Αποστολέας Θέμα: JAEGER LECOULTRE  (Αναγνώστηκε 785238 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gerogian

• Global Moderator
  • Tourbillion
  • AT LAST,PANERISTI HELLAS
    • Προφίλ
Απ: Jaeger-LeCoultre
« Απάντηση #1200 στις: Μάρτιος 04, 2014, 12:06:31 πμ »
Ετσι πιστεύω και εγώ Σπύρο και να σου πω την αλήθεια το 233 με φτιάχνει πιο πολύ αλλιώς θα το είχα χτυπήσει αμέσως το jlc και χωρίς να δώσω και τίποτα αλλα προτιμώ να τα δώσω και να παρω το vc που θελω!!!

Τάσο ,ειναι ρολογαρα το 233 και δικαίως σε φτιάχνει.Κρατησε το λοιπόν και προχωρα  για το VC που θέλεις πραγματικά!!
Στ’ αυτοκίνητα είναι πολύ εύκολη η επιλογή: ALFA ROMEO
Στις ομάδες ακόμη ευκολότερη: AEK
Kαι στα ρολόγια όμως δεν είναι δύσκολη: PANERAI

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #1201 στις: Μάρτιος 04, 2014, 12:14:17 πμ »
Τασο το jlc ειναι ενα ρολοι που καποια στιγμη θα παρεις. Εχει αποκλειστικοτητα, ιστορια και ωρολογιακη αξια μεγαλη. Μερικες φορες ομως στον ενηλικο κοσμο δεν μπορουμε να τα εχουμε ολα, οπως νομιζουν τα παιδια. Καλο ειναι βρισκουμε αυτην την ισορροπια αναμεσα στον ενηλικα κα το παιδι, που στην περιπτωση σου σημαινει να κρατησεις και να ευχαριστηθεις το 233..

Αποσυνδεδεμένος DOCORTHO

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #1202 στις: Μάρτιος 04, 2014, 12:20:31 πμ »
 :2thumbs: :2thumbs: :2thumbs:

Αποσυνδεδεμένος Istar

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #1203 στις: Μάρτιος 04, 2014, 07:12:27 πμ »
Μερικες φορες ομως στον ενηλικο κοσμο δεν μπορουμε να τα εχουμε ολα, οπως νομιζουν τα παιδια. Καλο ειναι βρισκουμε αυτην την ισορροπια αναμεσα στον ενηλικα κα το παιδι,

"ΤΙ ΔΕΝ ΦΟΡΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ?"

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
Jaeger-LeCoultre
« Απάντηση #1204 στις: Μάρτιος 16, 2014, 09:50:47 πμ »
Χαζεύοντας στις χιλιάδες φωτογραφίες που έχω βγάλει και ξεχάσει, βρήκα το πιο ακριβό ρολόι που έχω κρατήσει και δει από κοντά και το μοναδικό tourbillion

Αποσυνδεδεμένος gerogian

• Global Moderator
  • Tourbillion
  • AT LAST,PANERISTI HELLAS
    • Προφίλ
Jaeger-LeCoultre
« Απάντηση #1205 στις: Μάρτιος 23, 2014, 07:04:13 μμ »

Sent from my iPad using Tapatalk HD
Στ’ αυτοκίνητα είναι πολύ εύκολη η επιλογή: ALFA ROMEO
Στις ομάδες ακόμη ευκολότερη: AEK
Kαι στα ρολόγια όμως δεν είναι δύσκολη: PANERAI

Αποσυνδεδεμένος Ioannis

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #1206 στις: Μάρτιος 28, 2014, 06:12:01 μμ »

Master Grande Tradition à Quantième Perpétuel 8 Jours SQ

ref. 50635SQ

The Master Grande Tradition à Quantième Perpétuel 8 jours SQ watch demonstrates all Jaeger-LeCoultre's mastery of Rare Crafts such as skeletonising, engraving and enamelling. This watch's skeleton movement is cut away and decorated entirely by hand. In order to enhance the dial, its rim is decorated with guilloché work and covered with translucent blue enamel. A truly exceptional timepiece, it is also the only perpetual calendar watch with an 8-day power reserve. Its perpetual calendar functions are mechanically programmed until the year 2100, and are all activated by a single date-corrector.

:megaeek: :megaeek: :megaeek: :megaeek: :megaeek: :megaeek: :megaeek: :megaeek: :megaeek: :megaeek: :megaeek: :megaeek: :megaeek: :megaeek: :megaeek:
:prayer: :prayer: :prayer: :prayer: :prayer: :prayer: :prayer: :prayer: :prayer: :prayer: :prayer:
 :respect: :respect: :respect: :respect: :respect: :respect: :respect:
JLC Master Grande Ultra Thin, Zenith Pilot Big Date Special, Seiko Monster II

Αποσυνδεδεμένος NavalArchitect

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #1207 στις: Μάρτιος 29, 2014, 07:32:44 πμ »
Ωραίο πιό πάνω το Moonphase, το φόρεσα προχθές και είναι πανέμορφο στο dial...

Να θέσω ένα ερώτημα στο φόρουμ:

Master Perpetual 8-days [ή] Master Ultra Thin Perpetual?

(40mm & 12.8mm το ένα, 39mm και 9.2mm πάχος το άλλο).

Το πρώτο είναι 20% πιό ακριβό από το δεύτερο.
Το δεύτερο είναι μόνο boutique edition, θα έρθει ένα κομμάτι μόνο στη Σιγκαπούρη τον Απρίλιο, και πιθανότατα θα έχει και αύξηση τιμής γύρω στο 10% (τα M.U.T. θα ακριβήνουν περισσότερο από τα άλλα).

Γνώμες? Από αξιοπιστία πώς τα πάνε αυτά τα movements?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων (όπως καταλαβαίνετε είμαι έτοιμος να δώσω προκαταβολή για το δεύτερο, το πρώτο είναι εύκολα διαθέσιμο). Το να προλάβω την αύξηση είναι εξ'ίσου προτιμητέο.

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #1208 στις: Μάρτιος 29, 2014, 10:06:22 πμ »
Aν είμασταν mywatch.inomenaaravikaemirata μπορεί να έπαιρνες καμιά απάντηση. :D Τώρα με .gr τι περιμένεις? Εμπειρία από perpetural JLC?

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #1209 στις: Μάρτιος 29, 2014, 10:19:51 πμ »
MUT. Είναι ό,τι πιο διακριτικό και αρμονικό έχω δει σε διηνεκές ημερολόγιο τα τελευταία χρόνια, από μια από τις σημαντικότερες εταιρείες στο χώρο. Αν συνεχίσω θα γίνω γραφικός.
Και μάλλον σου λέω κάτι που ήδη ξέρεις, αλλά αν στην πλάστιγγα μπει και η τιμή του συγκεκριμένου μοντέλου (έναντι άλλων ΥΩ perpetual calendars), θα γείρει μονόπατα, βαρίδι, προς το μέρος του.
Από πλευράς αποδεδειγμένης αξιοπιστίας, ίσως θα πρέπει να ρωτήσεις κάποιους που έχουν το ρολόι στην κατοχή τους, σε ξένα φόρα.

• 50mm case
    • Προφίλ
Jaeger-LeCoultre
« Απάντηση #1210 στις: Μάρτιος 29, 2014, 12:15:21 μμ »
Έχετε δίκιο, τί ρωτάω κι εγώ μερικές φορές... Απλά ήθελα να ξέρω εν συντομία αν είχε διαβάσει κανείς κάτι για αυτά τα movements, συγκρινόμενα μεταξύ τους πάντα. Στη μπουτίκ πρότειναν το M.U.T. και από πλευράς αξιοπιστίας του movement, αλλά τώρα αυτούς δεν θα πρέπει να τους πιστέψουμε ό,τι κι αν πούνε...

Αποσυνδεδεμένος vord

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #1211 στις: Μάρτιος 29, 2014, 12:33:24 μμ »
Αγαπητέ φίλε Naval Architect,  θα ήθελα να σε ρωτήσω πως και δεν κάνεις τις αγορές από Ελλάδα, νομίζω με τυχόν έκπτωση και επιστροφή ΦΠΑ (αν είσαι συνήθης κάτοικος εξωτερικού) οι τιμές είναι πολύ διαφορετικές
i hear the roar of a big machine

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #1212 στις: Μάρτιος 29, 2014, 01:05:26 μμ »
Το mut σε ατσαλι ειναι μια φοβερη ευκαιρια να παρεις μια απο τις ανωτερες πολυπλοκοτητες σε αυτα τα χρηματα.
Στη θεση σου δε θα το σκεφτομουν καν...

Αποσυνδεδεμένος kosdome6

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #1213 στις: Μάρτιος 29, 2014, 02:43:07 μμ »

VS

Και τα δύο ρολόγια είναι εξαιρετικά.
Προσωπικά, όμως, τα θεωρώ πολύ φορτωμένα για τα δικά μου γούστα. Μου αρέσουν πιο λιτά σχέδια στην εμφάνιση.
Θα διάλεγα το δεύτερο ως ελάχιστα πιο λιτό.
This post contains 100% recycled electrons

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #1214 στις: Μάρτιος 29, 2014, 04:08:07 μμ »
@ vord

Ζω μόνιμα στο εξωτερικό.

Το θέμα έχει ξανασυζητηθεί όταν πριν 6 μήνες έψαχνα για ένα χρυσό (GMT II YG) ή πολύ καλό ατσάλινο κομμάτι (ROC). Επισκέφθηκα τον Καίσαρη στην Κηφισιά το Δεκέμβριο του '13 και όντως η τιμή του ολόχρυσου GMT (αν το πάρεις από Ελλάδα με αφορολόγητο τιμολόγιο) ήταν περίπου 700 Ευρώ κάτω από την τιμή στην οποία το έβρισκα στην Κορέα duty free.

Υπάρχει μία αμφιβολία αν όντως αυτό μπορεί να γίνει (να αγοραστεί από Ελλάδα το ρολόι) καθότι είμαι Έλληνας υπήκοος με κανονικό διαβατήριο. Όταν όμως το πράγμα πάει σε εμένα προσωπικά, η επιλογή μου ήταν, είναι και θα είναι να αποφεύγω όσο μπορώ να αγοράσω από Ελλάδα. Η εξυπηρέτηση και η συμπεριφορά που συνήθως συναντώ πίσω στην πατρίδα είναι, κατ'εμέ, από ανεπρακής έως και απαράδεκτη.

Παρ'όλα αυτά, όντως η Ελληνική αγορά, αν ψωνίσει κανείς αφορολόγητα, είναι από τις πιό ανταγωνιστικές σε τέτοια είδη.

-------

Βίκτωρα - Ευχαριστώ, well noted φυσικά.

-------

@ kosdome6

Ωραίες φωτό, να τα βλέπουμε κιόλας. Δεν μπήκα στον κόπο στη μπουτίκ ούτε να τα τραβήξω μερικές φωτό, ειδικά όταν τα δοκίμαζα.

-------

Περιμένω απάντηση στα μέσα της εβδομάδας από το The Hour Glass, Scotts & Orchard Rd., για το αν θα ξαναφέρουν 5711/1Α-01 (το μπλε). Μου είπαν ότι πιθανότατα δεν θα ξαναέρθει το μοντέλο Σιγκαπούρη, το 'κόβουν' από Ελβετία εντελώς... Έχουν το λευκό αλλά εντάξει τώρα, το κλασικό 5711 είναι μόνο ένα. Τα mint μεταχειρισμένα 5711/1Α έχουν ήδη εκτοξευθεί τιμολογιακά, από Αμερική ως Ινδονησία, κι ο άνθρωπος που έχω στην Αμερική (TRF trusted seller κι έρχεται τακτικά Ασία) αρχίζει να δυσκολεύεται να βρει γρήγορα τέτοια κομμάτια.

Το M.U.T. Perpetual σε ατσάλι είναι απίθανο κομμάτι, boutique-only, στα S$26,600 και κάνουν ένα 5% κάτω (μας υποχρέωσαν δηλαδή). Αλλά όταν το ρολόι είναι boutique-only δεν έχεις περιθώρια, ό,τι και να γίνει αυτός θα το δώσει. Σήμερα είχε ένα, μέσα κι όχι έξω στο showroom, κρατημένο, μου λέει "...Θες να στο φέρω να το δεις?..." "...Όχι" του λέω, "δεν είναι ανάγκη, το λευκόχρυσο για δοκιμή είναι αρκετό..." Μόνο μέσω γνωστών (από αλυσίδα άλλου κοσμηματοπωλείου για παράδειγμα) να το πάρουν χονδρική αυτοί, αν γίνεται, και μετά να στο δώσουν. Προκαταβολή είναι 30% αλλά όλα αυτά αλλάζουν, στη Lange που έχω πάει 5-6 φορές η προκαταβολή είναι 20%. Όπως σε 'κόψουν', τί να λέμε τώρα.

Παρ'όλα αυτά ακόμη και τα JLC χάνουν σε αξία αρκετά μετά την αγορά. Τα μόνα που κρατιούνται ψηλά είναι τα Πατέκ και τα Ρόλεξ. Έχω ξεφύγει πάλι, εδώ είναι το νήμα για JLC, αλλά αφού ακόμη δεν έχω παραγγείλει το ρολόι πού να τα γράψω αυτά... Το τί ρολόι κυκλοφορεί εδώ είναι ασύλληπτο, όπου πας σου γυρίζει το μάτι ανάποδα. Από grey 5001 IWC (Portuguese) στα S$12,500 (ολοκαίνουργιο, σφραγισμένη εγγύηση αλλά χωρίς ημερομηνία, όλα εισαγωγή, είχε ένας (ο Sam) μιά βδομάδα πριν τρία λευκά και τρία μαύρα, τού'φυγαν όλα, πέρασα προχτές και είχε μόνο ένα άσπρο), μέχρι Daytona YG Paul Newman dial (αυτό δεν έκατσε πάνω από 10 μέρες στη βιτρίνα), όλα mint. Ο τύπος έχει δύο Slytech στη βιτρίνα, "...το ένα δεν το πουλάω ακόμη..." (έλεος ρε Σαμ) και S$75,000 έκαστο παρακαλώ...

Περισσότερα σύντομα...

Αποσυνδεδεμένος argo98

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #1215 στις: Μάρτιος 29, 2014, 04:14:37 μμ »
Θα σταματήσει η παραγωγή του 5711 σε μπλε?!!?Ωραία,ούτε να το ονειρευτούμε δε θα μπορούμε τώρα....

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #1216 στις: Μάρτιος 29, 2014, 04:19:53 μμ »
Να προσθέσω ότι για το 5711 μου έδωσαν τιμή S$32,000 (η οποία είναι 2 χιλιάδες Αμερικάνικα πιό κάτω από την ιντερνετική τιμή Αμερικής, Gemnation.com) αλλά αρνήθηκαν ακόμη και να πάρουν προκαταβολή, τόσο δύσκολα είναι τα πράγματα... Θα πάρουν τλφ, λέει, και θα μου πουν μέχρι την Τετάρτη. Ή αυτό θα είναι ή το JLC M.U.T. Perpetual... Πιστεύω ειδικά αν πάμε στο δεύτερο να προλάβω την προγραμματισμένη αύξηση του Απριλίου.

Απλά πράγματα - κακώς πήρα το ROC τον περασμένο Οκτώβριο. Έπρεπε να είχα παραγγείλει το 5711.

Αποσυνδεδεμένος argo98

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #1217 στις: Μάρτιος 29, 2014, 04:32:19 μμ »
Αν μπορείς ακόμα για 5711 δε το συζητάω..Γενικά ήξερα ότι έχει λίστα αναμονής από 6 μήνες εώς και 2 χρόνια!( δεν ξέρω αν ισχύει)Τώρα αν πρόκειται και να σταματήσει όσοι το έχουν ήδη είναι πολύ τυχεροί!
« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 29, 2014, 04:41:25 μμ από argo98 »

Αποσυνδεδεμένος nomikosas1

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #1218 στις: Μάρτιος 29, 2014, 04:52:19 μμ »
Παρε 5711.. οτι αλλο κ να παρεις παλι θα το πουλήσεις...
http://www.chrono24.com/en/patekphilippe/57111a-steel-nautilus-blue-new--id2632944.htm
« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 29, 2014, 04:57:53 μμ από nomikosas1 »

• 50mm case
    • Προφίλ
Jaeger-LeCoultre
« Απάντηση #1219 στις: Μάρτιος 30, 2014, 11:06:27 πμ »
Έβλεπα το Master Geographic εχθές, σαν functions αυτό μου ταιριάζει πιό πολύ. Τα perpetual τα αφήνουμε εκτός μιας και σαν complication είναι πολύ ξεχωριστά.

Είδα λοιπόν σήμερα το πρωί το Master Geographic, steel, στο Watch U Seek, και λέω "...δεν πας πάλι στην μπουτίκ της JLC να το δεις, ε, να τραβήξεις και μερικές φωτό για τα παιδιά στο φόρουμ; ..."

Αφού ξέρετε πόσο σας αγαπώ και θέλω να σας περνάω ό,τι πληροφορίες μαθαίνω...

Πάμε λοιπόν...