Αποστολέας Θέμα: Rolex hellas service  (Αναγνώστηκε 292369 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος stavros n.

• 36mm case
    • Προφίλ
Απ: Rolex hellas service
« Απάντηση #160 στις: Απρίλιος 17, 2012, 09:04:46 μμ »
Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση!!Το κατέστησα σαφές στον τεχνικό(οτι δεν ήθελα αλλαγή που θ ααλλοιώνε το χαρακτήρα ) και δεν επέμεινε παραπάνω!Το θέμα είναι οτι είχα πάει καλά διαβασμένος χάρη σε αντίστοιχα θέματα που είχα διαβάσει εδώ.Αν ήμουν όμως άσχετος θα τον άφηνα να προχωρήσει στην αλλαγή..και θα ανακάλυπτα την πικρή αλήθεια οταν θα ήθελα να πουλήσω σε κάποιον αλλο ένα ρολόι "μπασταρδεμένο"!
Για να μην είμαι άδικος και εγώ πιστεύω οτι ο τεχνικός έκρινε με βάση τη μέγιστη ασφάλεια και στεγανότητα του ρολογιού!Αλλα έχω την εντύπωση οτι  θα ήταν πολύ ωραίο να μπορούσε να μου προτείνει εναλλακτικές λύσεις ακόμα και αν χρειαζόταν να στείλει το ρολόι εξωτερικό (σε ένα εξειδικευμένο πχ τμήμα της Rolex στην Ελβετία αν υπάρχει κάτι τέτοιο)!Πιστεύω πως για μία εταιρία με τόσο μεγάλη ιστορία θα προσεθετε ακόμα περισσότερο στο θρύλο που έχει δημιουργήσει αν υπήρχε εξειδικευμένο τμήμα αναπαλαίωσης vintage κομματιών!

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #161 στις: Απρίλιος 17, 2012, 09:37:25 μμ »
Ο τεχνικός σου απάντησε όπως θα απαντούσε κάθε τεχνικός σε οποιοδήποτε RSC του κόσμου.

Το ρολόι δεν είναι μπασταρδεμένο. Εϊναι σωστό παλαιό ρόλεξ στο οποίο έχουν αλλαχτεί γνήσια σύγχρονα ανταλλακτικά.

Πολύ παλαιά Vintage ρόλεξ κομάτια δεν τα αναλαμβάνει ούτε η ίδια η ρόλεξ.

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #162 στις: Απρίλιος 17, 2012, 09:49:36 μμ »
Φυσικά και υπάρχουν πολλοί ωρολογοποιοί αλλά ένας που είναι διάσημος για την δουλειά του είναι ο Bob Ridley......

Mr. Bob Ridley is known for quality work in restoration and service for vintage and rare models.  He can be found at this site:

http://www.watchmakers.com/index.html

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
« Απάντηση #163 στις: Απρίλιος 18, 2012, 07:09:17 πμ »
υπάρχει φυσικά και η εναλλακτική λύση κάνοντας ότι σου λέει ο τεχνικός,άρα θα έχεις ένα ασφαλές καταδυτικό ρολοι και με φωσφορίζουσες ενδείξεις ,άρα λειτουργικό και την νύχτα,κρατώντας ταυτόχρονα και ΌΛΑ τα μαμίσια εξαρτήματα του ρολογιού (δηλαδή δείκτες,στεφάνη,κρύσταλλο;περιττό) +απόδειξη του Rolex service κάτι που μετράει πολύ και αναγράφει τί αλλαγές-επισκευές έγιναν στο ρολόι   ;)
konakis.
Rolex,Panerai,JLC,Oris,Steinhart,Alpina,Citizen,Orient.

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #164 στις: Απρίλιος 18, 2012, 08:39:37 πμ »
Φυσικά και υπάρχουν πολλοί ωρολογοποιοί αλλά ένας που είναι διάσημος για την δουλειά του είναι ο Bob Ridley......

Mr. Bob Ridley is known for quality work in restoration and service for vintage and rare models.  He can be found at this site:

http://www.watchmakers.com/index.html

Σ ευχαριστω πολυ για το πολυ ενδιαφερον link!Aπ οτι ειδα φαινεται σχετικα ευκολο να το στειλεις και μεσω fed ex!

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #165 στις: Απρίλιος 18, 2012, 08:43:12 πμ »
υπάρχει φυσικά και η εναλλακτική λύση κάνοντας ότι σου λέει ο τεχνικός,άρα θα έχεις ένα ασφαλές καταδυτικό ρολοι και με φωσφορίζουσες ενδείξεις ,άρα λειτουργικό και την νύχτα,κρατώντας ταυτόχρονα και ΌΛΑ τα μαμίσια εξαρτήματα του ρολογιού (δηλαδή δείκτες,στεφάνη,κρύσταλλο;περιττό) +απόδειξη του Rolex service κάτι που μετράει πολύ και αναγράφει τί αλλαγές-επισκευές έγιναν στο ρολόι   ;)

Επειδη απ οτι εχω δει και απο τη συλλογη και απο τα ποστ που εχεις κανει εισαι πολυ μεγαλος γνωστης του αντικειμενου ,αν ησουν στη θεση μου θα αλλαζες το καντραν?Θα μου αρεσε να ξαναφωσφοριζει το ρολοι απλα φοβηθηκα!Ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον!

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
« Απάντηση #166 στις: Απρίλιος 18, 2012, 02:06:46 μμ »
ΟΧΙ-ΟΧΙ εδώ παρακαλάνε να έχουν τρίτιο λόγω καταργησής της χρήσης του. το καντραν μην το ακουμπάς καθόλου ή κρατάς το original μαζί με δείκτες κλπ και του βάζεις ένα με Luminova,λογικά πληρώνεις ένα σεβαστό ποσό για την αλλαγή,κρατάς όμως και όλα τα εργοστασιακά γνήσια εξαρτήματά του και είσαι ΟΚ και "ιστορικά"  ;)
konakis.
Rolex,Panerai,JLC,Oris,Steinhart,Alpina,Citizen,Orient.

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #167 στις: Απρίλιος 18, 2012, 03:08:43 μμ »
ΟΧΙ-ΟΧΙ εδώ παρακαλάνε να έχουν τρίτιο λόγω καταργησής της χρήσης του. το καντραν μην το ακουμπάς καθόλου ή κρατάς το original μαζί με δείκτες κλπ και του βάζεις ένα με Luminova,λογικά πληρώνεις ένα σεβαστό ποσό για την αλλαγή,κρατάς όμως και όλα τα εργοστασιακά γνήσια εξαρτήματά του και είσαι ΟΚ και "ιστορικά"  ;)
[/quot

Ευχαριστω πολύ ,θα ακολουθήσω την πρώτη συμβουλή σου!Αν κάποιος πάντως ενδιαφέρεται για να αλλάξει το καντράν απο τρίτιο και να βάλει καινουριο με luminova,μου είπαν οτι  το κόστος είναι 250 ευρώ γαι το καντράν και 50 για τους δείκτες!Καλό είναι να γίνει ταυτόχρονα με το καθιερωμένο service!Και πάλι ευχαριστώ!

Αποσυνδεδεμένος wmega1

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #168 στις: Φεβρουάριος 01, 2013, 12:15:08 πμ »
Εχω ενα gmt 15ετιας το εχω ποσταρει και φωτο στο τοπικ ρολεξ, σκεφτομαι μαζι με το σερβις και την αλλαγη τζαμιου λογω γρατζουνιων να βαλω και κεραμικη στεφανη , ποσο περιπου στοιχιζει; Αξιζει;

Αποσυνδεδεμένος apopsi

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #169 στις: Φεβρουάριος 01, 2013, 12:52:17 πμ »
δεν γινεται να βαλεις κεραμικη γιατι δεν μπαινει σε αυτο το μοντελο.
αλλα και να μπαινει δεν στο βαζει το σερβις της ρολεξ γιατι δεν προβλεπεται για το συγκεκριμενο ρολοι!

Αποσυνδεδεμένος makfil

• 46mm case
  • Αθήνα
    • Προφίλ
« Απάντηση #170 στις: Φεβρουάριος 01, 2013, 09:40:16 πμ »
Πάντως, σε εξωτερικό αλλά αξιόπιστο τεχνίτη, μπορείς να εμπιστευτείς αυτή την αλλαγή.
Και εγώ προβληματίστηκα για την αλλαγή του πίσω καπακιού σε διαφανές, στο sub μου, αλλά τελικά το έκανα σε εξωτερικό και χαίρομαι την απόφαση που πήρα.
Όταν θα φτάσει η ώρα του service, θα δούμε τι θα γίνει.
Sub 16613 LN

Αποσυνδεδεμένος wmega1

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #171 στις: Φεβρουάριος 10, 2013, 02:59:02 μμ »
Καλησπέρα! Σε περίπτωση αγοράς μεταχειρισμένου ρολογιού , πόσο κοστίζει ο έλεγχος περι καλής κατάστασης , αυθεντικότητας του ρολογιού σε μια αντιπροσωπεία ρόλεξ ; Μετά από αυτό είσαι 100% σίγουρος για την κατάσταση του ρολογιού ;

Ακόμη , κάθε πόσα χρόνια πρέπει να γίνεται το σερβις ; Το κόστος του ; Το κόστος γυαλίσματος ;

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Αποσυνδεδεμένος fovos

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #172 στις: Φεβρουάριος 10, 2013, 05:31:44 μμ »
Καλησπέρα! Σε περίπτωση αγοράς μεταχειρισμένου ρολογιού , πόσο κοστίζει ο έλεγχος περι καλής κατάστασης , αυθεντικότητας του ρολογιού σε μια αντιπροσωπεία ρόλεξ ; Μετά από αυτό είσαι 100% σίγουρος για την κατάσταση του ρολογιού ;

Ακόμη , κάθε πόσα χρόνια πρέπει να γίνεται το σερβις ; Το κόστος του ; Το κόστος γυαλίσματος ;

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

αν το επισημο service σου πει οτι ειναι αυθεντικο, τοτε ειναι.
καθε 4 με 5 χρονια
αν δεν εχει καποια αλλη βλαβη ελεγχοντας το στο service  γυρω στα 250 €
το κοστος γυαλισματος περιλαμβανεται στο service.

Το καλύτερο ρολόι στον κόσμο;
Αυτό που έχεις τώρα στον καρπό σου.

Αποσυνδεδεμένος wmega1

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #173 στις: Φεβρουάριος 10, 2013, 05:44:15 μμ »
αν το επισημο service σου πει οτι ειναι αυθεντικο, τοτε ειναι.
καθε 4 με 5 χρονια
αν δεν εχει καποια αλλη βλαβη ελεγχοντας το στο service  γυρω στα 250 €
το κοστος γυαλισματος περιλαμβανεται στο service.

Ο ελεγχος εξασφαλιζει και οτι ολα του τα μερη ειναι αυθεντικα ;
Τα 250 ευρω τα πληρωνω οταν το παω για ελεγχο ; Πιθανο προβλημα δλδ ειναι επιπλεον , ετσι ;

Ευχαριστω

Αποσυνδεδεμένος fovos

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #174 στις: Φεβρουάριος 10, 2013, 05:58:17 μμ »
Ο ελεγχος εξασφαλιζει και οτι ολα του τα μερη ειναι αυθεντικα ;
Τα 250 ευρω τα πληρωνω οταν το παω για ελεγχο ; Πιθανο προβλημα δλδ ειναι επιπλεον , ετσι ;

Ευχαριστω

ο ελεγχος της αυθεντικοτητας δεν ξερω αν χρεωνετε μπορεις να παρεις ενα τηλεφωνο να ρωτησεις ή να σου πει καποιο αλλο μελος που το εχει κανει.
τα 250 περιπου ειναι για service οπως προειπα εκτος αν υπαρχει καποια αλλη ζημια.

Το καλύτερο ρολόι στον κόσμο;
Αυτό που έχεις τώρα στον καρπό σου.

Αποσυνδεδεμένος maestro

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #175 στις: Φεβρουάριος 10, 2013, 07:21:07 μμ »
Ο έλεγχος της αυθεντικότητας είναι δωρεάν

Αποσυνδεδεμένος Nick1150

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #176 στις: Μάιος 19, 2013, 01:14:21 πμ »
Καλησπερα,

Εχθες εδωσα το 16613 μου για service 10ετιας μεσω του Καισαρη στη Κηφισια. Μου ειπαν εκει οτι θα το στειλουν Σταδιου και θα το εχω πισω σε 4 με 6 εβδομαδες. Ζητησα να γινει σαν καινουριο, καθως εχω αρκετες γρατζουνιες στο μπρασελε λογω καταδυσεων και πολυ λιγες και σχεδον αορατεσ στο πλαι της κασας.

Με ενημερωσαν οτι το μπρασελε και ολα τα κοματια του ρολογιου βγαινουν ενα ενα και ξυνονται 3 χερια, μετα πλενονται και γυαλιζονται, και τελος γινεται service και συναρμολογηση. Αν χρειαζεται καποιο ανταλακτικο σε ενημερωνουν τηλεφωνικα απο το RSC για αυτο.

Μου ειπαν το κοστος γυρω στα 300 ευρω.

Ολα καλα μεχρι εδω....

Οι ερωτησεις μου ομως ειναι οι εξης:

1. Ειναι οπως μου τα περιεγραψαν Παραπανω ; Μου φαινεται too good to be true.

2. Αυτο ειναι το δευτερο service μου στο sub μου. Το πρωτο ειχε γινειμε τον ιδιο ακριβως τροπο στην 5ετια, και θυμαμαι οτι τοτε δεν το παρελαβα γυαλισμενο. Οι γρατζουνιες που εχω στο μπρασελε υπαρχουν πολλα χρονια τωρα και υπηρχαν και πριν το πρωτο μου service. Ειναι σιγουρα το γυαλισμα μερος του service ? υπαρχει περιπτωση τοτε (πριν 5 χρονια) να μην εγινε service η το service να μην περιλαμβανε γυαλισμα ;

Ευχαριστω και συγνωμη για τις χαζες ερωτησεις.
Νίκος

ROLEXROLEXROLEXROLEXROLEXROLEXROLEXROLEXROLEXROLEXROLEXROLEXROLEXROLEXROLEXROLEXROLEX

Αποσυνδεδεμένος makfil

• 46mm case
  • Αθήνα
    • Προφίλ
« Απάντηση #177 στις: Μάιος 19, 2013, 06:54:58 πμ »
Προσωπικά, θα επέλεγα να το πάω εγώ στη Σταδίου, κυρίως, για να έχω την άμεση επαφή με τους τεχνικούς.
Δεν έχω πάει ακόμη το όμοιο δικό μου αλλά σε αντίστοιχο service που έκανε ο κουνιάδος μου πριν από 2 χρόνια του το έκαναν σχεδόν καινούριο, αλλά δεν θυμάμαι πόσα πλήρωσε.
Sub 16613 LN

Αποσυνδεδεμένος episkeptis

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #178 στις: Μάιος 19, 2013, 10:05:06 πμ »
Προσωπικά, θα επέλεγα να το πάω εγώ στη Σταδίου, κυρίως, για να έχω την άμεση επαφή με τους τεχνικούς.
+1
Αν ήσουν στην επαρχία θα το καταλάβαινα. Εφόσον όμως είσαι στην Αθήνα, θα ήταν προτιμότερο να το είχες πάει εσύ.
Από μια πρόσφατη επίσκεψη στο service της Rolex, συμπέρανα ότι το κόστος για το συνηθισμένο service (όχι χρονογράφους) είναι στα 330€.
Τουλάχιστον όσο ήμουν στην αναμονή, αυτή την τιμή άκουγα να λένε σε ολους.
Never regret your decisions.
Whether good or bad, they shaped who you are.

Αποσυνδεδεμένος afnios

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #179 στις: Μάιος 19, 2013, 10:40:01 πμ »
Το γυαλισμα ειναι προαιρετικη επιλογη σου,οσο και εαν προσπαθουν να σε πεισουν οτι ´´πρεπει να γινεί´,αλλωστε μην ξεχνας οτι  στο σερβις ζητας εσυ το τι να κανουν και αυτοι εκτελουν.Βεβαια το γυαλισμα ειναι κατι που δεν συνιστω,ειδικα στην κασα,μιας και στερει απο το ρολοι αρκετα απο την μεταπωλητικη του αξια,οπως το ιδιο συμβαινει με τους δεικτες και το καντραν οταν αλλαξουν.
με ενα ρολοι ξερεις παντα τι ωρα ειναι,με δυο δεν εισαι ποτε σιγουρος