Μεγάλη συζήτηση να σχολιάσεις το Big Bang. Κατ' αρχάς δεν γίνεται να μην αναφερθείς στον Jean Claude Biver.
Η Hublot ήταν μια "ήσυχη' εταιρεία που ανήκε σε έναν σοβαρό κύριο και είχε μια παγκόσμια πρωτοτυπία που ανακάλυψε η ίδια και εκμεταλεύτηκαν όλοι οι άλλοι. Την συνύπαρξη του καουτσούκ με το ατσάλι και τα πολύτιμα μέταλλα.
Μετά ήρθε ο Biver. Από που ήρθε; Ιδρυτής και ιδιοκτήτης της Blancpain ήταν η ψυχή της εταιρείας πίσω από κάθε ρολόι. Τον είδε ο Λιβανέζος -που λέει και ο george_ και εξαγόρασε την Blancpain, αλλά και τον έβαλε σιγά-σιγά σε όλες τις δύσκολες εταιρείες του Swatch Group. Ότι εντυπωσιακό έχετε ακούσει τα τελευιαία 12 χρόνια από το γκρουπ ήταν αυτός. Πρόεδρος της Ω, έκανε την συνεργασία με τον 007, την Cindy Croaford, τον Co-Axial κλπ. Αναγέννησε την Longines, την Tissot κα.
Πήγε στην Hublot. Την πρώτη φορά που τον είδα στη νέα του θέση είχα πάθει φαρυγγίτιδα και δεν μπορούσα να μιλήσω. Όλοι οι υπόλοιποι που είχα ραντεβού εκείνη την ημέρα "Θέλετε να το κάνουμε μια άλλη μέρα;' κλπ. Ο Biver μου έσφιξε το χέρι και μου είπε "Δεν υπάρχει πρόβλημα. Και χωρίς να μιλάμε θα τα πούμε όλα!" Με πάθος μου εξήγησε το νέο του project: το Big Bang. Πιάνει το ρολόι μου, το IWC Perpetual. Μου λέει "ωραίο ρολόι. Δεν είναι όμως αυτό που θα κάνω εγώ!! Εγώ θα κάνω μόνο fusion (μείξη). Το κεραμικό με ατσάλι. Το καουτσούκ με κόκκινο χρυσό. Δεν θα βγάλω ούτε ένα ρολόι που να μην δένει δύο τουλάχιστον υλικά που να έρχονται σε αντίθεση. Αυτό είναι η Hublot."
Η εταιρεία την χρονιά εκείνη έκανε τζίρο 4 εκατομύρια. Την ανέλαβε Σεπτέμβριο. Τον ίδιο χρόνο έκανε 21, τον επόμενο 45, τον άλλο 124 και τον τέταρτο 250!!!!!
Το ρολόι είναι μια έξυπνη συνταγή. Δεν είναι ο σχεδιασμός του, που πολλοί λένε οτι "φέρνει" στο Royal Oak, αλλά ο "αέρας" του. Ο Biver δεν το αφήνει να "καθήσει". Δεκάδες έξυπνες ιδέες θα του δώσουν μια τεράστια επιτυχία σε διεθνές επίπεδο και θα κάνουν την εταιρεία πρωταγωνιστή. Δείτε την ιδέα του με το EURO 2008. Τολμάει να αναλάβει την χορηγία μιας μεγάλης διοργάνωσης σε ένα σπορ που κανείς δεν τολμούσε να αγγίξει, "πιάνοντας" στον αέρα οτι κάτι άλλαζε στον χώρο του ποδοσφαίρου. Τα γήπεδα των μεγάλων ομάδων ανακατασκευάστηκαν σε σχέδια τφν μεγαλύτερων αρχιτεκτόνων, απέκτησαν χώρους VIP, μάζεψαν το ενδιαφέρον των πλουσίων. 2008 συλλεκτικά ρολόγια προς 9000 το ένα μας κάνει 18.000.000 ευρώ είσπραξη σε ένα μήνα. Βγάζει ρολόι για την Manchester. 52.000.000 άνθρωποι επισκέπτονται το site της ομάδας τον μήνα!!!! Βγάζει σκι. Σου δίνει την ευκαιρία να "πιλοτάρεις" μέσα από το site του τα ρολόγια του στις βιτρίνες όλου του κόσμου. Δοκιμάστε το είναι απίστευτο. Δίνει συνέντευξη στο Second Life.
To Bing Bang δεν είναι ένα ρολόι. Είναι μια επανάσταση. Είναι σαν να άκοιγες Rolling Stones όταν ξεκίνησαν. Δεν μπορείς να το συγκρίνεις με κάτι άλλο. Για το σχεδιαστικό του επίπεδο και την χρήση των υλικών δεν είναι ακριβό. Και βέβαια είναι φθηνότερο (και λιγότερο διαχρονικό) από ένα Royal Oak. To λέει πολύ ωραία ο nin. Είναι ρολόι που το αγοράζεις αν σου "λέει" κάτι. Και τότε δεν μπορείς να το αποφύγεις, γιατί δεν συγκρίνεται με κάτι άλλο. Αν είναι να το βάλεις στο μικροσκόπιο να το συγκρίνεις, να το αναλύσεις, να θέλεις η λογική να υποστηρίξει το συναίσθημα, τότε άστο. Δεν είναι οτι μειονεκτεί, ή οτι δεν θα αντέξει την κριτική. Είναι οτι το αδικείς γιατί είναι κάτι περισσότερο από τα επιμέρους μέρη του. Είναι ένα ρολόι που το αγοράζεις με το "στομάχι" σου. Θέλεις μόνο αυτό, ή και να σου το χαρίζαν δεν θα το φόραγες.
Φιλικά
Κωστής
ΥΓ Για να αξιολογήσετε καλύτερα την δύναμη του μοντέλου, σκεφτέίτε οτι βρίσκεται σε ένα επίπεδο τιμής που κινούνται όλα τα ρολόγια φετίχ του αντρικού πληθυσμού.