Ψηφοφορία

Ποιο απο τα δυο;

PANERAI PAM 389
14 (41.2%)
ROLEX DEEP SEA
20 (58.8%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 34

Αποστολέας Θέμα: Ρολοι οπωσδηποτε..αντρικο ,αλλα ομως ποιο ;  (Αναγνώστηκε 52142 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Sag997

• 50mm case
  • History is a set of lies agreed upon. -Napoleon-
    • Προφίλ
Ρολοι οπωσδηποτε..αντρικο ,αλλα ομως ποιο ;
« Απάντηση #20 στις: Σεπτέμβριος 08, 2014, 04:49:46 μμ »

Όμως αφού το μοναδικό rolex που είχε, το δώρισε πρόσφατα, πρέπει να κοιτάξει προς τα εκει.
Μα και που το ειχε η luminova δεν πρεπει να ειχε φορτισει ουτε μια φορα απο την μερα που το πηρε μεχρι την μερα που το εδωσε.. :P Οποτε παλι τσαμπα θα παει.. Τωρα ειναι η ωρα για κατι καλο !

Αποσυνδεδεμένος kkostas

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Ρολοι οπωσδηποτε..αντρικο ,αλλα ομως ποιο ;
« Απάντηση #21 στις: Σεπτέμβριος 08, 2014, 04:54:39 μμ »
Μα και που το ειχε η luminova δεν πρεπει να ειχε φορτισει ουτε μια φορα απο την μερα που το πηρε μεχρι την μερα που το εδωσε.. :P Οποτε παλι τσαμπα θα παει.. Τωρα ειναι η ωρα για κατι καλο !

Το κράταγε NOS για τον Πέτρο.
Ήξερε τι έκανε από την αρχή αυτή η μουσίτσα!

Αποσυνδεδεμένος episkeptis

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Σεπτέμβριος 08, 2014, 05:20:20 μμ »
Εγώ πάλι είμαι ok και με τις δυο απόψεις.
Και με αυτούς που θέλουν να εμπλουτίσουν τη συλλογή τους με κομμάτια από διάφορες εταιρείες, αλλά και με αυτόυς που τρέφουν μια ιδιαίτερη αγάπη σε μια εταιρεία, όποια κι αν είναι αυτή, αγοράζοντας όσο το δυνατόν περισσότερα κομμάτια. Το δεύτερο μάλιστα μπορώ να πω ότι με εξιτάρει περισσότερο.
Δεν είμαι καθόλου ok όταν ακούω τις λέξεις "πρέπει", "επιβάλλεται", "εννοείται". Ρε 'σεις, για το χόμπι μας μιλάμε. Στα χόμπι δεν υπάρχουν "πρέπει". Κάνουμε αυτό που λέει η καρδούλα μας.
Και στο τέλος τέλος ποιος από εμάς είναι σε θέση να κρίνει αν μια συλλογή είναι σοβαρή ή στερείται σοβαρότητος; ΚΑΝΕΙΣ.....

Στο θέμα μας τώρα.
Αν το deep sea είναι αυτό που νομίζω, το καρούμπαλο δηλαδή, δεν το συζητάω καν. Για όνομα.....
Όσο χοντρό χέρι και να έχει κανείς, που ο Σπύρος έχει, δεν παύει να είναι πυρότουβλο. Το έχω δει από κοντά, το έχω φορέσει, το έχω δει σε άλλους και δεν καταπίνεται με τίποτα.
Λύστε μου αυτή την απορία προκειμένου να μπορέσω να βοηθήσω το φίλο μου το Σφουγγάρι.
Never regret your decisions.
Whether good or bad, they shaped who you are.

Αποσυνδεδεμένος NavalArchitect

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Σεπτέμβριος 08, 2014, 05:24:32 μμ »
Και μιλώ χονδρικά, το Σπύρο δεν τον ξέρω τον άνθρωπο, δηλ. τί κομμάτια ακριβώς έχει, πώς τα φοράει, τί προτιμά για κάθε μέρα στη δουλειά, τί functions/complications του κεντρίζουν το ενδιαφέρον, τί είχε παλαιότερα από Rolex, κλπ.

Όλα αυτά παίζουν ρόλο.

Eπίσης, το κακό εκεί είναι ότι (sorry πάλι αλλά θα το πώ) βασιλεύει ο σκοταδισμός. Μιλάω για την αγορά. Το παίζουν όλοι experts και ξύπνιοι, και η έλλειψη παιδείας πάει σύννεφο. Το κλίμα δε σηκώνει Υ.Ω. λόγω μεγεθών πωλήσεων και οικονομικής κρίσης, και πάνε να σου πετάξουν στη μούρη ό,τι βρουν.

Τώρα βέβαια συγκρίνω με τα 'δω, που εκ δεδομένου κάνει τη σύγκριση κατάφορα άδικη. Αλλά ρε παιδιά, κάθε τρεις μήνες η Qatar βάζει περιορισμένες προσφορές. Πέρυσι/πρόπερσι είχαν το εισητήριο για Hong Kong ένα χιλιάρικο, όλα μέσα, business class. Αυτό, εμείς που κυνηγάμε την περιπέτεια, το παίρνεις μόνο και μόνο για τα μίλια, φεύγεις Πέμπτη έρχεσαι Δευτέρα/Τρίτη.

Δυό κουστούμια να ράψεις κι ένα ρολόι να πάρεις, τά'χεις βγάλει τα λεφτά του εισητηρίου και ξενοδοχείου, συν το ότι έχεις φάει με τη γυναικούλα σου Καντονέζικο φαγητό, έχεις περπατήσει σε πατρίδες διαφορετικές, έχει ανοίξει το μάτι σου για λίγες μέρες.

Έχει η αδελφή μου ένα γνωστό εκεί τώρα, Ευρωπαίος που εργάζεται στην Ελλάδα. Εντάξει, ο άνθρωπος δεν είναι βλαμμένος WIS όπως εμείς, και θέλει να πάρει Hublot στα 20 χιλιάρικα, δεν ξέρει, τί να κάνουμε, να τον σκοτώσουμε; Πάνε στον Καίσαρη και στους λοιπούς για δοκιμές, χρυσές κάσες Big Bang κλπ. (καταλαβαίνετε τώρα, να δίνεις εικοσάρικο για modified ΕΤΑ). Μου λέει η αδελφή μου "το τί μπαρούφα έχω ακούσει, δεν περιγράφεται..."

Τα ίδια που μού'λεγε κι εμένα ο Καίσαρης στην Κηφισιά πέρυσι. Μόλις τόλμησα να του πω ότι ίσως το GMT II YG με την πράσινη πλάκα είναι πιό συναρπαστικό από αυτό με την μαύρη, γύρισε και μου λέει "...ούτε συζήτηση, δε θα στο πρότεινα ποτέ το συγκεκριμένο με πράσινη πλάκα, ξέχασέ το..." Τί λες ρε μεγάλε;

Αποφασίζουμε λοιπόν για σας, πριν από εσάς. Ωραία.

Συγνώμη για το μεγάλο πλάτιασμα στο post και στο νήμα, αν ζούσα Ελλάδα θα προτιμούσα να στερηθώ και να περιμένω, για να πάω κάποια στιγμή έξω και να πάρω ό,τι θέλω με τον τρόπο που θέλω. Κανιβαλιστής στο νήμα του Σπύρου έγινα αλλά δεν μπορώ να κρατηθώ μερικές φορές...

Αποσυνδεδεμένος gerogian

• Global Moderator
  • Tourbillion
  • AT LAST,PANERISTI HELLAS
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Σεπτέμβριος 08, 2014, 06:20:42 μμ »
ποιες ειναι οι τελικες τιμες αυτων των δυο?

Στρατο,για το deep sea μπορω να σουν πω ακριβως: αρχικη 10050 και τελικα 7200.
Για το πανερι δεν ξερω ακριβως,αρχικη εχει 9600 και μου ειπαν περιπου 8500,χωρις να ειναι σιγουρη και τελικη η τιμη.Μπορει να ειναι καλυτερη,δεν το εχω ολοκληρωσει το θεμα.
Στ’ αυτοκίνητα είναι πολύ εύκολη η επιλογή: ALFA ROMEO
Στις ομάδες ακόμη ευκολότερη: AEK
Kαι στα ρολόγια όμως δεν είναι δύσκολη: PANERAI

Αποσυνδεδεμένος gerogian

• Global Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Σεπτέμβριος 08, 2014, 06:29:54 μμ »
Πάρε τώρα το ένα και τα Χριστούγεννα το άλλο...

ΟΚ αν θελεις ρολόϊ για να το κρατήσεις, πάρε το ΡΑΜ. Είναι πιο "μοναδικό" και το βλέπεις να κυκλοφορεί πολύ λιγότερο...

Εκτός αν το πάρεις τώρα για να το πουλήσεις σε ένα εξάμηνο, οπότε θα σου πρότεινα το Rolex...

Επίσης ΑΝ το θέλεις για καταδύσεις (δε ξέρω αν κάνεις) τότε προφανώς πάρε το deep sea, καθώς το ΡΑΜ δεν έχει διαβάθμιση λεπτών, οπότε υποθέτω ότι είναι πρακτικά ψιλοάχρηστο... Εκτός αν οι δύτες μετράνε το χρονο στα...πεντάλεπτα. Δε το γνωρίζω, ας μας διαφωτίσει κάποιος που βουτάει.

Sent from my i-phone, using my fingers

Παρα πολυ δυσκολα δινω ρολογια,αρα δεν παιζει να το πουλησω.
Επισης δεν κανω καταδυσεις,οποτε δεν το θελω για εργαλειο.

Αποσυνδεδεμένος gerogian

• Global Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Σεπτέμβριος 08, 2014, 06:31:05 μμ »
στο deep sea δεν σου φανηκε πολυ μικρο το μπρασελε αναλογικα με το ρολοι?

ομολογω οτι δεν το παρατηρησα και φυσικα δεν μου φανηκε παραταιρο.

Αποσυνδεδεμένος georges

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Σεπτέμβριος 08, 2014, 06:33:03 μμ »
Ανάμεσα στα δύο, Πανέρι. Το Ρόλεξ είναι γκουμούτσα... (στα δικά μου μάτια)

Φιλικά Γιώργος
Βοήθησε τον Φλίπερ να κρατήσει τον τίτλο του...Γίνε κι εσύ ΔΩΡΟ*, μπορείς!!!

* ΔΩΡΟ  = ΔΩρητής ΡΟλογιών

Αποσυνδεδεμένος gerogian

• Global Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #28 στις: Σεπτέμβριος 08, 2014, 06:33:50 μμ »
Πάρε το γυναικείο sea-dweller

Κωστα,στο χερι μου φαινεται σχετικα μικρο το sd,δεν μου πολυαρεσε..

Αποσυνδεδεμένος exDIVER600

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Σεπτέμβριος 08, 2014, 06:41:53 μμ »
Παρα πολυ δυσκολα δινω ρολογια,αρα δεν παιζει να το πουλησω.
Επισης δεν κανω καταδυσεις,οποτε δεν το θελω για εργαλειο.

Κωστα,στο χερι μου φαινεται σχετικα μικρο το sd,δεν μου πολυαρεσε..

Εφόσον πουλάς δύσκολα ρολόγια (οπότε λογικά δε σε ενδιαφέρει το αν "κρατάνε" την αξία τους) θα πάρεις αυτό που σου άρεσε εσένα περισσότερο στο χέρι σου.
Όλα τα άλλα είναι κουβέντα να γίνεται. Καλά ρολόγια είναι και τα δύο, αναγνωρίσιμα (ΟΚ ένα ROLEX είναι πάντα πιο αναγνωρίσιμο αλλά who cares), λογικά "γαϊδούρια" σε κάθε χρήση.

Το SD και εμένα που το δοκίμασα προχθές μαζί με τα Submariner, μου φάνηκε μικρό. Το μάτι μου έχει προχωρήσει πλέον από τα 40 mm, θέλει κάτι μεγαλύτερο. Το ΡΑΜ το 40-άρι σώζεται επειδή λόγω μεγαλύτερου ύψους και -κυρίως- καθαρού καντράν, φαίνεται πιο μεγάλο στο μάτι...

To Deep Sea, κατά τη γνώμη μου, είναι ένα Submariner που έχει πάρει αναβολικά. Δεν έχει να παρουσιάσει κάτι πιο ιδιαίτερο. Το PAM που σκέφτεσαι είναι πιο "πρωτότυπο" σχεδιάστικά.
Εννοείται ότι η δική μου προσέγγιση αφορά μόνο στο αισθητικό μέρος, καθώς δεν είμαι expert να το αναλύσω το θέμα από άποψη μηχανισμού, υλικών κλπ. Για κάτι τέτοιο υπάρχουν σίγουρα καταλληλότεροι φίλοι εδώ μέσα...

Εντωμεταξεί και τα δύο λόγω όγκου, υποθέτω ότι δε τα σκέφτεσαι για "dress" ντύσιμο, σωστά ?

Μεταξύ των δύο που προτείνεις (μην αρχίσουμε να προτείνουμε άλλα...100) προσωπικά το PAM μου αρέσει πιο πολύ  ;)

ΚΑΛΗ ΣΚΕΨΗ  :2thumbs:

Αποσυνδεδεμένος gerogian

• Global Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Σεπτέμβριος 08, 2014, 06:59:19 μμ »

Αν το deep sea είναι αυτό που νομίζω, το καρούμπαλο δηλαδή, δεν το συζητάω καν. Για όνομα.....
Όσο χοντρό χέρι και να έχει κανείς, που ο Σπύρος έχει, δεν παύει να είναι πυρότουβλο. Το έχω δει από κοντά, το έχω φορέσει, το έχω δει σε άλλους και δεν καταπίνεται με τίποτα.
Λύστε μου αυτή την απορία προκειμένου να μπορέσω να βοηθήσω το φίλο μου το Σφουγγάρι.

Δημητρη,οντως ειναι αρκετα ογκωδες το rolex,αλλα μπορω να σου πω οτι δεν ηταν ασχημο στο χερι μου,καθε αλλο θα ελεγα.
Κι αυτη δεν ειναι μονο η δικη μου αποψη αλλα και της Λιτσας,η οποια οσο θεωρησε μικρο το sd αλλο τοσο ταιριαστο το ds.
Bεβαια αντικειμενικα ειναι αρκετα χοντρο.Ποσταρω φωτο να το δεις φορεμενο αλλα και συγκριτικα με το sd.

Αποσυνδεδεμένος Aris2176

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Σεπτέμβριος 08, 2014, 07:07:54 μμ »
Σπύρο φαντάζομαι τα φόρεσες και τα δυο. Στο χέρι και στο μάτι πιο σου κάθησε καλύτερα?
Watches; I am not an addict. I can stop any time I want to...

Αποσυνδεδεμένος Aris2176

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Σεπτέμβριος 08, 2014, 07:11:41 μμ »
Σπύρο φαντάζομαι τα φόρεσες και τα δυο. Στο χέρι και στο μάτι πιο σου κάθησε καλύτερα?
Watches; I am not an addict. I can stop any time I want to...

Αποσυνδεδεμένος chris5

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Σεπτέμβριος 08, 2014, 07:14:21 μμ »
Περα απο την πλακα που εκανα πριν,νομιζω πως η πιο σοφη επιλογη ειναι να παρεις το Rolex γιατι εχεις τρια Panerai. Το deep sea ειναι το μονο Rolex που θα επαιρνα και εγω. Το submersible ειναι απιστευτο ρολοι,δεν διαφωνω αλλα......
"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Σεπτέμβριος 08, 2014, 07:32:17 μμ »
Απάντηση ξενερουά ματ, ξέρω, αλλά κανένα από τα δύο.

Αποσυνδεδεμένος kkostas

• Tourbillion
    • Προφίλ

Αποσυνδεδεμένος Charilaos

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Σεπτέμβριος 08, 2014, 10:41:27 μμ »
Απάντηση ξενερουά ματ, ξέρω, αλλά κανένα από τα δύο.
+10000000000000000
"Δε ζυγιάζω, δε μετρώ,δε βολεύομαι! Ακολουθώ το βαθύ μου χτυποκάρδι"
Νίκος Καζαντζάκης

Αποσυνδεδεμένος gerogian

• Global Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Σεπτέμβριος 08, 2014, 11:09:52 μμ »
Ε-Λ-Ε-Ο-Σ  :o

Εννοείς πολυ ογκώδες Κώστα;

Αποσυνδεδεμένος spacer

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Σεπτέμβριος 08, 2014, 11:55:37 μμ »
Εκλεπτειστείτε λίγο…και πάρτε κάτι όμορφο !

Αποσυνδεδεμένος batman1345

• Tourbillion
  • Δημήτρης
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Σεπτέμβριος 09, 2014, 03:15:20 πμ »
Δεν έχω φορέσει κανένα δεν έχω δει κανένα... Για μένα ρολεξ... Εξάλλου ρολεξ έφυγε ρολεξ θα έρθει... Δεν βγαίνεις και εκτός συλλογής χαχα,Το πανερι αυτό δε μου θυμίζει πανερι... Φυσικά οποίο και να πάρεις είναι σούπερ...  Φυσικά εδώ μιλάτε επαγγελματικά εγώ παίζω ακόμα ρασιτεχνικά... Απλά είπα να ρίξω την άποψη μου... 8)

Στάλθηκε από το Sony Neo V χρησιμοποιώντας Tapatalk

Panerai is not just a watch... It's a lifestyle!