Αποστολέας Θέμα: ΤΙΜΟΛΟΓΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ & ΠΩΛΗΣΗΣ ΡΟΛΟΓΙΩΝ  (Αναγνώστηκε 27789 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος K_O_S_T_A_S

• Tourbillion
  • Θέλω Audemars Piguet αλλά... ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΟΡΙΑ!
    • Προφίλ
Δεν αφήνει να κάνουν έκπτωση επειδή το προϊόν τους το πουλάει πιο ακριβά , αφού είναι limited production. Μειώνεται το επιθυμητό μικτό κέρδος που θέλουν να πετύχουν οι μαγαζάτορες, αρα μειωμένη έκπτωση. Απλά πράγματα.

Αποσυνδεδεμένος gerogian

• Global Moderator
  • Tourbillion
  • AT LAST,PANERISTI HELLAS
    • Προφίλ
Το ίδιο κάνει σε όλο τον κόσμο Σπύρο. Μπουτίκ only και ελάχιστοι AD, οπότε κρατιέται η τιμή ψηλά.

Με μια ματιά στο επίσημο site της Rolex βλέπεις στην Ελλάδα 40 ADs. Δεν σου λέει τίποτα αυτό;

Και βεβαια μου λεει.
Απο την αλλη ομως η ιδια τι περιθωρια κερδους αφηνει στους AD της;
Πουλαει ακριβα,οποτε οντως δεν εχουν τεραστια περιθωρια κερδους;
η απλα ετσι βολευονται ολοι,εκτος των καταναλωτων βεβαιως;

Πολύ σωστός ο Πάνος!Έτσι είναι.Και σχετικά με τη panerai προσωπικά πιστεύω πως πολύ καλά κάνει και δεν επιτρέπει αυτές τις μεγάλες εκπτώσεις.Όσο και αν φανεί παράξενο,με αυτό τον τρόπο θεωρώ πως και σέβεται περισσότερο τον πελάτη της και δεν απαξιώνεται το προϊόν της.

Θα συμφωνησω με το Βασιλη και μπορω να πω οτι εδω βρισκεται η ουσια και της δικης μου σκεψης.

Θεωρω πιο τιμιο μια εταιρεια να κοστολογει με οποιο ποσο θεωρει αυτη σωστο το προιον της και να εμμενει σ αυτην την αποφαση,αφηνοντας τον καταναλωτη να πραξει κατα κριση.παρα να βαζει μια τιμη ,που η ιδια θεωρει επι της ουσιας ψευτικη και να διαμορφωνουν την τελικη τιμη οι εμποροι.
Γι αυτο θελω να δω πως συμπεριφερονται και στον υπολοιπο κοσμο oi αλλες εταιρειες.
Στ’ αυτοκίνητα είναι πολύ εύκολη η επιλογή: ALFA ROMEO
Στις ομάδες ακόμη ευκολότερη: AEK
Kαι στα ρολόγια όμως δεν είναι δύσκολη: PANERAI

• Tourbillion
    • Προφίλ
Καμία τιμή δεν είναι ψεύτικη και όλες οι εταιρίες το ίδιο σε σέβονται. Διαφορετική πολιτική λέγεται. Αν αύριο μεθαύριο ακολουθούσε την ίδια πολιτική η Breitling, ακριβώς το ίδιο θα γινόταν με το θέμα " έκπτωση " και μικτό κέρδος.

Αποσυνδεδεμένος nicolasg

• 48mm case
    • Προφίλ
Καμία τιμή δεν είναι ψεύτικη και όλες οι εταιρίες το ίδιο σε σέβονται. Διαφορετική πολιτική λέγεται. Αν αύριο μεθαύριο ακολουθούσε την ίδια πολιτική η Breitling, ακριβώς το ίδιο θα γινόταν με το θέμα " έκπτωση " και μικτό κέρδος.
Πώς σε σέβονται οι εταιρείες?

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
Πολλοί AD, μεγαλύτερα περιθώρια εκπτώσεων ;)

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
Πολλοί AD, μεγαλύτερα περιθώρια εκπτώσεων ;)

Αυτό δεν ισχύει, πάρε για παράδειγμα τη σύγκριση Rolex με GP, Breguet, JLC κτλ.

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
Γιατί δεν ισχύει καλέ?

Αποσυνδεδεμένος chris5

• Tourbillion
    • Προφίλ
Γι αυτο θελω να δω πως συμπεριφερονται και στον υπολοιπο κοσμο oi αλλες εταιρειες.
[/quote]

Οντως στην Ελλαδα ειμαστε μια χαρα σε επιπεδο εκπτωσεων. Εγω ειχα ρωτησει στο Παρισι,στη Μαδριτη και στην Βαρκελωνη για Omega και Tag Heuer και η εκπτωση ηταν ελαχιστη.
"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
Γιατί δεν ισχύει καλέ?

Καλε συ, καλέ συ!!!!!!!!
Α να χαθείς, λουλουδού!

GP φέρνουν 2-3 σε ολη την Ελλάδα και JLC 3-4 πλέον. Η Rolex παρόλα αυτά έχει μικρότερες εκπτώσεις. Η υπόθεσή σου επομένως διαψεύδεται από το παράδειγμα. Βελτίωσε τη θεωρία σου.

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
Κοντά στο νου και η γνώση Βίκτορα, η Rolex είναι ιδιαίτερη περίπτωση, άστην λοιπόν στην άκρη και δες το γενικότερα...

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
Κοντά στο νου και η γνώση Βίκτορα, η Rolex είναι ιδιαίτερη περίπτωση, άστην λοιπόν στην άκρη και δες το γενικότερα...

Πολύ ωραία, φτιάξε λοιπόν τη θεωρία σου ώστε να δικαιολογεί γιατί η Rolex μένει στην άκρη. Γιατί στη nomos πχ. που τη φέρνει ... ένας σε όλη την Ελλάδα, οι εκπτώσεις είναι πολύ ψηλότερες των Panerai. H GP επίσης έχει τα μεγαλύτερα περιθώρια έκπτωσης και τη φέρνουν κανά δυο. Την Cartier θα τη βρεις σε πάνω από 20 AD στην Αττική και σε άλλες 8 πόλεις της Ελλάδας, παρόλα αυτά έχει πολύ χαμηλές εκπτώσεις. Συνεπώς οι πολλοί ΑD δεν αρκούν για μεγαλύτερες εκπτώσεις και το αντίστροφο, αλλά υπάρχουν κι άλλες αιτίες.

Αποσυνδεδεμένος kosdome6

• Tourbillion
    • Προφίλ

Αυτο που θελω να πω ειναι.Οι εταιρειες που κανουν 30% εκπτωση στην Ελλαδα,την ιδια εκπτωση κανουν και στον υπολοιπο κοσμο;
Κι αν κανουν,προσωπικα δεν εχω καταφερει ποτε τετοια εκπτωση,ειναι σωστο να δημιουργειται προιον ,που η ιδια η εταιρεια επιτρεπει τετοια εκπτωση;
Δηλαδη,κανει υπερτιμολογηση;Η οριζει μια τιμη και αφηνει τους dealers να χειριστουν οπως θελουν την κατασταση;
Και εν κατακλειδει,τι ειναι πιο εντιμο;
Mια στανταρ τιμη,με μικρες αποκλισεις αναλογα τον πωλητη,που αντιπροσωπευει την αξια που πιστευει η καθε εταιρεια οτι αξιζει το προιον της;
 η μια τιμη φουσκωμενη απο την εταιρεια,που επιδεχεται παζαρια και εκπτωσεις;
Από την δικιά μου εμπειρία μάλλον ισχύει το σενάριο της υπερτιμολόγησης. Και προφανώς επιλέγει να αφήνει ένα καλό ποσοστό κέρδους στους dealers για να μπορούν να επιβιώσουν ανάλογα με τις περιστάσεις της τοπικής αγοράς.
(Όταν πήγαινε καλά η ελληνική οικονομία, τα περισσότερα προϊόντα στο Lidl Ελλάδας είχαν μέχρι και 100% πάνω από το Lidl Αυστρίας)
Ο φίλος με το κατάστημα στην Αυστρία, μου είπε κάποτε ότι για να μην έχει κέρδος ο dealer πρέπει να σε πάει λίγο πάνω από το 50%.  :o
Λογικό γιατί τους θέλει εν ζωή.  ;)
This post contains 100% recycled electrons

• Tourbillion
    • Προφίλ
Πώς σε σέβονται οι εταιρείες?
Σου δίνουν ένα καλό προϊόν με aftersales service.

• Tourbillion
    • Προφίλ
Μόλις ρώτησα και τον καθηγητή μου. Το limited production προϊόν στοιχίζει περισσότερο στο κατάστημα να το αγοράσει σε σχέση με ένα κλασσικό παραγωγής. Αυτό που είπα πριν και με γράψατε να μη πω που!   :P ;D

Επίσης οι έμποροι είναι λιγότεροι για τον ίδιο ακριβώς λόγο. 20 AD με Panerai είναι άχρηστοι.  ;)

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
sfghj
Πολύ ωραία, φτιάξε λοιπόν τη θεωρία σου ώστε να δικαιολογεί γιατί η Rolex μένει στην άκρη. Γιατί στη nomos πχ. που τη φέρνει ... ένας σε όλη την Ελλάδα, οι εκπτώσεις είναι πολύ ψηλότερες των Panerai. H GP επίσης έχει τα μεγαλύτερα περιθώρια έκπτωσης και τη φέρνουν κανά δυο. Την Cartier θα τη βρεις σε πάνω από 20 AD στην Αττική και σε άλλες 8 πόλεις της Ελλάδας, παρόλα αυτά έχει πολύ χαμηλές εκπτώσεις. Συνεπώς οι πολλοί ΑD δεν αρκούν για μεγαλύτερες εκπτώσεις και το αντίστροφο, αλλά υπάρχουν κι άλλες αιτίες.

Nα μιλήσουμε για εταιρείες που πουλάνε πάνω από 5 ρολόγια το χρόνο? Breitling, Omega, Tag, Zenith, IWC, JLC ακόμη και Rolex έχουν ικανό αριθμό AD. Η Panerai είναι μονοπώλιο, δεν προσφέρεται παρά μόνο από τον αντιπρόσωπο, γιατί έχει άλλη λογική προώθησης και την τηρεί κατά γράμμα...

• Tourbillion
    • Προφίλ
sfghj
Nα μιλήσουμε για εταιρείες που πουλάνε πάνω από 5 ρολόγια το χρόνο? Breitling, Omega, Tag, Zenith, IWC, JLC ακόμη και Rolex έχουν ικανό αριθμό AD. Η Panerai είναι μονοπώλιο, δεν προσφέρεται παρά μόνο από τον αντιπρόσωπο, γιατί έχει άλλη λογική προώθησης και την τηρεί κατά γράμμα...
Είναι άχρηστοι οι πολλοί AD για Panerai Γιάννη. Τα ρολόγια ουσιαστικά "μοιράζονται" στους εμπορους από τον εισαγωγέα . Φαντάσου να είχαμε 30 Panerai Dealers τι θα γινόταν...! Ένα Panerai ρολόι τον χρόνο θα είχε ο ένας ΜΟΝΟ.

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
Κάνεις λάθος για τη JLC, στην Ελλάδα πλέον είναι 4-5.
Τα παρουσιάζεις όμως όπως θες..
Η δε Cartier έχει 6 φορές μεγαλύτερο δίκτυο από την JLC και οι εκπτώσεις της είναι οι μισές. Η IWC επίσης δε φημίζεται για τις μεγάλες της εκπτώσεις.
Επομένως, ο αριθμός των AD δεν αρκεί από μόνος του, η βασικότερη αιτία είναι ακριβώς η τιμολογιακή πολιτική της κάθε εταιρίας, η μικρή γραμμή παραγωγής, το marketing.

• Tourbillion
    • Προφίλ

Επομένως, ο αριθμός των AD δεν αρκεί από μόνος του, η βασικότερη αιτία είναι ακριβώς η τιμολογιακή πολιτική της κάθε εταιρίας, η μικρή γραμμή παραγωγής, το marketing.
Ναι... αυτό έλεγα κι εγώ τόσην ώρα, αλλά δε μπήκε κανείς στον κόπο να το διαβάσει.

Αποσυνδεδεμένος gerogian

• Global Moderator
  • Tourbillion
  • AT LAST,PANERISTI HELLAS
    • Προφίλ
Εχει δίκιο ο Βικτωρας,δεν είναι απόλυτο ότι λιγότερα σημεία πώλησης συνεπάγεται μικρότερη έκπτωση.
Είναι κατα περίσταση και κατα εταιρεία!!!!
Ούτε ο αριθμος των ρολογιων που παράγονται είναι πάντοτε καθοριστικός.
Το 359 μου δεν είναι limited και η έκπτωση ,όχι σε AD,μόλις έφτασε το 14%,σε αντίθεση με limited ρολόγια (tag,omega) που πέτυχα εώς και 40%!!!!και σε επίσημους dealers.
Στ’ αυτοκίνητα είναι πολύ εύκολη η επιλογή: ALFA ROMEO
Στις ομάδες ακόμη ευκολότερη: AEK
Kαι στα ρολόγια όμως δεν είναι δύσκολη: PANERAI

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
Ναι... αυτό έλεγα κι εγώ τόσην ώρα, αλλά δε μπήκε κανείς στον κόπο να το διαβάσει.

Ειναι χαρακτηριστικο τωνελληνων, μικρο μου παιδι, να μη διαβαζουν τα ποστ του αλλου...