Αποστολέας Θέμα: Κέρδος  (Αναγνώστηκε 1636 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
Κέρδος
« στις: Ιούνιος 24, 2008, 11:03:59 πμ »
Γκοφας ;) παιδια και εγω εχω πολυ καλες εμπειριες  ;)ειναι απο τους εμπορους που δεν σκεφτεται μονο το κερδος (οσο αυτο μπορει να ειναι αληθινο - εφικτο ???) παντως εγω τον συστηνω για οποια μαρκα εχει στο μαγαζι του :D

Πιάνομαι από το σχόλιο του Βασίλη σε ένα προηγούμενο thread για να πω φωναχτά μερικές μου σκέψεις πάνω στο κέρδος.
Όλα για το κέρδος είναι Βασίλη, ακόμα και η ευγένεια και η φιλική εξυπηρέτηση, για το (μελλοντικό) κέρδος είναι. Δε γίνεται όμως να δαιμονοποιούμαι συνεχώς το κέρδος.
Στην Ελλάδα γενικώς και σ΄αυτό το φόρουμ ειδικώς η έννοια του κέρδους είναι παρεξηγημένη, εξοβελησμένη στα Τάρταρα και το πυρ το εξώτερον. Αναφερόμαστε στο κέρδος σα να είναι μίασμα και τρισκατάρατη ασθένεια. Οι κατασκευαστές, οι έμποροι, οι αντιπρόσωποι είναι κάποιοι που τους φανταζόμασται σαν κάτι γερομπισμπίκηδες Σκρουτζ, καμπούρηδες Εβραίους (συγνώμη), με υποχθόνιο βλέμα ή σαν κάτι λιγδιάρηδες θεόχοντρους που ρουφάναι το αίμα μας και τον ιδρώτα μας.
Δεν είναι όμως έτσι. Το κέρδος είναι κινητήριος μοχλός ανάπτυξης για τον επιχειρηματία, την επιχείρηση, τους εργαζομένους, τους συνεργάτες και βεβαίως για τους πελάτες. Γιατί μία επιχείρηση που θέλει να κερδίζει πρέπει να έχει ποιοτικό προϊόν, καλή εξυπηρέτηση, καλό σέρβις. Η επιχείρηση που τις λείπουν τα παραπάνω έχει μετρημένες μέρες.
Βέβαια θα σκέφτεστε "καλά ρε Δημήτρη, ζούμε σε έναν όμορφο κόσμο, αγγελικά πλασμένο και δεν το πήραμαι χαμπάρι;" Βεβαίως αυτά που είπα δεν είναι απόλυτα. Βεβαίως υπάρχουν επιχειρήσεις που εμφανίζονται σα διάτοντες αστέρες για να κάνουν την αρπαχτή. Βεβαίως υπάρχουν επιχειρήσεις που εκμεταλλεύονται την κραταιά τους θέση για επωφεληθούν με αθέμιτο τρόπο. Και σίγουρα δε θέλω να εξωρα'ί'σω καταστάσεις.
Όμως αυτά δε σημαίνουν πως η επίτευξη τού κέρδους είναι καταδικαστέα. Κανείς δε δουλεύει εθελοντικά ή για την ψυχή της μάνας του. Διότι χωρίς κέρδος δεν υπάρχει αύριο.

Φιλικά
Δημήτρης

warover

• Επισκέπτης
Απ: Κέρδος
« Απάντηση #1 στις: Ιούνιος 24, 2008, 01:04:56 μμ »
ολλα σωστα αυτα που λες Δημητρη αλλα νομιζω το προβλημα ειναι κυριως στις εταιρειες και οχι στα καταστηματα καταρχην για μενα ειναι απαραδεκτο να αγοραζουν τοσο φτηνωτερα οι αμερικανοι απο τους ευροπαιους οσο και αν δικαιολογητε λογο μεγεθους αγορας.τελος ειναι τραγικο να μην μπορεις να βρεις ρολοι inhouse στα 2500 ευρο ελεοςςςς
ουφ τα πα και ξαλαφροσα ;D ;D
φιλικα
πολυ τσατισμενος

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Ιούνιος 24, 2008, 02:41:17 μμ »
Πιάνομαι από το σχόλιο του Βασίλη σε ένα προηγούμενο thread για να πω φωναχτά μερικές μου σκέψεις πάνω στο κέρδος.
Όλα για το κέρδος είναι Βασίλη, ακόμα και η ευγένεια και η φιλική εξυπηρέτηση, για το (μελλοντικό) κέρδος είναι. Δε γίνεται όμως να δαιμονοποιούμαι συνεχώς το κέρδος.
Στην Ελλάδα γενικώς και σ΄αυτό το φόρουμ ειδικώς η έννοια του κέρδους είναι παρεξηγημένη, εξοβελησμένη στα Τάρταρα και το πυρ το εξώτερον. Αναφερόμαστε στο κέρδος σα να είναι μίασμα και τρισκατάρατη ασθένεια. Οι κατασκευαστές, οι έμποροι, οι αντιπρόσωποι είναι κάποιοι που τους φανταζόμασται σαν κάτι γερομπισμπίκηδες Σκρουτζ, καμπούρηδες Εβραίους (συγνώμη), με υποχθόνιο βλέμα ή σαν κάτι λιγδιάρηδες θεόχοντρους που ρουφάναι το αίμα μας και τον ιδρώτα μας.
Δεν είναι όμως έτσι. Το κέρδος είναι κινητήριος μοχλός ανάπτυξης για τον επιχειρηματία, την επιχείρηση, τους εργαζομένους, τους συνεργάτες και βεβαίως για τους πελάτες. Γιατί μία επιχείρηση που θέλει να κερδίζει πρέπει να έχει ποιοτικό προϊόν, καλή εξυπηρέτηση, καλό σέρβις. Η επιχείρηση που τις λείπουν τα παραπάνω έχει μετρημένες μέρες.
Βέβαια θα σκέφτεστε "καλά ρε Δημήτρη, ζούμε σε έναν όμορφο κόσμο, αγγελικά πλασμένο και δεν το πήραμαι χαμπάρι;" Βεβαίως αυτά που είπα δεν είναι απόλυτα. Βεβαίως υπάρχουν επιχειρήσεις που εμφανίζονται σα διάτοντες αστέρες για να κάνουν την αρπαχτή. Βεβαίως υπάρχουν επιχειρήσεις που εκμεταλλεύονται την κραταιά τους θέση για επωφεληθούν με αθέμιτο τρόπο. Και σίγουρα δε θέλω να εξωρα'ί'σω καταστάσεις.
Όμως αυτά δε σημαίνουν πως η επίτευξη τού κέρδους είναι καταδικαστέα. Κανείς δε δουλεύει εθελοντικά ή για την ψυχή της μάνας του. Διότι χωρίς κέρδος δεν υπάρχει αύριο.

Φιλικά
Δημήτρης

ευγε!

Αποσυνδεδεμένος JpoL

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Ιούνιος 24, 2008, 05:58:56 μμ »
Οφείλω με τη σειρά μου να συμφωνήσω με τα λεγόμενα του SR-71, καθώς η ευγένεια, η σωστή εξυπηρέτηση, η προσπάθεια για επίλυση οποιουδήποτε προβλήματος, ναι μεν βοηθά τον καταναλωτή-αγοραστή, αλλά δημιουργεί και σχέση εμπιστοσύνης, η οποία με την σειρά της σημαίνει μελλοντικές αγορές, άρα και μελλοντικά κέρδη για την επιχείρηση. Αυτό το οποίο ίσως κατακρίνουν πολλοί φίλοι εντός του forum θεωρώ ότι είναι το υπερβολικό κέρδος. Δεν μπορώ να επιχειρηματολογήσω όμως, καθώς δεν γνωρίζω με τι περιθώριο κέρδους λειτουργεί ο κάθε κρίκος της αλυσίδας manufacture-αγοραστης.

Γιάννης.
Ναδίρ...

Αποσυνδεδεμένος Megalos

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Ιούνιος 24, 2008, 09:43:23 μμ »
μπραβο Δημητρη
πιστευω οτι ισως δεν κατανοησαν απολυτα οι φιλοι μας τα λεγομενα σου  ;D ;D