θα ήθελα να μεταφέρω στους υποψήφιους αγοραστές του ρολογιού, αλλά και στους υπόλοιπους φίλους, μερικές εντυπώσεις από τη συμβίωση με το ρολόι μέχρι τώρα...
λοιπόν, το samurai φωνάζει ότι είναι φτιαγμένο για "δύσκολες" συνθήκες... το έχω φορέσει αποκλειστικά στην θάλασσα, αν και νομίζω εύκολα θα μπορούσε να σταθεί σε κάποια σπορ-καθημερινή περίσταση, καθότι αρκετά διακριτικό-κλασσικό σχέδιο. Έχει δείξει μεγάλη αντοχή στην κακομεταχείρηση, και δεν έχει καμία σημαντική γρατζουνιά (παρά μόνο κάποιες αμυχές στον μπρασελέ, οι οποίες δίνουν "χαρακτήρα" στο ρολόι). Βέβαια δεν έχει φάει και κανένα σοβαρό χτύπημα-πέσιμο (ακόμη?), ενώ μετά από κάθε επαφή με τη θάλασσα δέχεται, μαζί με τον υπόλοιπο εξοπλισμό, το απαραίτητο μπανάκι! στα συν η αντοχή του hardlex γυαλιού, που παραμένει σαν καινούργιο.
ακρίβεια δεν μπήκα στον κόπο να μετρήσω, άλλωστε δεν νομίζω ότι αφορά το χαρακτήρα του συγκεκριμένου ρολογιού... η απουσία της δυνατότητας manual winding (ή winding box) σημαίνει ότι αν το φοράς περιστασιακά, θα πρέπει να ρυθμίζεις την ώρα κάθε φορά που πρέπει να το φορέσεις.
θετική απόψη έχω επίσης για το βάρος του (στην θάλασσα προτιμώ τα ελαφριά ρολόγια), και για το λιτό και ευανάγνωστο dial...
Συμπεράσματα:
-μάλλον ένα ρολόι ειδικών αποστολών
-ε-ξ-α-ι-ρ-ε-τ-ι-κ-ό για τα λεφτά του
-αν ξαναγόραζα, θα έπερνα το
http://www.higuchi-inc.com/6R15diver.html (sumo νομίζω?), το οποίο μπορεί να μην είναι από τιτάνιο και να είναι λίγο ακριβότερο, αλλά φοράει την 6R15 μηχανή