Στην περιοχη που ειναι το ιατρειο μου,τυχαινει να γνωριζω τη μεγαλη πλειοψηφια των καταστημαρχων,που οι πιο πολλοι ειναι παιδικοι μου φιλοι αλλα και των υπαλληλων,αφου ειναι παιδια της περιοχης αλλα και ασθενεις στο ιατρειο.
Η οικονομικη κριση εχει χτυπησει ανελεητα τα πιο πολλα μαγαζια,καποια που δουλευουν καλα ειναι η εξαιρεση που επιβεβαιωνει τον κανονα.
Το ανοιγμα του metro mall ηταν το κερασακι στη τουρτα και εκανε την κατασταση πολυ χειροτερη,σχεδον τραγικη.
Ολη την εβδομαδα ακουγα συζητησεις και διχογνωμιες για το τι θα γινει την κυριακη,''θ ανοιξουμε,δεν θ ανοιξουμε'' κλπ.
Ημουν πραγματικα πολυ περιεργος να δω τι τελικα θα γινει.
Η κυριακη ειναι ιερη μερα,θελεις να δεις την οικογενεια σου,τα παιδια σου,τους γονεις σου.Θελεις να εκκλησιαστεις,να πας στο γηπεδο,να πας βολτα,να κανεις οτι θελεις στη τελικη,να ξεκουραστεις.
Απο την αλλη οι καιροι ειναι δυσκολοι,πρεπει να εκμεταλευομαστε την παραμικρη πιθανοτητα για κατι καλυτερο,να το παλεψουμε οσο περισσοτερο μπορουμε,στην τελικη ο πνιγμενος απ τα μαλλια του πιανεται.
Σημερα λοιπον το πρωι περασα απο τα μαγαζια πηγαινοντας στους γονεις μου και ειδα οτι τα πιο πολλα ηταν κλειστα.
Κατα περιεργο τροπο ομως τα ανοικτα μαγαζια,ηταν αυτα που πανε καλα,που πανε σφαιρα,που δεν αντιμετωπιζουν προβλημα.
Ειλικρινα δεν ξερω πως να αξιολογησω αυτη τη συμπεριφορα.
Ανοιξανε με τη σιγουρια οτι αφου εχουν παντα δουλεια,θαχουν και σημερα;
Απο την αλλη οι υπολοιποι σκεφτηκανε οτι ετσι κι αλλιως δεν θαχουν κινηση και μεινανε κλειστοι;
Μηπως ομως αυτοι που πανε καλα ειναι τελικα αυτοι που το ψαχνουν περισσοτερο;
Σεβομενος απολυτα το δικαιωμα του εργαζομενου στην αργια της κυριακης και στις ανθρωπινες συνθηκες εργασιας,δεν μπορω να πω με ελαφρια την καρδια οτι αυτο ειναι σωστο και το αλλο λαθος.
Παντως στο golden hall σημερα το πρωι ειχε τοσο κοσμο,που ειχα παρα-παρα πολυ καιρο να δω!!!!