Αποστολέας Θέμα: Nixon  (Αναγνώστηκε 17338 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος kostakiss

• Just Registered
    • Προφίλ
Nixon
« στις: Μάιος 12, 2013, 07:00:57 μμ »
Καλησπέρα.
Ήρθε η ώρα να αλλάξω ρολόι.Από παλιά φλερτάρω με τα Nixon λόγω ομορφίας και μεγέθους.
Το ποσό απόκτησης σίγουρα δεν είναι ούτε μικρό αλλά ούτε και μεγάλο,μιας και σε τέτοια φόρουμ,ίσως είναι και το "οικονομικότερο".
Με μια απλή αναζήτηση στο φόρουμ βρήκα αποτελέσματα,αλλά όχι την απάντηση που ήθελα.
Δραστηριοποιούμαι και σε άλλα φόρουμ και ρωτάω για να μάθω τι και πως.
Για να μην τα πολυλογώ,ενδιαφέρομαι για ένα ρολογάκι Nixon το συγκεκριμένο ( http://www.amazon.co.uk/Nixon-Mens-Quartz-Chronograph-Watch/dp/B001M19YSA/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1368357871&sr=8-1&keywords=nixon+51-30 ) .
Και απογοητέυτηκα που κάποιοι λένε ότι δεν αξίζει τα λεφτά του κτλ και να πάρω casio,citizen τα οποία εκτός του ότι μου φαίνονται μικρά,δεν μου γεμίζουν το μάτι.Δεν είναι τόσο εντυπωσιακά.
Δεν έχω τρελές απαιτήσεις όσον αφορά τον μηχανισμό,αλλά σίγουρα αν πρόκειται να δόσω αυτό το ποσό το ψάχνω περισσότερο...και εδώ θέλω την πολύτιμη γνώμη σας.
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Nixon
« Απάντηση #1 στις: Μάιος 12, 2013, 07:25:52 μμ »
Καλωσήλθες. Αν δεν σε ενοχλεί ότι ωρολογιακά δεν είναι κάτι ανάλογο με Seiko, Citizen ακόμη και Hamilton, μια και μιλάμε για 300 λίρες, τότε πάρτο και ευχαριστήσου το. Δεν θα βρεις πάντως πρόθυμο ωρολογόφιλο να στο προτείνει, όχι γιατί δεν είναι ανθεκτικό κλπ, αλλά γιατί δεν είναι από κλασσική φίρμα του χώρου και τσιμπάει κάπως για μη επώνυμο quartz. Aυτό όμως είναι άλλο θέμα, εμείς κρίνουμε με διαφορετικό μάτι, αν σου αρέσει χτύπα το, πρόβλημα δεν θα έχεις.

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Μάιος 12, 2013, 07:42:26 μμ »
μπορεις να μου εξηγησεις ωρολογιακα τι διαφορες εχουν?δεν εχω ασχοληθει ποτε με μηχανισμους..

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Μάιος 12, 2013, 08:27:52 μμ »
έτσι επιγραμματικά που διάβασα όλες τις κατηγορίες απο ένα άρθρο σε άλλο φορουμ,ομολογω οτι γενικα η φιλοσοφια του αυτοματου δεν με συγκινησε καθολου.  ::)
εχω το αμαξι μου που το παω για σερβις και μου,αρκει ! δεν χρειαζεται να τρεχω και για το ρολοι ..
οταν ειναι να τελειωσει η μπαταρια την αλλαζω και τελος.οποτε κλεινω στα quartz.
στεγανοποιηση 20ΑΤΜ+ (300Μ) οποτε σε νερο κ θαλασσα μπαινει αφοβα.
απο ανοξειδωτο ατσαλι ειναι.
κρύσταλλο mineral ( κοινο για τετοιας κατηγοριας ρολογια )
οσον αφορα τωρα καποιους τομεις που εσεις θα με βοηθησετε...
τι παιζει με την χωρα προελευσης του ρολογιου και του μηχανισμου & το οτι ειναι "φρεσκια" εταιρεια στον χωρο των ρολογιων ειναι στην προκειμενη κακο?
ευχαριστω και παλι.

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Μάιος 12, 2013, 08:30:29 μμ »
Μιλάμε για quartz μηχανή(μπαταρίας) από μια καινούργια εταιρεία χωρίς παράδοση και ιστορία στο χώρο. Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης πχ με το παρακάτω Hamilton που είναι μηχανικό ρολόι(κουρδιστό) swiss made από πασίγνωστη εταιρεία 120 χρόνων, άρα πολύ πιο πάνω ως "αξία"

Ξαναλέω πως η σύγκριση είναι με ωρολογιακά κριτήρια, δεν σημαίνει πως το Nixon θα πάθει κάτι ή θα χαλάσει πιο γρήγορα. Όπως σου έγραψα και στο πρώτο ποστ, εφόσον το κάνεις κέφι πάρτο και ευχαριστήσου το...

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Μάιος 12, 2013, 08:32:42 μμ »
το οτι ειναι "φρεσκια" εταιρεια στον χωρο ομως τι συνεπαγεται??
και γιατι λενε ειναι υπερτιμημενο?επειδη με τα ιδια λεφτα παιρνει καποιος ενα κλασσικο (σε σεικο,σιτιζεν) ?

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Μάιος 12, 2013, 08:48:07 μμ »
Φίλε μου σου έδωσα πιο πριν ένα παράδειγμα τι μπορείς να πάρεις με τα ίδια λεφτά. Εσένα αυτά τα δύο προιόντα, παρότι έχουν την ίδια τιμή, σου φαίνονται να έχουν την ίδια αξία?

Αποσυνδεδεμένος bshop

• Tourbillion
    • Προφίλ
    • Found in the Attic
« Απάντηση #7 στις: Μάιος 12, 2013, 08:56:26 μμ »
Τα NIXON έχουν κάποια ωραία σχέδια αλλά για την ποιότητα έχουν διπλάσια τιμή από όσο θα έπρεπε...

Δεν έχει καταφέρει η Nixon να πείσει ότι παίρνει σοβαρά το ρολόγια... και από τη στιγμή που στοχεύει σε κόσμο που ενδιαφέρεται καθαρά για το look του ρολογιού, δεν έχει λόγο να προσπαθήσει παραπάνω...

Εν τέλει πάρε Nixon μόνο εάν σου αρέσει. Είναι μια χαρά ποιότητα δε θα έχεις πρόβλημα. Απλά μη μπεις σε διαδικασία σύκρισης γιατί δεν έχει νόημα, πάρε αυτό που θες για να το χαρείς :)

Αποσυνδεδεμένος vaggosk

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Μάιος 12, 2013, 09:18:40 μμ »
Όπως ακριβώς τα λένε οι φίλοι παραπάνω είναι.
Μπορεί για αυτό που είναι να είναι ακριβό αλλά αν σου αρέσει και έχεις να τα δώσεις, μια χαρά θα το ευχαριστηθείς! Αν η ερώτησή σου είναι, αν ποιοτικά είναι καλό, η απάντηση είναι ότι λογικά δε θα σου παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα αν το χρησιμοποιείς σωστά (καλό ξέπλυμα μετά τη θάλασσα, προσοχή στις θερμοκρασίες/υγρασίες κλπ).
Οπότε από αυτή την άποψη πάρτο (μην περιμένεις όμως και αξία μεταπώλησης κλπ.)

φιλικά,
Βαγγέλης

Αποσυνδεδεμένος Stamos

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Μάιος 12, 2013, 09:28:08 μμ »
Από τη στιγμή που ενδιαφέρεσαι για κουάρτζ δεν ρίχνεις και καμιά ματιά στα swatch? Πολύ πιο τίμια επιλογή και ένα κάρο μοντέλα να διαλέξεις...

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Μάιος 13, 2013, 12:09:25 πμ »
Κοιτουσα αγγελιες και δεν υπαρχουν πολλα nixon, και οσα υπαρχουν παιζουν στο 300αρι. Τωρα μακροπροθεσμα κανεις δεν ξερει. Παντως η σειρα 51-30 φευγει αρκετα.
Θα παω να τα δοκιμασω αυριο στο χερι.
Swatch για κανενα λογο. Ειπαμε θελω μεγαλο. Τα swatch παραειναι εμπορικα.

Αποσυνδεδεμένος alexandrosF.

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Μάιος 13, 2013, 02:37:29 πμ »
Σέρβις σε ένα μηχανικό ρολοι θα κανεις στα 5 χρόνια το νωρίτερο, άρα δεν είναι κάτι που θα σε ταλανίζει συνέχεια. Από άποψη αντοχής στο χρόνο (μακροπρόθεσμα μιλώντας) εννοείται ότι τα μηχανικά αντέχουν παραπάνω. Ενας κουαρτζ μηχανισμός, όντας ένα κύκλωμα, κάποια στιγμή θα διαβρωθεί (Μπορεί να γίνει στα 5 χρόνια, μπορει στα 10 μπορει και στα 30), από την άλλη ένα μηχανικό ρολοί, πρακτικά δεν έχει ημερομηνία λήξεως. Αν για κάποιο λόγο μπει νερο στο ρολοι, το κουαρτζ δεν σώζεται, ενώ το μηχανικό ναι και γενικότερα οποιοσδήποτε τεχνίτης μπορεί να επέμβει πολύ λιγότερο σε ένα κουαρτζ ρολόι απ'οτι σε ένα μηχανικό.
Δεν συγκρίνονται τα Νιxon σε ποιότητα με εταιρίες που παίζουν στα ίδια χρήματα όπως 
Tissot, hamilton, Citizen, Casio και Seiko.
Ούτε από θέμα αντοχής, ούτε ποιότητας κατασκευής ούτε τίποτα.
Τα παραπάνω είναι ρολόγια με ιστορία και  τεχνογνωσία πάνω απο αιώνα. Η nixon Παράγει μοδάτα Fashion Ρολόγια με υψηλή τιμή σε σχέση με την ποιότητα.
Baume&Mercier classima, Eberhard 8jours, BALL trainmaster TMT,Longines Lindbergh, Zenith Sporto,Lorenz Ouragan,Ω Geneve,Tissot: PRS516 & 1944 & sideral, Philip Watch Sunray, Citizen:Challenge Timer(x2) & aqualand & auto, Vostok amphibia, VE-GAZ14, Junghans MEGA1, Casio DW-7100,TAC,Poljot 3133, Vetta

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Μάιος 13, 2013, 02:48:16 πμ »
Ναι αλλα για να παρω ενα ρολοι μηχανικο(citizen η casio,γιατι τα αλλα ειναι πολυ κλασσικα) και με τις διαστασεις που θελω σιγουρα θα πρεπει να ξεφυγω απο τα 350 που υπολογιζω για το nixon...
Και απβοτι βλεπω σε αυτα τα λεφτα τα περισσοτερα ειναι quartz
« Τελευταία τροποποίηση: Μάιος 13, 2013, 03:47:59 πμ από kostakiss »

Αποσυνδεδεμένος Istar

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Μάιος 13, 2013, 04:01:15 πμ »
Εγώ έχω Nixon το πιο κλασσικό της κομμάτι το Player και δεν μου έχει παρουσιάσει κανένα πρόβλημα.
Japan Movement ( το τονίζουν για κάποιο λόγο, μάλλον για να δείξουν ότι δεν είναι από κίνα ), καλή ποιότητα και ήταν το βασικό μου ρολόι για snowboard, in-line, κτλ. τις μέρες που δεν ήθελα να φοράω G-shock. Δηλαδή έχει φάει πολλές πτώσεις.
Το βουτάω άφοβα και δεν έχει βιδωτή κορώνα αλλά είναι το φθηνό μου για τη θάλασσα και βολεύει γιατί δεν έχει στεφάνη ώστε να με νοιάζουν τα άλατα κτλ. Δεν έχει πάθει τπτ τόσα χρόνια, μόνο μπαταρία και στεγανοποίηση κάνω 10-15ευρώ δηλαδή κάθε 2-3χρόνια.
Η διαφορά όμως είναι ότι το πήρα 160ευρώ.
Στα 350euro που λες παίρνεις Hamilton, Tissot, Seiko, Citizen.
πχ. Και quartz να κοιτάς έχει καλύτερα divers όπως το Citizen JP2000, chrono Τιssot prs516 έχεις πολλές επιλογές.
και να πάρω casio,citizen τα οποία εκτός του ότι μου φαίνονται μικρά,δεν μου γεμίζουν το μάτι.Δεν είναι τόσο εντυπωσιακά.
Aν τα κοιτάς σε εικόνα στο internet ίσως να μην γεμίζουν το μάτι, αλλά αν πας να δοκιμάσεις Hamilton στο χέρι και το δεις από κοντά λίγο δύσκολο να σου φανεί η πλάκα του Nixon καλύτερη ποιοτικά.
Κατά τα άλλα αν σου αρέσει το 51-30 και σου κάθεται καλά πάρτο. Αν αξίζει τα λεφτά του...ορολογιακά όχι, αυτό δεν σημαίνει ούτε ότι θα χαλάσει ούτε ότι δεν θα είναι εντυπωσιακό στο χέρι.
"ΤΙ ΔΕΝ ΦΟΡΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ?"

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Μάιος 13, 2013, 04:08:18 πμ »
Το seiko κ citizen που λες δεν μ αρεσουν καθολου. Δεν θελω ρολοι για να το βουταω, αλλα αν τυχει να χρειαστει να μπω πχ στη θαλασσα-πισινα να μην το σκεφτομαι...
Νομιζω οτι αφησα το σημαντικοτερο κομματι που ειναι η δοκιμη τους. Θα επαιρνα τολοι μονο απο τις φωτο :p

Αποσυνδεδεμένος Stratos

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Μάιος 13, 2013, 07:46:15 πμ »
Συμφωνω με τους προλαλησαντες.

Πολλα τα λεφτα για τα μοντελα που κοιτας.
ειναι καθαρα Fashion ρολοι.

Τα ειχα κοιταξει κι εγω πριν μερικα χρονια και τελικα πηρα το πρωτο μου gshock

αυτο μπορεις να το βρεις στα 120-130

αλλα καλο θα ειναι να κανεις μια βολτα να δοκιμασεις καναδυο ρολογια και μετα να παρεις αυτο που σου 'καθησε' καλυτερα!
Παράθεση από: blackbird
Αμήν. Αντικείμενα είναι γαμώτο μου. Όχι άνθρωποι για να τα θρηνούμε.
Το φόρεσες, το χάρηκες, άμε στο διάλο τώρα.

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Μάιος 13, 2013, 11:14:43 πμ »
Ομολογω οτι ειναι απ τα πιο ομορφα g shock που εχω δει αλλα δεν το βρηκα στην τιμη που μου ειπες.
Η αληθεια ειναι οπως ειπα κ παραπανω οτι το μονο π μενει ειναι να τα δοκιμασω στο χερι.

Αποσυνδεδεμένος Stratos

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Μάιος 13, 2013, 11:26:48 πμ »
Ομολογω οτι ειναι απ τα πιο ομορφα g shock που εχω δει αλλα δεν το βρηκα στην τιμη που μου ειπες.
Η αληθεια ειναι οπως ειπα κ παραπανω οτι το μονο π μενει ειναι να τα δοκιμασω στο χερι.

σε καταλαβα αμεσως τι ψαχνεις!!

εχω το αριστερο εγω, για καλοκαιρι ειναι απλα απιστευτο.

ψαξου λιγο μεσα στο φορουμ για eshops με casio.

το ειχα παρει απο αγγλια οταν εμενα εκει, 110λιρες (με ισοτιμια παρα πολυ καλη τοτε) απο αυτο το καταστημα
http://www.harveynichols.com/mens/categories/designer-accessories/watches.html?productsPerPage=48
Παράθεση από: blackbird
Αμήν. Αντικείμενα είναι γαμώτο μου. Όχι άνθρωποι για να τα θρηνούμε.
Το φόρεσες, το χάρηκες, άμε στο διάλο τώρα.

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Μάιος 13, 2013, 11:33:11 πμ »
Απο αμαζον κοιταω αλλα αν χρειαστει μπορω να το παρω κα απευθειας απο αγγλια απο φιλη που μενει εκει. Θα παω να δοκιμασω και θα ενημερωσω.

Αποσυνδεδεμένος kosdome6

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Μάιος 13, 2013, 11:50:59 πμ »
Φίλε Κωστάκη, καλωσήλθες στο forum.
Η γνώμη μου, με τα μισά λεφτά παίρνεις καλύτερο ρολόι και μάλιστα από εταιρεία που φτιάχνει ρολόγια.
Είμαι σίγουρος ότι θα βρεις ένα σχέδιο στο στυλ και στις διαστάσεις που σου αρέσει αλλά στα μισά λεφτά.
Θέλω να σε ρωτήσω αν θέλεις χρονογράφο ή απλό; Είναι λόγοι εμφάνισης ή χρήσης;
This post contains 100% recycled electrons