Ψηφοφορία

Ποιο απο τα 3 σας αρεσει περισσότερο;

Laco DC-3 Cockpit limited
1 (6.3%)
Laco Used look Düsseldorf
8 (50%)
Laco Augsburg
7 (43.8%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 16

Αποστολέας Θέμα: Laco pilot  (Αναγνώστηκε 23126 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Laco pilot
« Απάντηση #20 στις: Οκτώβριος 14, 2014, 10:03:34 μμ »
Μιλάμε πιο χάλια δεν γίνεται..........η Εθνική μας μόνο......

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Οκτώβριος 14, 2014, 10:51:25 μμ »
Δεν είναι μόνο η ημερομηνία, είναι και οι αριθμοί αρκετά μεγάλοι και το ρολόι είναι άκομψο.

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος IliasG

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Οκτώβριος 14, 2014, 11:03:05 μμ »
Εμένα, παιδιά, μ'αρέσει. Αν εξαιρέσουμε τη θέση της ημερομηνίας που κόβει το 3 (π.χ. θα μπορούσε να είναι μεταξύ 4-5), είναι σωστός πιλότος με κλασικούς αριθμούς, ωραίους δείκτες (a la Damasko) και ωραία κορώνα.
Αναφέρομαι στο unbranded 3H115a.

Αποσυνδεδεμένος gkblues

• Tourbillion
    • Προφίλ
    • https://www.instagram.com/gkblues/
« Απάντηση #23 στις: Οκτώβριος 14, 2014, 11:26:45 μμ »
Πέραν της τιμής παντως ειναι όμορφο το ατιμο!!!!!

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Οκτώβριος 15, 2014, 12:38:28 πμ »
Δεν είναι τυχαίο που το πρώτο πρότζεκτ του φόρουμ έγινε αυτό ακριβώς το σχέδιο(από τη Steinhart)

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Οκτώβριος 15, 2014, 07:13:57 πμ »
Δεν είναι τυχαίο που το πρώτο πρότζεκτ του φόρουμ έγινε αυτό ακριβώς το σχέδιο(από τη Steinhart)

Δεν είναι περίεργο όμως, που τα ρολόγια εκείνα εδώ και χρόνια δεν εμφανίζονται καθόλου στο "τι φοράμε σήμερα"; ???

Να, ποιοί άλλοι έκαναν το ίδιο πρότζεκτ το 2011, αλλά το δείχνουν να το φοράνε ακόμα στο φόρουμ τους: http://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=181&t=6271&start=270#axzz3GBZftu00

Αποσυνδεδεμένος gkblues

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Οκτώβριος 15, 2014, 09:30:47 πμ »
Ξέρει κάποιος ποια η διαφορα στον μηχανισμό οταν αναφέρεται σε
Laco 21,3 hands σε σχέση με το σκέτο Laco 21;

Αποσυνδεδεμένος gkblues

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Οκτώβριος 15, 2014, 09:46:12 πμ »
Δεν είναι περίεργο όμως, που τα ρολόγια εκείνα εδώ και χρόνια δεν εμφανίζονται καθόλου στο "τι φοράμε σήμερα"; ???

Να, ποιοί άλλοι έκαναν το ίδιο πρότζεκτ το 2011, αλλά το δείχνουν να το φοράνε ακόμα στο φόρουμ τους: http://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=181&t=6271&start=270#axzz3GBZftu00

Σπύρο καλημερα...Τι ψήφισες απο τα παραπάνω;

Αποσυνδεδεμένος bshop

• Tourbillion
    • Προφίλ
    • Found in the Attic
« Απάντηση #28 στις: Οκτώβριος 15, 2014, 10:18:33 πμ »

Πάντως το thread αναφέρεται συγκεκριμένα στο project τους και στις φωτογραφίες για το συγκεκριμένο ρολόι--που είναι 1-2 το χρόνο :)

Παρένθεση: ακόμα και σε avatar ο Κεμάλ...δεν τον γλυτώνεις με τίποτα!

Αποσυνδεδεμένος kosdome6

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Οκτώβριος 15, 2014, 12:31:29 μμ »
Το Augsburg. Είναι κοντά στην παραδοσιακή γραμμή της Laco και δεν πληρώνεις παραπάνω λεφτά.
Όμως, αφού έχεις ήδη ρολόι σε αυτή την κατηγορία (τιμής) και είναι και πιλοτο-military, γιατί να πάρεις κι άλλο;
Ξέρω ότι ψήνεσαι για dress ή καθημερινό. Είναι μια σκέψη. Εγώ όμως θα σου πρότεινα να κάνεις οικονομία να μαζέψεις λεφτά και να πας σε χρονογράφο.  ;)
This post contains 100% recycled electrons

Αποσυνδεδεμένος gkblues

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Οκτώβριος 15, 2014, 01:08:28 μμ »
Το Augsburg. Είναι κοντά στην παραδοσιακή γραμμή της Laco και δεν πληρώνεις παραπάνω λεφτά.
Όμως, αφού έχεις ήδη ρολόι σε αυτή την κατηγορία (τιμής) και είναι και πιλοτο-military, γιατί να πάρεις κι άλλο;
Ξέρω ότι ψήνεσαι για dress ή καθημερινό. Είναι μια σκέψη. Εγώ όμως θα σου πρότεινα να κάνεις οικονομία να μαζέψεις λεφτά και να πας σε χρονογράφο.  ;)
Η επιλογή της Laco εχει να κανει με την ιστορικότητα της ως εταιρεία και την παράδοση στα πιλοτικα..
Αν τελικα καταλήξω στο Augsburg... με λίγα χρηματα νομίζω οτι καλύπτω την ανάγκη για εναν αυθεντικό πιλότο και με τα στοιχεία που εχει το συγκεκριμένο διαφοροποιείται σημαντικά απο το Officer

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Οκτώβριος 15, 2014, 02:41:06 μμ »
Σπύρο καλημερα...Τι ψήφισες απο τα παραπάνω;

Για τις "ανάγκες" της ψηφοφορίας, ψήφισα το Augsburg, Γιώργο.

Όμως, αν μπορούσες να κρατηθείς, θα έλεγα και εγώ να περιμένεις μέχρι να μπορέσεις πάρεις έναν καλύτερο πιλότο (με καλύτερη μηχανή, φινίρισμα κλπ), απο επίσης ιστορική εταιρεία, όπως π.χ. ένα stowa flieger.

Ένα λέω με σιγουριά: όταν πιάσεις στα χέρια έναν -έστω hommage- πιλότο, θα εκπλαγείς από το πόσο όμορφο και λειτουργικό ρολόι είναι, μέσα στην απλότητά του.
Γιαυτό και αξίζει να είναι της καλύτερης δυνατής ποιότητας.
Κυρίως, να έχει πιο μαζεμένη κάσα (το stowa έχει ύψος 10,2, ενώ τα laco λίγο κάτω από 13 χιλιοστά).

Ένα stowa, με το κατάλληλο λουρί, πάει παντού.
Ενώ πολλοί από τους πιλότους που κυκλοφορούν, μπορεί να είναι πολύ όμορφα ρολόγια, έχουν όμως σοβαρούς περιορισμούς στη χρήση τους.

Αποσυνδεδεμένος Ioannis

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Οκτώβριος 15, 2014, 03:07:42 μμ »
Η επιλογή της Laco εχει να κανει με την ιστορικότητα της ως εταιρεία και την παράδοση στα πιλοτικα..
Αν τελικα καταλήξω στο Augsburg... με λίγα χρηματα νομίζω οτι καλύπτω την ανάγκη για εναν αυθεντικό πιλότο και με τα στοιχεία που εχει το συγκεκριμένο διαφοροποιείται σημαντικά απο το Officer

Αν δεν κάνω λάθος, τον πρώτο πιλότο τον έβγαλε η Longines
JLC Master Grande Ultra Thin, Zenith Pilot Big Date Special, Seiko Monster II

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Οκτώβριος 15, 2014, 03:15:23 μμ »
Καλά και χρυσά τα Stowa, αλλά τα 40μμ είναι λίγα. Για μένα η Laco είναι η ορθότερη επιλογή σε B-Uhren

Αποσυνδεδεμένος episkeptis

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Απ: Laco pilot
« Απάντηση #34 στις: Οκτώβριος 15, 2014, 03:23:53 μμ »
Καλά και χρυσά τα Stowa, αλλά τα 40μμ είναι λίγα. Για μένα η Laco είναι η ορθότερη επιλογή σε B-Uhren
+1

Sent from my LG G2 using tapatalk

Never regret your decisions.
Whether good or bad, they shaped who you are.

Αποσυνδεδεμένος gkblues

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Οκτώβριος 15, 2014, 05:20:37 μμ »
;)

Αποσυνδεδεμένος episkeptis

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Οκτώβριος 15, 2014, 06:05:33 μμ »
Εγώ πάντως θα κοιτούσα και κάτι τέτοιο..........

ή ακόμα καλύτερα κάτι τέτοιο........

Never regret your decisions.
Whether good or bad, they shaped who you are.

Αποσυνδεδεμένος IliasG

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Οκτώβριος 15, 2014, 06:27:08 μμ »
Σωστός!
Τα 42 χιλ. του Laco ειναι ιδανικο μεγεθος για λεπτούς καρπούς, τα 40 χιλ του Stowa είναι λιγα για b-uhr.
Καλώς ή κακώς τα b-uhren  ήταν πολύ μεγάλα ρολόγια 55χιλ.  Στις μέρες μας βέβαια κατέβηκαν σε ανθρώπινα μεγέθη, πάλι όμως ενα 44άρι b-uhr δεν το λες δυσαρμονικά μεγάλο. Αν μάλιστα το αντέχει ο καρπός φοριέται και 47'αρι. Εννοώ ότι ενα b-uhr δεν το φοράς όπως ενα dress...
Όσο για την ιστορικότητα, και οι δύο είναι εξίσου ιστορικές, δεν τίθεται θέμα. Και όταν πάμε στη οριτζιναλ κάσα του Laco με την ίδια μηχανή με του Stowa, oi τιμές είναι ολόιδιες.
Άρα αναρωτιέμαι γιατί να προτιμήσει κάποιος Stowa αντί Laco ή το αντίστροφο στις ίδιες προδιαγραφές?
Ετσι λοιπόν μόνο το θέμα της (υποκειμενικής) αισθητικής μένει...

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Οκτώβριος 15, 2014, 06:39:27 μμ »
Σωστός!
Τα 42 χιλ. του Laco ειναι ιδανικο μεγεθος για λεπτούς καρπούς, τα 40 χιλ του Stowa είναι λιγα για b-uhr.
Καλώς ή κακώς τα b-uhren  ήταν πολύ μεγάλα ρολόγια 55χιλ.  Στις μέρες μας βέβαια κατέβηκαν σε ανθρώπινα μεγέθη, πάλι όμως ενα 44άρι b-uhr δεν το λες δυσαρμονικά μεγάλο. Αν μάλιστα το αντέχει ο καρπός φοριέται και 47'αρι. Εννοώ ότι ενα b-uhr δεν το φοράς όπως ενα dress...
Όσο για την ιστορικότητα, και οι δύο είναι εξίσου ιστορικές, δεν τίθεται θέμα. Και όταν πάμε στη οριτζιναλ κάσα του Laco με την ίδια μηχανή με του Stowa, oi τιμές είναι ολόιδιες.
Άρα αναρωτιέμαι γιατί να προτιμήσει κάποιος Stowa αντί Laco ή το αντίστροφο στις ίδιες προδιαγραφές?
Ετσι λοιπόν μόνο το θέμα της (υποκειμενικής) αισθητικής μένει...

Το MÜNSTER εννοείς;
Έχει ΣΟΒΑΡΕΣ διάφορες από το stowa!

Αποσυνδεδεμένος IliasG

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Οκτώβριος 15, 2014, 06:55:22 μμ »

Αυτό είναι το 42άρι με την 2824 και κάνει 479€
https://shop.junkers.de/junkers-uhr-6156-2-cockpit-ju52.html

Δεν ξέρω αν εννοούσες όταν πόσταρες αυτό με την ΕΤΑ ή το παρακάτω που είναι με miyota στα 199 €

https://shop.junkers.de/junkers-uhr-6150-2-cockpit-ju52.html
Αυτό το junkers ζαχάρωνα εγώ, Δημήτρη! Το μόνο που με φρενάρει είναι ότι είναι 40 χιλ. Το μέγεθος μου κάνει οριακά.  ;D