Αποστολέας Θέμα: ΤΙΜΟΛΟΓΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ & ΠΩΛΗΣΗΣ ΡΟΛΟΓΙΩΝ  (Αναγνώστηκε 27736 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος K_O_S_T_A_S

• Tourbillion
  • Θέλω Audemars Piguet αλλά... ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΟΡΙΑ!
    • Προφίλ
Θα πω το ίδιο, λίγο διαφορετικά: δεν μπορεί ο ίδιος AD, αντιπρόσωπος, μεταπωλητής να έχει ικανό ποσοστό κέρδους και να δίνει έκπτωση 30% σε μία μάρκα που πουλά (και πάλι να βγάζει κέρδος), ενώ σε μία άλλη να μην δίνει καθόλου έκπτωση γιατί δεν έχει κέρδος ή έχει απειροελάχιστο. Εγώ αν ήμουν μαγαζάτορας δεν θα ασχολούμουν με την μάρκα που δεν έχω κέρδος.
strifteros
Μου'δωσες ιδέα τώρα ( αλλα σιγα μην δεχοντουσαν ) : " Να εκανα μια ερευνα στους AD, πόσο αγοράζουν ένα ρολόι από τον εισαγωγέα. Μόνο έτσι θα μάθουμε την αληθεια.

Εν τω μεταξυ μη ξεχναμε και το εξης : " Μπορει ο μαγαζατορας να εχει μεγαλο περιθωριο κερδους, αλλα μην ξεχναμε πως δε θα σπαταλησει ολο το κερδος απο την πωληση για την παρτη του. Πρεπει να κρατησει και αποθεματικο για την νεα χονδρικη αγορα! ( Αφου πουλησε το ενα ρολοι, θα φερει νεο εμπορευμα. )

Υ.Γ Παλαιοτερα τα καταστηματα δεν αγοραζαν τοις μετρητοις τα ρολογια ( δεν πληρωναν το 100% ) . Πληρωναν μερος της χονδρικης αξιας και αφου το ρολοι ειχε πουληθει, πληρωναν και τα υπολοιπα. ΤΩΡΑ ο εισαγωγεας τα θελει cash!!!

Αποσυνδεδεμένος strifteros

• Tourbillion
    • Προφίλ
Φίλε kosdome6
SΛες να είναι swiss-biased το άρθρο;
Πιστεύω ότι έχουν όφελος από την παρουσίαση με τέτοιο τρόπο των συγκεκριμένων στοιχείων. Με αυτά τα νούμερα σπρώχνουν κι άλλους υποψήφιους αγοραστές προς τα ελβετικά ρολόγια. Επιπλέον, πιθανόν να προσπαθούν να κάνουν πελάτες τους κι άλλες ελβετικές εταιρείες (η Swiss Center Shanghai να κάνει πελάτες τις ελβετικές εταιρείες-δείτε το αντικείμενο εργασίας τους, The Swiss Center Shanghai (SCS) offers a unique platform to facilitate your business setup and operations in China and Asia. The SCS team supports you all the way, from your first steps to your success in Asia!)

Δηλαδή υπάρχει περίπτωση τα νούμερα των ελβετικών εταιρειών να είναι ακόμα πιο κάτω στην πραγματικότητα;
Κατά την άποψή μου, ναι είναι παρακάτω. Κι όχι απλά παρακάτω αλλά τρομακτικά παρακάτω. Κι αυτή η πεποίθησή μου εδράζεται στην έκταση της αγοράς της Κίνας (1δις, 350 εκατομμύρια πληθυσμός!) Να θέσω μία ακόμη λεπτομέρεια: τα ποσοστά που αναφέρονται στην έρευνα παραδόθηκαν στους ερευνητές του περιοδικού από τους καταστηματάρχες ως ποσοστό ανά φίρμα επί των πωλήσεων του κάθε ερωτώμενου μαγαζιού ή ως ακριβές αριθμός πωληθέντων τεμαχίων ανά φίρμα και μετά υπολογίσανε τα ποσοστά οι ερευνητές? Αν ισχύει το πρώτο, τότε είναι τελείως στο περίπου η έρευνα και τα νούμερα (άρα μηδαμινής αξίας η έρευνα) ενώ αν ισχύει το δεύτερο, αν είχανε αυτή την πληροφορία (αριθμό πουληθέντων τεμαχίων ) γιατί δεν την δημοσιεύσανε? Μήπως δεν τους εξυπηρετούσε στην γενίκευση που επιδιώκουν?

Πάντως σε casio + citizzen δίνει ένα 18% άρα δεν νομίζω πως έχει να κάνει με μειωμένη ζήτηση ιαπωνικών αλλά μάλλον με χαμηλή αντιπροσωπευτικότητα του δείγματος προς μελέτη.
Πάντως θα ήταν ευπρόσδεκτη μια επιπλέον παροχή στατιστικών έρευνας αγοράς πάνω στο θέμα, από μέρους σου. Αν έχεις κάτι, πραγματικά με ενδιαφέρει και το ψάχνω.
Το δείγμα πάσχει τρομερά. Πήρανε τα Top 100 Chinese Department Stores. Σύγκρινέ το με το εξής: Εμείς οι Έλληνες αν μελετήσουμε το ύψος των 100 υψηλότερων ελλήνων, σε τι αποτελέσματα λες θα φθάσουμε για το ύψος των πολιτών της χώρας? ότι είμαστε όλοι 2,20? Και κατά πόσο αυτά ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα?
Είχα έναν καθηγητή κάποτε που έλεγε το εξής: «στη ζωή υπάρχουν τριών ειδών ψέματα: τα μεγάλα ψέματα, τα μικρά ψέματα και η στατιστική» Το τελευταίο για να υποδηλώσει ότι με την στατιστική μπορείς να παρουσιάζεις τα πράγματα όπως θέλεις και κυρίως να αποκρύπτεις αυτά που δεν σε συμφέρουν ή δεν σ αρέσουν. Πιθανόν κάτι τέτοιο κάνανε κι αυτοί στο Swiss Center Shanghai. Τους εξυπηρετούσαν αυτά τα νούμερα και αυτή η παρουσίαση
Για τα νούμερα κάνω ψάξιμο και θα επανέλθω με νεότερα, ίσως και αύριο.

Μου'δωσες ιδέα τώρα ( αλλα σιγα μην δεχοντουσαν ) : " Να εκανα μια ερευνα στους AD, πόσο αγοράζουν ένα ρολόι από τον εισαγωγέα. Μόνο έτσι θα μάθουμε την αληθεια.
Φίλε, πολύ φοβάμαι ότι δεν θα σου απαντούσαν, όπως άλλωστε πολύ σωστά κι ο ίδιος λες.

Εν τω μεταξυ μη ξεχναμε και το εξης : " Μπορει ο μαγαζατορας να εχει μεγαλο περιθωριο κερδους, αλλα μην ξεχναμε πως δε θα σπαταλησει ολο το κερδος απο την πωληση για την παρτη του. Πρεπει να κρατησει και αποθεματικο για την νεα χονδρικη αγορα! ( Αφου πουλησε το ενα ρολοι, θα φερει νεο εμπορευμα. )
Ναι συμφωνώ, μόνο όμως να μην έχει τέτοιο κέρδος ώστε από το ένα που πουλάει, να μπορεί να αγοράσει τρία νέα (κι από πάνω να μην κάνει κι έκπτωση).

Ειδατε ποτε ειναι δημιουργικες οι συζητησεις; Οταν δεν παιρνουμε κατι ως δεδομενο και το ψαχνουμε,ενω μπορουμε να παραδεχτουμε οτι καναμε λαθος.
Striftere και Κωστα ενα μπραβο απο εμενα!
andrey_
Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Χαίρομαι που μέσα στην ωρολογιακή ασχετοσύνη μου μπορώ να συνεισφέρω, με κάποιες άλλες γνώσεις μου, στην καλή και δημιουργική κουβέντα. Προς όφελος της κοινότητας…
Strifteros

Τα άλογα στα αυτοκίνητα είναι όπως η μνήμη στον Η/Υ. Θέλεις πάντα παραπάνω. Μήπως ισχύει το ίδιο και για τα ρολόγια?

Αποσυνδεδεμένος strifteros

• Tourbillion
    • Προφίλ
Πάντως θα ήταν ευπρόσδεκτη μια επιπλέον παροχή στατιστικών έρευνας αγοράς πάνω στο θέμα, από μέρους σου. Αν έχεις κάτι, πραγματικά με ενδιαφέρει και το ψάχνω.
Κ.

φίλε kosdome6 προσπάθησα να ανταποκριθώ στο αίτημά σου. Μην νομίζεις άσχετος είμαι με τα ρολόγια και την παγκόσμια αγορά αυτών, αλλά έψαξα, βρήκα, επεξεργάστηκα και παρέθεσα ορισμένα στοιχεία για σένα εδώ http://www.mywatch.gr/index.php/topic,16761.0.html Διάβασέ το, αν έχεις όρεξη, αλλιώς δες κάποια γραφήματα και κάποια συνοπτικά στοιχεία στην αρχή.
Να σαι καλά και εύχομαι τα ρολόγια σου να δείχουν χαρούμενες ώρες
Strifteros
Τα άλογα στα αυτοκίνητα είναι όπως η μνήμη στον Η/Υ. Θέλεις πάντα παραπάνω. Μήπως ισχύει το ίδιο και για τα ρολόγια?