Αποστολέας Θέμα: Με αφορμή το καινούργιο ρολόϊ (panerai) του Βίκτωρα..  (Αναγνώστηκε 10493 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
Με αφορμή το καινούργιο ρολόϊ (panerai) του Βίκτωρα..
« στις: Ιανουάριος 24, 2014, 07:22:17 μμ »
Με αφορμή το καινούργιο ρολόϊ του Βίκτωρα (το pam 005), αλλά και τη σχετική ευχετήρια 'προειδοποίηση' του Πάνου..
Όπως θα διαπιστώσεις σιγά σιγά, τα Panerai είναι 10 φορές πιο αποπλανητικά από τα Rolex.....
βρήκα την αναγκαία παρότρυνση, για να προσπαθήσω να μπω και εγώ λίγο στον μαγευτικό κόσμο των Panerai.

Η αλήθεια είναι ότι βοήθησε και μια ξαφνική βραδυνή αδιαθεσία που με ξύπνησε κατά τις 4 τη νύχτα και μου 'επέτρεψε' να το ρίξω στο διάβασμα μέχρι το πρωί..
Ψάχνοντας λοιπόν  στο google να μάθω τα βασικά για το 005 του Βίκτωρα, το πρώτο πράγμα που είδα (να μη πω και το μόνο) ήταν συνεχή διλήμματα:
005 ή 112; ή 000; ή μήπως 312;
Να έχει logo ή να μην έχει; Άραγε, το 005 διαθέτει swan neck regulator ή όχι; Να αλλάξω το case back για να απολαμβάνω την unitas ή θα διακινδυνεύσω το WR; Θα σταματήσει από το 2014 το 005 να εφοδιάζεται με την 'ιστορική' και δοκιμασμένη μηχανή του και θα του βάλουν in house;..και πάμπολλα άλλα (sandwich dial, painted dial κλπ.)

Πηγαίνοντας από το ένα στο άλλο, έκανα μια βόλτα από τα μισά μοντέλα της Officine Panerai -για τα οποία ως τώρα δεν γνώριζα παρά ελάχιστα- και φυσικά οδηγήθηκα σε πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις που έχουν γίνει κατά το παρελθόν στο φόρουμ, γενικά, για την εταιρεία και τα προϊόντα της..

Νομίζω ότι όποιος 'ψιλοάσχετος' (όπως εγώ) ενδιαφέρεται, μπορεί να βρει σχεδόν τα πάντα στις συζητήσεις αυτές και να παρακολουθήσει διαλόγους πολύ πιο ενημερωτικούς από ό,τι οι αντίστοιχοι που έχουν γίνει σε ξένα forums.

Τέλος πάντων, επειδή αυτό τον καιρό και εγώ βρίσκομαι σε περίοδο αναζήτησης και διλημμάτων (gmt ii ή green sub lvc), δεν άργησα να αρχίσω να σκέπτομαι -αφού εν τω μεταξύ εντόπισα και τον τελευταίο τιμοκατάλογο του Πάνου-  ως εναλλακτική, τη λύση των Panerai.

Οπότε, ήρθα αντιμέτωπος με τις διάσπαρτες αντιρρήσεις που υπάρχουν στον ελλαδικό ιντερνετικό χώρο για την εταιρεία και αφορούν είτε στην τιμολογιακή της πολιτική (όχι εκπτώσεις) είτε στην αντιπροσώπευσή της στην Ελλάδα.

Όσον αφορά στο πρώτο, νομίζω ότι η τακτική που ακολουθεί η Πανεράι είναι και η σωστή.
Οι άλλες εταιρείες  είναι που δεν έχουν σωστή πολιτική.
Δηλαδή, γιατί να 'φταίει' η Πανεράϊ αν διαθέτει ένα ρολόϊ σε τιμή, ας πούμε, 5.000 ευρώ και επιμένει να λαμβάνει 5.000 ευρώ (άντε ίσως να κόψει κανένα 100ευρω όπως λέει κάπου ο Πάνος) και να μην 'φταίνε' οι άλλοι που παρουσιάζουν διάφορες εξωπραγματικές τιμές καταλόγου για να εμφανίζουν ότι δήθεν κάνουν έκπτωση, πουλώντας σε ποσοστά -25 και -30%;

Νομίζω ότι αν το σκεφτούμε ψύχραιμα δεν μπορούμε παρά να συμφωνήσουμε όλοι σε αυτό.

Όσον αφορά στο δεύτερο (δηλ. στην αντιπροσώπευση και διανομή των Panerai στην Ελλάδα), πολλοί καταμαρτυρούν διάφορα στην γνωστή εταιρεία που τα αντιπροσωπεύει.
Ασφαλώς, κάτι θα ξέρουν όσοι μιλούν και εκφράζουν παράπονα.
Προσωπικά, ωστόσο, θα ήμουν άδικος αν δεν έλεγα ότι όσες φορές επισκέφθηκα τα καταστήματά της (είτε για ερωτήσεις, χωρίς να αγοράσω, είτε για..βέρες, που τελικά αγόρασα σε περίοδο :smt007)  δεν έτυχα, παρά της καλύτερης και ευγενέστερης εξυπηρέτησης..

Για να μη μακρηγορώ άλλο, θα ήθελα να θέσω μερικά συγκεκριμένα ερωτήματα σχετικά με τα panerai, ελπίζοντας ότι οι ειδικότεροι στο θέμα κάποια στιγμή που θα έχουν χρόνο, θα μου τα απαντήσουν:

1.- Με την αντιπροσώπευση των ρολογιών στην Ελλάδα, γενικότερα, ας υποθέσουμε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα (δηλαδή, αποδέχεται κανείς τους δεδομένους όρους λειτουργίας..).
Με το service, όμως, τι γίνεται;
Είδα ότι το ρολόϊ πρέπει να πηγαίνει στα κεντρικά της αντιπροσωπείας και από εκεί να κατευθύνεται στο εξωτερικό. Αυτό σε τι χρόνους γίνεται και με τι κόστος;
Αν για οποιοδήποτε λόγο το ρολόϊ δεν μπορεί να ακολουθήσει την παραπάνω διαδρομή, μπορεί στην ανάγκη να επισκευασθεί εδώ από ανεξάρτητο τεχνίτη; (εννοείται, αξιοπρεπώς - όχι, 'φαναρτζοδουλειά').

2.- Το 005 από ό,τι είδα διαθέτει μηχανή βασισμένη σε ETA (unitas).
Ρωτώ ευθέως:
Τι κάνει ανθρώπους που φαίνονται - και προφανώς είναι - γνώστες των ρολογιών, να θεωρούν το ρολόϊ αυτό αξιόλογο (με την βάση ΕΤΑ), σε βαθμό τέτοιο που σπεύδουν να το αποκτήσουν και οι ίδιοι;
Αποψη μου ειναι οτι το.. ειναι δυο επιπεδα πανω.
Ενα επιπεδο επειδη η μηχανη ειναι inhouse...(του Ω ειναι ΕΤΑ..)..

Επίσης:

3.- Το pam 380 υστερεί τεχνολογικά σε σχέση με το 005;
Μου αρέσει περισσότερο (η κορώνα). Όμως, τα περίεργα lugs μήπως συνιστούν ευάλωτο σημείο του 380; (http://www.greekwatchforum.gr/index.php?topic=749.0)

Εδώ, unboxing 380, που το έχει ανεβάσει και ο Πάνος: http://www.rwgforum.net/topic/144697-pam-380-black-seak-arrived-from-the-best-dealer-we-have-trustytime-andrew-photo-review-30-pics/

4.- Επίκειται, όντως, αύξηση τιμών των Πανεράϊ στις 3-2-2014;..

Τελικά, και μακρηγόρησα, και δεν ρώτησα, ούτε τα μισά από όσα ήθελα..

Αφήνω όμως τις υπόλοιπες ερωτήσεις γιατί θέλω οπωσδήποτε να πω το παρακάτω..
Ψάχνοντας λοιπόν, στις παλιότερες συζητήσεις, διαπίστωσα ότι στο νήμα των Πανεράϊ έχει γίνει χαμός, κατά καιρούς.

Π.χ. http://www.mywatch.gr/index.php/topic,1002.msg193006.html#msg193006

Ή..(ακόμα, καλύτερα!) http://www.mywatch.gr/index.php/topic,1002.msg187921.html#msg187921

Αναρωτιέμαι, που ήμουν.. ;)

ΥΓ: Για τυχόν και άλλα σχετικά ερωτήματά μου στο μέλλον, αφορμή θα είναι πάντα το ρολόϊ του Βίκτωρα ;D

Φιλικά,
Σπύρος

« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 24, 2014, 07:27:59 μμ από svl »

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
Απ: Με αφορμή το καινούργιο ρολόϊ (panerai) του Βίκτωρα..
« Απάντηση #1 στις: Ιανουάριος 24, 2014, 07:44:56 μμ »
Σπυρο καταρχας μπραβο που εβαλες το ονομα μου στον τιτλο.
Για το τι με οδηγησε να παρω την κουμουτσα θα γραψω αναλυτικα πολυ συντομα...

Στάλθηκε από το GT-S7562 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αποσυνδεδεμένος bshop

• Tourbillion
    • Προφίλ
    • Found in the Attic
« Απάντηση #2 στις: Ιανουάριος 24, 2014, 08:23:20 μμ »

Σπυρο καταρχας μπραβο που εβαλες το ονομα μου στον τιτλο.
Για το τι με οδηγησε να παρω την κουμουτσα θα γραψω αναλυτικα πολυ συντομα...

Στάλθηκε από το GT-S7562 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Είναι προφανές ότι το πήρες για να ισιώσει λίγο το καρπουδάκι.

Τώρα εάν θες να κάτσεις να γράψεις διατριβή για τα μάτια του κοσμου δε θα σε σταματήσω...

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Ιανουάριος 25, 2014, 07:11:22 πμ »
Σπύρο,

1. Τα πολλά λόγια είναι φτώχια.
2. Είσαι σε σωστό δρόμο.
3. Μην ψάχνεις για δικαιολογίες.
4. Όρμα.

Ψιλά γράμματα: αναλυτικότερες απαντήσεις δε θα πάρεις, οι απαντήσεις δεν απαντούν στα συγκεκριμένα ερωτήματα, αλλά μικρή σημασία έχει και το σημαντικότερο; Άσε φιλαράκι, την πάτησες την μπανανόφλουδα, τη δάγκωσες τη λαμαρίνα, το 'βαλες στο φούρνο το ψητό, το κανέλωσες το ρυζόγαλο, μπήκες στο δρόμο χωρίς επιστροφή. 
Ακόμη το σκέφτεσαι;

Sent from my bed wearing fluffy bunny slippers

Αποσυνδεδεμένος nikos_v

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Ιανουάριος 25, 2014, 12:38:03 μμ »
Καλησπερα και απο εμενα
Ο λογος για τον οποιο η ΕΤΑ "πουλαει" στα πανεραι ειναι κυριως ιστορικος και εχει να κανει με τις πρωτες μηχανες που ειχαν τα πανεραι απο την rolex.Το κοψιμο των γεφυρων εκεινης της μηχανης με την unitas που χρησιμοποιουν τωρα ειναι ομοιο και για τους paneristi  αυτο εχει μεγαλη σημασια μην ξεχναμε οτι η πανεραι ειναι η εταιρεια με τα περισσοτερα limited editions  που ο κοσμος που τα αγοραζει δεν εχει ποτε σκοπο να τα βγαλει απο το κουτι τους.
Φιλικα
Νικος

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Ιανουάριος 25, 2014, 04:23:57 μμ »
Σπύρο..
Άσε φιλαράκι,...το κανέλωσες το ρυζόγαλο.. 

..εγώ δεν την τρώω την κανέλα..., αλλά λούζομαι με κανέλα...

Ε, τότε δεν έχω λόγους να μη σε εμπιστεύομαι.
Γνωρίζεις καλά τι λες.. ;)

Φιλικά,
Σπύρος

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Ιανουάριος 25, 2014, 08:53:08 μμ »
Χαχαχα, είσαι unπαίκτable. Κι ελέφαντας.
Που το θυμήθηκες ρε θηρίο; Εγώ δε θυμάμαι τι έφαγα χθες.

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Ιανουάριος 25, 2014, 09:18:57 μμ »
Χαχαχα, είσαι unπαίκτable. Κι ελέφαντας.
Που το θυμήθηκες ρε θηρίο; Εγώ δε θυμάμαι τι έφαγα χθες.

Φίλε blackbird, αναγκάζομαι να διαβάζω, για να βρω καμιά απάντηση στα ερωτήματά μου..

Με την ευκαιρία, κοίτα εδώ τι βρήκα για τον νεοφώτιστο panerista και purist
Ειμαι purist πλεον.

Καταλάβαμε ποιός είναι ο purist, έτσι;

Ας τον θυμηθούμε, λοιπόν, όταν πριν ελάχιστο καιρό 'έβλεπε' το 005 δίπλα σε ένα 40άρι rolex και νόμιζε ότι έχουν την ίδια διάσταση:
http://www.mywatch.gr/index.php/topic,2171.msg215924.html#msg215924

Μου προξένησε το ενδιαφέρον η αγορά του διότι, εκτός από ότι πρόκειται για ένα πολύ ωραίο ρολόϊ, το 005 φορά ετα.

Θέλησα λοιπόν, να μάθω γιατί θεωρεί τη μηχανή του omega (η οποία έχει και το coaxial esc.) δήθεν..τρία επίπεδα κάτω από την in house του zenith, μόνο και μόνο επειδή είναι eta, ενώ την eta στο 005 προφανώς..'θεϊκή'.

(πάντως, το ξαναλέω, το 005 είναι πανέμορφο και ο Βίκτωρας να το χαίρεται! Μάλλον, 'τσίμπησα' λίγο και εγώ τον ιό panerai, αλλά για κάποια ερωτήματά μου, όπως π.χ. για τα service πρέπει οπωσδήποτε να βρω λύσεις).

Φιλικά, ;)
Σπύρος

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Ιανουάριος 25, 2014, 09:30:29 μμ »
Μου προξένησε το ενδιαφέρον η αγορά του διότι, εκτός από ότι πρόκειται για ένα πολύ ωραίο ρολόϊ, το 005 φορά ετα.

Θέλησα λοιπόν, να μάθω γιατί θεωρεί τη μηχανή του omega (η οποία έχει και το coaxial esc.) δήθεν..τρία επίπεδα κάτω από την in house του zenith, μόνο και μόνο επειδή είναι eta, ενώ την eta στο 005 προφανώς..'θεϊκή'.

Μα δεν άλλαξα γνώμη, συνεχίζω να πιστεύω ότι μια απλή ετα είναι κάποια επίπεδα πιο κάτω από μια in-house από τις μεγάλες ωρολογοποιίες. Αντε λόγω coaxial της Ω να είναι ένα επίπεδο κι όχι δύο. Τη δε ετα στο 005 όχι μόνο δεν τη θεωρώ θεϊκή αλλά συνεχίζω να πιστεύω ότι κοροϊδευόμαστε που ένα ρολόι με αυτήν τη μηχανή κοστίζει τόσο.

Η απόκτηση του 005, όπως και πολλά άλλα πράγματα σε αυτήν τη ζωη, δεν έχει λογική για τα δικά μου δεδομένα. Η μόνη εξήγηση που έχω μπορέσει να βρω είναι ότι κάνω μια δοκιμή συμβίωσης με panerai που δε θα έκανα αν ήταν να βάλω λεφτά, ενώ τώρα πήρα και λίγα ρέστα.

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Ιανουάριος 25, 2014, 09:33:40 μμ »
Το σέρβις πρέπει να 'ναι το τελευταίο πράμα που πρέπει να σ' ανησυχεί σε ένα τάληρο. Φοράει την πιο αξιόπιστη μηχανή έβερ. Κι από Ρόλεξ.
Απαριθμώ: δεν έχει ρότορα, είναι τρομερά απλή κατασκευαστικά, δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις, οι σχολές ωρολογοποιίας τη χρησιμοποιούν για πρακτική εξάσκηση, κατασκεύαζεται επί δεκαετίες, ανταλλακτικά έχουν και τα περίπτερα, ο Πάνος αν είχε λίγο χρόνο θα την περιποιούνταν προσωπικά (σελφ σέρβις) κλπ κλπ κλπ.

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Ιανουάριος 25, 2014, 09:49:06 μμ »
Άρα, να υποθέσω ότι το service γίνεται υπεύθυνα και από ιδιώτη στην Ελλάδα..

Μη σου κάνει εντύπωση, η εμμονή, blackbird..
Ειλικρινά, δεν γνωρίζω.
Και αυτή η υποχρέωση το ρολόϊ να πηγαίνει στη (συγκεκριμένη) αντιπροσωπεία και από εκεί να φεύγει για έξω, δεν μου πολυαρέσει..

Το μοντέλο στο οποίο εντοπίζω ενδιαφέρον είναι αυτό:

http://www.leguidedesmontres.com/en/products-new/panerai/2041/pam00338?PHPSESSID=c01347847a62892709003785f2439d86

Νάτο και σε καρπό: http://panerai.watchprosite.com/show-forumpost/fi-717/pi-5822473/ti-856863/t-officine-panerai-i-did-it-i-pulled-the-trigger-on-my-first-pam-338-in-da-house/

Φορά καινούργια μηχανή http://www.panerai.com/en/in-house-watches-movements/hand-wound-movement/2-calibro-p-999, η οποία προφανώς είναι και αδοκίμαστη..

Από εβδομάδα θα πάω να το δω από κοντά (αν το έχουν).

Φιλικά,
Σπύρος

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Ιανουάριος 25, 2014, 11:41:45 μμ »
Είναι όμως και η μηχανή 999/1 του 338, in house;

"My second disappointment is about the caliber in itself. Don't get me wrong: the caliber is a nice caliber and a very reliable one. But how can I tell you that it is reliable if it's new? The trouble is that, even if it is presented as an in-house caliber, I have a big doubt about its roots: it is so similar to the 838P from Piaget. Moreover it has the same size (12 lines), the same frequency (3hz), the same number of jewels (19). It is not a problem in a quality point of view: a handwind Piaget caliber is a great caliber. But I would have prefered a more transparent communication from Panerai. Or maybe I'm wrong ? In that case, sorry for my words."

πηγή: http://panerai.watchprosite.com/show-forumpost/fi-717/pi-3849446/ti-614466/t-officine-panerai-live-pics-of-the-pam-338/

Ο ίδιος εξηγεί παρακάτω καλύτερα:

"I mean that the caliber is not an exclusive one like the ones made by Val Fleurier. I believe that the base of the caliber is a Piaget caliber even if the bridges shapes are different. It is not a "copy" because after all, Piaget and Panerai belong to the same group (synergy is a good thing), it is a Piaget caliber adapted to Panerai specification and style. That's my belief."

(εδώ: http://panerai.watchprosite.com/show-forumpost/fi-717/pi-3849696/ti-614466/s--2/t-officine-panerai-my-thoughts/ )

338 με gunny strap:

Edit: Και πράγματι, για τη σχέση της μηχανής με την 838Ρ της Piaget:

"Il movimento meccanico che monta è il nuovo Calibro P. 999/1 – di manifattura – di 12 linee (27.4 mm) per soli 3 mm di spessore. Quest’ultima caratteristica – che non penseresti mai di ritrovare in un orologio del genere – è dovuta al fatto che il movimento è stato sviluppato sul Calibro base 838P montato da Piaget, azienda del gruppo, dove gli orologi ultrapiatti sono la quotidianetà.
A differenza di altri Calibri del marchio questo oscilla a 21.600 alternanze/ora, ha un sistema di protezione contro gli urti ed è individualmente numerato
."

Δηλαδή: Αυτό το τελευταίο χαρακτηριστικό (τα μόνον 3mm πάχους της καλίμπρας) - το οποίο δεν θα σκεπτόσουν ποτέ ότι θα το έβρισκες σε ρολόϊ του είδους - οφείλεται στο γεγονός ότι ο μηχανισμός αναπτύχθηκε στη βάση του 838P της Piaget, εταιρείας του γκρουπ, στην οποία τα πολύ λεπτά ρολόγια είναι κάτι πολύ συνηθισμένο.

Πηγή: http://www.orologidiclasse.com/2010/panerai-radiomir-pam-338/
(το άρθρο είναι του 2011 και τιμή του 338 αναφέρεται το ποσό των 5.400 ευρώ ;) ).

svl
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 26, 2014, 12:34:57 πμ από svl »

Αποσυνδεδεμένος episkeptis

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Ιανουάριος 26, 2014, 08:51:59 πμ »
Σπυρο, κανονισε μετα απ' ολα αυτα να μας πεις οτι θα παρεις rolex.:D
Θελουμε δε θελουμε, θα μαθουμε μαζι σου ολα τα τεχνικα χαρακτηριστικα της καθε κατσαρολας.

Sent from my LG-Optimus L7 using Tapatalk 2

Never regret your decisions.
Whether good or bad, they shaped who you are.

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Ιανουάριος 26, 2014, 10:27:08 πμ »
Σπυρο, κανονισε μετα απ' ολα αυτα να μας πεις οτι θα παρεις rolex.:D

Δημήτρη, καλό! :up:

Τα panerai είναι πανέμορφα και προσπαθώ, όσο μπορώ, να καταλάβω αν και κατά πόσο είναι και ποιοτικά, ώστε να αξίζουν τα χρήματα ενός ρόλεξ.
Οπωσδήποτε, αν δούμε τι έχουν καταφέρει μέσα σε ελάχιστα χρόνια δεν μπορούμε, παρά -για αυτό και μόνο το λόγο-να τα θαυμάζουμε.
Ουσιαστικά, από το 2000 'απογειώθηκαν', σπάζοντας φόρμες που κατά βάθος είναι εξαιρετικά συντηρητικές (και δεν καλοδέχονται τις αλλαγές), για να μας προσφέρουν εναλλακτικές λύσεις που κανείς άλλος δεν προσφέρει σε τέτοιο επίπεδο τιμών..

Μιλάμε, αναμφίβολα, για μαέστρους του είδους..

Φιλικά,
Σπύρος

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Ιανουάριος 26, 2014, 12:38:48 μμ »

Απ' ότι φαίνεται, το να περιμένουμε από το Βίκτωρα να ανεβάσει καμιά φωτογραφία της προκοπής του 005, είναι μάλλον μάταιο..

Για να μη 'κλέβω' τις καταπληκτικές φωτο του Πάνου, ας ανεβάσω μια άλλη καλή:

Και μια αντίστοιχη του 380 με το logo:

Είναι αυτό που λέμε..Logo love  :smt058
http://www.mywatch.gr/index.php/topic,2171.msg211368.html#msg211368

Φιλικά, ;)
Σπύρος

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Ιανουάριος 26, 2014, 08:16:15 μμ »

Το pam 380 υστερεί τεχνολογικά σε σχέση με το 005;..τα περίεργα lugs μήπως συνιστούν ευάλωτο σημείο του 380;

Το αν υστερεί το 380 και το αν τα lugs του αποτελούν το ευαίσθητο σημείο της κάσας των radiomir, γενικά, παραμένει 'μυστήριο'..

Εκείνο όμως που μπορεί να διαπιστώσει κανείς είναι ότι από τα 31 + 1 (nomicosas) μοντέλα της ΟΡ που κυκλοφορούν, μέχρι σήμερα, στο φόρουμ, ΚΑΝΕΝΑ δεν είναι Radiomir..
http://www.mywatch.gr/index.php/topic,17116.msg224969.html#msg224969

Άρα;..

svl

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Ιανουάριος 26, 2014, 08:26:08 μμ »
Το αν υστερεί το 380 και το αν τα lugs του αποτελούν το ευαίσθητο σημείο της κάσας των radiomir, γενικά, παραμένει 'μυστήριο'..

Εκείνο όμως που μπορεί να διαπιστώσει κανείς είναι ότι από τα 31 + 1 (nomicosas) μοντέλα της ΟΡ που κυκλοφορούν, μέχρι σήμερα, στο φόρουμ, ΚΑΝΕΝΑ δεν είναι Radiomir..
http://www.mywatch.gr/index.php/topic,17116.msg224969.html#msg224969

Άρα;..

svl

Το 292j του nomikosas είναι radiomir, όπως και το 504 του Σπύρου...

Επίσης από τα παρακάτω, που επίσης κυκλοφορούν αλλά οι ιδιοκτήτες τους δεν έχουν αντιληφθεί το νήμα

http://www.mywatch.gr/index.php/topic,17116.msg215002.html#msg215002

τα 232, 249, 399 (1940 κάσα), 425 είναι radiomir. Επίσης κυκλοφορεί ένα 183.

Απλά αν είναι να πάρεις ένα Panerai, καλό είναι να προτιμήσεις Luminor κάσα.

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Ιανουάριος 26, 2014, 08:41:17 μμ »
Έχεις δίκιο, Πάνο (ασφαλώς!).
Είχα κάνει βιαστική αναζήτηση των μοντέλων και δεν πρόσεξα καλά τι ακριβώς είναι τα τα 504 και 292j..

Οπωσδήποτε παίρνω πολύ σοβαρά τη γνώμη σου για τα rad και ευχαριστώ.

Είναι, πάντως, ολόκληρος κόσμος τα panerai και ίσως λιγο διαφορετικός από αυτόν των άλλων εταιρειών..

Φιλικά,
Σπύρος

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Ιανουάριος 26, 2014, 09:05:52 μμ »
Είναι, πάντως, ολόκληρος κόσμος τα panerai και ίσως λιγο διαφορετικός από αυτόν των άλλων εταιρειών..

Σπύρο τώρα υπερβάλλεις, κάθε εταιρία τέτοιου βεληνεκούς και πάνω έχει το δικό της κόσμο..
Γιατί δεν κάνεις αυτό που έκανα κι εγώ: πάρε ενα και βλέπεις  ;D

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Ιανουάριος 27, 2014, 01:02:50 πμ »
Δεν υπερβάλλει.
Τα Πανεράι και οι πανερίστι επέφεραν αλλαγές στο πως βλέπουμε τα ρολόγια κι έφεραν νέες τάσεις.
Η μόδα των μεγάλων ρολογιών από την Πανεράι ξεκίνησε. Η λουρολοίμωξη από τους πανερίστι ξεκίνησε. Η κοινότητά τους είναι η πιο δεμένη και οι συναντήσεις τους θεσμός (εξαιρούνται οι Παρασκευές, τα Corfu GTG, οι Φλιπεροημερίδες).