Αποστολέας Θέμα: Καταδυτικό μέχρι 2000€  (Αναγνώστηκε 13233 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ggeo7

• 38mm case
    • Προφίλ
Καταδυτικό μέχρι 2000€
« στις: Νοέμβριος 23, 2013, 11:01:11 μμ »
Αναζητώντας ένα καταδυτικό (περισσότερο desk diver θα έλεγα...) για καθημερινή χρήση κατά βάση σε γραφείο έως περίπου 2000€  έχω σχεδόν καταλήξει στα παρακάτω 3 μοντέλα:

1) Tudor Black Bay
2) LLD
3) Oris Aquis

Προφανώς και τα παραπάνω ρολόγια έχουν σημαντικές διαφορές στα χαρακτηριστικά και την τιμή τους. Θα ήθελα πάντως με το ρολόι που θα επιλέξω τελικά να μπορώ να "παίξω" με πολλά διαφορετικά λουράκια...

Θα χαρώ να ακούσω τις απόψεις σας, εναλλακτικές προτάσεις και με π.μ. καταστήματα που μπορώ να πετύχω καλές εκτώσεις στα παραπάνω μοντέλα.

Φιλικά,
Γιώργος

Αποσυνδεδεμένος tolismark

• 38mm case
    • Προφίλ
Απ: Καταδυτικό μέχρι 2000€
« Απάντηση #1 στις: Νοέμβριος 23, 2013, 11:24:21 μμ »
Αν σε ενδιαφέρει όπως λές να αλλάζεις λουράκια, θα ταλαιπωρηθείς με το Oris. Για το LLD τι να πω...μάλλον πρέπει να είμαι από τους ελάχιστους εδώ μέσα που δεν μου αρέσει...συνεπώς Tudor που είναι και πανέμορφο, πάντως ότι και να πάρεις να το ευχαριστηθείς!
Αν η μέρα σου ξεκίνησε στραβά, μη ψαρώσεις, έχεις 24 ώρες να την ισιώσεις...

Αποσυνδεδεμένος ggeo7

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Νοέμβριος 23, 2013, 11:41:38 μμ »
Καλησπέρα Τόλη και ευχαριστώ για την άμεση απάντησή σου. Το Oris είναι και κατά σειρά η τρίτη μου επιλογή. Θεωρώ πως είναι όμως εξαιρετικά vfm επιλογή. Όσον αφορά τα λουράλκια συμφωνώ απόλυτα.
Εκτιμώ πάντως πως τελικά θα αποφασίσω ανάμεσα σε Tudor και LLD, η τελική τιμή των οποίων διαφέρει βέβαια αρκετά...
Σκοπεύω βέβαια το συγκεκριμένο ρολόι και για συναισθηματικούς λόγους να μην το πουλήσω μελλοντικά και ίσως και αυτός να είναι ένας παράγοντας που πρέπει να λάβω υπ' όψιν (διαχρονικότητα).
Ο μόνος που ενδοιασμός (και το τονίζω πως κακώς βέβαια...) όσον αφορά το Tudor ΒΒ έχει να κάνει με το image της εταιρείας (Rolex "των μη εχόντων")...

Αποσυνδεδεμένος chris5

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Νοέμβριος 24, 2013, 12:37:16 πμ »
Δεν θα προτιμησω κανενα απ`αυτα που εχεις διαλεξει.
Εγω σου προτεινω αυτο:

Uploaded with ImageShack.us

`η αυτο:

Uploaded with ImageShack.us
"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Αποσυνδεδεμένος DOCORTHO

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Νοέμβριος 24, 2013, 12:57:47 πμ »
Εγώ έχω τα 2 απο τα 3 LLD & BB. Το Tudor έχει καταπληκτική ποιότητα κατασκευής απο την άλλη ομως για κάμποσα χρόνια είχα το breitling super ocean steelfish το οποίο επίσης ήταν παρα μα παρα πολύ ποιοτικό ρολόι ( αρκετά βαρύ ομως)
Μεταξύ των 3 πάντως θα έπαιρνα το bb η θα κοιτούσα σε ωμέγα PO

Αποσυνδεδεμένος ggeo7

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Νοέμβριος 24, 2013, 01:04:09 πμ »
Χρήστο σε κάθε περίπτωση εξαιρετικά και πανέμορφα ρολόγια.
Ξέχασα βέβαια να ανφέρω πως το "καθημερινό" ρολόι μου αυτή τη στιγμή είναι το Navitimer World και θα ήθελα να πάω σε κάτι διαφορετικό από Breitling καθαρά για λόγους εναλλαγής.
Σε κάθε άλλη περίπτωση θα ήταν πρώτες μου επιλογές.

Αρχικά μάλιστα σκεφτόμουν να κινηθώ σε budget ~1000€ αλλά το Tudor BB με έκανε να κοιτάξω σε κάτι πιο ακριβό. Ιδανικά δεν θα ήθελα να ξεπεράσω το budget των ~1000€ κατά πολύ.
Παρόλα αυτά το μαύρο SH με mesh είναι μεγάλος πειρασμός και δεν μπορώ να το προσπεράσω έτσι εύκολα...

Αποσυνδεδεμένος strifteros

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Νοέμβριος 24, 2013, 01:08:54 πμ »
το ΒΒ, κατά την άποψή μου, κακώς προσεγγίζεται από αυτή την οπτική (το ρολεξ του φτωχού ή όπως αλλιώς το λέει κάποιος). Αυτή η προσέγγιση νομίζω ότι αδικεί το ρολόι. Το ΒΒ αποπνέει μια...άλλη εποχή. Θυμίζει παλιό ρολόι. Είναι πανέμορφο. Αν αγοράσω ΒΒ, θα το κάνω γιατί μου αρέσει κι όχι γιατί δεν μπορώ να πάρω ρολεξ. Από την άλλη μεριά, όσοι έχουν ρόλεξ, με την παραπάνω προσέγγιση, δεν θα αγοράζανε ποτέ ΒΒ. Ρώτα και τον Τάσο και σου πει περισσότερα (έχει και ρόλεξ, μερικά, αλλά πήρε και το ΒΒ, προφανώς δεν το πήρε γιατί δεν μπορούσε να πάρει ρόλεξ αλλά γαιτί του άρεσε) Ανάμεσα στα τρία, νομίζω το ΒΒ είναι το καλύτερο, αν και δυστυχώς, ταυτόχρονα και ακριβότερο.
Για λουράκια, δεν ξέρω τι θα κάνεις με το ορις....
Strifteros
Τα άλογα στα αυτοκίνητα είναι όπως η μνήμη στον Η/Υ. Θέλεις πάντα παραπάνω. Μήπως ισχύει το ίδιο και για τα ρολόγια?

Αποσυνδεδεμένος ggeo7

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Νοέμβριος 24, 2013, 01:23:24 πμ »
@Dorotho
Οι απλές versions  του PO δεν με εντυπωσιάζουν και οι ακριβότερες ξεφεύγουν από το budget...

@strifteros
Συμφωνώ απόλυτα πως το ΒΒ κακώς προσεγγίζεται από την οπτική "το ρολεξ του φτωχού". Παρόλα αυτά κατι με κάνει αν μην μπορώ να πάρω άμεσα την οριστική απόφαση για το BB παρόλο που είναι πολύ όμορφο ρολόι με εξαιρετικές επιλογές σε λουριά κλπ.

Αποσυνδεδεμένος gerogian

• Global Moderator
  • Tourbillion
  • AT LAST,PANERISTI HELLAS
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Νοέμβριος 24, 2013, 01:38:28 πμ »
Προσωπικα θεωρω τo bb πολυ καλη επιλογη και το σημαντικοτερο ειναι πανεμορφο!!!
ΒΒ απο μενα λοιπον!!
Στ’ αυτοκίνητα είναι πολύ εύκολη η επιλογή: ALFA ROMEO
Στις ομάδες ακόμη ευκολότερη: AEK
Kαι στα ρολόγια όμως δεν είναι δύσκολη: PANERAI

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Νοέμβριος 24, 2013, 01:48:31 πμ »
ΒΒ. Τα άλλα, δεν.

Αποσυνδεδεμένος lakiboi

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Νοέμβριος 24, 2013, 09:08:11 πμ »
Παιδιά αν μου επιτρέπετε να πω κι εγώ τη γνώμη μου, το Tudor είναι πολύ κούκλα, αλλά €2000+ για την ΕΤΑ;
Μήπως είναι overhyped του θανατά; Μήπως πληρώνεις και €600-€700 "παράδοση" και "vintage";
Είναι για κάθε μέρα πρακτικό χωρίς ημερομηνία;
Εγώ για καθημερινό έχω ένα PO 42mm (cal.2500), που το βρίσκεις πολύ φθηνά και βολεύει και είναι και COSC που λεέι ο λόγος.
Αν αγόραζα άλλο divers, με τραβάει πολύ το breitling superocean heritage, του βάζεις λουράκι, του βάζεις καουτσούκ, του βάζεις mesh και τα σπάει.
Το ΒΒ θα το αγόραζα σε δύο περιπτώσεις 1. Να είχα πολλά λεφτά και πολλα ρολόγια, οπότε θα ήθελα ΚΑΙ αυτό. 2. Να πέσει η τιμή του, να φύγει το hype, second hand στα €1200-1400 ευρώ που το κοστολογώ ότι αξίζει σα ρολόι.

Αποσυνδεδεμένος episkeptis

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Νοέμβριος 24, 2013, 10:24:15 πμ »
Γιατί, μόνο η Tudor είναι που πουλάει ΕΤΑ για μεταξωτές κορδέλες;
Ανάμεσα στα τρία κι εγώ ΒΒ θα επέλεγα πάντως. Είναι όντως πολύ όμορφο.
Για το LLD δεν έχω κάτι να πω. Το έχεις δοκιμάσει;
Ωραίο και το Oris και σίγουρα από τα πιο vfm αλλά νομίζω ότι το ΒΒ θα το βολευτέις πολύ περισσότερο.
Δεν πιστεύω όμως ότι θα πετύχεις 30% στην έκδοση με το μπρασελέ, ώστε να το πάρεις 2000€.
Εκτός αν την έχεις ήδη πετύχει, οπότε πάσο.
Never regret your decisions.
Whether good or bad, they shaped who you are.

Αποσυνδεδεμένος kkostas

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Νοέμβριος 24, 2013, 11:15:37 πμ »
Ωραίο το

Θα "γράφει" πάνω στο

:D

Αποσυνδεδεμένος DOCORTHO

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Νοέμβριος 24, 2013, 11:19:11 πμ »
η ετα που φοραει το  bb  ειναι τροποποιημενη απο την tudor/rolex   (εχουν αφαιρεσει την ημερομηνια καταρχην, εχουν τοποθετησει σχετικο module επισης, και η μηχανη εχει φινιριστει αναλογως)
με αυτες τις αλλαγες αλλες εταιρειες ισως να την πλασαραν και σαν  in house!!!!@
Το ρολοι οπως ειπα εχει παρα πολυ καλη ποιοτητα κατασκευης και ειναι ρολοι για στραπατσο ( η 2824/2 ειναι σκυλι)
η αισθητικη του ειναι vintage και τη κοκκινη στεφανη ισως να την βαρεθεις αλλα σιγουρα θα φορας ενα ρολοι που δεν το εχουν πολλοι και ωστοσο εχεις και το navi  να τα αλλαζεις.
Υποκαταστατο του sub δεν ειναι σε καμμια των περιπτωσεων το ρολοι εχει δικο του στυλ που συγκρινεται μονο με τα παλια sub
 παντως εαν το παρεις να προτιμησεις με μπρασελε, το θεμα βεβαια ειναι να το βρεις καθως οπως μαθαινω η παραγωγη ειναι περιορισμενη και η tudor μετα απο πολλα χρονια απουσιας επεστρεψε ξανα στην αμερικη οποτε μεγαλο μερος της παραγωγης προοριζεται προς τα εκει!

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Νοέμβριος 24, 2013, 12:54:03 μμ »
Μου φαινεται λιγο απιθανο να την εχουν πειραξει τη μηχανη, λογικα θα την εχουν αφησει την ημ/νια και απλα δε φαινεται. Τι module να εχουν κανει σχετικα;;;
Παντως αν το βρεις με καλη εκπτωση χτυπα το, ειναι πολυ στιβαρο και εντυπωσιακο... Μονο ομως με μπρασελε και μετα του βαζεις ο,τι λουρακι θελεις.

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
Καταδυτικό μέχρι 2000€
« Απάντηση #15 στις: Νοέμβριος 24, 2013, 12:59:35 μμ »

Sent from my iPad using Tapatalk HD

Αποσυνδεδεμένος ggeo7

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Νοέμβριος 24, 2013, 02:26:24 μμ »
Μου φαινεται λιγο απιθανο να την εχουν πειραξει τη μηχανη, λογικα θα την εχουν αφησει την ημ/νια και απλα δε φαινεται. Τι module να εχουν κανει σχετικα;;;
Παντως αν το βρεις με καλη εκπτωση χτυπα το, ειναι πολυ στιβαρο και εντυπωσιακο... Μονο ομως με μπρασελε και μετα του βαζεις ο,τι λουρακι θελεις.

Συμφωνώ απόλυτα σχετικά με το μπρασελε, παρόλο που το vintaged λουράκι είναι εξαιρετικό!
Τι ποσοστό έκπτωσης μπορώ κατ' εκτίμηση να πετύχω;

Πάντως οι βασικές μου αμφιβολίες έχουν να κάνουν με το εάν όντως έχει νόημα να κινηθώ σσε μια αγορά ~2000€ ή να πάω σε κάτι πιο οικονομικό (π.χ. LLD) αποταμιεύοντας παράλληλα για το μεγάλο στόχο (PAM 372)...  ;D

Σας ευχαριστώ όλους για τις απόψεις, προτάσεις και συμβουλές σας!

Αποσυνδεδεμένος DOCORTHO

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Νοέμβριος 24, 2013, 02:31:44 μμ »
το θεμα εκπτωση σηκωνει πολυ κουβεντα οσο αφορα την ρολεξ/ tudor
αν εισαι πελατης μπορει να εχεις και 20%

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Νοέμβριος 24, 2013, 02:35:41 μμ »
Με λουρακι μπορει να το βρεις 2000 αλλα με μπρασελε λιγο δυσκολο, ειδικα αν δεν υπαρχουν πολλα κομματια.
Αν δεν ειναι ο στοχος σου το ΒΒ τοτε ισως θα πρεπει να μεινεις εντος των οριων που εχεις θεσει, δεν ξερω αν αξιζει την υπερβαση κατα το διπλασιο σε σχεση με τα αλλα δυο που εχεις στις επιλογες.

Αποσυνδεδεμένος DOCORTHO

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Νοέμβριος 24, 2013, 02:44:06 μμ »

Movement spec and modifications:

The Tudor 2824-2's start as Top grade, so they have all the parts that the Chronometer grade movements do, without the actual testing being done. The shock system is then changed from Incabloc to Kif, and they remove the ETACHRON system, and implement a more traditional stud on the balance spring, and traditional regulator pins.

Removing the ETACHRON is not an advancement, but a step backwards. Adjusting the centering of the balance spring, the centering of the outer coil through the regulating pins, and setting the spacing of the regulating pins is so much easier with the ETACHRON system, it really makes no technical sense (in my opinion) to remove this system. There's no doubt that a watch can be adjusted just as well using the traditional systems, but is it far less time consuming with the ETACHRON system. It is suspected that Rolex do this to make it their own and not for any technical reasons.