Αποστολέας Θέμα: Apple Watch  (Αναγνώστηκε 76025 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος click

• 38mm case
    • Προφίλ
Απ: Apple Watch
« Απάντηση #100 στις: Μάρτιος 11, 2015, 09:06:21 μμ »
Ποιά είναι η υπερβολή; Πως θα κλέψει μεγάλο μερίδιο πωλήσεων από τις μάρκες ρολογιών; Πουθενά δεν είπα πως θα κλεισει η Rolex λόγω της Apple! Αλλά αν αμφιβάλετε πως με την apple θα φορέσουν ρολόι και αυτοί που δεν φόραγαν, εδώ θα είμαστε  να το δούμε..

Αποσυνδεδεμένος batman1345

• Tourbillion
  • Δημήτρης
    • Προφίλ
« Απάντηση #101 στις: Μάρτιος 11, 2015, 09:20:22 μμ »
Ποιά είναι η υπερβολή; Πως θα κλέψει μεγάλο μερίδιο πωλήσεων από τις μάρκες ρολογιών; Πουθενά δεν είπα πως θα κλεισει η Rolex λόγω της Apple! Αλλά αν αμφιβάλετε πως με την apple θα φορέσουν ρολόι και αυτοί που δεν φόραγαν, εδώ θα είμαστε  να το δούμε..
Όπως θα κλέψουν και τα γυαλιά της google απο τα μυωπίας

Στάλθηκε από το Sony Neo V χρησιμοποιώντας Tapatalk

Panerai is not just a watch... It's a lifestyle!

Αποσυνδεδεμένος exDIVER600

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #102 στις: Μάρτιος 11, 2015, 09:28:53 μμ »
Ήμουν για αρκετά χρόνια στο χώρο της τεχνολογίας (κινητή τηλεφωνία).
Κάθε φορά που έβγαινε κάτι καινούργιο ή "καινούργιο" αρχίζαμε (σχετικοί και άσχετοι) τις αναλύσεις τις εκτιμήσεις κλπ.
Τελικά το δεδομένο είναι ένα: ουδείς μπορεί να προβλέψει την επιτυχία ή αποτυχία ενός "νέου" και "καινοτόμου" προϊόντος.

Η μόνη μου ένσταση στις αναλύσεις για το άϊ-γουότς, είναι το ότι δε λαμβάνετε υπόψην στο βαθμό που πρέπει την "αύρα" των προϊόντων της Apple. Εστιάζετε περισσότερο στη "χρηστική" πλευρά του θέματος.
Το θέμα (ειδικά με την Apple) δεν είναι αν αυτό που βγάζει "χρειάζεται" ή "δε χρειάζεται" σε κάτι. Ή αν είναι όντως καινοτόμο, ή αν είναι όντως το καλύτερο.
Είναι ότι η Apple έχει τα πιο "sexy" τεχνολογικά προϊόντα "μαζικής κατανάλωσης".

Το εάν θα τους "κάτσει" και το τηλεφωνάκι, μόνο ο χρόνος θα το δείξει. Όλα τα αποτελέσματα είναι πιθανά.

Αποσυνδεδεμένος click

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #103 στις: Μάρτιος 11, 2015, 09:30:05 μμ »
Δεν υπήρχε 3g τότε και το iPhone ήταν πραγματικά επανάσταση την εποχή του γιατί ήταν συσκευή που είχε ολοκληρώσει τα πάντα. Κινητό, κάμερα, music player

Κάνεις λάθος, υπήρχε και μάλιστα αρκετά ανεπτυγμένο δίκτυο 3G σε Ευρώπη και Ασία. Μόνο στην Αμερική δεν υπήρχε ακόμα. Κινητό, κάμερα και MP3 player σε μία συςκευή είχαν ήδη τα περισσότερα τότε κινητά των sony Ericsson, Nokia Motorola κλπ. και με καλύτερα μάλιστα χαρακτηριστικά από το iPhone.  Η επανάσταση του iPhone ήταν το interface του και όχι τα χαρακτηριστικά του. Και τότε αν θυμάστε όταν ανακοινώθηκε όλοι στα φόρουμ το θάβανε λέγοντας πως θα είναι άχρηστο με τόσο χάλια κάμερα, χάλια μπαταρία και χωρίς 3G.

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #104 στις: Μάρτιος 11, 2015, 09:36:10 μμ »
Κάνεις λάθος, υπήρχε και μάλιστα αρκετά ανεπτυγμένο δίκτυο 3G σε Ευρώπη και Ασία. Μόνο στην Αμερική δεν υπήρχε ακόμα. Κινητό, κάμερα και MP3 player σε μία συςκευή είχαν ήδη τα περισσότερα τότε κινητά των sony Ericsson, Nokia Motorola κλπ. και με καλύτερα μάλιστα χαρακτηριστικά από το iPhone.  Η επανάσταση του iPhone ήταν το interface του και όχι τα χαρακτηριστικά του. Και τότε αν θυμάστε όταν ανακοινώθηκε όλοι στα φόρουμ το θάβανε λέγοντας πως θα είναι άχρηστο με τόσο χάλια κάμερα, χάλια μπαταρία και χωρίς 3G.

Έτσι είναι.
Το στοιχείο που έφερε το i-phone στην πρώτη θέση απο το...πουθενά (υπενθυμίζω ότι ήταν η πρώτη απόπειρα της Apple στα handsets εναντίον των τότε "ιερών τεράτων" τύπου Nokia, SE κλπ.) ήταν το user interface του.
Αυτό δεν ήταν φυσικά περίεργο: η Apple σε αυτό το θέμα ήταν (και είναι) και στους υπολογιστές τουλάχιστον μία δεκαετία μπροστά από τους υπόλοιπους. Η Microsoft, ακόμα πασχίζει να φτάσει το επίπεδο της Apple, με αστεία αποτελέσματα (βλ. Windows 8, που χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα).
Επίσης, πριν το  i-phone είχαν γίνει οι πρώτες απόπειρες για κινητά με Windows, τα οποία ήταν να γελάνε τα παρδαλά κατσίκια. Απλά "έφερναν" όλα τα προβλήματα των windows και στο κινητό σου. Ολόκληρη ομάδω τεστ συσκευών στην COSMOTE (και εγώ παρέα) προσπαθούσαμε να...συγχρονίσουμε δεδομένα μεταξύ PC και κινητού, χωρίς να χαθούν τα μισά δεδομένα στη θάλασσα...

Μου θυμίσατε τα νιάτα μου  :D

Αποσυνδεδεμένος click

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #105 στις: Μάρτιος 11, 2015, 09:45:59 μμ »
Έτσι είναι.
Το στοιχείο που έφερε το i-phone στην πρώτη θέση απο το...πουθενά (υπενθυμίζω ότι ήταν η πρώτη απόπειρα της Apple στα handsets εναντίον των τότε "ιερών τεράτων" τύπου Nokia, SE κλπ.) ήταν το user interface του.
Αυτό δεν ήταν φυσικά περίεργο: η Apple σε αυτό το θέμα ήταν (και είναι) και στους υπολογιστές τουλάχιστον μία δεκαετία μπροστά από τους υπόλοιπους. Η Microsoft, ακόμα πασχίζει να φτάσει το επίπεδο της Apple, με αστεία αποτελέσματα (βλ. Windows 8, που χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα).
Επίσης, πριν το  i-phone είχαν γίνει οι πρώτες απόπειρες για κινητά με Windows, τα οποία ήταν να γελάνε τα παρδαλά κατσίκια. Απλά "έφερναν" όλα τα προβλήματα των windows και στο κινητό σου. Ολόκληρη ομάδω τεστ συσκευών στην COSMOTE (και εγώ παρέα) προσπαθούσαμε να...συγχρονίσουμε δεδομένα μεταξύ PC και κινητού, χωρίς να χαθούν τα μισά δεδομένα στη θάλασσα...

Μου θυμίσατε τα νιάτα μου  :D

Και να συμπληρώσω πως πριν το iPhone υπήρχαν εταιρίες όπως η Palm που έφτιαχναν κάτι αντίστοιχο στην στην φιλοσοφία του iPhone χωρίς τηλέφωνο και στην συνέχεια φαλήρισαν! Όπως και εταιρίες όπως η Dell σταμάτησαν να κατασκευάζουν τέτοιες συσκευές PDA.
« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 11, 2015, 09:53:00 μμ από click »

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #106 στις: Μάρτιος 11, 2015, 10:09:06 μμ »
Τι ειναι το interface;

Αποσυνδεδεμένος click

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #107 στις: Μάρτιος 11, 2015, 10:12:13 μμ »
Τι ειναι το interface;

Ο τρόπος που αλληλεπιδρά ο χρήστης με την συσκευή.

Αποσυνδεδεμένος karteo

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #108 στις: Μάρτιος 11, 2015, 10:13:32 μμ »
Τι ειναι το interface;

το nterface της apple
Γαυρος οπαδος....

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #109 στις: Μάρτιος 11, 2015, 10:13:33 μμ »
Ο τρόπος που αλληλεπιδρά ο χρήστης με την συσκευή.

Προσωπικα αλληλεπιδρουσα καλυτερα με ενα Samsung απ' ο,τι με το 4 s που μου πασαρανε..

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #110 στις: Μάρτιος 11, 2015, 10:18:20 μμ »
Προσωπικα αλληλεπιδρουσα καλυτερα με ενα Samsung απ' ο,τι με το 4 s που μου πασαρανε..

Το interface είναι ο τρόπος με τον οποίο "χειρίζεσαι" το κινητό. Παλιά ήταν το menu του τηλεφώνου. Πόσο εύκολο ήταν κλπ.
Μετά το  i-phone το να λες interface είναι μάλλον απλουστευμένο. Το σωστό θα ήταν να πω GUI (graphic user interface)  αλλά δεν το έβαλα γιατί για να το καταλάβεις θα ψάχνεις όλο το βράδυ στο internet και σε λυπήθηκα  :dielaughing:

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #111 στις: Μάρτιος 11, 2015, 10:23:01 μμ »
Ναι, στ' @@ μου για το interface και το αι-τετοιο.

Αποσυνδεδεμένος Istar

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #112 στις: Μάρτιος 11, 2015, 10:25:47 μμ »
Άμα ήσουν επαναστάτης της τεχνολογίας δεν θα ήσουν στα @@ σου.
"ΤΙ ΔΕΝ ΦΟΡΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ?"

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #113 στις: Μάρτιος 11, 2015, 10:26:16 μμ »
Αρχιστε την επανασταση χωρις εμενα...

Αποσυνδεδεμένος Istar

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #114 στις: Μάρτιος 11, 2015, 10:33:50 μμ »
Και εγώ δεν είμαι.
Βλέπω ένα ρολόι gadget που μπορεί να σου τελειώνει την μπαταρία του κινητού 2 φορές πιο γρήγορα.
Αν τελειώσει η μπαταρία στο κινητό το ρολόι αχρηστεύεται και αν τελειώσει η μπαταρία στο ρολόι αχρηστεύεται.
Lose lose situation.
Κάτι σαν αυτό

και αν τα αφήσεις όλα αυτά "τα λογικά" απ' έξω ο σχεδιασμός είναι ψιλοgay εως πολύ.
"ΤΙ ΔΕΝ ΦΟΡΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ?"

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #115 στις: Μάρτιος 11, 2015, 10:45:46 μμ »
Και εγώ δεν είμαι.
Βλέπω ένα ρολόι gadget που μπορεί να σου τελειώνει την μπαταρία του κινητού 2 φορές πιο γρήγορα.
Αν τελειώσει η μπαταρία στο κινητό το ρολόι αχρηστεύεται και αν τελειώσει η μπαταρία στο ρολόι αχρηστεύεται.
Lose lose situation.
Κάτι σαν αυτό

και αν τα αφήσεις όλα αυτά "τα λογικά" απ' έξω ο σχεδιασμός είναι ψιλοgay εως πολύ.

Αυτό με τα bluetooth εντωμεταξύ, δεν κατάλαβα πως μπήκε στη συζήτηση. Και κάποιος φίλος πιο πριν είπε ότι "δεν έπιασαν" κιόλας.
Συμπέρασμα που προκύπτει από που ακριβώς;

Τα bluetooth, εκτός ότι είναι ο απολύτως ασφαλέστερος τρόπος ομιλίας όταν οδηγείς (και μην μου πείτε ότι δεν μιλάτε όταν οδηγείτε, άσχετα αν είναι κάκιστη συνήθεια) σε πολλές περιπτώσεις είναι πολύ πιο βολικά από τα ενσύρματα handsfree.
Το μόνο θέμα είναι ότι παίζει να σου ψήνουν τον εγκέφαλο αργά, αλλά μεθοδικά...

Αποσυνδεδεμένος click

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #116 στις: Μάρτιος 11, 2015, 10:55:47 μμ »
Το μόνο θέμα είναι ότι παίζει να σου ψήνουν τον εγκέφαλο αργά, αλλά μεθοδικά...

Η ακτινοβολεία του Bluetooth hands free είναι μηδαμινή. Είναι ακόμα λιγότερη και από του ενσύρματου hands free, μία ελάχιστη ποσότητα που παίρνα από την κεραία του κινητού μέσω του καλωδίου. Αυτό που σε ψήνει είναι η κεραία του κινητού..

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #117 στις: Μάρτιος 11, 2015, 11:03:49 μμ »
...

Ενώ το iphone είναι "τέρας" συνδεσιμότητας, ε;
Με usb, με κάρτες μνήμης και με όλα του!

Όσο περνάει ο καιρός, δεν βλέπω ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ που να ξέρει τι του γίνεται και να προτιμά το iphone!
Χαζοχαρούμενους/νες χρήστες, πολλούς.
Ότι έκανε επανάσταση το iphone όταν πρωτοβγήκε, δεν χωράει αμφιβολία.
Όμως τίποτε δεν εγγυάται την επιτυχή συνέχεια, όχι ως ρολόι, αλλά ούτε ως τηλέφωνο/phablet.
(ας δει κανείς vs μεταξύ iphone6 plus και note4 και θα καταλάβει..).

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #118 στις: Μάρτιος 11, 2015, 11:53:11 μμ »

Ενώ το iphone είναι "τέρας" συνδεσιμότητας, ε;
Με usb, με κάρτες μνήμης και με όλα του!

Όσο περνάει ο καιρός, δεν βλέπω ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ που να ξέρει τι του γίνεται και να προτιμά το iphone!
Χαζοχαρούμενους/νες χρήστες, πολλούς.
Ότι έκανε επανάσταση το iphone όταν πρωτοβγήκε, δεν χωράει αμφιβολία.
Όμως τίποτε δεν εγγυάται την επιτυχή συνέχεια, όχι ως ρολόι, αλλά ούτε ως τηλέφωνο/phablet.
(ας δει κανείς vs μεταξύ iphone6 plus και note4 και θα καταλάβει..).

Σπύρο αφενός εάν διάβασες προσεκτικά αυτό που έγραψα, αναφέρθηκα σε μία δεκαετία πίσω (στα πρώτα Windows phones), ίσως και λίγο πιο πίσω.
Αφετέρου τι σχέση έχει το usb και οι κάρτες μνήμης με το συγχρονισμό δεδομένων που λέω. Εγώ μιλάω για συγχρονισμό δεδομένων μεταξύ ίδιας "οικογένειας" προγραμμάτων, εσύ λες για εξωτερικά μέσα αποθήκευσης.

Πάμε παρακάτω:
Παίρνοντας i-phone (και αν ξέρεις τι σου γίνεται) αποδέχεσαι τη βασική "φιλοσοφία" της Apple, που λέει ότι παίρνεις ένα "κλειστό" σύστημα. Το οποίο σύστημα, μεταξύ προϊόντων του ίδιου κατασκευαστή (Apple) σου ξασφαλίζει το maximum της "συνενόησης" των συσκευών, με τον minimum κόπο και γνώση. Δούλεψε με macBook Pro (ή οποιονδήποτε υπολογιστή της Apple), το i-phone, το i-pad σου κλπ. και θα καταλάβεις τι εννοώ. Βάλε και το i-cloud (προπομπός των cloud συστημάτων που είναι τώρα trendy) και έχεις την εικόνα.
Πήγαινε μετά να δουλέψεις με τηλέφωνο με android, ή με Windows και με έναν Windows υπολογιστή και θα καταλάβεις τι εννοώ.

Εντάξει το ότι δεν βλέπεις ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ που να ξέρει τι του γίνεται, να προτιμάει το i-phone, το ξεπερνάω. Υποθέτω ότι το έγραψες για να δώσεις έμφαση στην άποψη σου.

Εγώ αντιθέτως ξέρω πάρα πολλούς που είμασταν μέχρι τα μπούνια μέσα στην τεχνολογία, τις συσκευές και τις εξελίξεις και μετά από πάρα πολλές ώρες ενασχόλησης...ξεπέσαμε στο i-phone  ;D

For the record: Κάποτε η ΝΟΚΙΑ ήταν ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης στην κινητή. Μιλάω για τις εποχές που τα κινητά είχαν..κουμπάκια, μία οθονίτσα 2-3 γραμμών και που η μπαταρία τους κρατούσε μία εβδομάδα. Γιατί; Επειδή είχε το απολύτως καλύτερo interface (menu για να μην μπερδεύεται ο φίλος μου ο Βίκτωρας) και φυσικά και για άλλους λόγους. Ο βασικότερος όμως ήταν αυτός.
Όταν πρωτοβγήκε το i-phone, για το οποίο άρχισαν οι...κριτικές πριν καν εμφανιστεί (περί ακριβής τιμής, άχρηστου κινητού, μπλα μπλα μπλα) αναθεωρήθηκε όλη η έννοια του κινητού τηλεφώνου.
Όταν αυτοί που έκραζαν το i-phone αρχικά, άρχισαν να το χρησιμοποιούν κιόλας, κατάλαβαν την αλλαγή που έφερε στο τι σήμαινε μέχρι τότε η έννοια "κινητό".

Το ότι η Apple με ΜΗΔΕΝΙΚΗ εμπειρία στα handsets, πήρε και τα σώβρακα από όλους τους μεγαλύτερους κατασκευαστές συσκευών, οι οποίοι την κυνηγάνε με νύχια και με δόντια, δεν είναι εκτίμηση, είναι hard fact.
To αν σε βάθος χρόνου θα αντέξει την εκπληκτική "αντεπίθεση" των Ασιατών (Samsung, LG κλπ.) είναι άλλη συζήτηση.

Σέβομαι όλους τους κατασκευαστές κινητών, χαζεύω πολλά καινούργια κινητά, αλλά για τη χρήση που θέλω δεν έχω βρει καλύτερο συνδυασμό "απλότητας-ταχύτητας-αξιοπιστίας λειτουργίας" απο το i-phone.
Για το θέμα των υπολογιστών και των λειτουργικών, δεν είμαι ο καθ΄ύλην αρμόδιος, αλλά ξέρω ότι από τότε που πήρα το Mac, δεν περνάει ούτε σαν ενδεχόμενο το να "ξαναγυρίσω" σε υπολογιστή με άλλο λειτουργικό.
Επαναλαμβάνω: για τη χρήση που κάνω ΕΓΩ. Αυτό είναι το "κλειδί" σε όλες αυτές τις συζητήσεις  ;)

Πάω να χαζέψω κάνα ρολόϊ τώρα !

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #119 στις: Μάρτιος 12, 2015, 01:00:49 πμ »
Σπύρο αφενός εάν διάβασες προσεκτικά αυτό που έγραψα, αναφέρθηκα σε μία δεκαετία πίσω (στα πρώτα Windows phones), ίσως και λίγο πιο πίσω.
Αφετέρου τι σχέση έχει το usb και οι κάρτες μνήμης με το συγχρονισμό δεδομένων που λέω. Εγώ μιλάω για συγχρονισμό δεδομένων μεταξύ ίδιας "οικογένειας" προγραμμάτων, εσύ λες για εξωτερικά μέσα αποθήκευσης.

Πάμε παρακάτω:
Παίρνοντας i-phone (και αν ξέρεις τι σου γίνεται) αποδέχεσαι τη βασική "φιλοσοφία" της Apple, που λέει ότι παίρνεις ένα "κλειστό" σύστημα. Το οποίο σύστημα, μεταξύ προϊόντων του ίδιου κατασκευαστή (Apple) σου ξασφαλίζει το maximum της "συνενόησης" των συσκευών, με τον minimum κόπο και γνώση. Δούλεψε με macBook Pro (ή οποιονδήποτε υπολογιστή της Apple), το i-phone, το i-pad σου κλπ. και θα καταλάβεις τι εννοώ. Βάλε και το i-cloud (προπομπός των cloud συστημάτων που είναι τώρα trendy) και έχεις την εικόνα.
Πήγαινε μετά να δουλέψεις με τηλέφωνο με android, ή με Windows και με έναν Windows υπολογιστή και θα καταλάβεις τι εννοώ.

Εντάξει το ότι δεν βλέπεις ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ που να ξέρει τι του γίνεται, να προτιμάει το i-phone, το ξεπερνάω. Υποθέτω ότι το έγραψες για να δώσεις έμφαση στην άποψη σου.

Εγώ αντιθέτως ξέρω πάρα πολλούς που είμασταν μέχρι τα μπούνια μέσα στην τεχνολογία, τις συσκευές και τις εξελίξεις και μετά από πάρα πολλές ώρες ενασχόλησης...ξεπέσαμε στο i-phone  ;D

For the record: Κάποτε η ΝΟΚΙΑ ήταν ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης στην κινητή. Μιλάω για τις εποχές που τα κινητά είχαν..κουμπάκια, μία οθονίτσα 2-3 γραμμών και που η μπαταρία τους κρατούσε μία εβδομάδα. Γιατί; Επειδή είχε το απολύτως καλύτερo interface (menu για να μην μπερδεύεται ο φίλος μου ο Βίκτωρας) και φυσικά και για άλλους λόγους. Ο βασικότερος όμως ήταν αυτός.
Όταν πρωτοβγήκε το i-phone, για το οποίο άρχισαν οι...κριτικές πριν καν εμφανιστεί (περί ακριβής τιμής, άχρηστου κινητού, μπλα μπλα μπλα) αναθεωρήθηκε όλη η έννοια του κινητού τηλεφώνου.
Όταν αυτοί που έκραζαν το i-phone αρχικά, άρχισαν να το χρησιμοποιούν κιόλας, κατάλαβαν την αλλαγή που έφερε στο τι σήμαινε μέχρι τότε η έννοια "κινητό".

Το ότι η Apple με ΜΗΔΕΝΙΚΗ εμπειρία στα handsets, πήρε και τα σώβρακα από όλους τους μεγαλύτερους κατασκευαστές συσκευών, οι οποίοι την κυνηγάνε με νύχια και με δόντια, δεν είναι εκτίμηση, είναι hard fact.
To αν σε βάθος χρόνου θα αντέξει την εκπληκτική "αντεπίθεση" των Ασιατών (Samsung, LG κλπ.) είναι άλλη συζήτηση.

Σέβομαι όλους τους κατασκευαστές κινητών, χαζεύω πολλά καινούργια κινητά, αλλά για τη χρήση που θέλω δεν έχω βρει καλύτερο συνδυασμό "απλότητας-ταχύτητας-αξιοπιστίας λειτουργίας" απο το i-phone.
Για το θέμα των υπολογιστών και των λειτουργικών, δεν είμαι ο καθ΄ύλην αρμόδιος, αλλά ξέρω ότι από τότε που πήρα το Mac, δεν περνάει ούτε σαν ενδεχόμενο το να "ξαναγυρίσω" σε υπολογιστή με άλλο λειτουργικό.
Επαναλαμβάνω: για τη χρήση που κάνω ΕΓΩ. Αυτό είναι το "κλειδί" σε όλες αυτές τις συζητήσεις  ;)

Πάω να χαζέψω κάνα ρολόϊ τώρα !

Άγγελε, σωστά κατάλαβες ότι λέγοντας πως δεν βλέπω "ούτε έναν που να ξέρει τι του γίνεται και να προτιμά iphone", θέλησα απλώς να δώσω έμφαση (και βέβαια, σε καμία περίπτωση να προσβάλλω κάποιον).

Όμως, είναι και αλήθεια!
Η apple -είναι γνωστό- επιβάλλει αντιπαθητικούς περιορισμούς, που γίνονται περισσότερο αισθητοί όταν κανείς χρησιμοποιεί συσκευές με διαφορετικά λειτουργικά.
Ποιός δεν ξέρει ότι ένα iphone/ipad ΔΕΝ παίρνει usb για αποθήκευση/μεταφορά δεδομένων;
Επίσης, ότι οι συσκευές αυτές ΔΕΝ επιδέχονται επέκταση χωρητικότητάς τους;
Αυτά και μόνο αρκούν, ακόμα και αν ο χρήστης δεν κάνει παρά απλές λειτουργίες.

Όμως, ασφαλώς, δεν είναι μόνο αυτά τα "χαρίσματά" τους..
Ipad και iphone δεν "παίζουν" σελίδες με flash, με αποτέλεσμα ένας τεράστιος χώρος στο διαδίκτυο να είναι "αόρατος" για αυτές..
Το icloud, προσωπικά, μου φαίνεται το πιο ηλίθιο πράγμα ever. Ποτέ δεν τα κατάφερα με αυτό και όταν εγκατέστησα την αντίστοιχη εφαρμογή για windows στο pc και στο laptop, μου τα έκανε μαντάρα..και δεν λειτούργησε ποτέ!
Επίσης, οι αναβαθμίσεις λειτουργικού δεν είναι πάντοτε (να μην πω, σχεδόν ποτέ) για καλύτερο.
Το κάθε πέρισυ και καλύτερα βρίσκει καλή εφαρμογή στην apple..
Το pages (η πιο "βαριά" εφαρμογή που χρησιμοποιώ) είναι ανεπαρκέστατη..
Τέλος, μέχρι και η ορολογία  ("αγορασμένα" προιόντα ακόμα και για δωρεάν εφαρμογές), μου τη δίνει!!

Από ανθρώπους που γνωρίζουν περισσότερα, ακούω ότι και εκείνοι δεν την ανέχονται για πολύ περισσότερους λόγους..(εννοείται, το jailbreaking πάει συννεφο όταν κάποιος αναγκαστικά ξεπέσει σε κανένα iphone..).

Χωρίς αμφιβολία, δεν πρόκειται να ξαναπάρω συσκευή της - ακόμα και να μου την χαρίζουν!