Αποστολέας Θέμα: Βοήθεια για επιλογή μηχανικού ρολογιού σε λογική τιμή  (Αναγνώστηκε 38331 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος click

• 38mm case
    • Προφίλ
Χαιρετώ το φόρουμ και καλώς σας βρήκα!

Τον τελευταίο καιρό μου έχει κολήσει να αγοράσω ένα μηχανικό ρολόι αλλά το πρόβλημά μου είναι πως δεν μπορώ να βρώ κανένα που να είναι όπως το θέλω. Οπότε ζητώ την βοήθειά σας.

Καταρχάς να αναφέρω πως δεν είμαι από αυτούς που συλλέγουν ρολόγια ούτε έχω πολλά για να αλλάζω κατά περίσταση και ντύσιμο. Ειμαι από αυτούς που δένονται με το ρολόι και δεν το βγάζω σχεδόν ποτέ κάνοντας σχεδόν τα πάντα με αυτό. Συνήθως αλλάζω ρολόι κάθε 7-10 χρόνια που σημαίνει πως στα 36 μου πλέον έχω αλλάξει μόλις 3 ρολόγια από την εφηβεία μου που πήρα το πρώτο μου μη ψηφιακό ρολόι. Αυτή την στιγμή φοράω εδώ και 7 χρόνια ένα Victorinox Swiss Army quartz μοντέλο της σειράς Chrono classic.

Αυτό που ψάχνω θέλω να είναι οποσδήποτε μηχανικό, καθώς είναι και ο κύριος λόγος της αλλαγής. Ποτέ δεν είχα στο παρελθόν μηχανικό αλλά μου αρέσει η ιδέα ενός ρολογιού που κουρδίζεται μόνο του. Επίσης θέλω οποσδήποτε να είναι με μπρασελέ, έχω δοκιμάσει στο παρελθόν δερμάτινα λουράκια αλλά έχω καταλήξει πως δεν με βολέυουν καθώς φθήρονται γρήγορα λόγω ιδρώτα κυρίως. Όσο για το κόστος δεν θελω να ξεφύγω πολύ από το χιλιάρικο.

Το στίλ τώρα του ρολογιού που ψάχνω και εκεί βρίσκεται η δυσκολία στην επιλογή, θέλω να είναι σπορ αλλά ταυτόχρονα και συνδιάζει και έναν elegant χαρακτήρα, κάτι περιπου σαν το Victorinox που έχω αλλά ίσως με ένα αέρα λίγο πιο ποιοτικό δεδομένου πως θα είναι και μηχανικό. Δεν θέλω να είναι πολύ ογκώδες και βαρύ γιατί κάνω κάποια σπορ αρκετά τακτικά φορόντας το, όπως ποδηλασία και σκί, και δεν θέλω να με ενοχλεί στις κινήσεις (όταν κάνω jogging ή παίζω τένις το βγάζω τελείως γιατί ενοχλεί πολύ), αλλά ταυτόχρονα να δείχνει όμορφο και σικάτο με ένα πιο καλό ντύσιμο, όμως δεν θέλω να είναι κυριλέ και συντηριτικό. Θέλω να αντέχει σε χτυπήματα και να είναι μοντέρνο και νεανικό αλλά όχι κάτι εξεζητημένο ώστε να είναι και διαχρονκό ταυτόχρονα. Με λίγα λόγια κάτι που να ταιριάζει στο στίλ μου και στην ηλικία μου.

Για να βοηθήσω, ένα ρολόι που μου αρέσει αρκετά είναι το Tag Heuer Carrera αλλά η τιμή του είναι απαγορευτική, δεν έχω σκοπό σε καμία περίπτωση να ξοδέψω 3-4 χιλιάρικα για ένα ρολόι! Επίσης μου αρέσουν ρολόγια με μεγάλο σχετικά καντραν και χωρίς περιστρεφόμενο δακτύλιο. Ρολόγια για παράδειγμα όπως τα Rolex και τα κλασικά Omega δεν μου αρέσουν καθόλου! Δεν έχω κάποιο κόλημα με μάρκες απλά θλέω να είναι κάτι αξιόπιστο με καλό μηχανισμό ώστε να το έχω για πολλά χρόνια.

Στο ψητό τώρα, ένα ρολόι στην κατηγορία τιμής μου που μου αρέσει σαν στιλ είναι το Tissot T-sport PRS 516 αλλά χωρίς να το έχω δει από κοντά φοβάμαι πως θα παραέιναι μεγάλο και χοντρό και θα με δυσκολεύει στα σπορ. Ένα άλλο που σκέφτομαι επίσης πιο κομψό είναι το Hamilton Jazzmaster Maestro Chrono, το οποίο δεν το έχω δει από κοντά αλλά φοβάμαι μήπως δεν είναι πολύ ανθεκτικό. Από κοντά έχω δει το Hamilton Jazzmaster Auto Chrono αλλά δεν με ενθουσιάσε μου φάνηκε πολύ κυριλέ το καντράν του χωρίς νούμερα. Τέλος να πω πως ο χρονογράφος δεν είναι απαραίτητος για εμένα, πιο σημαντική θεωρώ την ημερομηνία και την μέρα, αλλά συνήθως μόνο τα ρολόγια με χρονογράφο έχουν το σπορ στιλ που θέλω.

Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει στην επιλογή η να προτείνει κάτι άλλο με βάση αυτά που περιγράφω παραπάνω;

Ευχαριστώ.

Αποσυνδεδεμένος cupra73

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Βοήθεια για επιλογή μηχανικού ρολογιού σε λογική τιμή
« Απάντηση #1 στις: Ιούνιος 15, 2014, 12:09:49 μμ »
Longines Hydroconquest automatic, ψαξτο....πιστευω ειναι ιδανικο σε σχεση με αυτα που ζητας.

Στάλθηκε από το LG-D802 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

''Γιώργος''

Αποσυνδεδεμένος kkostas

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Ιούνιος 15, 2014, 12:38:35 μμ »

Αποσυνδεδεμένος kkostas

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Ιούνιος 15, 2014, 12:42:26 μμ »

Αποσυνδεδεμένος episkeptis

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Ιούνιος 15, 2014, 12:56:03 μμ »
Με τα κριτήρια που έχεις θέσει, νομίζω ότι το ιδανικό και παράλληλα οικονομικό, είναι το παρακάτω.
Από εταιρεία με ιστορία και ένα από τα χαρακτηριστικά μοντέλα της.
860€ έχει αρχική, οπότε πιστεύω ότι με μια καλή έκπτωση θα το βρεις γύρω στα 600€-650€.
Και dress και sport............

Longines Conquest automatic

Never regret your decisions.
Whether good or bad, they shaped who you are.

Αποσυνδεδεμένος click

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Ιούνιος 15, 2014, 02:24:17 μμ »
Καταρχάς ευχαριστω πολύ για τις απαντήσεις.

Το longines hydroconquest και το doxa τα αποκλείω. Μπορεί να έχουν σπορ χαρακτήρα αλλά έχουν την μεγάλη στεφάνη που δεν μου αρέσει καθόλου και επιπλέον τα βρίσκω πολύ συντήρητικά για τα γούστα μου. Μου θυμίζουν λίγο Rolex.

Το longines conquest δεν το αποκλείω αλλά το καντράν του μου κάνει πολύ κυριλέ. Θέλω να το δω καλύτερα και από κοντά. Το Hamilton της φωτογραφίας που παρέθεσε ο kkostas ποιό είναι;

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος click

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Ιούνιος 15, 2014, 04:11:02 μμ »
http://www.hamiltonwatch.com/collection/khaki/field/auto-42mm/h70515137

Παρόμοιο και στα 44μμ
http://www.hamiltonwatch.com/collection/khaki/field/auto-44mm/h70625133

Δεν είναι άσχημο αν και νομίζω το Maestro δείχνει πιο ωραίο, χωρίς βέβαια να έχω δει κανένα από κοντά.

http://www.hamiltonwatch.com/collection/american-classic/jazzmaster/maestro-auto-chrono/h32576135

Αποσυνδεδεμένος chris5

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Ιούνιος 15, 2014, 05:27:20 μμ »

how to screen capture

Eγω σου προτείνω το Legend Diver της Longines,φορεσε το όμως πρωτα γιατι δεν ταιριαζει σε ολους τους καρπους. Τιμη αγορας προ εκπτωσεων 1595 ευρω,με εκπτωση 1200-1100 ευρω.
"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Ιούνιος 15, 2014, 06:12:56 μμ »
Θέλει μπρασελέ ο φίλος Χρήστο

Αποσυνδεδεμένος click

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Ιούνιος 15, 2014, 06:16:41 μμ »

Eγω σου προτείνω το Legend Diver της Longines,φορεσε το όμως πρωτα γιατι δεν ταιριαζει σε ολους τους καρπους. Τιμη αγορας προ εκπτωσεων 1595 ευρω,με εκπτωση 1200-1100 ευρω.

Ευχαριστώ. Ωραίο και αυτό αλλά μάλλον απορρίπτεται γιατί δεν βλέπω να βγαίνει με μπρασελέ.

Αποσυνδεδεμένος chris5

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Ιούνιος 15, 2014, 06:26:00 μμ »
Ευχαριστώ. Ωραίο και αυτό αλλά μάλλον απορρίπτεται γιατί δεν βλέπω να βγαίνει με μπρασελέ.
Δεν προσεξα ότι θελεις οπωσδήποτε μπρασελέ. Θα βρουμε άλλο. Αν και με το LLD μπορεις να προσθεσεις ένα mesh μπρασελέ.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 15, 2014, 06:36:21 μμ από chris5 »
"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Αποσυνδεδεμένος episkeptis

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Ιούνιος 15, 2014, 06:27:24 μμ »
Αν εννοεις θαλασσιο σκι, νομιζω οτι το hamilton δεν ειναι και το πλεον καταλληλο.
Καλυτερα να κοιταξεις σε κατι πιο καταδυτικο με μεγαλυτερη υδατοστεγανοτητα.
Το hamilton ουτε βιδωτη κορωνα δεν εχει.

Sent from my LG-Optimus L7 using Tapatalk 2

Never regret your decisions.
Whether good or bad, they shaped who you are.

Αποσυνδεδεμένος click

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Ιούνιος 15, 2014, 06:57:35 μμ »
Αν εννοεις θαλασσιο σκι, νομιζω οτι το hamilton δεν ειναι και το πλεον καταλληλο.
Καλυτερα να κοιταξεις σε κατι πιο καταδυτικο με μεγαλυτερη υδατοστεγανοτητα.
Το hamilton ουτε βιδωτη κορωνα δεν εχει.

Sent from my LG-Optimus L7 using Tapatalk 2

Θαλάσσιο σκι έχω πολλά χρόνια να κάνω αλλά έτσι και αλλιώς μέσα στην θάλασσα συνήθως το βγάζω. Όμως το φοράω στην παραλία που σημαίνει πως θέλω να είναι ανθεκτικό σε αλάτια και άμμο.

Κάνω όμως πολύ σκί βουνού, μένω στους πρόποδες των Ελβετοαυστριακών Άλπεων οπότε βρίσκομαι συχνά στο βουνό, συχνά για σκι πιο σπάνια για ορρηβασία αλλά και σε εβδομαδιαία βάση κάνω ποδήλατο στο δάσος.
Θέλω λοιπόν να έχει μιά σχετική ανθεκτηκότητα στο ενδεχόμενο μίας πτώσης αλλά και να μην με βαραίνει στο χέρι.

Το Hamilton Maestro Chrono νομίζω πως έχει βιδωτή κορόνα.

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Ιούνιος 15, 2014, 07:16:23 μμ »
..........μένω στους πρόποδες των Ελβετοαυστριακών Άλπεων.........

Κοίτα, που θα βρεθούμε και γείτονες..

(πλάκα κάνω..
πάντως, η εμπειρία μου λέει ότι το βουνό δεν σηκώνει συμβατικά ρολόγια 'πόλης'. ειδικά το μπρασελέ είναι απολύτως ασύμβατο με κορφές και τέτοια. για πάμπολλους λόγους..).

Αποσυνδεδεμένος click

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Ιούνιος 15, 2014, 07:32:48 μμ »
Κοίτα, που θα βρεθούμε και γείτονες..
(πλάκα κάνω..
πάντως, η εμπειρία μου λέει ότι το βουνό δεν σηκώνει συμβατικά ρολόγια 'πόλης'. ειδικά το μπρασελέ είναι απολύτως ασύμβατο με κορφές και τέτοια. για πάμπολλους λόγους..).

Καλά μην φανταστείς πως κάνω τίποτα extreme. Απλά δεν θέλω να με ενοχλεί το ρολόι σε αυτού του είδους τα σπορ. Πάντως με το μπρασελέ του victrorinox ποτέ δεν είχα θέμα. Αντίθετα με ένα βαρύ sector που είχα παλιότερα το μπρασελέ του όντως με δυσκόλευε. Τώρα έχω αυτό.

Αποσυνδεδεμένος kosdome6

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Ιούνιος 15, 2014, 07:38:53 μμ »
... ένα ρολόι που μου αρέσει αρκετά είναι το Tag Heuer Carrera ...
Αν πάρεις χρονογράφο, με τιμή γύρω στο χιλιάρικο μάλλον δεν θα είναι ανθεκτικό για σπορ.
Εγώ θα έλεγα να πάρεις ένα δύτη, όπως το fortis b42 marinemaster

ή ένα Zeno της σειράς diver θα τα βρεις σε καλές τιμές και με αξιοπρεπέστατες μηχανές.

Αν θες ένα ρολόι μέση λύση, λίγο καθημερινό, λίγο γραφείο, λίγο σπορ τότε μπορείς με λιγότερα λεφτά να πάρεις ένα πολύ καλό seiko sarb :
This post contains 100% recycled electrons

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Ιούνιος 15, 2014, 07:47:19 μμ »
Σωστός ο Κώστας για το Fortis. Ότι καλύτερο πιστεύω. Προσθέτω και το Official Cosmonauts

Αποσυνδεδεμένος click

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Ιούνιος 15, 2014, 07:58:16 μμ »
Τα ρολόγια δύτη σαν στιλ γενικά δεν μου αρέσουν καθόλου. Αυτή η περιστρεφόμενη στεφάνη δεν μου κολάει καθόλου στα γούστα μου. Το Seiko δεν δείχνει άσχημο έχει αυτό το elegant στιλ που θέλω, ίσως αν βγαίνει και σε έκδοση με χρονογράφο να δείχνει και πιο σπορ. Αν και θα το ήθελα λίγο πιο μοντέρνο ως προς τον σχεδιασμό εντός του καντράν. Τιμή ξέρουμε περίπου;

Αποσυνδεδεμένος chris5

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Ιούνιος 15, 2014, 08:04:05 μμ »

upload pictures free

Αυτό σ`αρεσει?