Υπενθυμίζω ότι το συγκεκριμένο ρολόϊ είναι παραγωγής του 2010 και φέρει αριθμό σειράς: Μ 2499/2500.
Οι κάρτες που το συνόδευαν ήταν δύο και είχαν την παρακάτω μορφή, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που βγήκαν ελάχιστες ώρες μετά την παράδοσή του σε εμένα την 3-2-2014:

Αξίζει να προσεχθεί ότι η κάρτα της Πανεράϊ αναγράφει
με ευκρίνεια τον αριθμό του ρολογιού (ο οποίος φέρεται να είναι ο ίδιος που είναι χαραγμένος και στο πίσω μέρος της κάσας).
Όταν, όπως έχω ήδη περιγράψει, μετά από λίγες ημέρες επισκέφθηκα το σέρβις του Καίσαρη ο τεχνίτης πήρε την κάρτα στα χέρια του και αφού την χάιδεψε αρκετά έντονα, μου αποκάλυψε ότι ήταν πλαστή και παραποιημένη.
Εκείνο που διαπίστωσε είναι ότι η γραφή δεν είναι ανεξίτηλη, ακριβώς γιατι έχει αφαιρεθεί η ειδική επίστρωση.
Από το τρίψιμο που έκανε με τα χέρια του ο αριθμός ξεθώριασε, όπως φαίνεται στις μεταγενέστερες φωτογραφίες (με την κάρτα κόντρα στον ήλιο).
Είναι ευνόητο να υποθέσει κανείς ότι ο αριθμός σημειώθηκε στην κάρτα εκ των υστέρων και σκόπιμα ώστε να παραπλανά ότι δήθεν πρόκειται για την κάρτα που παραδόθηκε κατά την πρώτη πώληση του ρολογιού.
Movement stickers ούτε κατά διάνοια δεν υπήρχαν..
Παρότι τελείως άσχετος με τα πανεράι και τα χαρτιά τους (μέχρι τη στιγμή της αγοράς), διαπίστωσα αμέσως τις ελλείψεις τόσο των stickers, όσο κάθε στοιχείου από το οποίο θα μπορούσε το ρολόϊ να ταυτοποιηθεί.
Στις σχετικές άμεσες ερωτήσεις μου έλαβα (και εγγράφως) την ρητή και κατηγορηματική διαβεβαίωση ότι "
Όλα είναι εντάξει" και ότι "
όλα είναι όπως ακριβώς είχαν παραδοθεί από μεγάλο κατάστημα τον Δεκέμβριο του 2012, οπότε το ρολόϊ είχε αγορασθεί καινούργιο".
Εδώ είναι και το 'ζουμί' (ΙΜΗΟ)..