Θα σας πρότεινα φίλε nomikosas και konakis,
να ανοίξουμε ένα άλλο μήνυμα, με αυτό το θέμα:"Τι θα αγοράζατε με 15.000 Ευρώ και γιατί έστω ένα λόγο ..."ή ότι άλλο ερώτημα σχετικό θέλετε ...
προσωπικά δεν έχω δώσει ποτέ για αγορά ρολογιού ένα τόσο μεγάλο ποσό και ούτε πρόκειται να γίνει(εκτός αν πιάσω κανά Λοττο,joker

)διότι απλά δεν μου περισσεύουν τόσα χρήματα για αγορά ΕΝΟΣ ρολογιού.Ένα ρολόι της τάξεως αυτής,για τα ωρολογιακά μου γούστα,θα ήθελε και μια επένδυση χρημάτων της τάξεως των 1.000-2.000 ευρώ για το ανάλογο σέρβις σε 3-5 χρόνια(και αυτό είναι κάτι που ΠΡΕΠΕΙ να το πληρώσεις,αν θέλεις να έχεις ένα complique ρολόι σε εξαιρετική κατάσταση).Επισκευή ή service σε πολύπλοκα ρολόγια στην Ελλάδα δεν γίνεται,οπότε το ρολόι θα έπρεπε να σταλεί εξωτερικό και συγκεκριμένα Ελβετία ή Γερμανία αν πρόκειται για Lange.Kai λέγοντας complique,εννοώ ρολόγια με μηχανιμούς,που περιλαμβάνουν splitseconds,quantieme ημερολόγια,7ήμερα-8ήμερα power reserve με διπλά-τριπλά bariller,retrograde δείκτες με "σφιχτές επαναφορές" ελατηρίων κ.α.πολλά.
Έτσι,στην Ελλάδα,σε ένα μεγάλο βαθμό,"όλοι" στρέφονται σε αυτή την κατηγορία χρημάτων,με πολύ μικρές εξαιρέσεις, σε κανά χρυσό daytona(συνηθως overstrap),χρυσά gmt kai κεραμικά,subs,χρυσά Luminor,για να κάνουν "υποτίθεται"τη διαφορά με το macho Look,να τα μοστράρουν σε θάλασσα και όχι μόνο,να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο από πλευράς μηχανικής απόψεως,να κάνουν το "κομμάτι τους" και όταν το βαρεθούν να τα πουλήσουν,αν όχι παίρνοντας τα λεφτά τους πίσω,σε ένα μεγάλο ποσοστό σίγουρα.Εγώ που λατρεύω τα μηχανικά αριστουργηματα δεν ανήκω σε αυτή την κατηγορία,όμως η πραγματικότητα και η "πιάτσα"ακολουθεί τον παραπάνω δρόμο που σας περιέγραψα.Εγώ είμαι απλά ένας ρομαντικός λάτρης της πραγματικά υψηλής Ωρολογοποιίας και δεν το "παίζω" ούτε ειδήμων,ούτε παντογνώστης.Να 'μαστε όλοι καλά σε τούτο το υπέροχο site....