Ταπεινή μου γνώμη είναι ότι το Monaco με μπρασελέ είναι υπέροχο.
Ναι μεν, το λουράκι συμβαδίζει με τις 'ιστορικές' εκδόσεις του μοντέλου, αλλά το συγκεκριμένο μπρασελέ δεν διασπά τον χαρακτήρα του ρολογιού.
Αντίθετα, φαίνεται να του προσδίδει ύφος 'ρετρό' και να του αυξάνει αισθητικά την αξία.
Αν υπάρχει κάτι που μου διαφεύγει, όπως π.χ. κάποια βασική αρχή στην οποία προσκρούει η παραπάνω άποψη, θα με ενδιέφερε να μου υποδειχθεί το λάθος και να μαθαίνω.
Όσο για το ORIS, καλύτερα θα ήταν να αγορασθεί με μπρασελέ.
Είτε του πάει περισσότερο, είτε όχι.
Επειδή την έχω πατήσει προτιμώντας Ω με λουράκι (και μάλιστα..'rubber'), αντί της αντίστοιχης έκδοσης με πολύ καλό μπρασελέ, θεωρώ μάλλον υποχρέωσή μου να επαναλάβω αυτό που ήδη ορθά προειπώθηκε: ότι όταν διατίθενται διάφορες εκδόσεις ενός ρολογιού, η αγορά αυτού με μπρασελέ είναι κανόνας απαράβατος.
Λουράκια μπορεί κανείς να βρει πάμπολλα.
Μπρασελέ, όμως, πολύ πιο δύσκολα, ιδίως όταν η προσαρμογή του απαιτεί και 'περίεργα' spring bars, τα οποία, στο τελευταίο μέρος που θα μπορέσει κανείς να τα βρει, είναι στις αντίστοιχες αντιπροσωπείες στην Ελλάδα..
Τελικά, η διαφορά τιμής του ρολογιού με μπρασελέ αποδεικνύεται αμελητέα μπροστά στην ταλαιπωρία και στο κόστος που απαιτείται για την προμήθεια του μπρασελέ εκ των υστέρων.
Φιλικά,
Σπύρος