Αποστολέας Θέμα: Μικρες εταιριες με inhouse μηχανες  (Αναγνώστηκε 5866 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nikos_v

• 38mm case
    • Προφίλ
Μικρες εταιριες με inhouse μηχανες
« στις: Δεκέμβριος 27, 2014, 06:59:38 μμ »
Τον τελευταιο καιρο που εχω αρχισει να βαζω σε μια ταξη τι θελω να εχω στην συλογη μου, εχω πεσει πανω σε μερικες πολυ ενδιαφερουσες περιπτωσεις μικρων εταιριων που δειχνουν να παραγουν εξαιρετικης ποιοτητας μηχανισμους για την τιμη που ζητανε

η πρωτη ειναι η pequignet στην σειρα Royal

Η αλλη ειναι η zeitwinkel

Αποσυνδεδεμένος DOCORTHO

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Μικρες εταιριες με inhouse μηχανες
« Απάντηση #1 στις: Δεκέμβριος 27, 2014, 07:19:10 μμ »
Το rue royal  το εχω βάλει και εγω στο μάτι εδω και καιρό!!!

Αποσυνδεδεμένος cupra73

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Δεκέμβριος 27, 2014, 07:22:09 μμ »
Σε τι τιμες ειναι τα παραπανω; (το royal οντως δινει ρεστα)

Send from my smartphone using my finger.....

''Γιώργος''

Αποσυνδεδεμένος nikos_v

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Δεκέμβριος 27, 2014, 08:18:43 μμ »
Σε τι τιμες ειναι τα παραπανω; (το royal οντως δινει ρεστα)

Send from my smartphone using my finger.....
το royal στην εκδοση της φωτο ειναι στα 7500ευρο αλλα εχει και καποιες πιο φτηνες εκδοσεις

Αποσυνδεδεμένος nikos_v

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Δεκέμβριος 27, 2014, 08:21:20 μμ »
Το rue royal  το εχω βάλει και εγω στο μάτι εδω και καιρό!!!
παρτο γειτονα να ρθω να το δω και γω  ...;D
ΥΓ
Το ατιμο 2-3 φορες εχω παει να στειλω σε πωλητες στο chrono που το χουν γυρο στα 4χιλιαρικα και ολο κανω πισω  :-\

Αποσυνδεδεμένος StavrosChatz

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Δεκέμβριος 28, 2014, 08:30:43 μμ »
4000 για ρολοι μικρης εταιρίας εστω In house?

Αμ δε....

Αποσυνδεδεμένος nikos_v

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Δεκέμβριος 28, 2014, 08:53:38 μμ »
4000 για ρολοι μικρης εταιρίας εστω In house?

Αμ δε....
τι εννοεις ακριβως ? και ο dufour μικρη εταιρεια ειναι ... ???

Αποσυνδεδεμένος chris5

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Δεκέμβριος 28, 2014, 10:38:15 μμ »
Θα συμφωνησω ότι τοσα χρηματα για μια εταιρεια αγνωστη είναι υπερβολικα.
Σ`αυτα τα χρηματα παιρνεις τοσα πολλα ρολογια από πολύ γνωστες εταιρειες π.χ το Zenith ultra thin.
Bεβαια αν σου περισσευουν και σ`αρεσει το συγκεκριμενο ρολοι,σε κανεναν δεν πεφτει λογος.
Μπορεις να κανεις ότι θελεις.
"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Αποσυνδεδεμένος nikos_v

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Δεκέμβριος 28, 2014, 10:45:25 μμ »
Θα συμφωνησω ότι τοσα χρηματα για μια εταιρεια αγνωστη είναι υπερβολικα.
Σ`αυτα τα χρηματα παιρνεις τοσα πολλα ρολογια από πολύ γνωστες εταιρειες π.χ το Zenith ultra thin.
Bεβαια αν σου περισσευουν και σ`αρεσει το συγκεκριμενο ρολοι,σε κανεναν δεν πεφτει λογος.
Μπορεις να κανεις ότι θελεις.
Κανενα ομως σε αυτη την ποιοτητα κατασκευης αν δε σας κανει κοπο ριχτε μια ματια στην ποιοτητα στα υλικα κλπ κλπ ...
ΥΓ
και η lange ηταν αγνωστη πριν μια 15ετια οπως και ολη η γερμανικη σχολη ,οποιος πηρε lange πριν απο 15 χρονια ηταν λαθος...

Αποσυνδεδεμένος chris5

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Δεκέμβριος 28, 2014, 10:50:04 μμ »
Όπως ειπα πριν,περι ορεξεως κολοκυθοπιτα.
Με το καλο να το αποκτησεις.
Εγω δεν θα το επαιρνα.
"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Αποσυνδεδεμένος agelosSoul

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Δεκέμβριος 28, 2014, 11:29:48 μμ »
Όπως ειπα πριν,περι ορεξεως κολοκυθοπιτα.
Με το καλο να το αποκτησεις.
Εγω δεν θα το επαιρνα.
Συμφωνώ  =D>

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Δεκέμβριος 29, 2014, 02:28:28 πμ »
Πολύς κόσμος είναι επιφυλακτικός σε τέτοιες αγορές. Όχι πάντα δικαιολογημένα...εξαρτάται πάντα από την οπτική γωνία που βλέπει κανείς τα πράγματα ;)

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος nikos_v

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Δεκέμβριος 29, 2014, 08:45:49 πμ »
Εγω παντως επειδη το πραγμα παρεξηγηθηκε σαφως δεχομαι οτι ειναι δυσκολο να κανεις μια τετοια αγορα ,για αυτο και δεν την εχω κανει και εγω το zeitwinkel που θελω κανει 9000ευρο και αν δε μου κανει οταν θα ερθει οκ εχω θεμα .Αυτο ομως που σκοπευα να βγει απο αυτο το θεμα ειναι οτι πχ το zeit  εχει μηχανη σχεδιασμενη απο τον δημιουργο το MB&F TM4 κατασκευασμενη απο γερμανικο ασημι με πραγματικο beveling σε ολα τα ακρα των γεφυρων (οχι αυτο που κανουν οι μηχανες),με black polish σε μια γεφυρα και ολο το γραναζωμα ειναι απλα οτι καλυτερο μπορει να αγορασει μια εταιρεια (oil ring κλπ) και ολα αυτα ειναι απο μια εταιρεια που τις κοστιζει πολυ παραπανω να τα κανει ολλα αυτα (δεν εχει ουτε τις εγκαταστασεις ουτε τα τονναζ) απο οτι θα κοστιζε στην ζενιθ πχ ,οποτε μονο κερδος ειναι η εμφανιση τετοιων εταιρειων γιατι οσο περνουν μεριδιο της αγορας τοσο θα αρχησουν και μεγαλες εταιρειες να ψαχνονται 
ΥΓ
σε οτι εχει να κανει με το pequignet δε νομιζω οτι με 4000ευρο μπορεις να βρεις απο αλλο κατασκευαστη ρολοι με annual calendar ,moon phase ,power reserve και 3- days το μονο που υπαρχει σε αυτα τα λεφτα ειναι κατι valjoux
φιλικα
Νικος
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 29, 2014, 12:05:37 μμ από nikos_v »

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Δεκέμβριος 29, 2014, 11:54:29 πμ »
Καλό θα ήταν λοιπόν με τη φωτογραφία του ρολογιού και την αναφορά στην εταιρεία, να λέμε και δυό πράγματα για τη μηχανή. Μου φάνηκαν πολύ ενδιαφέροντα όλα αυτά των οποίων την ύπαρξή αγνοούσα ;)

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος argo98

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Δεκέμβριος 29, 2014, 12:31:36 μμ »
Με δεδομένο ότι υπάρχουν τα λεφτά,δε θα είχα κανένα πρόβλημα να πάρω ένα ρολόι από μικρή εταιρεία,αρκεί να μου αρέσει...Τα συγκεκριμένα όσο αξιόλογες μηχανές και να έχουν(Δε γνωρίζω,δεν έχω ασχοληθεί) δε μου αρέσουν οπτικά.Αντιθέτως για ένα ochs und junior για παράδειγμα θα τα έδινα με τρέλα!!

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Δεκέμβριος 29, 2014, 12:39:35 μμ »
Πάντα μου άρεσαν τα ρολόγια του Dirk Dornbluth, ειδικά μετά το project του watch.ru και ειδικά το ρολόι του Jocke (που ζήτησε ειδικα το δικό του να έχει χρυσό τύπωμα στο dial) ψήθηκα ακόμα πιο πολύ.

Αν τα πράγματα (οικονομικώς)  ήταν διαφορετικά θα ήθελα να πάρω ένα 

φωτό του πρότζεκτ

http://www.watchwallpapers.com/ddb.htm

Αποσυνδεδεμένος nikos_v

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Δεκέμβριος 29, 2014, 01:20:49 μμ »
πολυ καλο φτιαγμενα τα ρολογια του εχει τυχει να φορεσω 2-3 φορες .αν μπορουσα θα επερνα το 2010 auf&AB
η νεα "βελτιωμενη" inhouse μηχανη του ειναι φοβερη
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 29, 2014, 01:26:51 μμ από nikos_v »

Αποσυνδεδεμένος chris5

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Δεκέμβριος 29, 2014, 07:35:07 μμ »
Εγω παντως επειδη το πραγμα παρεξηγηθηκε σαφως δεχομαι οτι ειναι δυσκολο να κανεις μια τετοια αγορα ,για αυτο και δεν την εχω κανει και εγω το zeitwinkel που θελω κανει 9000ευρο και αν δε μου κανει οταν θα ερθει οκ εχω θεμα .Αυτο ομως που σκοπευα να βγει απο αυτο το θεμα ειναι οτι πχ το zeit  εχει μηχανη σχεδιασμενη απο τον δημιουργο το MB&F TM4 κατασκευασμενη απο γερμανικο ασημι με πραγματικο beveling σε ολα τα ακρα των γεφυρων (οχι αυτο που κανουν οι μηχανες),με black polish σε μια γεφυρα και ολο το γραναζωμα ειναι απλα οτι καλυτερο μπορει να αγορασει μια εταιρεια (oil ring κλπ) και ολα αυτα ειναι απο μια εταιρεια που τις κοστιζει πολυ παραπανω να τα κανει ολλα αυτα (δεν εχει ουτε τις εγκαταστασεις ουτε τα τονναζ) απο οτι θα κοστιζε στην ζενιθ πχ ,οποτε μονο κερδος ειναι η εμφανιση τετοιων εταιρειων γιατι οσο περνουν μεριδιο της αγορας τοσο θα αρχησουν και μεγαλες εταιρειες να ψαχνονται 
ΥΓ
σε οτι εχει να κανει με το pequignet δε νομιζω οτι με 4000ευρο μπορεις να βρεις απο αλλο κατασκευαστη ρολοι με annual calendar ,moon phase ,power reserve και 3- days το μονο που υπαρχει σε αυτα τα λεφτα ειναι κατι valjoux
φιλικα
Νικος
Αν εννοεις εμενα,εγω δεν παρεξηγησα τιποτα.
Εκατονταδες εταιρειες βγαζουν εξαιρετικα ρολογια.
Απλα εγω φροντιζω να φτιαξω μια συλλογη με καποια πιο εγνωσμενης αξιας και ονοματος ρολογια.
Αν καποιος εχει τα χρηματα δεν ειναι κατακριτεο να παρει ενα ρολοι μικροτερου brand name.
Αυτα για να λυθει η παρεξηγηση.

Αποσυνδεδεμένος VC222

• 42mm case
    • Προφίλ
    • ABSEITS
« Απάντηση #18 στις: Δεκέμβριος 29, 2014, 07:46:17 μμ »

Αυστριακοί...

http://www.habring2.com/en/home