Ψηφοφορία

Ποιο απο τα δυο;

Συλλογη οσων πιο πολλων ρολογιων μας αρεσουν και μπορουμε  
13 (46.4%)
 Αγορα λιγων-ακριβων κομματιων απο καλυτερες εταιριες
15 (53.6%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 28

Αποστολέας Θέμα: Συλλογη οπωσδηποτε ναι,αλλα ομως τι ειδους;  (Αναγνώστηκε 19973 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gerogian

• Global Moderator
  • Tourbillion
  • AT LAST,PANERISTI HELLAS
    • Προφίλ
Συλλογη οπωσδηποτε ναι,αλλα ομως τι ειδους;
« στις: Οκτώβριος 08, 2014, 07:07:50 μμ »
Οποιοσδηποτε παρατηρητης διαβασει εστω και για μονο ημερα το φορουμ,θα δει ρολογια να αλλαζουν χερια με ταχυτητα αστραπης,ρολογια καινουρια να εμφανιζονται με ''ολες τις τιμες'',γενικα πολλα ρολογια ρε παιδακι μου.
Η λεξη συλλογη ειναι βαθια ριζωμενη μεσα μας και αυτο ειναι το πρωτο κρατουμενο.
Το δευτερο εχει να κανει με την προ ημερων τοποθετηση-παροτρυνση του Κωνσταντινου(Naval) να στοχευουμε σε λιγα και ακριβα κομματια,αδιαφορωντας για τις ορολογιακες σειρηνες που μας περιτριγυριζουν.

Και το ερωτημα μου ειναι το εξης:

Α)  Συλλογη οσων πιο πολλων ρολογιων μας αρεσουν και μπορουμε
 η
Β)  Αγορα λιγων-ακριβων κομματιων απο καλυτερες εταιριες

Καλο θα ηταν να αναφερεται και η δικαιολογηση της αποψης μας.
Στ’ αυτοκίνητα είναι πολύ εύκολη η επιλογή: ALFA ROMEO
Στις ομάδες ακόμη ευκολότερη: AEK
Kαι στα ρολόγια όμως δεν είναι δύσκολη: PANERAI

dpsaromialos

• Επισκέπτης
« Απάντηση #1 στις: Οκτώβριος 08, 2014, 07:18:38 μμ »
Όπως νιώθει και μπορεί ο καθένας μας νομίζω Σπύρο. Οτιδήποτε άλλο είναι ψυχαναγκασμός! Είμαστε εδώ για να περνάμε καλά!
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 08, 2014, 07:36:47 μμ από dpsaromialos »

Αποσυνδεδεμένος Charilaos

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Συλλογη οπωσδηποτε ναι,αλλα ομως τι ειδους;
« Απάντηση #2 στις: Οκτώβριος 08, 2014, 07:24:17 μμ »
Να βάλεις και την τρίτη επιλογή ως εξής:
"Συλλογή όσων πιο πολλών ακριβών κομματιών από καλύτερες εταιρίες ρολογιών μας αρέσουν και μπορούμε". 
"Δε ζυγιάζω, δε μετρώ,δε βολεύομαι! Ακολουθώ το βαθύ μου χτυποκάρδι"
Νίκος Καζαντζάκης

Αποσυνδεδεμένος gerogian

• Global Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Οκτώβριος 08, 2014, 07:56:16 μμ »
Να βάλεις και την τρίτη επιλογή ως εξής:
"Συλλογή όσων πιο πολλών ακριβών κομματιών από καλύτερες εταιρίες ρολογιών μας αρέσουν και μπορούμε".

Νομίζω οτι η Τρίτη επιλογη που προτείνεις,ήδη καλύπτεται Χαριλαε.

Αποσυνδεδεμένος gerogian

• Global Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Οκτώβριος 08, 2014, 07:58:01 μμ »
Όπως νιώθει και μπορεί ο καθένας μας νομίζω Σπύρο. Οτιδήποτε άλλο είναι ψυχαναγκασμός! Είμαστε εδώ για να περνάμε καλά!

Συμφωνω απολυτα Δημητρη!!
Αυτό ακριβως το πως νοιώθει ο καθένας μας και περνάει καλα,θελω να ακούσω!! ;)

Αποσυνδεδεμένος chris5

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Οκτώβριος 08, 2014, 08:07:46 μμ »
Eγω είμαι της φιλοσοφιας λιγα και καλα.
Εχω βεβαια και κανα δυο κατω των 300 ευρω,αλλα γενικα θελω να εχω λιγα και από πολύ γνωστες εταιρειες.
Ετσι το νοιώθω εγω και πιστευω ότι είναι σωστο για μενα.
"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Αποσυνδεδεμένος episkeptis

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Οκτώβριος 08, 2014, 08:19:45 μμ »
Όπως νιώθει και μπορεί ο καθένας.
Κάπως έτσι Σπυράκο. Καλώς ή κακώς το χόμπι που επιλέξαμε είναι κοστοβόρο.
Επομένως, κουμάντο κάνει κυρίως η τσέπη του καθενός και όχι η επιθυμία του.
Για παράδειγμα, κάποιος που δεν έχει τη δυνατότητα να διαθέτει συχνά πυκνά μεγάλα ποσά, θα προτιμήσει να πάρει 3-4 middle range ρολόγια, παρά να δώσει 4000-5000 για να πάρει ένα ακριβό.
Το ακριβό όσο καλό κι αν είναι, κάποια στιγμή θα το βαρεθεί. Το μόνο σίγουρο. Το πολύ το κυρ ελέησον..........
Στην άλλη περίπτωση, θα μπορεί να κάνει ένα αξιοπρεπές rotation που θα ικανοποιεί κάθε του επιθυμία.

Είμαστε εδώ για να περνάμε καλά!
Αυτό εννοείται. Αλίμονο αν κάτσουμε να στενοχωριόμαστε γι αυτά που δεν μπορούμε να αποκτήσουμε.
Never regret your decisions.
Whether good or bad, they shaped who you are.

Αποσυνδεδεμένος cupra73

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Οκτώβριος 08, 2014, 08:28:34 μμ »
Ήμουνα στην B κατηγορία μέχρι πριν λίγα χρόνια (πάντα υπήρχανε όμως και κανα 2 καθημερινα), τα βαριέμαι όμως εύκολα και μου αρέσει να δοκιμάζω όσο περισσότερα μπορώ και αντέχει η τσέπη μου, οπότε πλέον η Α κατηγορία με καλύπτει μια χαρά.....ποιος ξέρει, αργότερα (σε πιο μεγάλη ηλικία) αν αλλάξουν τα γούστα μπορεί να επανέλθουμε πάλι στην Β.... ;D

''Γιώργος''

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Οκτώβριος 08, 2014, 08:46:33 μμ »
Νομίζω ότι όταν μια συλλογή απαρτίζεται μόνο από "ακριβά" κομμάτια (η λέξη σε εισαγωγικά, γιατί το τι είναι ακριβό είναι σχετικό), ο κάτοχός της στερείται την απόλαυση που μπορούν να του προσφέρουν και "φθηνά" ρολόγια, τα οποία σε αρκετές περιπτώσεις είναι πολύ αξιόλογα.

Γενικά, πιστεύω ότι όποιος αγαπά το αντικείμενο δεν περιορίζει τις επιλογές του αποκλειστικά στο αν είναι ακριβό ή φθηνό ένα ρολόι.

Μάλιστα, έχω ξεχωρίσει 2-3 άτομα που περνούν από τη μια κατηγορία τιμής στην άλλη με εντυπωσιακή άνεση.
Τους βλέπεις να φοράνε με ευχαρίστηση τα "πάντα", χωρίς να διακρίνουν σε φθηνά και ακριβά.
Πραγματικά, αυτούς τους χαίρομαι πολύ!

dpsaromialos

• Επισκέπτης
« Απάντηση #9 στις: Οκτώβριος 08, 2014, 08:56:59 μμ »
Νομίζω ότι όταν μια συλλογή απαρτίζεται μόνο από "ακριβά" κομμάτια (η λέξη σε εισαγωγικά, γιατί το τι είναι ακριβό είναι σχετικό), ο κάτοχός της στερείται την απόλαυση που μπορούν να του προσφέρουν και "φθηνά" ρολόγια, τα οποία σε αρκετές περιπτώσεις είναι πολύ αξιόλογα.

Γενικά, πιστεύω ότι όποιος αγαπά το αντικείμενο δεν περιορίζει τις επιλογές του αποκλειστικά στο αν είναι ακριβό ή φθηνό ένα ρολόι.

Μάλιστα, έχω ξεχωρίσει 2-3 άτομα που περνούν από τη μια κατηγορία τιμής στην άλλη με εντυπωσιακή άνεση.
Τους βλέπεις να φοράνε με ευχαρίστηση τα "πάντα", χωρίς να διακρίνουν σε φθηνά και ακριβά.
Πραγματικά, αυτούς τους χαίρομαι πολύ!

+10000000000000000000000000

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Οκτώβριος 08, 2014, 09:59:23 μμ »
Πάντως χομπίστας με 1 και 2 ρολόγια δεν νοείται. Από εκεί και μετά μοιράζει κανείς το budget του ανάλογα με τα γούστα του.

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος PK73

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Οκτώβριος 08, 2014, 10:18:31 μμ »
Δεν ανήκω σε κάποια κατηγορία απο αυτές, για την ακρίβεια δεν ειμαι συλλέκτης, δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα η ΥΩ, μου αρέσουν ρολόγια συγκεκριμενου στυλ και μάλιστα απο συγκεκριμένες εταιρίες, ρολόγια που ταιριάζουν και με το οποιο lifestyle έχω η ακολουθώ.Συνεπως ασχολούμαι και αγοράζω όσα κομμάτια μου αρέσουν και μπορώ με γνώμονα το μπατζετ μου.

Sent from my iPhone using Tapatalk
nafokieS

Αποσυνδεδεμένος afnios

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Οκτώβριος 08, 2014, 10:22:35 μμ »
Καλησπερα σε ολους,
Μετα απο μηνες απουσιας λογω οικογενειακου προβληματος,αφορμη το θεμα του Σπυρου για επανενταξη.
Συλλεκτες Δεν ειμαστε,αρρωστοι,παθιασμενοι,λατρεις του ρολογιου ναι,αλλα συλλεκτες ποτε.
Για μενα συλλογη ειναι η κατοχη ή μιας συγκεκριμενης εταιρειας ρολογια ή μιας πολυπλοκοτητας ρολογια ή καποιας χρονικης στιγμης μοντελα ή χρωματος καντραν ή σχεδιο κασας ή αναφορα σε γεγονος  και τοσα ακομα.
Συλλεκτης ειναι ο κατοχος 200 swatch,οχι απαραιτητα ο κατοχος 2ρρ,als,vc,rolex etc.
Χαρειτε τα ομορφα σας,φορεστε τα,βαλτε τα να κανουν την δουλεια που θα επρεπε,να σας υπηρετουν και μονο χαρα να δινουν,γιατι η ζωη ειναι μικρη και Paramico μονο ενας.
Μιχαλης
με ενα ρολοι ξερεις παντα τι ωρα ειναι,με δυο δεν εισαι ποτε σιγουρος

Αποσυνδεδεμένος strifteros

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Οκτώβριος 08, 2014, 10:24:07 μμ »
ψήφησα το πρώτο. Δυνατότητες επιλογής για να μην γίνεται βαρετό

Strifteros
Τα άλογα στα αυτοκίνητα είναι όπως η μνήμη στον Η/Υ. Θέλεις πάντα παραπάνω. Μήπως ισχύει το ίδιο και για τα ρολόγια?

Αποσυνδεδεμένος gkblues

• Tourbillion
    • Προφίλ
    • https://www.instagram.com/gkblues/
« Απάντηση #14 στις: Οκτώβριος 08, 2014, 10:28:07 μμ »
Εγώ με τη σειρά μου στόχος μου ειναι να εχω απο ενα ρολοι σε κάθε κατηγορία..Οι επιλογές μου εχουν να κάνουν με το τι μου αρεσει αρχικά αλλα αξιολογώ με μεγαλη προσοχή τα Vfm ρολογια..Όσον αφορά τωρα τα ψηλά στρώματα γιαι την ωρα μονο τα θαυμάζω και τα ονειρεύομαι...

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Οκτώβριος 09, 2014, 01:17:00 πμ »
Συνδυασμος και των δυο θα ελεγα, με επιπλεον κριτηριο ορισμενες βασικες κατηγοριες: dress, χρονογραφος, καταδυτικο, allaround κτλ.

Αποσυνδεδεμένος episkeptis

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Οκτώβριος 09, 2014, 06:44:53 πμ »
Συμφωνω οτι οι περισσοτεροι εδω μεσα, ΔΕΝ ειμαστε συλλεκτες.
Συμφωνω οτι εχοντας στην κατοχη σου 6, 7, 8 ρολογια, δε σημαινει οτι εισαι και συλλεκτης.
Διαφωνω ομως οτι για να θεωρηθεις συλλεκτης, πρεπει να εχεις ρολογια απο μια και μονο εταιρεια ή ρολογια συγκεκριμενης πολυπλοκοτητας, συγκεκριμενης χρονολογιας κ.τ.λ.
Συνδυασμος και των δυο θα ελεγα
Ωραιος ο Βικτωρας.
Δηλαδη αγορα οσο το δυνατον περισσοτερων και ακριβων κομματιων.

Sent from my LG G2 using tapatalk

Never regret your decisions.
Whether good or bad, they shaped who you are.

Αποσυνδεδεμένος Aris2176

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Οκτώβριος 09, 2014, 07:30:03 πμ »
Πάντως χομπίστας με 1 και 2 ρολόγια δεν νοείται. Από εκεί και μετά μοιράζει κανείς το budget του ανάλογα με τα γούστα του.

+1000

Σωστός ο Γιάννης..

Η συλλογή είναι προσωπικό ζήτημα...το θέμα είναι να τη χαίρεσαι και να την απολαμβάνεις, φορώντας τη μιας που η συζήτηση αφορά τα αγαπημένα μας ρολόγια.
Watches; I am not an addict. I can stop any time I want to...

Αποσυνδεδεμένος karteo

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Οκτώβριος 09, 2014, 07:41:14 πμ »
πριν καμμια 30αρια χρονια, μια καθηγητρια μου ειχε πει κατι που ακομη και σημερα μου εχει μεινει. Στα ανθρωπινα δεν υπαρχουν νορμες. Καλως η' κακως, αναλογα πως το παιρνει κανεις, ετσι ειναι (ευτυχως για μενα).

εγω παιρνω οτι ταιριαζει στον καρπο και στην τσεπη μου προσπαθωντας να τα φοραω ολα με καποιο rotation. εχω δει οτι προσωπικα δεν μπορω να διαχειριστω οπως θα ηθελα πανω απο καμμια 8-10 κομματια. και πολλα λεω. ετσι εχω μειωσει τα τελευταια χρονια τον αριθμο οσων ειχα σε 6-7 μεσαιου κοστους (το οποιο για αλλο κοσμο ειναι μεγαλο κοστος και για αλλους μικρο αλλα ρεαλιστικα θα τα ελεγα μεσαιου πχ 2 speedy, 2 pam, ΒΒ, AT, paneurop) και 2-3 μικροτερα που ταιριαζουν στο στυλ μου. για να ερθει καποιο πρεπει να φυγει καποιο πλεον, γιατι αφενος μεν δεν θα τα χαιρομαι ολα και αφετερου δε η χρηματοδοτηση νεων επιλογων ειναι προβλημα στις σημερινες επιλογες.

συλλεκτης δεν ειμαι, αλλα καποια θα κρατηθουν αφου πρωτα ρωτησω τον πιτσιρικα μου ποια του αρεσουν για να φοραει οταν μεγαλωσει. :p
Γαυρος οπαδος....

Αποσυνδεδεμένος argo98

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Οκτώβριος 09, 2014, 09:55:05 πμ »
Πάντως χομπίστας με 1 και 2 ρολόγια δεν νοείται.

Καταλαβαίνω αυτό που λες Γιάννη αλλά δεν ξέρω αν συμφωνώ ή όχι..Για παράδειγμα δεν είσαι υπερκομπλέ με αυτά τα δύο??

Αυτά τα δύο δεν μπορούν να είναι άνετα η κατάληξη στο ταξίδι ενός γνώστη και λάτρη του αντικειμένου?
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 09, 2014, 10:02:41 πμ από argo98 »