Γκοφας
παιδια και εγω εχω πολυ καλες εμπειριες
ειναι απο τους εμπορους που δεν σκεφτεται μονο το κερδος (οσο αυτο μπορει να ειναι αληθινο - εφικτο
) παντως εγω τον συστηνω για οποια μαρκα εχει στο μαγαζι του 
Πιάνομαι από το σχόλιο του Βασίλη σε ένα προηγούμενο thread για να πω φωναχτά μερικές μου σκέψεις πάνω στο κέρδος.
Όλα για το κέρδος είναι Βασίλη, ακόμα και η ευγένεια και η φιλική εξυπηρέτηση, για το (μελλοντικό) κέρδος είναι. Δε γίνεται όμως να δαιμονοποιούμαι συνεχώς το κέρδος.
Στην Ελλάδα γενικώς και σ΄αυτό το φόρουμ ειδικώς η έννοια του κέρδους είναι παρεξηγημένη, εξοβελησμένη στα Τάρταρα και το πυρ το εξώτερον. Αναφερόμαστε στο κέρδος σα να είναι μίασμα και τρισκατάρατη ασθένεια. Οι κατασκευαστές, οι έμποροι, οι αντιπρόσωποι είναι κάποιοι που τους φανταζόμασται σαν κάτι γερομπισμπίκηδες Σκρουτζ, καμπούρηδες Εβραίους (συγνώμη), με υποχθόνιο βλέμα ή σαν κάτι λιγδιάρηδες θεόχοντρους που ρουφάναι το αίμα μας και τον ιδρώτα μας.
Δεν είναι όμως έτσι. Το κέρδος είναι κινητήριος μοχλός ανάπτυξης για τον επιχειρηματία, την επιχείρηση, τους εργαζομένους, τους συνεργάτες και βεβαίως για τους πελάτες. Γιατί μία επιχείρηση που θέλει να κερδίζει πρέπει να έχει ποιοτικό προϊόν, καλή εξυπηρέτηση, καλό σέρβις. Η επιχείρηση που τις λείπουν τα παραπάνω έχει μετρημένες μέρες.
Βέβαια θα σκέφτεστε "καλά ρε Δημήτρη, ζούμε σε έναν όμορφο κόσμο, αγγελικά πλασμένο και δεν το πήραμαι χαμπάρι;" Βεβαίως αυτά που είπα δεν είναι απόλυτα. Βεβαίως υπάρχουν επιχειρήσεις που εμφανίζονται σα διάτοντες αστέρες για να κάνουν την αρπαχτή. Βεβαίως υπάρχουν επιχειρήσεις που εκμεταλλεύονται την κραταιά τους θέση για επωφεληθούν με αθέμιτο τρόπο. Και σίγουρα δε θέλω να εξωρα'ί'σω καταστάσεις.
Όμως αυτά δε σημαίνουν πως η επίτευξη τού κέρδους είναι καταδικαστέα. Κανείς δε δουλεύει εθελοντικά ή για την ψυχή της μάνας του. Διότι χωρίς κέρδος δεν υπάρχει αύριο.
Φιλικά
Δημήτρης