Αποστολέας Θέμα: Seikoholic???  (Αναγνώστηκε 33765 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος georges

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Seikoholic???
« Απάντηση #60 στις: Δεκέμβριος 06, 2014, 01:57:25 μμ »
Μονο-Κομματαρα το helson λέμε. Μην επαναλαμβανομαστε

Το Helson είναι απίστευτο ρολόϊ και ξεχειλίζει ποιότητα. eisenberg  και Blackbird που το είδαν από κοντά εντυπωσιάστηκαν. Να φανταστείς, ο ΒΒ αποχωρίστηκε για τρεις μέρες το Δόξα του για να το περιεργαστεί ενδελεχώς ;D
Για ακόμα μια φορά, σε ευχαριστώ που το αποχωρίστηκες :)

Φιλικά Γιώργος
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 06, 2014, 02:06:25 μμ από georges »
Βοήθησε τον Φλίπερ να κρατήσει τον τίτλο του...Γίνε κι εσύ ΔΩΡΟ*, μπορείς!!!

* ΔΩΡΟ  = ΔΩρητής ΡΟλογιών

Αποσυνδεδεμένος karteo

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #61 στις: Δεκέμβριος 06, 2014, 02:03:39 μμ »
Το Helson είναι απίστευτο ρολόϊ και ξεχειλίζει ποιότητα. eisenberg  και Blackbird που το είδαν από κοντά εντυπωσιάστηκαν. Να φανταστείς, ο ΒΒ αποχωρίστηκε για τρεις μέρες το Δόξα του για να το επεξεργαστεί ενδελεχώς ;D
Για ακόμα μια φορά, σε ευχαριστώ που το αποχωρίστηκες :)

Φιλικά Γιώργος
μιλάμε για vfm πραγματικό. Όχι μλκιες
Γαυρος οπαδος....

Αποσυνδεδεμένος omegasnik

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #62 στις: Δεκέμβριος 06, 2014, 02:06:57 μμ »
Μονοκόματη κάσα έχει και το ομάζ helson που έχω..Μονοκόματη κάσα έχει και το ταπεινό citizen eco drive των 150 ευρώ....δεν μου λέει κάτι.
Αυτό περι χειροποίητης κατασκευής που υπάρχει να το δούμε? Δυσκολεύομαι να το πιστέψω, λόγω κόστους.
Και η ΕΤΑ 2824 δεν σπάει δεν χαλάει, την φοράνε άπειρα ρολόγια, την πιάνει ο κάθε τεχνίτης εύκολα και ανταλλακτικά υπάρχουν  και στο περίπτερο της γειτονιάς.

Φιλικά Γιώργος

Μα μονοκόματη κάσα έχουν και αρκετές ρέπλικες και μηχανές "σκυλιά" επίσης, καμία αντίρρηση ... οι Ελβετοί πάντως την μονοκόματη κάσα του Ω την κοστολογούν αρκετά! Σε κάθε περίπτωση το "κούρεμά" μου (χα χα χα φαλακρός) δεν ταιριάζει με το δικό σου Γιώργο μιας κι εγώ θα θεωρούσα δίκαιη ακόμη και διπλή τιμή για το ΜΜ!

ΥΓ
Πλάκα πλάκα έχω κι εγώ Citizen με μονοκόματη κάσα το οποίο το θεωρώ "κλοπή" στα χρήματα που κοστίζει!
ΑΚΑ justnik
όποιος πρόλαβε ...

Αποσυνδεδεμένος georges

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #63 στις: Δεκέμβριος 06, 2014, 02:08:17 μμ »
Μα μονοκόματη κάσα έχουν και αρκετές ρέπλικες και μηχανές "σκυλιά" επίσης, καμία αντίρρηση ... οι Ελβετοί πάντως την μονοκόματη κάσα του Ω την κοστολογούν αρκετά! Σε κάθε περίπτωση το "κούρεμά" μου (χα χα χα φαλακρός) δεν ταιριάζει με το δικό σου Γιώργο μιας κι εγώ θα θεωρούσα δίκαιη ακόμη και διπλή τιμή για το ΜΜ!

ΥΓ
Πλάκα πλάκα έχω κι εγώ Citizen με μονοκόματη κάσα το οποίο το θεωρώ "κλοπή" στα χρήματα που κοστίζει!

Υπάρχει Ω σήμερα με μονοκόματη κάσα?  ???

Φιλικά Γιώργος

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #64 στις: Δεκέμβριος 06, 2014, 02:09:46 μμ »
Στο vintage PloProf αναφέρομαι! Σήμερα δε νομίζω να υπάρχει ...
ΑΚΑ justnik
όποιος πρόλαβε ...

Αποσυνδεδεμένος Vagosts

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #65 στις: Δεκέμβριος 06, 2014, 02:11:54 μμ »
Αυτό λέω κι εγώ.
Καλό, χρυσό το ΜΜ, δε σπάει δε χαλάει, το φοράνε γνώστες κτλ. αλλά όχι να το προτιμήσουμε από ρολόγια διπλάσιας και τριπλάσιας τιμής (δεν έγραψα αξίας επίτηδες...) το βρίσκω υπερβολικό.
Όταν πχ από 3-6 χιλιάρικα, έχεις Rolex, Omega, Breitling, Panerai και να μην αναφερθώ και σε μεταχειρισμένα, δε βλέπω πώς μπορεί να συγκριθεί το ΜΜ...

Συμφωνώ πάντως ότι είναι η πιο vfm επιλογή στην κατηγορία 1700-2600€, αλλά μέχρι εκεί...

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #66 στις: Δεκέμβριος 06, 2014, 02:18:50 μμ »

Σπύρο, όλα τα ρολόγια σε γενικές γραμμές είναι καλά σήμερα. Μπορεί να έχουν υπάρξει κατά καιρούς αστοχίες ή "παιδικές" ασθένειες σε νέες καλίμπρες, αλλά τίποτα το σοβαρό.
Επίσης τα ρολόγια μας νομίζω πως πρώτα τα επιλέγουμε για αισθητικούς λόγους. Υπάρχει ποτέ περίπτωση να αγοράσεις ρολόϊ που δεν το γουστάρεις μόνο και μόνο επειδή είναι άρτιο μηχανικά και κατασκευαστικά?
Οπότε το αισθητικό κομμάτι είναι ο Νο1 λόγος για να απορρίψεις ένα ρολόϊ.

Φιλικά Γιώργος

Γιώργο, εννοούσα και νομίζω είναι σαφές, ότι στη σέικο (και ειδικότερα στο συγκεκριμένο μοντέλο με την εξελιγμένη μηχανή), κανείς δεν μπορει να προσάψει θέματα, που να αφορούν στην ποιότητα της κατασκευής του.
Και επισήμανα ότι αναγκαστικά, όποιος δεν του αρέσει, καταφεύγει στην επίκληση αισθητικών λόγων.

Εξάλλου, είναι γνωστό ότι η σέικο παράγει η ίδια μέχρι και τα λάδια που βάζει στις μηχανές της.
Πως, στον τομέα αυτο, θα μπορούσαν συγκριθούν μαζί της εταιρείες που πουλάνε ρολόγια επιπέδου..ετα;
Την οποία (ετα) σήμερα βρίσκουν, αλλά στο άμεσο μέλλον ΜΕ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ θα αποτελεί για αυτές, παρελθόν..

https://www.facebook.com/note.php?note_id=241887605834271

Όσο για τα φορα στα οποία κανεις (δήθεν) δεν συστήνει το ΜΜ, αναρωτιέμαι ποιά είναι..
Στην πραγματικότητα συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο:  δεν υπάρχει φόρουμ ρολογιού στον πλανήτη, στο οποίο να γίνεται λόγος για ρολόι μέχρι 2000usd/€ και να μην ειναι το ΜΜ ανάμεσα στα προτεινόμενα.

Αποσυνδεδεμένος georges

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #67 στις: Δεκέμβριος 06, 2014, 02:19:00 μμ »
Αυτό λέω κι εγώ.
Καλό, χρυσό το ΜΜ, δε σπάει δε χαλάει, το φοράνε γνώστες κτλ. αλλά όχι να το προτιμήσουμε από ρολόγια διπλάσιας και τριπλάσιας τιμής (δεν έγραψα αξίας επίτηδες...) το βρίσκω υπερβολικό.
Όταν πχ από 3-6 χιλιάρικα, έχεις Rolex, Omega, Breitling, Panerai και να μην αναφερθώ και σε μεταχειρισμένα, δε βλέπω πώς μπορεί να συγκριθεί το ΜΜ...

Συμφωνώ πάντως ότι είναι η πιο vfm επιλογή στην κατηγορία 1700-2600€, αλλά μέχρι εκεί...

Κι αυτό υποκειμενικό είναι Βαγγέλη. Σε αυτά τα χρήματα θα προτιμήσω με κλειστά μάτια ένα άριστο μεταχειρισμένο Ω 2254

Φιλικά Γιώργος

Αποσυνδεδεμένος agelosSoul

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #68 στις: Δεκέμβριος 06, 2014, 02:25:56 μμ »
Εδω μεσα που εχει προταθει μμ σε αγορα μεχρι 2000 θελω να το δω

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #69 στις: Δεκέμβριος 06, 2014, 02:34:34 μμ »
Όποιος ψάχνει, βρίσκει.

Πάντως, εκείνα που αποκλείεται να βρεθούν είναι τα "διάφορα φόρα" στα οποία το ΜΜ δήθεν δεν προτείνεται.

Αποσυνδεδεμένος georges

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #70 στις: Δεκέμβριος 06, 2014, 02:35:50 μμ »

Γιώργο, εννοούσα και νομίζω είναι σαφές, ότι στη σέικο (και ειδικότερα στο συγκεκριμένο μοντέλο με την εξελιγμένη μηχανή), κανείς δεν μπορει να προσάψει θέματα, που να αφορούν στην ποιότητα της κατασκευής του.
Και επισήμανα ότι αναγκαστικά, όποιος δεν του αρέσει, καταφεύγει στην επίκληση αισθητικών λόγων.

Εξάλλου, είναι γνωστό ότι η σέικο παράγει η ίδια μέχρι και τα λάδια που βάζει στις μηχανές της.
Πως, στον τομέα αυτο, θα μπορούσαν συγκριθούν μαζί της εταιρείες που πουλάνε ρολόγια επιπέδου..ετα;
Την οποία (ετα) σήμερα βρίσκουν, αλλά στο άμεσο μέλλον ΜΕ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ θα αποτελεί για αυτές, παρελθόν..

https://www.facebook.com/note.php?note_id=241887605834271

Όσο για τα φορα στα οποία κανεις (δήθεν) δεν συστήνει το ΜΜ, αναρωτιέμαι ποιά είναι..
Στην πραγματικότητα συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο:  δεν υπάρχει φόρουμ ρολογιού στον πλανήτη, στο οποίο να γίνεται λόγος για ρολόι μέχρι 2000usd/€ και να μην ειναι το ΜΜ ανάμεσα στα προτεινόμενα.

Σπύρο η seiko μπορεί να παράγει μέχρι και τα λάδια της, αλλά μην ξεχνάς οτι και αυτή σε σχέδια αντιγράφει πολλούς Ελβετούς. Ειδικά στα φτηνά ρολόγια της...
Επίσης τι να την κάνω την εξελιγμένη μηχανή όταν μπαίνει αρρύθμιστη σε ένα ρολόϊ των 2000? Για φαντάσου να σκάσεις 2 χιλιάρικα και να πηγαίνει +14 το MM?  Ποιος θα στο ρυθμίσει?  Αυτό δεν είναι φάουλ?
Το κρύσταλλο σε ένα ρολόϊ των 2000 δεν είναι φάουλ να μην είναι ζαφείρι?  αυτό μαζί με την ανυπόγραφη κορώνα μου δίνουν την αίσθηση της "γυφτιάς" από την εταιρεία.

Θα σου φέρω να δεις το Jenny με την top grade ETA και την στεφάνη από ζαφείρι. Κάνει τα μισά χρήματα από το ΜΜ. Να δω τι θα βρεις να του προσάψεις σε ποιότητα...

Τέλος, σε ότι αφορά το κλείσιμο της στρόφιγγας από την ΕΤΑ, ήδη Soprod και Sellita τρίβουν τα χέρια τους.

Φιλικά Γιώργος

Αποσυνδεδεμένος Vagosts

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #71 στις: Δεκέμβριος 06, 2014, 02:37:58 μμ »
Κι αυτό υποκειμενικό είναι Βαγγέλη. Σε αυτά τα χρήματα θα προτιμήσω με κλειστά μάτια ένα άριστο μεταχειρισμένο Ω 2254

Φιλικά Γιώργος
Γι'αυτό έγραψα και παραπάνω να μην αναφερθώ σε μεταχειρισμένα Γιώργο...
Όπως πολύ σωστά γράφεις είναι υποκειμενικό. Αλλά τουλάχιστον συγκρίσιμο.
Με τα πολύ ακριβότερα που ανέφερα, (4-6k) κατά την υποκειμενική μου άποψη, δεν είναι καν αντικειμενικά συγκρίσιμο...

Αποσυνδεδεμένος batman1345

• Tourbillion
  • Δημήτρης
    • Προφίλ
« Απάντηση #72 στις: Δεκέμβριος 06, 2014, 02:50:32 μμ »
Παιδιά εγώ πάλι είμαι γενικότερα της άποψης ότι οι Γιαπωνέζοι όταν πάνε να φτιάξουν high μοντέλα κάτι κάνουν λάθος... Και δε το λέω μόνο για τα ρολόγια... Και στα αυτοκίνητα... Toyota ναι... Lexus όχι... Nissan ναι η ινφινιτι όχι... Πως λέγεται δε θυμάμαι... Όταν έχεις περιορισμένο budget ο Ιάπωνας γενικά είναι μανούλα... Έχεις την αίσθηση ότι σου δίνει πιο πολλά από ότι το πληρώνεις... Αλλά επειδή ίσως έχουμε μάθει έτσι στα ακριβά μοντέλα τους αρκετοί για διάφορους λόγους τσινιζουν μαζί και γω... Εννοείται ότι το mm είναι ρολογαρα αλλά έχει φάουλ αδικαιολόγητα... Πάντως αν είχα τα  2000€ όπως έχω τα 200€ Εννοείται ότι θα το έπαιρνα με κλειστά μάτια... Αλλα τώρα δύσκολο... Είμαι λάτρης της Seiko αλλα καλύτερα να μου έλεγε 3000€ και να μην είχε φάουλ παρά 2000 και η κορώνα χώρις υπογραφή... Όπως είπε και ο Γιώργος είναι λες και σε κοροϊδεύει... Και μένα σε τέτοια χρήματα με πειράζει και η συσκευασία... Δες συσκευασία το Tudor bb και δες το mm...

Στάλθηκε από το Sony Neo V χρησιμοποιώντας Tapatalk

Panerai is not just a watch... It's a lifestyle!

Αποσυνδεδεμένος gkblues

• Tourbillion
    • Προφίλ
    • https://www.instagram.com/gkblues/
« Απάντηση #73 στις: Δεκέμβριος 06, 2014, 02:51:11 μμ »

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #74 στις: Δεκέμβριος 06, 2014, 02:59:26 μμ »
Σπύρο η seiko μπορεί να παράγει μέχρι και τα λάδια της, αλλά μην ξεχνάς οτι και αυτή σε σχέδια αντιγράφει πολλούς Ελβετούς. Ειδικά στα φτηνά ρολόγια της...
Επίσης τι να την κάνω την εξελιγμένη μηχανή όταν μπαίνει αρρύθμιστη σε ένα ρολόϊ των 2000? Για φαντάσου να σκάσεις 2 χιλιάρικα και να πηγαίνει +14 το MM?  Ποιος θα στο ρυθμίσει?  Αυτό δεν είναι φάουλ?
Το κρύσταλλο σε ένα ρολόϊ των 2000 δεν είναι φάουλ να μην είναι ζαφείρι?  αυτό μαζί με την ανυπόγραφη κορώνα μου δίνουν την αίσθηση της "γυφτιάς" από την εταιρεία.

Θα σου φέρω να δεις το Jenny με την top grade ETA και την στεφάνη από ζαφείρι. Κάνει τα μισά χρήματα από το ΜΜ. Να δω τι θα βρεις να του προσάψεις σε ποιότητα...

Τέλος, σε ότι αφορά το κλείσιμο της στρόφιγγας από την ΕΤΑ, ήδη Soprod και Sellita τρίβουν τα χέρια τους.

Φιλικά Γιώργος

Ειδικά για την κορώνα, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.
Όσον αφορά στη ρύθμιση, αν προσέξει κανείς, υπάρχουν επιλογές να αγορασθεί και να έρθει από Ιαπωνία ρυθμισμένο.
Το ζαφείρι, δεν με απασχολεί (η ποιότητα τζαμιού που φοράει το ΜΜ λέγεται ότι δεν είναι αυτή του σούμο).
Αντίθετα, κάτι που προβληματίζει, χωρίς εύκολη λύση, είναι το που θα γίνεται το σέρβις του.

Το Jenny, δεν αμφιβάλλω ότι θα είναι υπέροχο.
Εξάλλου, με τόσο ερωτικό όνομα θα ήμουν ο τελευταίος που θα μπορούσα να του προσάψω κάτι.. ;)

Οι Soprod και sellita έχουν κάθε λόγο να τρίβουν τα χέρια τους.
Οι κάτοχοι ρολογιών εταιρειών που τα χρησιμοποιούν δεν ξέρω..
Από που και ως που, θα είναι συγκρίσιμα ρολόγια που θα φορούν μηχανές που τα έχει παράγει εταιρεία η οποία ξεκίνησε να παράγει "δικούς" της μηχανισμούς, μόλις το...2004;

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #75 στις: Δεκέμβριος 06, 2014, 03:01:09 μμ »
Πάντως με χαρά διακρίνω μια τεράστια αλλαγή νοοτροπίας σε ότι αφορά τα Seiko μιας και τώρα τουλάχιστον ανταλλάσσουμε επιχειρήματα και τα θεωρούμε συγκρίσιμα/ισάξια/ανώτερα σε σχέση με τα ελβετικά ενώ αντίθετα κάποτε (πριν 10+ χρόνια) δεν μπορούσε καν να τεθεί θέμα σύγκρισης!
ΑΚΑ justnik
όποιος πρόλαβε ...

Αποσυνδεδεμένος karteo

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #76 στις: Δεκέμβριος 06, 2014, 03:07:36 μμ »
και γιατι να ειναι προβλημα το ποτε ξεκινησε μια εταιρεια να παραγει μηχανισμους?
αν ειναι εξαιρετικης ποιοτητας γιατι να ειναι προβλημα?

δεν υπαρχει παρθενογεννεση πουθενα. καπου στηριχθηκαν, καπου επενδυσαν, καπου ξεκινησαν.

βασικα καλος ο διαλογος ως τωρα αλλα συχνα ο διαλογος υπερτιμαται ως μεσο επιλυσης διαφορων και ως μεσο πειθους.
ειναι απλα το καλυτερο εργαλειο για να γινουν κατανοητες οι διαφορετικες αποψεις. μεχρι εκει.

Γαυρος οπαδος....

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #77 στις: Δεκέμβριος 06, 2014, 03:10:12 μμ »
Μα δεν έχουμε διαφορές Θοδωρή απλά τα Seiko είναι καλύτερα!!! χα χα χα
ΑΚΑ justnik
όποιος πρόλαβε ...

Αποσυνδεδεμένος georges

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #78 στις: Δεκέμβριος 06, 2014, 03:13:02 μμ »
Ειδικά για την κορώνα, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.
Όσον αφορά στη ρύθμιση, αν προσέξει κανείς, υπάρχουν επιλογές να αγορασθεί και να έρθει από Ιαπωνία ρυθμισμένο.
Από ποιον θα ρυθμιστεί?  Επίσης, πας στο Παρίσι ταξιδάκι και πετάγεσαι μέχρι την μπουτικ. Το βλέπεις, το φοράς, σου αρέσει, τα σκας. Θα είναι ρυθμισμένο?

Το ζαφείρι, δεν με απασχολεί (η ποιότητα τζαμιού που φοράει το ΜΜ λέγεται ότι δεν είναι αυτή του σούμο).

hardlex είναι, συνεπώς μπορεί να γίνει γρατζουνιά. Σε κάθε περίπτωση δεν είναι ζαφείρι.

Αντίθετα, κάτι που προβληματίζει, χωρίς εύκολη λύση, είναι το που θα γίνεται το σέρβις του.

Το ρολόϊ είναι εμπροσθογεμές. Το πρόβλημα υπήρχε στα πρώτης γενιάς ΜΜ που ήθελαν ειδικό εργαλείο. Εκεί η Ιαπωνία ήταν μονόδρομος.
Τα καινούργια (δεν θυμάμαι από πια χρονιά και μετά) ανοίγουν πολύ πιο εύκολα. Αρκεί να ξέρει ο τεχνίτης τι κάνει.

Το Jenny, δεν αμφιβάλλω ότι θα είναι υπέροχο.
Εξάλλου, με τόσο ερωτικό όνομα θα ήμουν ο τελευταίος που θα μπορούσα να του προσάψω κάτι.. ;) 

χαχαχα...δικηγορίστικα τα γράφεις  :jg:

Οι Soprod και sellita έχουν κάθε λόγο να τρίβουν τα χέρια τους.
Οι κάτοχοι ρολογιών εταιρειών που τα χρησιμοποιούν δεν ξέρω..
Από που και ως που, θα είναι συγκρίσιμα ρολόγια που θα φορούν μηχανές που τα έχει παράγει εταιρεία η οποία ξεκίνησε να παράγει "δικούς" της μηχανισμούς, μόλις το...2004;

Σπύρο με τα σημερινά μέσα όλα είναι πολύ πιο εύκολα πλέον. Ξέρουμε καλά οτι οι μηχανισμοί δεν είναι σχεδιασμένοι από το 0 αλλά αντίγραφα κάποιων ΕΤΑ στις περισσότερες περιπτώσεις. Συνεπώς δεν νομίζω οτι θα υπάρχουν εκπλήξεις σε θέματα αξιοπιστίας αφού μιλάμε για ήδη δοκιμασμένες λύσεις.

edit: τα εξήγησε ωραία ο καρτέος ;D

Φιλικά Γιώργος

Αποσυνδεδεμένος agelosSoul

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #79 στις: Δεκέμβριος 06, 2014, 03:17:25 μμ »
Οταν το  Ω 2254 εβγαινε καινουργιο ακομα νομιζω το εβρισκες πιο φτηνα απο ΜΜ.Οποτε το παλλαπλασιας αξιας παει περιπατο.Στα λογια οτι μετραει το μμ ολοι καλοι ειναι μολις ομως βγαζουν τα 2000 απο την τσεπη να τους δω.