@
vord Ζω μόνιμα στο εξωτερικό.
Το θέμα έχει ξανασυζητηθεί όταν πριν 6 μήνες έψαχνα για ένα χρυσό (GMT II YG) ή πολύ καλό ατσάλινο κομμάτι (ROC). Επισκέφθηκα τον Καίσαρη στην Κηφισιά το Δεκέμβριο του '13 και όντως η τιμή του ολόχρυσου GMT (αν το πάρεις από Ελλάδα με αφορολόγητο τιμολόγιο) ήταν περίπου 700 Ευρώ κάτω από την τιμή στην οποία το έβρισκα στην Κορέα duty free.
Υπάρχει μία αμφιβολία αν όντως αυτό μπορεί να γίνει (να αγοραστεί από Ελλάδα το ρολόι) καθότι είμαι Έλληνας υπήκοος με κανονικό διαβατήριο. Όταν όμως το πράγμα πάει σε εμένα προσωπικά, η επιλογή μου ήταν, είναι και θα είναι να αποφεύγω όσο μπορώ να αγοράσω από Ελλάδα. Η εξυπηρέτηση και η συμπεριφορά που συνήθως συναντώ πίσω στην πατρίδα είναι, κατ'εμέ, από ανεπρακής έως και απαράδεκτη.
Παρ'όλα αυτά, όντως η Ελληνική αγορά, αν ψωνίσει κανείς αφορολόγητα, είναι από τις πιό ανταγωνιστικές σε τέτοια είδη.
-------
Βίκτωρα - Ευχαριστώ, well noted φυσικά.
-------
@
kosdome6Ωραίες φωτό, να τα βλέπουμε κιόλας. Δεν μπήκα στον κόπο στη μπουτίκ ούτε να τα τραβήξω μερικές φωτό, ειδικά όταν τα δοκίμαζα.
-------
Περιμένω απάντηση στα μέσα της εβδομάδας από το The Hour Glass, Scotts & Orchard Rd., για το αν θα ξαναφέρουν
5711/1Α-01 (το μπλε). Μου είπαν ότι πιθανότατα δεν θα ξαναέρθει το μοντέλο Σιγκαπούρη, το 'κόβουν' από Ελβετία εντελώς... Έχουν το λευκό αλλά εντάξει τώρα, το κλασικό 5711 είναι μόνο ένα. Τα mint μεταχειρισμένα 5711/1Α έχουν ήδη εκτοξευθεί τιμολογιακά, από Αμερική ως Ινδονησία, κι ο άνθρωπος που έχω στην Αμερική (TRF trusted seller κι έρχεται τακτικά Ασία) αρχίζει να δυσκολεύεται να βρει γρήγορα τέτοια κομμάτια.
Το
M.U.T. Perpetual σε ατσάλι είναι απίθανο κομμάτι, boutique-only, στα S$26,600 και κάνουν ένα 5% κάτω (μας υποχρέωσαν δηλαδή). Αλλά όταν το ρολόι είναι boutique-only δεν έχεις περιθώρια, ό,τι και να γίνει αυτός θα το δώσει. Σήμερα είχε ένα, μέσα κι όχι έξω στο showroom, κρατημένο, μου λέει "...
Θες να στο φέρω να το δεις?..." "...
Όχι" του λέω, "
δεν είναι ανάγκη, το λευκόχρυσο για δοκιμή είναι αρκετό..." Μόνο μέσω γνωστών (από αλυσίδα άλλου κοσμηματοπωλείου για παράδειγμα) να το πάρουν χονδρική αυτοί, αν γίνεται, και μετά να στο δώσουν. Προκαταβολή είναι 30% αλλά όλα αυτά αλλάζουν, στη Lange που έχω πάει 5-6 φορές η προκαταβολή είναι 20%. Όπως σε 'κόψουν', τί να λέμε τώρα.
Παρ'όλα αυτά ακόμη και τα
JLC χάνουν σε αξία αρκετά μετά την αγορά. Τα μόνα που κρατιούνται ψηλά είναι τα Πατέκ και τα Ρόλεξ. Έχω ξεφύγει πάλι, εδώ είναι το νήμα για JLC, αλλά αφού ακόμη δεν έχω παραγγείλει το ρολόι πού να τα γράψω αυτά... Το τί ρολόι κυκλοφορεί εδώ είναι ασύλληπτο, όπου πας σου γυρίζει το μάτι ανάποδα. Από grey 5001 IWC (Portuguese) στα S$12,500 (ολοκαίνουργιο, σφραγισμένη εγγύηση αλλά χωρίς ημερομηνία, όλα εισαγωγή, είχε
ένας (ο Sam) μιά βδομάδα πριν τρία λευκά και τρία μαύρα, τού'φυγαν όλα, πέρασα προχτές και είχε μόνο ένα άσπρο), μέχρι Daytona YG Paul Newman dial (αυτό δεν έκατσε πάνω από 10 μέρες στη βιτρίνα), όλα mint. Ο τύπος έχει δύο Slytech στη βιτρίνα, "...
το ένα δεν το πουλάω ακόμη..." (έλεος ρε Σαμ) και S$75,000 έκαστο παρακαλώ...
Περισσότερα σύντομα...