Ενώ το iphone είναι "τέρας" συνδεσιμότητας, ε;
Με usb, με κάρτες μνήμης και με όλα του!
Όσο περνάει ο καιρός, δεν βλέπω ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ που να ξέρει τι του γίνεται και να προτιμά το iphone!
Χαζοχαρούμενους/νες χρήστες, πολλούς.
Ότι έκανε επανάσταση το iphone όταν πρωτοβγήκε, δεν χωράει αμφιβολία.
Όμως τίποτε δεν εγγυάται την επιτυχή συνέχεια, όχι ως ρολόι, αλλά ούτε ως τηλέφωνο/phablet.
(ας δει κανείς vs μεταξύ iphone6 plus και note4 και θα καταλάβει..).
Σπύρο αφενός εάν διάβασες προσεκτικά αυτό που έγραψα, αναφέρθηκα σε μία δεκαετία πίσω (στα πρώτα Windows phones), ίσως και λίγο πιο πίσω.
Αφετέρου τι σχέση έχει το usb και οι κάρτες μνήμης με το συγχρονισμό δεδομένων που λέω. Εγώ μιλάω για συγχρονισμό δεδομένων μεταξύ ίδιας "οικογένειας" προγραμμάτων, εσύ λες για εξωτερικά μέσα αποθήκευσης.
Πάμε παρακάτω:
Παίρνοντας i-phone (και αν ξέρεις τι σου γίνεται) αποδέχεσαι τη βασική "φιλοσοφία" της Apple, που λέει ότι παίρνεις ένα "κλειστό" σύστημα. Το οποίο σύστημα, μεταξύ προϊόντων του ίδιου κατασκευαστή (Apple) σου ξασφαλίζει το maximum της "συνενόησης" των συσκευών, με τον minimum κόπο και γνώση. Δούλεψε με macBook Pro (ή οποιονδήποτε υπολογιστή της Apple), το i-phone, το i-pad σου κλπ. και θα καταλάβεις τι εννοώ. Βάλε και το i-cloud (προπομπός των cloud συστημάτων που είναι τώρα trendy) και έχεις την εικόνα.
Πήγαινε μετά να δουλέψεις με τηλέφωνο με android, ή με Windows και με έναν Windows υπολογιστή και θα καταλάβεις τι εννοώ.
Εντάξει το ότι δεν βλέπεις ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ που να ξέρει τι του γίνεται, να προτιμάει το i-phone, το ξεπερνάω. Υποθέτω ότι το έγραψες για να δώσεις έμφαση στην άποψη σου.
Εγώ αντιθέτως ξέρω πάρα πολλούς που είμασταν μέχρι τα μπούνια μέσα στην τεχνολογία, τις συσκευές και τις εξελίξεις και μετά από πάρα πολλές ώρες ενασχόλησης...ξεπέσαμε στο i-phone

For the record: Κάποτε η ΝΟΚΙΑ ήταν ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης στην κινητή. Μιλάω για τις εποχές που τα κινητά είχαν..κουμπάκια, μία οθονίτσα 2-3 γραμμών και που η μπαταρία τους κρατούσε μία εβδομάδα. Γιατί; Επειδή είχε το απολύτως καλύτερo interface (menu για να μην μπερδεύεται ο φίλος μου ο Βίκτωρας) και φυσικά και για άλλους λόγους. Ο βασικότερος όμως ήταν αυτός.
Όταν πρωτοβγήκε το i-phone, για το οποίο άρχισαν οι...κριτικές πριν καν εμφανιστεί (περί ακριβής τιμής, άχρηστου κινητού, μπλα μπλα μπλα) αναθεωρήθηκε όλη η έννοια του κινητού τηλεφώνου.
Όταν αυτοί που έκραζαν το i-phone αρχικά, άρχισαν να το χρησιμοποιούν κιόλας, κατάλαβαν την αλλαγή που έφερε στο τι σήμαινε μέχρι τότε η έννοια "κινητό".
Το ότι η Apple με ΜΗΔΕΝΙΚΗ εμπειρία στα handsets, πήρε και τα σώβρακα από όλους τους μεγαλύτερους κατασκευαστές συσκευών, οι οποίοι την κυνηγάνε με νύχια και με δόντια, δεν είναι εκτίμηση, είναι hard fact.
To αν σε βάθος χρόνου θα αντέξει την εκπληκτική "αντεπίθεση" των Ασιατών (Samsung, LG κλπ.) είναι άλλη συζήτηση.
Σέβομαι όλους τους κατασκευαστές κινητών, χαζεύω πολλά καινούργια κινητά, αλλά για τη χρήση που θέλω δεν έχω βρει καλύτερο συνδυασμό "απλότητας-ταχύτητας-αξιοπιστίας λειτουργίας" απο το i-phone.
Για το θέμα των υπολογιστών και των λειτουργικών, δεν είμαι ο καθ΄ύλην αρμόδιος, αλλά ξέρω ότι από τότε που πήρα το Mac, δεν περνάει ούτε σαν ενδεχόμενο το να "ξαναγυρίσω" σε υπολογιστή με άλλο λειτουργικό.
Επαναλαμβάνω: για τη χρήση που κάνω ΕΓΩ. Αυτό είναι το "κλειδί" σε όλες αυτές τις συζητήσεις

Πάω να χαζέψω κάνα ρολόϊ τώρα !