Δημήτρη για τον Αρχιμήδη είχα βρει κάποιες κριτικές όταν έψαχνα για πιλότο οι οποίες δεν αναφερόντουσαν με τα πιο κολακευτικά λόγια. Θα μου πεις για βάλε κάποιο link αλλά αυτή τη στιγμή χρειάζεται χρόνος για να ξαναψάξω. Επίσης εμπιστεύομαι πολύ και τη γνώμη του IliasG ο οποίος από όσο θυμάμαι έχει εκφράσει τη γνώμη ότι η κάσα του Ickler δε δείχνει στην πραγματικότητα την ποιότητά της θεωρώντας ότι θα προτιμούσε την Steinhart ως επιλογή (IliasG αν κάνω λάθος διόρθωσέ με). Ένα μεγάλο + στη Stowa επίσης θεωρώ ότι είναι και η κορώνα της η οποία μου αρέσει πολύ περισσότερο από αυτή των υπολοίπων.
Για την Laco δεν έχω να πω κουβέντα για το dial αλλά αυτά τα lugs δεν καταπίνονται με τίποτα - γούστα είναι αυτά βέβαια.
Τα λεφτά είναι πολλά πάντως και αναγνωρίζω ότι κάπου η ιστορία αρχίζει να ξεφεύγει από το αρχικό όριο που έχεις θέσει. Καλή επιλογή όποια και να είναι αυτή.
Παναγιώτης
Nαι, Παναγιώτη. Είχα πει ότι έχοντας δει παλαιότερα και το Steinhart του φόρουμ και τον 42άρι Αρχιμήδη του Δημήτρη ΒΒ μού είχε φανεί η κάσα του Αρχιμήδη πιο "φτωχή", πιο "φθηνή", δεν ξέρω πώς να το εκφράσω αλλιώς. Κάπου μάλιστα το είχε γράψει σε ποστ και ο ίδιος ο Δημήτρης ΒΒ ότι ο Αρχιμήδης απέναντι στο Steinhart, φαινόταν ως "φτωχός συγγενής", αναφερόμενος στη σατινέ κάσα του αντί της βουρτσισμένης του Σταινχαρτ, αν το θυμάμαι καλά.
Όσο για το Laco και την κάσα του, εχω να πω το εξής ως κάτοχος. Ναι, είναι χαρακτηριστική και δεν την βλέπεις πουθενά. Ναι, δεν αγκαλιάζει τον καρπό, αλλά κάθεται πάνω του σαν ταψί με χερούλια. Ναι, ίσως είναι για κάποιους μέχρι και ασχημη και για άλλους όχι.
Αλλά ρε παιδιά σκεφθείτε: Από τις 5 οριτζιναλ εταιρείες μπορείς να πάρεις τις 2 (Laco & Stowa) με τιμή που αντέχεται <1000 €. Lange, IWC δεν πλησιάζονται, δύσκολα και το Wempe. Δεν βλέπω το λόγο να δώσεις 2-3 κατοσταρικα λιγότερα και να πάρεις homage από microbrand όσο ποιοτικό κι αν είναι. Eτσι χάνεται το αβαντάζ του homage της μικρο-εταιρείας.
Αν πάλι θελεις να μην δωσεις 850 € και να κινηθείς πιο κάτω, πάλι δεν βλέπω τον λόγο να μην πάρεις ενα homage που σου δίνει περισσότερα στην καλύτερη τιμή. Κι αυτό είναι, κατ εμέ, το απλό Steinhart, όπου με 370€ παιρνεις σωστό πιλότο με ωραία κάσα και κορώνα, ΕΤΑ2824, ζαφείρι, λουμινόβα δυνατή που τα σπάει και μια ποικιλία από λουράκια να διαλέξεις. Όσο για το μέγεθος δεν νομίζω ότι είναι τελικά απαγορευτικό για καρπούς μεσαίου μεγέθους.