Αποστολέας Θέμα: Seikoholic???  (Αναγνώστηκε 33775 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος omegasnik

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Seikoholic???
« Απάντηση #40 στις: Δεκέμβριος 06, 2014, 11:50:58 πμ »
Σε ότι αφορά το ΜΜ και μόνο η μονοκόματη κάσα του, η μηχανή του, η εμφάνισή του και το γεγονός ότι είναι σχεδόν αποκλειστικά χειροποίητο φτάνουν! Επίσης καλό είναι να συγκρίνει κανείς ρολόγια που αν μη τι άλλο έχει δει αν όχι έχει στην κατοχή του και όχι μόνο φωτογραφίες τους. Τέλος προσωπικά αν κάποιος άγνωστος με σταματήσει στο δρόμο και με ρωτήσει ποιο ρολόι να πάρει θα του πω χωρίς δισταγμό και κυρίως χωρίς κανένα άγχος πάρε SEIKO! Σε όλες τις κατηγορίες τα SEIKO προσφέρουν ΠΟΛΛΑ περισσότερα από όσα πληρώνει κανείς για να τα αποκτήσει και βέβαια "δε σπάνε δε χαλάνε"!
ΑΚΑ justnik
όποιος πρόλαβε ...

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Δεκέμβριος 06, 2014, 11:53:55 πμ »
Ως προς το sub:
Καλή, χρυσή, καθόλα αξιοσέβαστη και πολυαγαπημένη η ρόλεξ, αλλά το συγκεκριμένο μοντέλο της (sub 300) έχει ταυτιστεί τόσο πολύ με τον μέσο άσχετο/η και έχει φορεθεί σε τέτοιους αριθμούς, που προσωπικά, δεν θα το φόραγα άνετα, πουθενά.
Παρότι, σαφώς ανώτερο από το ΜΜ, μου δημιουργεί μάλλον αμφιβολίες για το πρόσωπο στα χέρια του οποίου το βλέπω (για τις γνώσεις του στα ρολόγια, αλλά και για το γούστο του γενικότερα), παρά θαυμασμό.

Ως προς το Pam:
Για τους ακριβώς αντίθετους λόγους, κάθε Pam υπερισχύει.
Παίρνοντας ακόμα και το φθηνότερο base και βάζοντάς του λουριά, αυτομάτως έχεις ένα τελείως εξατομικευμένο ρολόι, που το φοράς εσύ και ίσως κανείς άλλος.
Εκτός αυτού, τα πανεράι είναι τα απόλυτα πολυμορφικά ρολόγια και με την έννοια αυτή υπερισχύουν γενικότερα.

Ως προς το ΜΜ:
Και μόνο που καταλήγει κανείς να το απορρίπτει επικαλούμενος "αισθητικούς" λόγους (που είναι καθαρά υποκειμενικοί), λέει πολλά.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι την όποια γνώμη έχει ο καθένας για το ρολόι αυτό, την έχει διαμορφώσει χωρίς να το βλέπει να διαφημίζεται παντού (ακριβώς, το αντίθετο!) και χωρίς να είναι ταυτισμένο με κάθε είδους διαφημιστικά τρυκ (ταινίες, Τζεημς Μποντ, "αναμνηστικά" γεγονότων, στα χέρια "αστέρων" που έχουν χρυσοπληρωθεί για να το φοράνε, κλπ.).

Αποσυνδεδεμένος agelosSoul

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #42 στις: Δεκέμβριος 06, 2014, 12:11:29 μμ »
Οτι και να πουμε απεναντι στον ανταγωνισμο στα 2000 εκανε μιση δουλεια.Ας το εβαζε 2500 και να ηταν πιο σωστο.

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Δεκέμβριος 06, 2014, 12:20:41 μμ »
Ας αφησουμε εξω omega και breitling και ας πουμε κατι πιο κοντινο σε τιμη ΜΜ vs tudor bb.Ειναι το ΜΜ ομορφοτερο ρολοι?Αν στα ματια σου ειναι παρτο αλλα λεμε τι εχει ο ανταγωνισμος κοντα.Αν το βουταει σαν ρολοι εργαλειο οκ να πω ΜΜ.Μονο σε μηχανη μπορει να του την βγει πουθενα αλλου,οχι οτι το tudor δεν ειναι καλο.Δεν χανει σε κατι ισα ισα.Επισης απο να το λεμε,μεχρι την τελικη αγορα ειναι λιγοι αυτοι που τα βλεπουν τα ζεστα στο χερι τους,την ωρα της αγορας 2000ε και τα δινουν σε seiko.+ οτι εμεις ξερουμε και θα το θαυμασουμε αλλα μπορει να πει και καποιος με ενα seiko των 200 το πολυ "α και συ seiko? ειναι καλα!"Το ρολοι δεν ειναι μονο μηχανη!!

Ξεκίνησες λέγοντας ότι στην κατηγορία των 2000€, "μόλις μπουν οι Ελβετοί, θα ζορίσουν τα πράγματα".

Όμως, εκτός από το bb, που μόλις ανέφερες, δεν βλέπω και πολλούς άλλους Ελβετούς να μας έχουν ζορίσει.. ;)

Οκ, σε αυτή την κατηγορία τιμής τα ρολόγια με χαρακτήρα που ξεχωρίζουν είναι:

Σέικο ΜΜ, Tudor ΒΒ και Doxa (με όποια σειρά θέλει κανεις, τα τοποθετεί).

Ακόμα και αν θα μπορούσαν να θεωρηθούν ισάξια, είναι αυτός "σκληρός" ανταγωνισμός για το ΜΜ;

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Δεκέμβριος 06, 2014, 12:21:01 μμ »
Σε ότι αφορά το ΜΜ και μόνο η μονοκόματη κάσα του, η μηχανή του, η εμφάνισή του και το γεγονός ότι είναι σχεδόν αποκλειστικά χειροποίητο φτάνουν! Επίσης καλό είναι να συγκρίνει κανείς ρολόγια που αν μη τι άλλο έχει δει αν όχι έχει στην κατοχή του και όχι μόνο φωτογραφίες τους. Τέλος προσωπικά αν κάποιος άγνωστος με σταματήσει στο δρόμο και με ρωτήσει ποιο ρολόι να πάρει θα του πω χωρίς δισταγμό και κυρίως χωρίς κανένα άγχος πάρε SEIKO! Σε όλες τις κατηγορίες τα SEIKO προσφέρουν ΠΟΛΛΑ περισσότερα από όσα πληρώνει κανείς για να τα αποκτήσει και βέβαια "δε σπάνε δε χαλάνε"!

Σωστα τα λες αλλα τοσα χρονια που διαβαζω διαφορα φορα δεν εχω δει πουθενα σε αγορα εως 2000 ευρω εναν να εχει πει παρε seiko ΜΜ? Μπορεις να μου πεις το γιατι?ολοι αυτοι δηλαδη δεν το εχουν δει και δεν ξερουν απο ρολογια ?

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #45 στις: Δεκέμβριος 06, 2014, 12:22:03 μμ »
καλη αγορα !

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Δεκέμβριος 06, 2014, 12:25:06 μμ »

Ξεκίνησες λέγοντας ότι στην κατηγορία των 2000€, "μόλις μπουν οι Ελβετοί, θα ζορίσουν τα πράγματα".

Όμως, εκτός από το bb, που μόλις ανέφερες, δεν βλέπω και πολλούς άλλους Ελβετούς να μας έχουν ζορίσει.. ;)

Οκ, σε αυτή την κατηγορία τιμής τα ρολόγια με χαρακτήρα που ξεχωρίζουν είναι:

Σέικο ΜΜ, Tudor ΒΒ και Doxa (με όποια σειρά θέλει κανεις, τα τοποθετεί).

Ακόμα και αν θα μπορούσαν να θεωρηθούν ισάξια, είναι αυτός "σκληρός" ανταγωνισμός για το ΜΜ;
ειναι και breitling superocean,colt και το νεο (παλιο) seamaster 300με μια καλη εκπωση λιγο πιο πανω

Αποσυνδεδεμένος karteo

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Δεκέμβριος 06, 2014, 12:28:50 μμ »
Ωραίο το ΜΜ αλλά εγώ ακόμη δεν καταλαβαίνω γιατί κοστολογειται 2000. Δεν θα τα έδινα προσωπικά. Τα έδωσα βέβαια για το ΒΒ που για άλλους ίσως δεν τα αξίζει και αυτό. Για tool watch diver θα προτιμούσα doxa. Αυτό δε σημαίνει πως είναι κακό ρολόι. Αλλά πάντα μετράει η υποκειμενικη άποψη. Ειδάλλως θα φοραγαμε όλοι ίδια ρολόγια, θα είχαμε ίδια αμάξια και θα κουρευομασταν ίδια. Βαρετός κόσμος δηλαδη
Γαυρος οπαδος....

Αποσυνδεδεμένος PK73

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Δεκέμβριος 06, 2014, 12:35:43 μμ »
Δηλαδή σε ένα MM300 vs Rolex submariner vs Pam 312(πχ) θα επιλέγατε το ΜΜ;  ::)

ναι πρωτη επιλογη
nafokieS

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Δεκέμβριος 06, 2014, 12:38:32 μμ »

ναι πρωτη επιλογη

+1 :up:

Edit:
Αρχικά, κάτω από το "ναι πρώτη επιλογή" του ΡΚ73, χωρίς ίχνος διάθεσης να απευθυνθώ σε κάποιον προσωπικά, είχα ποστάρει το εξής:
 "Και αυτό, γιατί τα άλλα είναι απλώς..μηχανές" ;D ".
Για να μη δημιουργούνται -έστω και τελείως αδικαιολόγητες- παρεξηγήσεις, το τροποποίησα όπως φαίνεται παραπάνω.
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 06, 2014, 01:09:54 μμ από svl »

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Δεκέμβριος 06, 2014, 12:45:51 μμ »
ΜΜ300 το rolex του φτωχου που το βλεπει καλυτερο απο rolex.μαλιστα τι αλλο θα ακουσω πρωι πρωι.και svl οπως σε λενε δεν σου εκανα καμια πλακα ποτε σε προσωπικο επιπεδο να εχεις το θαρος να σχολιασεις ετσι ουτε με ξερεις,την αποψη μας λεμε εδω μεσα.

Αποσυνδεδεμένος bshop

• Tourbillion
    • Προφίλ
    • Found in the Attic
« Απάντηση #51 στις: Δεκέμβριος 06, 2014, 12:47:00 μμ »
Ωραίο το ΜΜ αλλά εγώ ακόμη δεν καταλαβαίνω γιατί κοστολογειται 2000. Δεν θα τα έδινα προσωπικά. Τα έδωσα βέβαια για το ΒΒ που για άλλους ίσως δεν τα αξίζει και αυτό. Για tool watch diver θα προτιμούσα doxa. Αυτό δε σημαίνει πως είναι κακό ρολόι. Αλλά πάντα μετράει η υποκειμενικη άποψη. Ειδάλλως θα φοραγαμε όλοι ίδια ρολόγια, θα είχαμε ίδια αμάξια και θα κουρευομασταν ίδια. Βαρετός κόσμος δηλαδη

παντώς εμείς οι δύο κουρευόμαστε ίδια...just saying

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Δεκέμβριος 06, 2014, 12:47:51 μμ »
ΜΜ300 το rolex του φτωχου που το βλεπει καλυτερο απο rolex.μαλιστα τι αλλο θα ακουσω πρωι πρωι.και svl οπως σε λενε δεν σου εκανα καμια πλακα ποτε σε προσωπικο επιπεδο να εχεις το θαρος να σχολιασεις ετσι ουτε με ξερεις,την αποψη μας λεμε εδω μεσα.

???

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Δεκέμβριος 06, 2014, 12:50:13 μμ »
???
Γιατί τα ''άλλα''...είναι απλώς μηχανές!!
παει ειρωνικα αυτο και δεν ειναι ωραιο απο μερους σου

Αποσυνδεδεμένος bshop

• Tourbillion
    • Προφίλ
    • Found in the Attic
« Απάντηση #54 στις: Δεκέμβριος 06, 2014, 12:58:18 μμ »
Παιδιά είναι απλό το θέμα...high-end Γιαπωνέζικα για να πάρεις πρέπει να έχεις μια παραπάνω λόξα.

Οπότε το mm είναι τόσο "συναίσθημα" όσο και τα pam. Ποιοτηκά όλα τα seiko είναι vfm οπότε άμα σου κάνει κλικ το mm και δε θες να ακολουθείς το κοινό, το χτυπάς και ξέρεις εσύ και οι γνώστες τι φοράς.

Τώρα για το ζαφείρι νομίζω ότι γίνεται πολύς λόγος για το τίποτα...εδώ στο 372 πληρώνεις έξτρα γιατί έχει plexi...το hardlex δεν έχει κανένα θέμα αλλιώς η seiko δε θα το έβαζε σε τέτοιο κομμάτι. Το μπρασελέ δεν το ξέρω πως είναι αλλά για χρόνια τα oyster τα είχαν όλοι να λένε ότι είναι γκλαν γκλαν και κούφια οπότε...

Ο λόγος, θεωρώ, που κανείς δεν προτείνει σε κάποιον να πάρει mm όταν ρωτάνε για ρολόγια στα 2κ, είναι γιατί εάν είσαι τύπος που γουστάρει το mm δε χρειάζεται να στο πει άλλος για να το πάρεις.

Αποσυνδεδεμένος omegasnik

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: Δεκέμβριος 06, 2014, 01:30:37 μμ »
Σωστα τα λες αλλα τοσα χρονια που διαβαζω διαφορα φορα δεν εχω δει πουθενα σε αγορα εως 2000 ευρω εναν να εχει πει παρε seiko ΜΜ? Μπορεις να μου πεις το γιατι?ολοι αυτοι δηλαδη δεν το εχουν δει και δεν ξερουν απο ρολογια ?

Μάλλον δεν έχεις ψάξει αρκετά! Εγώ πάντως μόλις βρήκα ευκαιρία το τσίμπησα! Και κάτι ακόμα για την ιστορία: το αρχικό μου πάθος (πρώτη αγάπη και παντοτινή) είναι τα Ω οπότε μόνο προκατειλημμένος δεν είμαι!
ΑΚΑ justnik
όποιος πρόλαβε ...

Αποσυνδεδεμένος georges

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #56 στις: Δεκέμβριος 06, 2014, 01:35:53 μμ »

Ως προς το ΜΜ:
Και μόνο που καταλήγει κανείς να το απορρίπτει επικαλούμενος "αισθητικούς" λόγους (που είναι καθαρά υποκειμενικοί), λέει πολλά.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι την όποια γνώμη έχει ο καθένας για το ρολόι αυτό, την έχει διαμορφώσει χωρίς να το βλέπει να διαφημίζεται παντού (ακριβώς, το αντίθετο!) και χωρίς να είναι ταυτισμένο με κάθε είδους διαφημιστικά τρυκ (ταινίες, Τζεημς Μποντ, "αναμνηστικά" γεγονότων, στα χέρια "αστέρων" που έχουν χρυσοπληρωθεί για να το φοράνε, κλπ.).

Σπύρο, όλα τα ρολόγια σε γενικές γραμμές είναι καλά σήμερα. Μπορεί να έχουν υπάρξει κατά καιρούς αστοχίες ή "παιδικές" ασθένειες σε νέες καλίμπρες, αλλά τίποτα το σοβαρό.
Επίσης τα ρολόγια μας νομίζω πως πρώτα τα επιλέγουμε για αισθητικούς λόγους. Υπάρχει ποτέ περίπτωση να αγοράσεις ρολόϊ που δεν το γουστάρεις μόνο και μόνο επειδή είναι άρτιο μηχανικά και κατασκευαστικά?
Οπότε το αισθητικό κομμάτι είναι ο Νο1 λόγος για να απορρίψεις ένα ρολόϊ.

Φιλικά Γιώργος
Βοήθησε τον Φλίπερ να κρατήσει τον τίτλο του...Γίνε κι εσύ ΔΩΡΟ*, μπορείς!!!

* ΔΩΡΟ  = ΔΩρητής ΡΟλογιών

Αποσυνδεδεμένος georges

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #57 στις: Δεκέμβριος 06, 2014, 01:46:54 μμ »

Μονοκόματη κάσα έχει και το ομάζ helson που έχω..Μονοκόματη κάσα έχει και το ταπεινό citizen eco drive των 150 ευρώ....δεν μου λέει κάτι.
Αυτό περι χειροποίητης κατασκευής που υπάρχει να το δούμε? Δυσκολεύομαι να το πιστέψω, λόγω κόστους.
Και η ΕΤΑ 2824 δεν σπάει δεν χαλάει, την φοράνε άπειρα ρολόγια, την πιάνει ο κάθε τεχνίτης εύκολα και ανταλλακτικά υπάρχουν  και στο περίπτερο της γειτονιάς.

Φιλικά Γιώργος
Βοήθησε τον Φλίπερ να κρατήσει τον τίτλο του...Γίνε κι εσύ ΔΩΡΟ*, μπορείς!!!

* ΔΩΡΟ  = ΔΩρητής ΡΟλογιών

Αποσυνδεδεμένος karteo

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #58 στις: Δεκέμβριος 06, 2014, 01:49:27 μμ »
παντώς εμείς οι δύο κουρευόμαστε ίδια...just saying
Two of a kind lol
Γαυρος οπαδος....

Αποσυνδεδεμένος karteo

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #59 στις: Δεκέμβριος 06, 2014, 01:51:21 μμ »
Μονοκόματη κάσα έχει και το ομάζ helson που έχω..Μονοκόματη κάσα έχει και το ταπεινό citizen eco drive των 150 ευρώ....δεν μου λέει κάτι.
Αυτό περι χειροποίητης κατασκευής που υπάρχει να το δούμε? Δυσκολεύομαι να το πιστέψω, λόγω κόστους.
Και η ΕΤΑ 2824 δεν σπάει δεν χαλάει, την φοράνε άπειρα ρολόγια, την πιάνει ο κάθε τεχνίτης εύκολα και ανταλλακτικά υπάρχουν  και στο περίπτερο της γειτονιάς.

Φιλικά Γιώργος
Μονο-Κομματαρα το helson λέμε. Μην επαναλαμβανομαστε
Γαυρος οπαδος....