Αποστολέας Θέμα: Δοκιμάζοντας για το επόμενο κομμάτι...  (Αναγνώστηκε 47653 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
Δοκιμάζοντας για το επόμενο κομμάτι...
« Απάντηση #20 στις: Οκτώβριος 06, 2013, 08:36:38 μμ »
Μιας και θα επισκεφθείς καταστήματα μεταχειρισμένων ρώτησέ τους πόσο πουλάνε τα υποψήφια ρολόγια που κοιτάς στις μπουτίκ.

Sent from my bed wearing fluffy bunny sleepers

Αποσυνδεδεμένος chris5

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Δοκιμάζοντας για το επόμενο κομμάτι...
« Απάντηση #21 στις: Οκτώβριος 06, 2013, 08:50:38 μμ »
Καλα τα ρολογια,αλλα φωτογραφισε και κανενα milf,οπως εχεις κανει στο παρελθον αλλωστε.
 :dielaughing: :dielaughing: :dielaughing:
"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Αποσυνδεδεμένος NavalArchitect

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Οκτώβριος 06, 2013, 09:11:51 μμ »
Λέγαμε λοιπόν για τα FM.

Πάω να δοκιμάσω, του λέω τις εμπειρίες μου από ό,τι γνωρίζω μέχρι στιγμής για τα FM, και μου σκάει το παραμύθι με δύο πάρα πολύ καλά (και σοβαρά) ντόπια μαγαζιά που κάνουν εξειδικευμένα straps για ό,τι ρολόι θες. Όλοι λέει από τη Σιγκαπούρη εκεί πάνε, τιμές κάτω από τα μισά συγκριτικά με το όσο κοστίζει ένα strap από την εταιρία του ρολογιού. Νάτη κι αυτή η πληροφορία λοιπόν, μαζεύουμε υλικό σιγά-σιγά.

Μου έφερε ένα με ροζ κάσα μασίφ, μοντέλο Long Island, το οποίο μάλλον ήθελε να διώξει επιμόνως. S$32,000 τελική για να το πάρω και moonphase με date complication. Κούνια που σε κούναγε. Λεπτό λουράκι και όχι τόσο όμορφο στο χέρι μου, δεν είμαι και των απεριτίφ ή κοκτέιλ με τέτοια ονόματα, καμμιά Heineken πίνω που και που, οπότε άστον να λέει. Τα Roger Dubuis μάλιστα, αυτά τα FM τώρα με τα πάνλεπτα λουράκια άστα για άλλους. Έχουν λέει ένα πολύ ωραίο σύστημα (αυτά τα μοντέλα με GMT function) που με ένα τράβηγμα της κορώνας αλλάζεις όλες τις ώρες ταυτόχρονα. Πολύ καλά, δε λέω, αλλά ευχαριστώ δεν θα πάρω, το μυαλό μου είναι αλλού και ξέρετε πού.

Την επομένη μπαίνω στο αεροπλάνο για Κορέα. Διαβάζω εφημερίδα (ή ήταν περιοδικό?), και λέει σε ένα άρθρο για τους πλούσιους οικονομικά Κινέζους που βγαίνουν από τη χώρα τους και αγοράζουν ό,τι βρουν. Το θέμα? Ρολόγια. Έγραφε το άρθρο: "...Στην Ευρώπη, στα καταστήματα με ακριβά ρολόγια, όταν ο επισκέπτης είναι Ευρωπαίος η πιό συχνή ερώτηση είναι 'πόσο κάνει το συγκεκριμένο?' Όταν ο επισκέπτης είναι Κινέζος, η πιό συχνή ερώτηση είναι 'πόσα τέτοια έχετε?'..." (φστ, μπόινγκ! που έλεγε κι ο Βουτσάς με την Καραγιάννη και τη Βλαχοπούλου στην ταινία).

Δυό μέρες πριν, στο γραφείο μας στη Σιγκαπούρη, είχα πιάσει κουβέντα με την καινούγια γραμματέα μας. Μου έλεγε ένα άλλο παρόμοιο περιστατικό: όταν οι πλούσιοι οικονομικά Κινέζοι πάνε στο εξωτερικό για ψώνια, γίνονται απίστευτα σκηνικά. Στις μπουτίκ Hermes, Prada, Gucci κλπ. πάνε να δούνε γυναικείες τσάντες, βλέπουν τη μία, βλέπουν και τη διπλανή της, κ.ο.κ. και σε λίγο έρχεται το σοκ: "...δώστε μας σας παρακαλώ όλες τις τσάντες στη συγκεκριμένη σειρά/ράφι..." (δεύτερο μπόινγκ)

Η κατάσταση στην Ασία (αλλά και παγκοσμίως) με τους νεόπλουτους Κινέζους έχει ξεφύγει ολοκληρωτικά, αλλά τώρα πάμε σε άλλα λιμέρια. Θα τα θίξω ίσως σε άλλο travel diary ή trip report.

Ας γυρίσουμε στο αεροπλάνο της SQ, που τόσο ωραία εχθές μας έφερε με ασφάλεια στη Σεούλ. Στη μπροστινή σειρά από μένα, και port side (αριστερά δηλαδή), κάθονται μαζί δύο παππούδες. Ασιάτες φυσικά και οι δύο. Ο ένας γύρω στα 75-80, κι ο άλλος όχι κάτω από 65-70, πιό περιποιημένος. Δεν είχα δώσει πολύ μεγάλη σημασία παρ'όλο που τα παρακολουθώ όλα μέσα στην καμπίνα (παλιά κρατούσα σημειώσεις, τραβούσα φωτό, κλπ.) Ο τύπος, ο πιό περιποιημένος, φαινόταν, έπιανε την κουβέντα στο πλήρωμα, πρέπει να ήταν και PPS (ψηλή βαθμίδα του frequent flyer program της Singapore Airlines), και λοιπά. Μπούρου μπούρου από 'δω, μπούρου μπούρου από 'κει με το πλήρωμα, πάντοτε καθισμένος. Κλασική φάτσα Ασίας του περιποιημένου τύπου που είναι πρόεδρος και πρέπει να τον σεβόμαστε για τα 75 του χρόνια και για το ότι όλη τη μέρα τιμητικά το μόνο που κάνει είναι να παίζει γκολφ (αυτά που λέω τα εννοώ, κάθε μέρα με τέτοιους κάνω στη δουλειά, λόγω θέσης, president εσύ president κι εγώ).

Τέλος πάντων, οι δύο θέσεις δίπλα στο διάδρομο δεξιά μου ήταν άδειες, κι έλεγα από μέσα μου "...τί βλάκες, κάθονται μαζί, δε σηκώνεται ο ένας να πάει να κάτσει μόνος του στα δεξιά μου στις δύο εκεί στο παράθυρο..." Με τί ασχολούμαι κι εγώ ώρες-ώρες. Μισή ώρα πριν την προσγείωση λοιπόν, σηκώνομαι να πάω να αλλάξω (φοράω πάντα τις πυτζάμες της QR σε όλο το ταξίδι και φουλ ξάπλα), βλέπω και τον παππού να σηκώνεται για να πάρει κάτι από το overhead compartment. Τραβά τα χέρια του ψηλά για να το ανοίξει, τσουπ, νάτο το ρολογάκι στον αριστερό καρπό! Ωπ, λέω, κάτι είναι αυτό. Κάθομαι, το κοιτάω όσο μπορώ, βρε κάτι καλό είναι αυτό, αλλά τί είναι...

Περιμένω 1-2 λεπτά, και ο τύπος φορούσε παρακαλώ ένα ολοκαίνουργιο Richard Mille - μάλλον το RM 010. Τό'φτιαχνε σε κάποιο σημείο, το deployant clasp. Μού'φυγε η μαγκιά παιδιά, στην κυριολεξία. Ο τύπος με πλούσιο μαλλί γκρί/άσπρο, γυαλιά, γκρι παντελόνι και κανονικό πουκάμισο, κι ένα blazer jacket από πάνω. Δε θα πιστέψετε πόσο του πήγαινε το ρολόι... Τρελλάθηκα, πολύ, μα πάρα πολύ εντυπωσιακό... Τού'βγαλα το καπέλλο. Τώρα τί μένει? Να δοκιμάσω ένα RM 010...

Flashback και πάλι όμως, πάμε πίσω στην αρχή της εβδομάδας. Επίσκεψη στο DFS (Duty Free Shops Galleria), και δοκιμές στις IWC, JLC, Piaget και Chopard.

Πήγα "να δω" (όπως πάντα, έτσι ξεκινούν όλες οι καταστροφές). Κοιτούσα, μέσα στο εμπορικό κέντρο, τη βιτρίνα της IWC. Βγαίνει ο πωλητής απ'έξω, μου πιάνει την κουβέντα, κοιτούσα τα Big Pilot perpetual, δύο εκδόσεις, μία με χρυσό dial και η άλλη με μαύρο. Ροζ χρυσή κάσα και τα δύο, LE 250 κομμάτια έκαστο. Μου αρχίζει τις γνωστές χαζομάρες για τα μοντέλα LE, δεν τα φέρνουμε συχνά, και λοιπές βλακείες, του αρχίζω την κασέτα με Τερλέγκα και το ότι είμαι ψιλοκαρφωμένος με τα Πατέκ, οπότε μαθαίνουμε πως είναι γιόκας (παρ'ό,τι ευγενής και πρόσχαρος) αφού υποπέφτει σε δύο βασικά λάθη:

1. αρχίζει να ψιλοκακολογεί την ΡΡ (δεν λέγομαι Stern αλλά και το Μέγκα Τσάνελε να βγει και να κατηγορεί τον Αντένα θα πώ μα γιατί το κάνουν τώρα αυτό, δεν έχουν λόγο, ο καθένας κάνει τη δουλειά του και τη μπίζνα του, μην κακολογείς νέε μου, είναι άσχημο για σένα).

2. μου λέει ότι η ετήσια παραγωγή της A. Lange Sohne είναι 50,000 κομμάτια (εντάξει, ένα μηδενικό του ξέφυγε του ανθρώπου) και ότι η Πατέκ κάνει περίπου 50,000 κομμάτια το χρόνο εκ των οποίων όμως τα 40,000 είναι quartz (δηλαδή έλεος).

Μετά από όλα αυτά περιμένει έτσι απλά να βγάλω την AmEx και να αφήσω $54,000 για το Perpetual IWC... "...Τα φτιάχνετε εδώ?..." ρωτώ. "...Αν πάω για ταξίδι, το αφήσω σπίτι και μου σταματήσει το ρολόι, μπορείτε να μου το σετάρετε πάλι?..." Αν είναι κάτι πολύ απλό, νομίζω 1-2 μέρες, τότε το κάνουν. Αν είναι παραπάνω, πρέπει να πάει Γερμανία/Ελβετία, πού στο καλό τέλος πάντων πάει. Ωραία! Καλά πάμε!

Έχει, λέει, 2 χρόνια εγγύηση, και μετά το πέρας τούτων έχει lifetime guarantee από την IWC στη Σιγκαπούρη. Εντάξει, αλλά άσε να πάω μιά βόλτα να δω κι άλλα, θα βάλω ολόκληρο τηγάνι στον καρπό μου, 47 χιλιοστά και μας είχες πει στην αρχή ότι δεν είναι για κάθε μέρα, αλλά μετά που είπα ότι θέλω να το φοράω στο γραφείο όλο "...τί ωραίο στον καρπό σας είναι..." άκουγα. Ευχαριστώ αλλά ας το αφήσουμε προς το παρόν. Φωτό δεν τράβηξα, sorry...

Πάω απέναντι στην JLC. Μία δοκιμή, όπως λέμε "one shot, one kiss". To νέο Perpetual Master Ultra Thin. Αυτό μάλιστα. Δοκιμάζονται, λέει, όλα της JLC για 1,000 ώρες πριν φύγουν από το εργοστάσιο. Μπράβο. Πολύ ωραίο και διακριτικό ρολόι. Όχι όσο λεπτό όσο ακούγεται, αλλά μην ξεχνάμε - είναι Perpetual Calendar... Κλασικό, μία σίγουρη επιλογή, σε καθησυχάζει από την αρχή, στο λέει χωρίς να στο φωνάζει. Πάρα πολύ καλή τιμή, $30,000 στην Αμερική και $38,000 για μας τα κορόιδα στη Σιγκαπούρη. Αλλά το θέμα μας δεν είναι εκεί, τα Perpetual είναι λεπτεπίλεπτα και παρομοίως τα JLC θέλουν επιστροφή στην Ευρώπη για σετάρισμα αν σου μείνουν (π.χ. αν δεν πάρεις winder).

Τελευταία στάση: Chopard.

Έμεινα ενθουσιασμένος με το L.U. Chopard XPS, έβαλα κι άλλα δύο (το ένα εκ των οποίων μοιάζει πολύ με το Simplicity του Philippe Dufour). ’ψογο open back και πανέμορφο movement για το XPS, πολύ λογική τιμή (σε επίπεδα που μου επιτρέπει να πάρω ένα President YG ή ένα GMT IIC YG και το XPS μαζί). H Chopard στο DFS Galleria κάνει 15% και το ρολόι είναι πανέμορφο σε λευκό χρυσό αλλά πάντα παραμένει dress καθαρό και θες κάτι άλλο για πιό casual βόλτες. Προσωπικά είναι μία επιλογή που παραμένει ψηλά στη λίστα, εκεί μαζί με ένα χρυσό Rolex, αλλά μόλις κανείς πατήσει σε περιοχές του τύπου Patek Philippe, Roger Dubuis και Richard Mille τότε το ξανασκέπτεται.

Εν γένει το καινούργιο ρολόι θα είναι κάτι που θα φοριέται καθημερινά, και υπάρχουν και ταξίδια στην περιοχή (λόγω δουλειάς, αρμοδιοτήτων και υποχρεώσεων - Malaysia, Thailand, Brunei, Myanmar, Australia). Οπότε όποια απόφαση ληφθεί θα πρέπει να εξετασθεί και με αυτό στο νου... Το 5726Α ή /1Α κολλάει πιό πολύ σε αυτό το σενάριο, αλλά και πάλι είναι και Πατέκ και ακριβό οπότε σε ταξίδι μόνο ασφαλισμένο, αλλιώς Citizen Eco-Drive titanium JDM και πολύ σου είναι.

Είδωμεν.

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Οκτώβριος 06, 2013, 10:39:53 μμ »
Οι πωλητές με την κουτοπονηράδα τους λένε κάποιες αλήθειες. Απλά θέλει καλό κοσκίνισμα. 
Ήταν κοινό μυστικό στην ελβετική ωρολογοποιία πως μέχρι πριν λίγα χρόνια, περίπου δέκα, η πλειοψηφία της παραγωγής της ΠΦ ήταν κουόρτζ.
Υπάρχουν ατελιέ στο Παρίσι που ούτε καν φοδράρουν τα κροκό λουριά τους για να είναι όσο το δυνατόν λεπτότερα.
Η Σοπάρ είναι εφάμιλη της ΠΦ με πολύ καλύτερες τιμές. Αν πήγαινες με γυναίκα στις δοκιμές σίγουρα θα σε έσπρωχνε προς Σοπάρ.

Sent from my bed wearing fluffy bunny sleepers

Αποσυνδεδεμένος koubilaihan

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Οκτώβριος 07, 2013, 09:02:59 πμ »
Εκπληκτική αφήγηση. Σε ευχαριστούμε πάρα πολύ για το ταξίδι. Αναμένουμε εναγωνίως τη συνέχεια.
Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι ότι μια μέρα θα πεθάνω και η γυναίκα μου θα βάλει αγγελία τα ρολόγια μου, στις τιμές που της έχω πει ότι τα αγόρασα.

Αποσυνδεδεμένος omegasnik

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Οκτώβριος 07, 2013, 11:54:26 πμ »
Ευχαριστώ πολύ! Ζηλεύω ...

Φιλικά
Νίκος.
ΑΚΑ justnik
όποιος πρόλαβε ...

Αποσυνδεδεμένος afnios

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Οκτώβριος 07, 2013, 05:34:59 μμ »
Στο ταξιδι μας αυτο[μου επιτρεπεις να το θεωρω και ''δικο μου''] θα ηθελα να δω piaget altiplano deux,un sonata,jlc grand reveil ,vc dubail,dewitt academia perp,αντε και κανα  harry w.project,ετσι για να μας στειλεις μια ωρα αρχυτερα.Καλους δρομους,μην σταματας.
με ενα ρολοι ξερεις παντα τι ωρα ειναι,με δυο δεν εισαι ποτε σιγουρος

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Οκτώβριος 12, 2013, 07:50:42 πμ »
Επέστρεψα Κορέα, και οι δοκιμές συνεχίζονται μέχρι τη μόνιμη μετακόμιση στη Σιγκαπούρη σε 2 εβδομάδες.

Σήμερα το πρωί, στο Lotte Duty Free Busan:

SubC WG ("Smurf"), 116619LB, U.S. $31,000 (και $29,450 μετά την έκπτωση 5% με την κάρτα V.I.P. Lotte DFS).

Το μοναδικό President (DD II) σε white gold που υπήρχε (γύρω στα $54,000):

Είχε άλλο ένα President YG (DD) με τη μαύρη πλάκα και τα δύο κόκκινα ρουμπίνια, το δοκίμασα, εντάξει, είναι λίγο μικρό αλλά κλασικό κομμάτι. Γενικά δεν υπήρχε τίποτε σε στοκ, δύο Sub χρυσά, και δύο προεδρικά, όπως και το GMT με τα ρουμπίνια και ζαφείρια (στα $71,000). Οι Κινέζοι έρχονται κατά εκατοντάδες στο Πουσάν και τα σηκώνουν όλα στην κυριολεξία. Από το 2006 ζω εδώ (με ένα διάλειμμα 27 μηνών) και πάντα υπήρχαν ολόχρυσα ρολόγια, Daytona, προεδρικά, πολλά στο duty free στην πόλη. Τώρα τίποτε...

Πάμε και δίπλα στου Καρτιέ:

Ronde με διαμάντια, λίγο πάνω από τα U.S. $51,000 - επίσης έχει open back. H Cartier δεν κάνει καθόλου έκπτωση αν έχεις κάρτα V.I.P. Lotte DFS.

Πολύ ωραίο στο χέρι, αλλά ομολογουμένως σχετικά λεπτεπίλεπτο κομμάτι.

Το ίδιο στην πιό απλή έκδοση χωρίς διαμάντια, με κάσα από rose gold (κάπου στα $21,000) και χωρίς open back:

Αν δεν απατώμαι, αυτά έρχονται με deployant buckle ιδίου μετάλλου.

’φησα τελευταίο το ολοκαίνουργιο μοντέλο (σαν έκδοση) Dumont, LE 400 pcs, rhodium hands, rhodium-style dial, power reserve indicator, γκρι κροκό λουράκι με deployant buckle, γύρω στα 9.68mm πάχος, manual wind, screw-in crown, δεν έχει open back, rose gold case.

Υπάρχει το ίδιο σε 500 κομμάτια LE, brown croco strap & white dial (ίδια τιμή, $24,100).

Μην σας ξεγελά που μπλεδίζει το λουράκι, είναι καθαρά μέσος προς ελάχιστα ανοικτός τόνος του γκρι, όχι σαν αυτό το χαζό ανοικτό γκρί της Hublot αλλά κι ούτε καν σαν το ωραίο μπλε που δείχνει εδώ στις φωτό.

Εχθές στο αεροπλάνο της επιστροφής (ήμουν Τόκυο για 2 βραδιές) έκανα ένα πολύ χονδρικό πλάνο, μιας και καλό είναι να πηγαίνουμε καλύπτοντας όλες τις ανάγκες (όχι ότι το πλάνο θα τηρηθεί αλλά λέμε τώρα...) Ο στόχος είναι να μην αγοραστεί κάτι που δεν πολυταιριάζει με τα ρολόγια που ήδη έχω.

Το πλάνο είναι ακόμη πιό αναλυτικό σε άλλες σελίδες, με τα στοιχεία που με ενδιαφέρουν σε ένα ρολόι (functions, water resistance, strap or metal bracelet, κλπ.) Ο Ναυτίλος είναι το ιδανικότερο σαν επιλογή μέχρι στιγμής, αφού είναι στα 120 μέτρα και του βάζω και το tropical strap οπότε κάθε μέρα στη Σιγκαπούρη και γραφείο (πρωί) και πισίνα (ακόμη πιό πρωί). Έλα όμως που δεν αναδυκνείει τον καρπό μου, τουναντίον ο καρπός σπρώχνει για να αναδυκνείεται ο Ναυτίλος, οπότε λες να το κάνω να μην το κάνω το βήμα (και ξέρεις ότι μάλλον δεν πρέπει να το κάνεις απλά γιατί δίνοντας τόσα χρήματα πρέπει να πάρεις ένα ρολόι που πάνω από όλα να σου πηγαίνει κιόλας αρκετά).

Τα Roger Dubuis (ειδικά το rose gold LE που δοκίμασα) είναι εντυπωσιακό και εν συντομία σε κάνει να λες "...γιατί να ακολουθήσω την περπατημένη και να πάω να πάρω πάλι ένα Ρόλεξ έστω κι αν είναι χρυσό..." Μετά βάζεις το λευκόχρυσο Submariner και βλέπεις πόσο διακριτικό είναι, φοριέται παντού, βλέπεις την Πατέκ να κόβει πολύ ωραία μοντέλα σαν το 5960 ώστε του χρόνου το Μάρτιο που έχει τα 175 χρόνια της και θέλει να βγάλει καινούργια references, και λες τί να κάνω...

Το 5960 είναι φοβερό κομμάτι αλλά στα $67,000 ιντερνετική τιμή Αμερικής (rose gold black dial version) και με το πολύ φρέσκο νέο ότι τα σταματάνε, η τιμή μόνο να πέσει δεν πρόκειται (κι έχεις 3-4 μήνες το πολύ για να τα βρεις).

Είδωμεν...

Αποσυνδεδεμένος karteo

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #28 στις: Οκτώβριος 12, 2013, 05:37:29 μμ »
να σου πω, μηπως θελεις να με υιοθετησεις? :p
Γαυρος οπαδος....

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Οκτώβριος 12, 2013, 08:57:55 μμ »
να σου πω, μηπως θελεις να με υιοθετησεις? :p

Ουδεμία αντίρρηση, απλά είσαι πέμπτος-έκτος στη σειρά...

Είχα ήδη παρόμοια πρόταση από μερικά άλλα μέλη λίγα χρόνια πριν σε ένα-δύο άλλα Αγγλικής γλώσσας φόρουμ (όχι για ρολόγια).

Αν δεν είχα 7-8 σώματα dSLR και πάνω από 12 φακούς (οι περισσότεροι Canon "L"), όπως κι ένα ολόκληρο container με αξεσουάρ (από ξυριστικά μέχρι παπούτσια και μανικετόκουμπα), θα τό'χα ήδη το 5960R. Αλλά μην τα θέλουμε κι όλα δικά μας, η ζωή είναι επιλογές όπως επίσης και επιρροές.

Τουλάχιστον τώρα έχω κόψει τα υπόλοιπα, συμπεριλαμβανομένων ατσάλινων Ρόλεξ κλπ. (λ.χ. δεν κάνω βήμα για τη Leica "M" και έναν 35-άρη ή και 50-άρη φακό, μιας και αυτά από μόνα τους είναι ένα AP RO 15400 ατσάλινο...) οπότε ευελπιστούμε πως ένα καλό reference θα αποκτηθεί αργά ή γρήγορα.

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Οκτώβριος 12, 2013, 11:16:14 μμ »
Βρε αθεόφοβε, έχεις τόσες φωτογραφικές μηχανές και μας βγάζεις φωτογραφίες με κινητό;
Μάλλον για να μην τυφλωθούν τα ματάκια μας.

Sent from my bed wearing fluffy bunny slippers

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Οκτώβριος 19, 2013, 06:04:57 μμ »
Έβαλα για πρώτη φορά Platinum 36-άρι DD σήμερα, με τη γαλάζια πλάκα η οποία φέρει και διαμάντια. DD II σε πλατίνα δεν υπήρχε.

Κατόπιν έβαλα το DD II (41mm) σε white gold με την ασημί πλάκα η οποία παρομοίως φέρει διαμάντια, όπως και τα αντίστοιχα DD II σε yellow αλλά και rose gold.

Στο τέλος, δοκίμασα για πρώτη φορά δύο κομμάτια που δεν είχα φορέσει ποτέ, ένα ΥΜ μισό-μισό και ένα Day Date από την καινούργια σειρά (Basel 2013) με τα δερμάτινα λουράκια. Δοκίμασα τα μπλε (white gold case) και πράσινο (yellow gold case), και τα δύο φυσικά είχαν ιδίου χρώματος δερμάτινο λουράκι.

Δεν έχω φωτό, ζήτησα αλλά ευγενικά μου αρνήθηκαν. Οι εντυπώσεις μου:

- το 36-άρι πλατινένιο είναι απογοητευτικά βαρύ, δεν το περίμενα και δεν τολμώ πλέον να φανταστώ πόσο πιό βαρύ θα είναι το ίδιο σε 41mm DD II (το οποίο διαβάζω πως είναι 290gr.)

- το DD II σε WG / YG / RG το νιώθω πολύ λογικό στο χέρι, αναφορικά με το βάρος. Δεν έχω νούμερα εύκαιρα, αλλά δεν δείχνει να είναι βαρύτερο του Deep Sea, και φυσικά έχει πολύ καλύτερη κατανομή βάρους από το Deep Sea. Κάθεται επίσης πάρα πολύ ωραία, χωρίς να δίνει εντύπωση ρολογιού με πολύ μεγάλο πάχος.

- Η κάσα του YM αγκαλιάζει ακόμη πιό ωραία τον καρπό, αλλά το ρολόι είναι πιό παχύ και η αίσθηση του ατσαλιού δεν συγκρίνεται με τον χρυσό (παίζει ρόλο και το μπρασελέ President στα άλλα).

- Καταπληκτικά τα καινούργια 36-άρια DD με τα δερμάτινα λουράκια, μεθυστικά dials και δείκτες ώρας/λεπτών. Κομμάτια που αξίζει να δοκιμάσει ή και να αγοράσει κανείς. Πολύ σωστά στημένα και μελετημένα από την εταιρία.

- Το DD II WG ήταν ο ξεκάθαρος νικητής σήμερα, και αυτό μπαίνει πλέον στη μονομαχία με το Patek από εδώ και μέχρι νεωτέρας.

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Οκτώβριος 28, 2013, 03:32:13 πμ »

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Οκτώβριος 28, 2013, 03:38:20 πμ »

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Οκτώβριος 28, 2013, 10:37:06 πμ »
Εδώ πλέον ξεφύγαμε από το "Δοκιμάζοντας για το επόμενο κομμάτι..." και περάσαμε στο "Έφτασε το επόμενο κομμάτι".

’νοιξε το κουτί τώρα, να ταξιδέψουμε μαζί σου !!!

Αποσυνδεδεμένος kkostas

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Οκτώβριος 28, 2013, 11:03:18 πμ »
Μας δουλεύεις ρε naval??
Μας μοστράρεις ένα κουτί AP κι αποσυνδέεσαι?
’νοιξέ το ΤΩΡΑ!   :pipedown:
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 28, 2013, 11:10:29 πμ από kkostas »

Αποσυνδεδεμένος strifteros

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Οκτώβριος 28, 2013, 11:32:26 πμ »
ο λαός ζητά απάντηση. Στο καυτό θέμα της επιλογής. Να ανοίξει επιτέλους ο φάκελος για να λάμψει η αλήθεια. Εεεεε, δηλ....το κουτί. .εστω το κουτί. να ανοίξει
Strifteros
Τα άλογα στα αυτοκίνητα είναι όπως η μνήμη στον Η/Υ. Θέλεις πάντα παραπάνω. Μήπως ισχύει το ίδιο και για τα ρολόγια?

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Οκτώβριος 28, 2013, 12:28:14 μμ »
26320ST

Αποσυνδεδεμένος Chris_Superocean

• Tourbillion
  • B R E I T L I N G
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Οκτώβριος 28, 2013, 12:38:41 μμ »
Εχω μείνει με ανοιχτό το στόμα....
Φανταστικό!!! Πάντα καλές ώρες, καλορίζικο!

Στάλθηκε από το GT-S5830 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2

Δεν ήταν κακός ο λύκος, η γιαγιά είχε αυθαίρετο.

Αποσυνδεδεμένος georges

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Οκτώβριος 28, 2013, 12:39:28 μμ »
Υπέροχο!!! Να το χαρείς με υγεία!!!

Φιλικά Γιώργος
Βοήθησε τον Φλίπερ να κρατήσει τον τίτλο του...Γίνε κι εσύ ΔΩΡΟ*, μπορείς!!!

* ΔΩΡΟ  = ΔΩρητής ΡΟλογιών