Αποστολέας Θέμα: Seikoholic???  (Αναγνώστηκε 33745 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος georges

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Seikoholic???
« Απάντηση #80 στις: Δεκέμβριος 06, 2014, 03:22:30 μμ »
Οταν το  Ω 2254 εβγαινε καινουργιο ακομα νομιζω το εβρισκες πιο φτηνα απο ΜΜ.Οποτε το παλλαπλασιας αξιας παει περιπατο.Στα λογια οτι μετραει το μμ ολοι καλοι ειναι μολις ομως βγαζουν τα 2000 απο την τσεπη να τους δω.

Έτσι είναι. Για αυτό άλλωστε βλέπεις οτι στα Ελληνικά φόρα υπάρχουν μόλις 3-4   ΜΜ300

Φιλικά Γιώργος

Βοήθησε τον Φλίπερ να κρατήσει τον τίτλο του...Γίνε κι εσύ ΔΩΡΟ*, μπορείς!!!

* ΔΩΡΟ  = ΔΩρητής ΡΟλογιών

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #81 στις: Δεκέμβριος 06, 2014, 03:28:04 μμ »
Πάντως με χαρά διακρίνω μια τεράστια αλλαγή νοοτροπίας σε ότι αφορά τα Seiko μιας και τώρα τουλάχιστον ανταλλάσσουμε επιχειρήματα και τα θεωρούμε συγκρίσιμα/ισάξια/ανώτερα σε σχέση με τα ελβετικά ενώ αντίθετα κάποτε (πριν 10+ χρόνια) δεν μπορούσε καν να τεθεί θέμα σύγκρισης!

Νίκο, κατ´ αρχήν, Χρόνια Πολλά! :cheers:

Νομίζω, ότι παρακολουθώντας κανείς κάπως ευρύτερα τα πράγματα (ή τουλάχιστον, προσπαθώντας) μπορεί να αντιληφθεί ότι στα επόμενα χρόνια θα έρθουν τα πάνω κάτω στο θέμα ρολόι.

Η σέικο - ξέρω ότι και συ συμφωνείς- θα ειναι απο τις εταιρειες που θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις προκλήσεις.
Σε αντίθεση με πάμπολλες άλλες (ακόμα και Ελβετικές) που αναβίωσαν απο το τίποτα και στο τίποτα θα καταλήξουν.
Μαζί τους και τα αμέτρητα ρολογάκια που πουλήθηκαν/προλάβουν ακόμα να πουληθούν, ενδιάμεσα..

Γιώργο, αφού θεωρείς ότι εξηγήθηκαν τα πάντα, δεν υπάρχει λόγος να προστεθεί κάτι.. ;D

Αποσυνδεδεμένος PK73

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #82 στις: Δεκέμβριος 06, 2014, 03:34:08 μμ »

ΜΜ300 το rolex του φτωχου που το βλεπει καλυτερο απο rolex.μαλιστα τι αλλο θα ακουσω πρωι πρωι.και svl οπως σε λενε δεν σου εκανα καμια πλακα ποτε σε προσωπικο επιπεδο να εχεις το θαρος να σχολιασεις ετσι ουτε με ξερεις,την αποψη μας λεμε εδω μεσα.
ο SVL τα λέει καλα αγαπητέ πως σε λένε, εδω απλα εκθέτουμε τις απόψεις μας χαλάρωσε και ασε τα περί πτωχων, δεν ήξερα πως πρέπει να επισυνάψω το Ε1 μου, να αξιολογηθεί και στη συνέχεια να μπορώ να τοποθετηθώ για το αν το ΜΜ μου αρέσει περισσότερο απο ένα Ελβετικό sub ;)

Sent from my iPhone using Tapatalk
nafokieS

Αποσυνδεδεμένος georges

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #83 στις: Δεκέμβριος 06, 2014, 03:38:24 μμ »

Νομίζω, ότι παρακολουθώντας κανείς κάπως ευρύτερα τα πράγματα (ή τουλάχιστον, προσπαθώντας) μπορεί να αντιληφθεί ότι στα επόμενα χρόνια θα έρθουν τα πάνω κάτω στο θέμα ρολόι.

Η σέικο - ξέρω ότι και συ συμφωνείς- θα ειναι απο τις εταιρειες που θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις προκλήσεις.
Σε αντίθεση με πάμπολλες άλλες (ακόμα και Ελβετικές) που αναβίωσαν απο το τίποτα και στο τίποτα θα καταλήξουν.
Μαζί τους και τα αμέτρητα ρολογάκια που πουλήθηκαν/προλάβουν ακόμα να πουληθούν, ενδιάμεσα..

Η seiko είναι κολοσσός. Αυτό δεν το αμφισβήτησε κανείς. Αυτό όμως δεν έχει σχέση με τα φάουλ που λέμε οτι έχει το ΜΜ
Σε ότι αφορά τις εταιρείες, είναι μέσα στο παιχνίδι του εμπορίου και ακόμα περισσότερο της παγκοσμιοποίησης,  κάποιοι να χαθούν. Είτε μέσω συγχωνεύσεων, είτε μέσω εξαγορών, είτε λόγω ξεκάθαρου λουκέτου.
Σε ότι αφορά τα ρολογάκια που πουλήθηκαν ή θα πουληθούν, θα γίνει ότι και με την πλειοψηφία των ρολογιών. Θα χάσουν την αξία τους.
Θα υπάρξουν και κάποια όμως που θα αντέξουν...βλέπε λεμάνιες σήμερα;)

Γιώργο, αφού θεωρείς ότι εξηγήθηκαν τα πάντα, δεν υπάρχει λόγος να προστεθεί κάτι.. ;D

Πουθενά δεν έγραψα κάτι τέτοιο. Για συγκεκριμένο θέμα, έγραψα οτι ο Θοδωρής τα εξήγησε ωραία ;)

Φιλικά Γιώργος

Αποσυνδεδεμένος omegasnik

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #84 στις: Δεκέμβριος 06, 2014, 03:41:34 μμ »

Σπύρο σε ευχαριστώ για τις ευχές!
Πολύ - πολύ παλιά το έχω ξαναγράψει ότι η Seiko απλά υποτιμάται λόγω συνδυασμού πραγμάτων όπως marketing,  διαφορετικής κουλτούρας κτλ ΑΛΛΑ στο μέλλον θα αλλάξει αυτό! Μάλλον το μέλλον "προχωρά" κάπως ταχύτερα!
Χωρίς προκαταλήψεις νομίζω ότι ο βαθμός ικανοποίησης που προσφέρει στον καταναλωτή είναι πολύ μεγαλύτερος από πολλές "περισσότερο επώνυμες" ελβετικές μάρκες!
Μένει απλά να περάσει ο χρόνος για να επιβεβαιωθούμε ή να διαψευσθούμε στις εκτιμήσεις μας!
ΑΚΑ justnik
όποιος πρόλαβε ...

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #85 στις: Δεκέμβριος 06, 2014, 03:44:48 μμ »
Έτσι είναι. Για αυτό άλλωστε βλέπεις οτι στα Ελληνικά φόρα υπάρχουν μόλις 3-4   ΜΜ300

Φιλικά Γιώργος

Ευτυχώς που είναι λίγα τα ΜΜ οπότε ξέρεις τι αξία θα πάρουν τα ρολογάκια μας στο μέλλον αν δει κανείς κάποια άλλα παλιά Seiko όπως 6105 κτλ
χα χα χα αστειεύομαι φυσικά!
ΑΚΑ justnik
όποιος πρόλαβε ...

Αποσυνδεδεμένος agelosSoul

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #86 στις: Δεκέμβριος 06, 2014, 03:45:35 μμ »
Αν σου αρεσει βγαλε 2000 και παρτο και βαλε φωτο στο τι φοραμε σημερα χωρις να ρωτισεις την γνωμη κανενος και οχι να λεμε οτι το μμ ειναι το ιδιο με sub.και δεν εχω sub ουτε ειμαι λεφτας το καλυτερο μου ρολοι ενα breitling superocean.Μην λεμε ομως οτι μας κατεβει στο κεφαλι οτι το mm μπορει να σταθει διπλα σε sub η σε planet ocean ,με τη δικη σας λογικη να βαλω και γω το citizen ny0040 και να πω μπορει να σταθει οπου θελει.χαλαρος ειμαι αλλα η ειρωνεια ειναι κατι που δεν μαρεσει.αφου εχετε αποφασισει οτι θελετε μμ παρτε το δεν εχει νοημα και θεση να μπει στο θεμα αγορα ρολογιου

Αποσυνδεδεμένος georges

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #87 στις: Δεκέμβριος 06, 2014, 03:48:57 μμ »
Σπύρο σε ευχαριστώ για τις ευχές!
Πολύ - πολύ παλιά το έχω ξαναγράψει ότι η Seiko απλά υποτιμάται λόγω συνδυασμού πραγμάτων όπως marketing,  διαφορετικής κουλτούρας κτλ ΑΛΛΑ στο μέλλον θα αλλάξει αυτό! Μάλλον το μέλλον "προχωρά" κάπως ταχύτερα!
Χωρίς προκαταλήψεις νομίζω ότι ο βαθμός ικανοποίησης που προσφέρει στον καταναλωτή είναι πολύ μεγαλύτερος από πολλές "περισσότερο επώνυμες" ελβετικές μάρκες!
Μένει απλά να περάσει ο χρόνος για να επιβεβαιωθούμε ή να διαψευσθούμε στις εκτιμήσεις μας!

Νίκο η seiko ανέβηκε στα φόρα λόγω της παράλληλης αγοράς. Εκεί που αγοράζεις τα SKX 100 ~ 150 ευρώ.  Εκεί κερδίζει ξεκάρα τους Ελβετούς. Όμως αν ήταν να αγοράσεις το monster από Ελληνικό μαγαζί θα έσκαγες 430,00€ ? Χλωμό το κόβω...σε Ελβετό θα πήγαινες... αν όχι εσύ, τουλάχιστον οι περισσότεροι. Για αυτό και η Seiko είναι αχτύπητη σε ρολόγια μέχρι 1000,00€. Από εκεί και πέρα, τα πράγματα ζορίζουν. Βλέπεις οτι μικρές εταιρείες έχουν πάρει αναπάντεχο μερίδιο αγοράς...π.χ Steinhart.
Καλή χρυσή η Seiko, αλλά μέχρι ένα σημείο.

Φιλικά Γιώργος

« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 06, 2014, 03:55:15 μμ από georges »

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #88 στις: Δεκέμβριος 06, 2014, 03:50:35 μμ »
Αν σου αρεσει βγαλε 2000 και παρτο και βαλε φωτο στο τι φοραμε σημερα χωρις να ρωτισεις την γνωμη κανενος και οχι να λεμε οτι το μμ ειναι το ιδιο με sub.και δεν εχω sub ουτε ειμαι λεφτας το καλυτερο μου ρολοι ενα breitling superocean.Μην λεμε ομως οτι μας κατεβει στο κεφαλι οτι το mm μπορει να σταθει διπλα σε sub η σε planet ocean ,με τη δικη σας λογικη να βαλω και γω το citizen ny0040 και να πω μπορει να σταθει οπου θελει.χαλαρος ειμαι αλλα η ειρωνεια ειναι κατι που δεν μαρεσει.αφου εχετε αποφασισει οτι θελετε μμ παρτε το δεν εχει νοημα και θεση να μπει στο θεμα αγορα ρολογιου

Χωρίς να θέλω να σε θίξω και πολύ καλοπροαίρετα σου λέω ότι είσαι πολύ "νέος" στο "άθλημα" ...
Και ΒΕΒΑΙΑ μπορεί να σταθεί ΑΝΕΤΟΤΑΤΑ το ΜΜ δίπλα στο σε όλα αυτά που λες! Εγώ με ευρώ αγόρασα το SUB, το 312, PO και με ευρώ επίσης αγόρασα το ΜΜ!
ΑΚΑ justnik
όποιος πρόλαβε ...

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #89 στις: Δεκέμβριος 06, 2014, 03:56:11 μμ »
Δεν θιγομαι εχω μαθει να ακουω και να κρινω.Δεν γνωριζω τα παντα ουτε κανω συγκρισεις γνωσεων την αποψη μου λεω.Το ρολοι εχει ακυρα φαουλ στην κατασκευη και τσιγκουνιες.και το θεμα δεν ειναι για σενα που μπορεις να τα παρεις ολα αυτα αλλα για καποιον που θα δωσει τα λεφτα αυτα για 1 μονο ρολοι.

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #90 στις: Δεκέμβριος 06, 2014, 04:01:21 μμ »
Νίκο η seiko ανέβηκε στα Ελληνικά φόρα λόγω της παράλληλης αγοράς. Εκεί που αγοράζεις τα SKX 100 ~ 150 ευρώ.  Εκεί κερδίζει ξεκάρα τους Ελβετούς. Όμως αν ήταν να αγοράσεις το monster από Ελληνικό μαγαζί θα έσκαγες 430,00€ ? Χλωμό το κόβω...σε Ελβετό θα πήγαινες... αν όχι εσύ, τουλάχιστον οι περισσότεροι. Για αυτό και η Seiko είναι αχτύπητη σε ρολόγια μέχρι 1000,00€. Από εκεί και πέρα, τα πράγματα ζορίζουν. Βλέπεις οτι μικρές εταιρείες έχουν πάρει αναπάντεχο μερίδιο αγοράς...π.χ Steinhart.
Καλή χρυσή η Seiko, αλλά μέχρι ένα σημείο.

Φιλικά Γιώργος

Γιώργο όλες οι εταιρίες έχουν τα θέματά τους! Απλά κατά τη γνώμη μου η Seiko είναι αρκετά μπροστά από τις περισσότερες σε πολλά θέματα αλλά κυρίως στο δείκτη ποιότητας/τιμής και στο γεγονός ότι λειτουργούν άψογα ακόμη και με κακομεταχείριση (φυσικά υπάρχουν και εξαιρέσει απλά για να επιβεβαιώσουν τον κανόνα)
Το αισθητικό κομμάτι είναι υποκειμενικό αλλά προσωπικά εμένα μου αρέσουν οπότε γι' αυτό με ευκολία έχω πουλήσει (και σε σένα) αρκετά ελβετικά αλλά κανένα "high end" Seiko (δύο έχω το ΜΜ και το ΑΝΑΝΤΑ)
ΑΚΑ justnik
όποιος πρόλαβε ...

Αποσυνδεδεμένος georges

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #91 στις: Δεκέμβριος 06, 2014, 04:07:53 μμ »
Γιώργο όλες οι εταιρίες έχουν τα θέματά τους! Απλά κατά τη γνώμη μου η Seiko είναι αρκετά μπροστά από τις περισσότερες σε πολλά θέματα αλλά κυρίως στο δείκτη ποιότητας/τιμής και στο γεγονός ότι λειτουργούν άψογα ακόμη και με κακομεταχείριση (φυσικά υπάρχουν και εξαιρέσει απλά για να επιβεβαιώσουν τον κανόνα)
Το αισθητικό κομμάτι είναι υποκειμενικό αλλά προσωπικά εμένα μου αρέσουν οπότε γι' αυτό με ευκολία έχω πουλήσει (και σε σένα) αρκετά ελβετικά αλλά κανένα "high end" Seiko (δύο έχω το ΜΜ και το ΑΝΑΝΤΑ)

Δεν μου απάντησες...θα έδινες 430,00€ ευρώ για το monster αν δεν υπήρχε η γκρίζα αγορά?
Εγώ από την άλλη έχω κρατήσει 4 φτηνά καταδυτικά (3 skx, 1 stargte) κι ένα quartz χρονογράφο που έχει συναισθηματική αξία.
Το ananta έφυγε, όπως πριν το ananta έφυγε το αυτόματο velatura, το αυτόματο premier κλπ κλπ κλπ.
Ο καθένας με τα γούστα του :)

Φιλικά Γιώργος

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #92 στις: Δεκέμβριος 06, 2014, 04:16:08 μμ »
Δεν μου απάντησες...θα έδινες 430,00€ ευρώ για το monster αν δεν υπήρχε η γκρίζα αγορά?
Εγώ από την άλλη έχω κρατήσει 4 φτηνά καταδυτικά (3 skx, 1 stargte) κι ένα quartz χρονογράφο που έχει συναισθηματική αξία.
Το ananta έφυγε, όπως πριν το ananta έφυγε το αυτόματο velatura, το αυτόματο premier κλπ κλπ κλπ.

Φιλικά Γιώργος

Έτσι ακριβώς είναι!
Σε ότι αφορά στο ερώτημά σου η απάντηση είναι πως κατά πάσα πιθανότητα θα τα έδινα! Εδώ έχω δώσει ΠΟΛΥ περισσότερα για άλλα κι άλλα ... χα χα χα
ΑΚΑ justnik
όποιος πρόλαβε ...

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #93 στις: Δεκέμβριος 06, 2014, 04:19:30 μμ »
Μην λεμε ομως οτι μας κατεβει στο κεφαλι οτι το mm μπορει να σταθει διπλα σε sub η σε planet ocean ,

Δεν μπορεί; Γιατί;

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #94 στις: Δεκέμβριος 06, 2014, 04:23:15 μμ »

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #95 στις: Δεκέμβριος 06, 2014, 04:26:29 μμ »
Καπου διαβαζα οτι η 8L35 ειναι χειροποιητη και γενικα γινεται αποδεκτο οτι ειναι εξαιρετικα ακριβης. Αποτελει την αδιακοσμητη και αρυθμιστη εκδοχη της GS 9S55..

Πχ. http://www.ablogtowatch.com/automatic-movement-based-seiko-prospex-marinemaster-sbdx001-is-worthy-swiss-competitor/
http://monochrome-watches.com/weekly-watch-photo-seiko-marine-master-300/

Στη δευτερη παραπομπη ο αρθρογραφος πιθανολογει οτι δεν ειναι χειροποιητη.
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 06, 2014, 04:55:14 μμ από andrey_ »

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #96 στις: Δεκέμβριος 06, 2014, 04:30:52 μμ »

Φιλικά Γιώργος

Όχι, δεν θα έδινα 430, γιατι δεν πουλιέται τόσο.
Θα το έπαιρνα όμως, πολύ ευχαρίστως, 340, από φυσικό ελληνικό κατάστημα.
Υπάρχουν πολλά "Ελβετικά" με in house μηχανισμό,  με την ποιότητα του monster, στα 340;

(προφανώς, όσα υπάρχουν αντίστοιχα στα 2.000 με την συνολική ποιότητα του ΜΜ.. ;D)

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #97 στις: Δεκέμβριος 06, 2014, 04:37:25 μμ »
http://www.mywatch.gr/index.php?topic=4673.0

Το νήμα εκείνο παραπέμπει σε ένα λινκ που υποτίθεται ότι αναλύει τα δύο ρολόγια, το οποίο δεν είναι πλέον ενεργό. Δεν βγαίνει κάποιο ουσιώδες συμπέρασμα, τεχνικό ή άλλο, διαφαίνεται απλώς η προτίμηση όσων τοποθετήθηκαν.

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #98 στις: Δεκέμβριος 06, 2014, 04:40:40 μμ »
Καπου διαβαζα οτι η 8L35 ειναι χειροποιητη και γενικα γινεται αποδεκτο οτι ειναι εξαιρετικα ακριβης. Αποτελει την αδιακοσμητη μαι αρυθμιστη εκδοχη της GS 9S55..

Πχ. http://www.ablogtowatch.com/automatic-movement-based-seiko-prospex-marinemaster-sbdx001-is-worthy-swiss-competitor/
http://monochrome-watches.com/weekly-watch-photo-seiko-marine-master-300/

Στη δευτερη παραπομπη ο αρθρογραφος πιθανολογει οτι δεν ειναι χειροποιητο.

Βίκτωρ η μηχανή είναι για βραβείο.
Είναι όμως Seiko και αυτό, αυτόματα, σημαίνει ότι υστερεί σε "λάμψη" και γόητρο έναντι των Ελβετών ομολόγων της. Κάποια πράγματα, καλώς ή κακώς, έχουν καθιερωθεί με τα χρόνια...

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #99 στις: Δεκέμβριος 06, 2014, 04:43:44 μμ »
Το νήμα εκείνο παραπέμπει σε ένα λινκ που υποτίθεται ότι αναλύει τα δύο ρολόγια, το οποίο δεν είναι πλέον ενεργό. Δεν βγαίνει κάποιο ουσιώδες συμπέρασμα, τεχνικό ή άλλο, διαφαίνεται απλώς η προτίμηση όσων τοποθετήθηκαν.

Εκτός αυτού, στο εν λόγω νήμα βγήκε ο ΒΒ και ψήφισε ΜΜ και ακόμα καθόμαστε και το συζητάμε; ;D

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ παρόμοια νήματα. Στα ελληνικά.. ;)