Παναγιωτη, εχω μια διαφωνια για το θεμα του γηπεδου. Η δικη μου πληροφορηση ειναι οτι εδω πεφτει το μεγαλο παραμυθι. και ας εμφανιζεται αλλιως στα μμε. Εξ'οσων μαθαινω εγω, η περιφερεια δεν θα δωσει τα 20εκ γιατι απλα δεν μπορει. Δεν υπαρχουν ενω δεν μπορει να επιχορηγησει ιδιωτες γιατι ειναι θεμα κρατικης ενισχυσης. Τι κανανε? Φτιαχτηκε μια ομαδα εργασιας με μοναδικο στοχο βασικα να πεταξει τη μπαλα στην κερκιδα (σικ) και να χαθει και αλλος χρονος. Χρηματα απο το ΕΣΠΑ και το ΠΕΠ Αττικης δεν μπορουν να δοθουν και υπαρχουν και σοβαρα θεματα με το ελεγκτικο συνεδριο αν θα προχωρησει καποια τετοια συμβαση. Το ΕΣΠΑ 2007-2013 ληγει και στο ΕΣΠΑ 2014-2020 ΔΕΝ προβλεπονται χρηματα για τετοια εργα (κατασκευη αθλητικων χωρων κλπ). Με τον αναπτυξιακο νομο και δη απο το Υπ.Αναπτυξης (νυν Οικονομιας) ισως υπαρχει μια λυση αλλα αυτη θα ειναι πολυ μακρινη και δυσκολη μιας και το ΠΔΕ ειναι περιορισμενο, 700εκ το χρονο για να δοθουν 20εκ για αυτο το εργο. Αυτο ειναι κυριολεκτικα απιθανο.
την ιδια στιγμη η ΑΜΚ που εκανε η Δικεφαλος για το γηπεδο, για να μαζεψει 29εκ ευρω, μαζεψε μολις 1.8εκ. Ενω ο Μελισσανιδης ελεγε οτι θα βαλει 9 εκ μονο αυτος. Ακομη και ολα να πηγαιναν καλα, αν η ΑΜΚ της Δικεφαλος εφτανε τα 30εκ, αν επαιρνε τα 20 απο Περιφερεια τοτε θα επρεπε να βρει 50 εκ ευρω απο δανειοδοτηση και τραπεζες. Μιλαμε για μια εποχη που οι τραπεζες δινουν ελαχιστα χρηματα και σπανια για τετοιες επενδυσεις.
Παραλληλα, το ΥΠΕΚΑ ζητησε τελη αυγουστου συμπληρωματικα στοιχεια απο τη Δικεφαλος για να εξετασει το φακελο, με κυριο το παραχωρητηριο του Ερασιτεχνη προς αυτην για την κατασκευη αλλα και αλλα στοιχεια. Ακομη δεν το εχει καταθεσει. Ο Ερασιτεχνης δεν εχει παρει αποφαση, δεν εχει κανει ΓΣ για να εκδωσει το παραχωρητηριο της εκτασης για την κατασκευη, ο φακελος ειναι ελλειπης, και οπως αποκαλειται μια τετοια περιπτωση ειναι μια καταθεση για να παρει Αρ.Πρωτ. και τιποτε αλλο. Το εγγραφο αυτο ειναι βασικο γιατι χωρις αυτο η Δικεφαλος δεν εχει νομιμο συμφερον για να καταθεσει την αιτηση στο ΥΠΕΚΑ και αρα δεν μπορει καν να εξεταστει.
Πεφτει τρελο παραμυθιασμα με το θεμα του γηπεδου και στην πραγματικοτητα ειναι αυτο που κραταει τον κοσμο να μην εκραγει προς το Μελισσανιδη που τα τελευταια χρονια δεν εχει φτηνα διαρκειας, εχει πολλα εσοδα και ελαχιστα εξοδα.
Η δικη μου αισθηση ειναι πως σε λιγο διαστημα θα καει αυτο το θεμα και ο Μελισσανιδης θα ειναι παρελθον για την ΑΕΚ, βαλλοντας φυσικα κατα ολων των αλλων.
ειλικρινα τα λεω, μακαρι η ΑΕΚ να κανει γηπεδο, μακαρι ειλικρινα. Αλλα μου φαινεται τοσο απιθανο οσο το να δουλεψει το νεο Μνημονιο και να σωθουμε ως χωρα