στα ρολογια
Δεν λεω καλα τα παιδια εδω μεσα αλλα ψιλοασχετοι με ρολογια.

Καλοφορετο οταν το παρεις απο εμενα.
Περιμενουμε και εντυπωσεις.
« Τελευταία τροποποίηση: Απρίλιος 10, 2015, 07:41:19 μμ από StavrosChatz »

Αποσυνδεδεμένος Omega.S

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Απρίλιος 10, 2015, 09:04:51 μμ »
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ευτυχως τυπε που ρωτησες τον χρυσοχόο που ειναι ειδικος (απο οτι καταλαβα)και στα ρολογια
Δεν λεω καλα τα παιδια εδω μεσα αλλα ψιλοασχετοι με ρολογια.

Καλοφορετο οταν το παρεις απο εμενα.
Περιμενουμε και εντυπωσεις.

Θα συμπλήρωνα: και ευγενέστατοι.
(αν ήμασταν και φιλαράκια θα έλεγα επίσης πως, θέλω εγώ να μ@μ@ω κι όχι το ρολόι μου)

Αγαπητέ antonitos, δεν έχει κανένα ειδικό βάρος η δική μου γνώμη, όμως καλό είναι να έχεις λίγο υπομονή. Συμβουλέψου κι άλλα άτομα, ψάξε περισσότερο, και μετά αποφάσισε.