Αποστολέας Θέμα: Εναλλακτική μέθοδος θέρμανσης  (Αναγνώστηκε 3675 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος IliasG

• On the balance wheel
    • Προφίλ
Εναλλακτική μέθοδος θέρμανσης
« στις: Νοέμβριος 28, 2013, 08:41:46 μμ »
Μπορούν να με διαφωτίσουν οι μηχανολογοι, ηλεκτρολόγοι και υδραυλικοί του φόρουμ (αν υπάρχουν) τι εναλλακτική μέθοδος θέρμανσης συμφέρει (πλην πετρελαίου) σε διαμέρισμα 130 τ.μ. τελευταίου ορόφου στη Νότια Ελλάδα, με όχι πολλούς μήνες κρύου, αλλά με πολλή υγρασία λόγω του ότι είναι νησι και το σπίτι βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα?

Συγκεκριμένα τι θα επιλέγατε?
1.Ηλεκτρικό λέβητα
2.Ηλεκτρική αντλία θερμότητας
3.Λέβητα πέλετ
4.Αλλη μέθοδο

Ευπρόσδεκτες και οι γνώμες και εμπειρίες μη επαγγελματιών του είδους.

ΥΓ. Αν δεν είναι σωστό το πού γράφτηκε αυτό το τόπικ, οι μοντ ας το μεταφέρουν κατάλληλα.
« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 28, 2013, 09:15:44 μμ από IliasG »

Αποσυνδεδεμένος georges

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Εναλλακτική μέθοδος θέρμανσης
« Απάντηση #1 στις: Νοέμβριος 28, 2013, 08:44:22 μμ »
Ηλία από πείρα σου λέω πως πριν κοιτάξεις την θέρμανση πρέπει να κοιτάξεις την μόνωση.
Αν είσαι τελευταίο όροφο, κι έχεις πλάκα χωρίς σκεπή, θα σου πρότεινα να κάνεις σκεπή. Θα δεις τεράστια διαφορά και το χειμώνα και το καλοκαίρι.

Φιλικά Γιώργος
Βοήθησε τον Φλίπερ να κρατήσει τον τίτλο του...Γίνε κι εσύ ΔΩΡΟ*, μπορείς!!!

* ΔΩΡΟ  = ΔΩρητής ΡΟλογιών

Αποσυνδεδεμένος IliasG

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Νοέμβριος 28, 2013, 08:56:11 μμ »
Ηλία από πείρα σου λέω πως πριν κοιτάξεις την θέρμανση πρέπει να κοιτάξεις την μόνωση.
Αν είσαι τελευταίο όροφο, κι έχεις πλάκα χωρίς σκεπή, θα σου πρότεινα να κάνεις σκεπή. Θα δεις τεράστια διαφορά και το χειμώνα και το καλοκαίρι.

Φιλικά Γιώργος
Eυχαριστώ Γιώργο αλλά δεν γίνεται, πρόκειται για παλιά κλασική πολυκατοικία 3 ορόφων με πλάκα. Η σκεπή λοιπόν δεν συζητείται...
Και δεν είμαι και ο μόνος ιδιοκτήτης.

Από μεθόδους θέρμανσης τι θα πρότεινες νε βάση το κόστος εγκατάστασης και την κατανάλωση?

Αποσυνδεδεμένος omegasnik

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Νοέμβριος 28, 2013, 09:00:08 μμ »
Ηλία ΣΙΓΟΥΡΑ πρώτα κοίτα από πλευράς μόνωσης τι μπορείς να κάνεις! Για παράδειγμα εγώ άλλαξα τα τζάμια με ενεργειακά μονωμένα και έχω ήδη δει μεγάλη διαφορά! Το κόστος της συγκεκριμένης μόνωσης (τόσο για χειμώνα όσο και για το καλοκαίρι) είναι πραγματικά μικρό για τα αποτελέσματα που δίνει!

Φιλικά
Νίκος.
ΑΚΑ justnik
όποιος πρόλαβε ...

Αποσυνδεδεμένος IliasG

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Νοέμβριος 28, 2013, 09:12:14 μμ »
Ηλία ΣΙΓΟΥΡΑ πρώτα κοίτα από πλευράς μόνωσης τι μπορείς να κάνεις! Για παράδειγμα εγώ άλλαξα τα τζάμια με ενεργειακά μονωμένα και έχω ήδη δει μεγάλη διαφορά! Το κόστος της συγκεκριμένης μόνωσης (τόσο για χειμώνα όσο και για το καλοκαίρι) είναι πραγματικά μικρό για τα αποτελέσματα που δίνει!

Φιλικά
Νίκος.
Nίκο ίσως δεν έγινα απόλυτα αντιληπτός. Στην πολυκατοικία οι υπόλοιποι ένοικοι για τους δικούς τους λόγους δεν θέλουν να πληρώνουν πετρέλαιο. Δηλαδή φέτος θα είμαι χωρίς θερμανση για το χειμώνα εντελώς, αν εξαιρέσουμε τα κλιματιστικά που έχει το σπίτι.
Ρωτάω λοιπόν ποια από τις παραπάνω εναλλακτικές λύσεις θέρμανσης θα διαλέγατε και γιατί. Βασικά σκέφτομαι -αφού δεν παίζει πετρέλαιο- είτε ηλεκτρικό λέβητα (μικρότερο κόστος εγκατάστασης-λιγότερη οικονομία), είτε αντλία θερμότητας (αυξημένο κόστος εγκατάστασης-μεγαλύτερη οικονομία).
Ιδού το δίλημμα!!  ???

Αποσυνδεδεμένος spentgr

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Νοέμβριος 29, 2013, 11:30:38 πμ »
Συγκεκριμένα τι θα επιλέγατε?
1.Ηλεκτρικό λέβητα
2.Ηλεκτρική αντλία θερμότητας
3.Λέβητα πέλετ
4.Αλλη μέθοδο

Ευπρόσδεκτες και οι γνώμες και εμπειρίες μη επαγγελματιών του είδους.

Τελευταία, κάποιοι φίλοι μου έχουν πει τα καλύτερα για θερμοπομπούς, και είναι και φθηνοί πλέον σχετικά.
Δούλοι γάρ καί δεσπότης ούκ άν ποτε γένοιντο φίλοι - Πλάτων

Όποιος έχει ένα ρολόι, ξέρει τι ώρα είναι. Όποιος έχει δύο, δεν ξέρει - Sacha Guitry

Αποσυνδεδεμένος bshop

• Tourbillion
    • Προφίλ
    • Found in the Attic
« Απάντηση #6 στις: Νοέμβριος 29, 2013, 11:33:34 πμ »
Εγώ πέρυσι δεν άναψα καθόλου καλοριφέρ--τα βασικά δωμάτια (καθιστικό/υπνοδωμάτιο) μου τα κάλυψε μια χαρά αυτό.

για 50μ2 με ένα μηχάνημα περίπου 200 ευρώ για τους 2 πιο κρύους μήνες...

http://www.dyson.com/fans-and-heaters/fan-heaters.aspx

Αποσυνδεδεμένος nikolas

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Νοέμβριος 29, 2013, 11:47:30 πμ »
Σιγουρα η καλυτερη-ποιοτικοτερη-οικονομικοτερη λυση ειναι η ατλια θερμοτητας ,αλλα εαν δεν θελεις να ξοδεψεις τοσα χρηματα μπορεις να αγορασεις δυο ή τρια aircontition inventer ενεργειακης κλασης Α+ ή Α++ και να κανεις τη δουλεια σου με το μισο κοστος απο μια αντλια θερμοτητας.
Για ενα σπιτι 80 με 90 τετραγωνικα τρια καλα κλιματιστικα ,ενα εικοσαρι για τον μεγαλο χωρο (σαλοκουζινα)  και δυο μικροτερα για τα υπνοδωματια ,μπορουν να σε ζεστανουν μεχρι -15 εξωτερκη θερμοκρασια πολυ ανετα .

Αποσυνδεδεμένος episkeptis

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Νοέμβριος 29, 2013, 12:02:02 μμ »
Ηλία, θα σου πω τι πήρα εγώ για το δικό μου σπίτι, χωρίς όμως να ξέρω αν σε εξυπηρετεί κάτι τέτοιο.

Θεωρώ πως είναι ότι καλύτερο και οικονομικότερο υπάρχει αυτή τη στιγμή στην αγορά.
Αρκετά διαδεδομένο σε Νορβηγία, Σουηδία και λοιπές σκανδιναβικές χώρες, σε κατοικίες, ξενοδοχεία, χώρους εστίασης κτλ.

Θερμοπομποι Nobo (Νορβηγίας) και Atlantic (Γαλλίας).

Μοντέρνα σχεδίαση, επιτοίχιοι ή φορητοί για να τους πηγαίνεις σε όποιο χώρο του σπιτιού εσύ θέλεις, απίστευτα οικονομικοί και με 5ετή εγγύηση.
Το χειμώνα που μας πέρασε δε χρησιμοποίησα σχεδόν καθόλου καλοριφέρ και τον έβγαλα αποκλειστικά με το θερμοπομπό.
Σκέψου ότι τον χρησιμοποιούσα καθημερινά από τη στιγμή που γύριζα από το γραφείο μέχρι το βράδυ που έπεφτα για ύπνο και η διαφορά στο λογαριασμό ήταν ελάχιστη.
Τον προμηθεύτηκα από από τον αποκλειστικό αντιπρόσωπο http://www.sanihellas.gr/
Ρίξε μια ματιά στο site. Αξίζει τον κόπο.
« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 29, 2013, 12:07:51 μμ από episkeptis »
Never regret your decisions.
Whether good or bad, they shaped who you are.

Αποσυνδεδεμένος WasteG8

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Νοέμβριος 29, 2013, 02:12:20 μμ »
Ποιας εταιρίας πήρες εσύ?

Στα πολλά κρύα έχουν επαρκή απόδοση?
Τσαντίζομαι με κάποιους τύπους που το παίζουν κουλτουριάρηδες και μιλάνε για τον Mozart χωρίς να έχουν δει ούτε έναν πίνακά του...

Αποσυνδεδεμένος episkeptis

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Νοέμβριος 29, 2013, 02:36:52 μμ »
Εγώ πήρα από τη σειρά F117 της Atlantic τα 2000W.
http://www.sanihellas.gr/heating/convectors/ATLANTIC/F117/index.html
Never regret your decisions.
Whether good or bad, they shaped who you are.

Αποσυνδεδεμένος IliasG

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Νοέμβριος 29, 2013, 08:18:52 μμ »
Παιδιά, σας ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις σας.

Για τους θερμοπομπους έχω ακούσει καλά λόγια από μια γνωστή μας Ολλανδέζα που τους είχε στο σπίτι της. Τώρα τους άλλαξε με ηλεκτρικό λέβητα για θέρμανση.

Να ρωτήσω τα εξής.
Δημήτρη, μπορείς να μου πεις τιμές και κατανάλωση από την εμπειρία σου? Συγκεκριμένα τα δωμάτια είναι ένα καθιστικό 30 τμ συν ανοιχτή κουζίνα και διάδρομος άλλα 20 τμ. Δύο υπνοδωμάτια 20 και 12 αντίστοιχα και το μπάνιο άλλα 10 τμ.
Πόσα σώματα χρειάζονται και με τι κόστος εγκατάστασης και κατανάλωση?

Επίσης αν γνωρίζεις, χρειάζεται μονοφασικό ή τριφασικό ρεύμα? Αν θέλει τριφασικό έχω πρόβλημα, γιατί θέλει πολλά μερεμέτια-σκάψιμο για να τοποθετηθούν καλώδια από το διαμέρισμα στον 3ο μέχρι το ρολόι της ΔΕΗ στον υπάιθριο χώρο στο ισόγειο.
Σήμερα κάλεσα υδραυλικό και ηλεκτρολόγο για να δώσουν προσφορές για αντλία θερμότητας και ηλεκτρικό λέβητα. Κολλησαμε στο τριφασικό ρεύμα.

Στα πολλά κρύα έχουν επαρκή απόδοση?
Τότε τι γίνεται?

Επίσης τι γνωρίζετε για τα πάνελ υπέρυθρης ενέργειας? Έχει κάποιος εμπειρία? Πώς λειτουργούν, τι κόστος και τι απόδοση έχουν?

Ευχαριστώ και πάλι για τις προτάσεις σας.