Αποστολέας Θέμα: Χρονογράφοι : Breguet vs Omega vs IWC  (Αναγνώστηκε 19110 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος exDIVER600

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Χρονογράφοι : Breguet vs Omega vs IWC
« Απάντηση #60 στις: Ιανουάριος 08, 2015, 09:41:53 μμ »
Ώρες ώρες χαίρομαι που απλά μου αρέσουν τα ρολόγια, αλλά δεν είμαι τόσο γνώστης....

Κώστα να σου κάνω μία απλή ερώτηση; Γιατί θέλεις να πάρεις ρολόϊ;
1) Για να βλέπεις την ώρα.
2) Για να βλέπεις το ρολόϊ στο χέρι σου και να σου αρέσει και να κοιτάς και την ώρα.
3) Για επένδυση επειδή ο Τσίπρας θα μας πάρει τα σπίτια.

Εάν η απάντηση είναι η:
1) ΤΟΤΕ: Μην πάρεις. Εκτός του ότι έχεις μία χαρά ρολόγια, έχεις και το κινητό σου.
2) ΤΟΤΕ: Πάρε όποιο σου αρέσει πιο πολύ στο χέρι σου (αν τα έχεις φορέσει και τα τρία).
3) ΤΟΤΕ: Πάρε Rolex.

Χαριτολογώ φυσικά, αλλά το point μου είναι το εξής: Πιο πολύ στην επιλογή σου βαραίνει το ποιό ρολόϊ σου αρέσει ή το που κατατάσσεται ο κατασκευαστής στο matrix της παγκόσμιας ωρολογο-βιομηχανίας ?

Το IWC πάρε, αυτό μου αρέσει πιο πολύ  :P

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #61 στις: Ιανουάριος 08, 2015, 10:06:38 μμ »
Συζητώντας με φίλο από την Αυστρία για τα μεταχειρισμένα, ρώτησα τη γνώμη του για το γεγονός ότι μερικές ιστορικές μάρκες δεν είναι πια δημοφιλείς και υπάρχει μεγάλη προσφορά και χλωμή ζήτηση.
Μου απάντησε πως ισχύει ότι και στο χρηματιστήριο :  "Καλό είναι να αγοράζεις όταν όλοι πουλάνε".

Πιστεύετε ότι ισχύει και στην αγορά μεταχειρισμένων ρολογιών αυτό ή κινδυνεύεις να μαζεύεις κόκαλα;

Σε κάποια σοβαρά άρθρα -μερικά από τα οποία έχω κατά καιρούς παραθέσει- έχω διαβάσει ότι ένας από τους σημαντικούς παράγοντες που προκάλεσαν την αναβίωση της ελβετικής ωρολοβιομηχανίας ήταν η κατά κάποιο τρόπο μαζική ενεργοποίηση συλλεκτών, που κατά τη δεκαετία του '80 άρχισαν να πληρώνουν μεγάλα ποσά για vintage ρολόγια καλών εταιρειών.

Δεν ξέρω κατά πόσο αυτό ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Εκείνο όμως το οποίο κανείς μπορεί να πει με σχετική βεβαιότητα, είναι το εξής.
Ότι η αγορά ρολογιών (όπως και κάθε αγορά) έχει τα πάνω της, αλλά θα έχει και τα κάτω της.

Κακώς, έχει καθιερωθεί η πεποίθηση ότι η σχετική αγορά θα έχει εσαεί μόνο "πάνω".
Κάποια στιγμή θα γεμίσει ο κόσμος κόκκαλα.
Εννοείται, από ρολόγια καλών εταιρειών που πληρώνονται ακριβά, ακριβώς λόγω της ιδέας ότι οι τιμές τους θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν..

Τα πραγματικά σπάνια και εξαιρετικά κατασκευάσματα της ΥΩ πάντοτε θα κινούνται σε δικό τους κόσμο.

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #62 στις: Ιανουάριος 08, 2015, 10:07:45 μμ »
Εγώ για τον εαυτό μου δεν θα είχα κανένα δίλημμα μεταξύ των τριών...εύκολα-χαλαρά-ξεκούραστα-άκοπα-άνετα Breguet!!!

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #63 στις: Ιανουάριος 08, 2015, 10:55:37 μμ »

Σε κάποια σοβαρά άρθρα -μερικά από τα οποία έχω κατά καιρούς παραθέσει- έχω διαβάσει ότι ένας από τους σημαντικούς παράγοντες που προκάλεσαν την αναβίωση της ελβετικής ωρολοβιομηχανίας ήταν η κατά κάποιο τρόπο μαζική ενεργοποίηση συλλεκτών, που κατά τη δεκαετία του '80 άρχισαν να πληρώνουν μεγάλα ποσά για vintage ρολόγια καλών εταιρειών.

Δεν ξέρω κατά πόσο αυτό ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Ούτε κατά διάνοια !!!!

Αποσυνδεδεμένος donpaganistis

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #64 στις: Ιανουάριος 09, 2015, 12:08:13 πμ »
Η Μπρεγκέ είναι το πετράδι στην κορώνα της Σουότς. Πιο τοπ δεν έχει. Η Harry Winston έπεται και ακολουθούν η Blancpain, η Glashütte Original, η Jaquet Droz, η Léon Hatot και τελευταία η Omega στις εταιρείες ΥΩ του γκρουπ ή αλλιώς στην κατηγορία Prestige and Luxury. Η Μπρεγκέ είναι στην κατηγορία της Πατέκ, της Βασερόν, της Ωντεμάρ, της Λάνγκε.

H ΙΒεΤσέ στο γκρουπ Ρισμόν έχει από πάνω της τη Λάνγκε, τη Βασερόν, τη Ροζέρ Ντυμπουά (που 'σαι ρε Κωνσταντίνε;) και πιθανόν τη Γιεγκέρ. Οπότε θέμα σύγκρισεις με την Μπρεγκέ δεν τίθεται.

Ωραιος, σωστη προσεγγιση.
Προσωπικα, την Hatot πρωτη φορα την ακουω, τη Dρoz θα την εβαζα πανω απο την Glashutte και τη Bacheron πανω απο τη Lange.
Αυτα ομως ειναι λεπτομερειες. Στην παρουσα μονομαχια η Breguet δεν εχει αντιπαλο "ως ονομα" και κατα τη γνωμη μου και ως ομορφια.

Αποσυνδεδεμένος xartogiakas

• 48mm case
  • Ο χρόνος δε νικιέται, μόνο μετριέται!
    • Προφίλ
« Απάντηση #65 στις: Ιανουάριος 09, 2015, 10:54:11 πμ »
Για τη Harry Winston έχω επιφυλάξεις, κοσμηματοπώλης είναι με δανεικές μηχανές και εξωπραγματικές τιμές.
Η συζήτηση δε βγάνει κάπου αν δεν καταλήξετε τι συγκρίνετε, ιστορία και target group ή ποιότητα; Για παράδειγμα, κατά καιρούς έχουν γραφτεί πολλά για ποιοτικά ζητήματα της Breguet, ιδίως στις μπαρέτες που ξεβιδώνουν μόνες τους. Λογικό, αν η επεξεργασία στο χέρι έχει μεγαλύτερο ρόλο. Θα μπορεί όμως ο Κώστας να τρέχει κάθε λίγο και λιγάκι για το breguet του ή να τα σκάει στα σέρβις ή δεν ξέρω και γω σε τι άλλο; Γι' αυτό θεωρώ το IWC πιο λογική επιλογή κι ας μην κοσμούσε κανένα δαύτο το χεράκι της Μαρίας Αντουανέττας...

Από τα IWC έχω μεγάλη εμπειρία τολμώ να πω και έχουνε περάσει από το καρπό μου αρκετά...γνωστό άλλωστε πως ήμουν και είμαι iwcακιας!
Εδώ και κάποιους μήνες όμως που φορώ για πρώτη φορά Breguet δεν θυμάμαι ποτέ...δόξα τον Θεό...να με απασχόλησε το σέρβις του και θα συμφωνήσω απόλυτα με το μαυροπούλι πως σε όλους τους κανόνες υπάρχουν και οι εξαιρέσεις καθώς και όπου μεσολαβεί ανθρώπινο χέρι, υπάρχει και το στατιστικό λάθος!
Είναι άδικο όμως να συγκρίνουμε αυτές τις εταιρίες διότι η μια με την άλλη απέχουν έτη φωτός σε όλα τα επίπεδα.

Θα επιμείνω λοιπόν στην σειρά B, IWC, Ω και με μεγάλες διαφορές μεταξύ τους για χίλιους και δυο λόγους που όλοι μας λίγο πολύ γνωρίζουμε καλά και δεν μπορούμε όσο και να θέλουμε  εμείς να ξανά ανακαλύψουμε τον τροχό!

Παρόλο αυτά όμως και αν θέλω να είμαι ακριβοδίκαιος, ανάμεσα σε αυτά τα τρία μοντέλα, κατά πάσα πιθανότητα θα διάλεγα το iwc γιατί μου αρέσει περισσότερο γνωρίζοντας απόλυτα βέβαια ότι με την επιλογή μου αυτή χάνω σε ποιότητα και σε πολλά άλλα σε σχέση με την breguet!
''Αμήν. Αντικείμενα είναι γαμώτο μου. Όχι άνθρωποι για να τα θρηνούμε.
Το φόρεσες, το χάρηκες, άμε στο διάλο τώρα.''...Blackbird.

Αποσυνδεδεμένος kosdome6

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #66 στις: Ιανουάριος 09, 2015, 12:28:06 μμ »
Κώστα να σου κάνω μία απλή ερώτηση; Γιατί θέλεις να πάρεις ρολόϊ;
1) Για να βλέπεις την ώρα.
2) Για να βλέπεις το ρολόϊ στο χέρι σου και να σου αρέσει και να κοιτάς και την ώρα.
3) Για επένδυση επειδή ο Τσίπρας θα μας πάρει τα σπίτια.
Το πρώτο είναι πλεονασμός γιατί περιέχεται στο δεύτερο.
Σου απαντώ λοιπόν ότι κατά 20% είναι το δεύτερο και κατά 80% ένα σωρό άλλοι λόγοι.
Για να αντιστρέψω την ερώτηση Άγγελε, εσύ να υποθέσω ανήκεις σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις;
This post contains 100% recycled electrons

Αποσυνδεδεμένος kosdome6

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #67 στις: Ιανουάριος 09, 2015, 12:40:16 μμ »
Θα επιμείνω λοιπόν στην σειρά B, IWC, Ω και με μεγάλες διαφορές μεταξύ τους για χίλιους και δυο λόγους που όλοι μας λίγο πολύ γνωρίζουμε καλά και δεν μπορούμε όσο και να θέλουμε  εμείς να ξανά ανακαλύψουμε τον τροχό!
Αυτό μου είπε κι ο φίλος που έχει το κατάστημα στην Αυστρία. Και θέλω να τονίσω ότι εμπιστεύομαι την γνώμη του γιατί έχουν 4 γενιές κατάστημα ρολογιών family business.

Παρόλο αυτά όμως και αν θέλω να είμαι ακριβοδίκαιος, ανάμεσα σε αυτά τα τρία μοντέλα, κατά πάσα πιθανότητα θα διάλεγα το iwc γιατί μου αρέσει περισσότερο γνωρίζοντας απόλυτα βέβαια ότι με την επιλογή μου αυτή χάνω σε ποιότητα και σε πολλά άλλα σε σχέση με την breguet!
Γιάννη, αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που το σκέφτομαι. Αν και δεν το έχω δει από κοντά, νομίζω ότι είναι το πιο όμορφο απ' όλα. Αν υπήρχε τρόπος να το δοκιμάσω στο χέρι μου και μ' άρεσε, θα προχώραγα.

Εσύ πάντως αν κατηφορίσεις Αθήνα, φόρα και το marine μήπως το δούμε.

This post contains 100% recycled electrons

Αποσυνδεδεμένος xartogiakas

• 48mm case
  • Ο χρόνος δε νικιέται, μόνο μετριέται!
    • Προφίλ
« Απάντηση #68 στις: Ιανουάριος 09, 2015, 12:50:08 μμ »
Αυτό μου είπε κι ο φίλος που έχει το κατάστημα στην Αυστρία. Και θέλω να τονίσω ότι εμπιστεύομαι την γνώμη του γιατί έχουν 4 γενιές κατάστημα ρολογιών family business.
Γιάννη, αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που το σκέφτομαι. Αν και δεν το έχω δει από κοντά, νομίζω ότι είναι το πιο όμορφο απ' όλα. Αν υπήρχε τρόπος να το δοκιμάσω στο χέρι μου και μ' άρεσε, θα προχώραγα.

Εσύ πάντως αν κατηφορίσεις Αθήνα, φόρα και το marine μήπως το δούμε.

Εννοείται φιλαράκι!
Και εγώ θέλω να σας δω, ίσως αρχές του επόμενου μήνα.
''Αμήν. Αντικείμενα είναι γαμώτο μου. Όχι άνθρωποι για να τα θρηνούμε.
Το φόρεσες, το χάρηκες, άμε στο διάλο τώρα.''...Blackbird.

Αποσυνδεδεμένος theodoxos

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #69 στις: Ιανουάριος 10, 2015, 08:25:10 πμ »
iwc...  εννοείται

Αποσυνδεδεμένος gerogian

• Global Moderator
  • Tourbillion
  • AT LAST,PANERISTI HELLAS
    • Προφίλ
« Απάντηση #70 στις: Ιανουάριος 10, 2015, 10:19:20 πμ »
Εννοείται φιλαράκι!
Και εγώ θέλω να σας δω, ίσως αρχές του επόμενου μήνα.

Γιάννη,αντί για αρχές του επόμενου μήνα,δεν προσπαθείς στο τέλος αυτού του μήνα να είσαι εδώ και στην πίτα και να δούμε τη ρολογαρα;
Στ’ αυτοκίνητα είναι πολύ εύκολη η επιλογή: ALFA ROMEO
Στις ομάδες ακόμη ευκολότερη: AEK
Kαι στα ρολόγια όμως δεν είναι δύσκολη: PANERAI

Αποσυνδεδεμένος mba01

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #71 στις: Ιανουάριος 10, 2015, 11:22:37 πμ »
Κώστα, μπορεί να γράφω μια στο τόσο, μπορεί να είμαι παραδοσιακός, αλλά εγώ θα πήγαινα στο Omega.. Υπέροχο σε μπλε χρώμα..με τους δυο χρονογράφους..!!!
Υπάρχουν αυτοί που νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα κι αυτοί που όσο ζουν μαθαίνουν! Προτιμούμε τους δεύτερους!