Αποστολέας Θέμα: Η μητέρα των μαχών  (Αναγνώστηκε 17552 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος kkostas

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Η μητέρα των μαχών
« Απάντηση #20 στις: Φεβρουάριος 11, 2013, 03:25:21 μμ »
Φίλε αν δεν πάρεις το πανέρι θα το βλέπεις στον ύπνο σου για πολύ-πολύ καιρό!

Αποσυνδεδεμένος Istar

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Φεβρουάριος 11, 2013, 08:05:52 μμ »
1 ) Rolex έχεις όταν θες

2 ) Panerai δεν έχεις και αν αποφασίσεις να το αλλάξεις κάποια στιγμή με PO θα είναι εύκολη υπόθεση + οτι κρατάει και ψηλά την αρχική του αξία

3 ) Το κενό του PO μπορείς να το καλύψεις εύκολα με έναν φθηνό δύτη braceleδάτο με κλασσικό look μαύρο bazel και μαύρη πλάκα
     ένα SUMO πχ. μην σου πω και MAKO ακόμη. Παίζει στο τέλος βέβαια να μείνεις με το δύτη σαν το πασπαρτού ρολόι,
     αφού δεν υπάρχει τίποτα πιο all around από έναν δύτη σε normal μέγεθος, για να φοράς από την παραλία μέχρι κουστούμι.
     Το κενό από το Panerai όμως δεν θα μπορείς να το καλύψεις με τίποτα αντίστοιχο ( εκτός αν αρκείσαι σε hommage )

PANERAI ftw απο μένα.
"ΤΙ ΔΕΝ ΦΟΡΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ?"

jim teo

• Επισκέπτης
« Απάντηση #22 στις: Φεβρουάριος 11, 2013, 08:08:02 μμ »
Δεν ειμαι fan των Panerai,επομενως δεν προκειται να σου προτεινω κατι τετοιο.
Βαριεμαι και μονο που τα βλεπω καθε μερα στις φωτογραφιες,ποσο μαλλον να το φοραω σε καθημερινη βαση.
Το τι θα παρεις βεβαια εξαρταται καθαρα και μονο απο εσενα.Εσυ αποφασιζεις.
Αυτο που θα σε συμβουλευα παντως,σε αντιθεση με οσα υποστηριξαν οι προλαλησαντες,απο τη στιγμη που θα ειναι το πρωτο σου καλο ρολοι,φροντισε να ΜΗΝ ειναι κουρδιστο.
Με μαθηματικη ακριβεια θα το βαρεθεις και συντομα θα το μετανιωσεις.
Το κουρδιστο κατ'εμε ερχεται σε βαθος χρονου μετα απο αρκετο χρονο "σχεσης" με τα ρολογια.

Αποσυνδεδεμένος Istar

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Φεβρουάριος 11, 2013, 08:13:04 μμ »
+1 για αυτόματο

δες και άμα ανέχεται το μέγεθος ο καρπός σου με μπουφάν etc γιατί τα μεγάλα είναι λίγο ενοχλητικά για all around 24/7
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουάριος 11, 2013, 08:29:18 μμ από Istar »
"ΤΙ ΔΕΝ ΦΟΡΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ?"

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Φεβρουάριος 11, 2013, 08:40:54 μμ »
Δεν ειμαι fan των Panerai,επομενως δεν προκειται να σου προτεινω κατι τετοιο.
Βαριεμαι και μονο που τα βλεπω καθε μερα στις φωτογραφιες,ποσο μαλλον να το φοραω σε καθημερινη βαση.
Το τι θα παρεις βεβαια εξαρταται καθαρα και μονο απο εσενα.Εσυ αποφασιζεις.
Αυτο που θα σε συμβουλευα παντως,σε αντιθεση με οσα υποστηριξαν οι προλαλησαντες,απο τη στιγμη που θα ειναι το πρωτο σου καλο ρολοι,φροντισε να ΜΗΝ ειναι κουρδιστο.
Με μαθηματικη ακριβεια θα το βαρεθεις και συντομα θα το μετανιωσεις.
Το κουρδιστο κατ'εμε ερχεται σε βαθος χρονου μετα απο αρκετο χρονο "σχεσης" με τα ρολογια.

Δημητρη δεν ειναι βεβαιο αυτο, ειδικα οταν προκειται για ενα ρολοι symbol οπως τα πανεραι (που κι εμενα δε μου αρεσουν). Με το moonwatch, επισης - τουλαχιστον στην περιπτωση τη δικη μου. Δεν μπορω να καταλαβω τι το βαρετο εχει να ριχνεις 20 στροφες καθε βραδυ, το αντιθετο θα ελεγα..

Αποσυνδεδεμένος karteo

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Φεβρουάριος 11, 2013, 09:43:25 μμ »
τιποτε βαρετο. το κανω καθημερινα και δεν εχω βαρεθει. ειναι βεβαια και στον ανθρωπο.
Γαυρος οπαδος....

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Φεβρουάριος 11, 2013, 10:09:21 μμ »
Aυτό λέω, δεν πρέπει να προδικάζεται ότι το κουρδιστό ρολόι δεν κάνει για κάποιο νέο στο σπορ..
(επίσης θέλω να φτάσω τα 1000 ποστ, συνέχισε την κουβεντα)

Αποσυνδεδεμένος Charilaos

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Φεβρουάριος 11, 2013, 10:18:35 μμ »
Το σωστό με το κούρδισμα είναι να γίνεται το πρωί έτσι ώστε το ελατήριο να έχει αρκετή δύναμη αποθηκευμένη και να δίνει την καλύτερη δυνατή χρονομετρία κατά την διάρκεια της ημέρας.
Το βραδινό κούρδισμα είναι για αυτούς που δουλεύουν βράδυ και κοιμούνται ημέρα (οπότε η χρονομετρία το βράδυ είναι σημαντική).
 8)
"Δε ζυγιάζω, δε μετρώ,δε βολεύομαι! Ακολουθώ το βαθύ μου χτυποκάρδι"
Νίκος Καζαντζάκης

jim teo

• Επισκέπτης
« Απάντηση #28 στις: Φεβρουάριος 11, 2013, 10:36:47 μμ »
Ο Βικτωρας που κοιμαται ολη μερα,τι πρεπει να κανει;;; :D

Αποσυνδεδεμένος karteo

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Φεβρουάριος 11, 2013, 10:37:33 μμ »
Ο Βικτωρας που κοιμαται ολη μερα,τι πρεπει να κανει;;; :D

να προσλαβει καποιον να του το κουρδιζει :lol:
Γαυρος οπαδος....

Αποσυνδεδεμένος Charilaos

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Φεβρουάριος 11, 2013, 10:43:51 μμ »
Aυτό λέω, δεν πρέπει να προδικάζεται ότι το κουρδιστό ρολόι δεν κάνει για κάποιο νέο στο σπορ..
(επίσης θέλω να φτάσω τα 1000 ποστ, συνέχισε την κουβεντα)

Σωστός αν κάποιος πάει κατευθείαν σε κουρδιστό (όχι κινεζιά της πλάκας!!!!), τότε το πιο πιθανό είναι να παραμείνει εκεί!!!!
Διάολε όλοι εμείς που περάσαμε από όλα τα υπόλοιπα και τελικά καταλήξαμε στο κουρδιστό τι άλλο κερδίσαμε -εκτός της εμπειρίας!!!!??????
 ???
"Δε ζυγιάζω, δε μετρώ,δε βολεύομαι! Ακολουθώ το βαθύ μου χτυποκάρδι"
Νίκος Καζαντζάκης

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Φεβρουάριος 11, 2013, 10:51:44 μμ »
Mε πιάσατε, μαζί με το Χρήστο ντυνόμαστε Ολγα και Μικαέλα και κάνουμε τσάρκα τα βράδια. Τώρα που είναι σε γύψο κάνω εγώ δουλειά για δύο..

Και για να μην έχω προβλήματα με το ψαλίδι της λογοκρισίας, θα συνηγορήσω με το Χαρίλαο και τον Καρτεο (Καρτέος, Καρτέου κτλ  :P) ότι τα κουρδιστά έχουν άλλη χάρη, χτίζεις σχέση με το ρολόι και είναι λιγότερο βαρετά από τα αυτόματα που απλά τα βάζεις και τα βγάζεις..

Αποσυνδεδεμένος nomikosas

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Φεβρουάριος 11, 2013, 11:11:53 μμ »
Αφου δεν εισαι και πολυ fan της rolex......

......διαβασε περισσοτερο για τα ρολογια και  παρε rolex χαχαχαχαχαχαχα     ;D       πλακα κανω ;)

παρε το πανερι :drinkers:

Αποσυνδεδεμένος exDIVER600

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Φεβρουάριος 11, 2013, 11:12:53 μμ »
Θα σου πρότεινα ένα PANERAI (δεν κατάλαβα ποιό ακριβώς σκέφτεσαι, δεν είμαι τόσο γνώστης για να καταλαβαίνω από τους κωδικούς) τύπου LUMINOR MARINA.
Θα πρότεινα αυτόματο (προσωπικά προτιμώ να δουλεύει το ρολόϊ μου για εμένα, όχι εγώ γι΄αυτό).
Θέλεις ημ/νία; Θέλεις GMT; Θέλεις power reserve; Θέλεις χρονογράφο;
Διαλέγεις και παιρνεις.
Και αν δε σου "κάθεται" το 44-άρι στο χέρι το παίρνεις σε 40-άρι.

Προσωπικά το δικό μου το έχω χαρεί περισσότερο από όλα τα άλλα ρολόγια μου: Σκυλί ανήμερο, το φοράω παντού (με κουστούμι, με μαγιό, με ο,τιδήποτε) χάρη στον απολύτως πρακτικότερο τρόπο αλλαγής λουριών (τόσο πρακτικός που σου κάνει εντύπωση ότι τον σκέφτηκαν οι Ιταλοί  :P). Και μου αρέσει η φιλοσοφία του "less is more" που θεωρώ ότι "πρεσβεύει".

Το πήρα επειδή  μου άρεσε (δεν είμαι γνώστης για να ξέρω από μηχανές, προδιαγραφές κλπ.) και θεωρώ ότι είναι ένα ρολόϊ με το οποίο έχω δεθεί απόλυτα. Το ROLEX μου κάποια στιγμή το έδωσα και δεν μου έλλειψε. Το PANERAI μου δε θα το δώσω ποτέ.

Και όταν θα έχω πουλήσει το αυτοκίνητο μου, το Macbook μου, το σκύλο μου, τα κουστούμια μου (κλπ.) λόγω κρίσης, θα φορέσω το PAM μου και το σκισμένο μου τζιν και θα φουντάρω από το Σούνιο φωνάζοντας:
ΡΑΜ ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ  ;D

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Φεβρουάριος 11, 2013, 11:30:13 μμ »
Άμα έχεις πάνω από 2 ρολόγια, δεν τα φοράς εναλλάξ με την συχνότητα αντιβίωσης και δεν έχεις κουρδιστήρι, ε τότε, είτε είναι κουρδιστά είτε αυτόματα, θα τα κουρδίσεις για να τα βάλεις  ;D
Και έτσι καταρρίπτεται ο μύθος του κουρδίσματος  :D

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Φεβρουάριος 11, 2013, 11:40:53 μμ »
Πολύ σωστά..
Προσωπικά δεν καταλαβαίνω τον αφορισμό "το ρολόϊ να δουλεύει για εμένα, όχι εγώ γι΄αυτό". Το ρολόι δουλεύει για μένα έτσι κι αλλιώς αλλά πρέπει να πάρει ενέργεια και ενέργεια δεν παίρνει από μόνο του. Μπορεί να του αλλάζεις μπαταρία κάθε 2 χρόνια, μπορεί να κουνάς το χέρι σου σαν κομπρεσσέρ για να πάρει μπρος, μπορεί να το κουρδίζεις κάθε πρωί-βράδυ. Μπορεί να είναι ηλιακό και νά θέλει ήλιο. Σίγουρα θα θέλει αλλαγή ημ/νίας, αν όχι θα θέλει διόρθωση χρονομετρίας κάθε 1, 2 ή 3 μήνες κ.ο.κ. Με όλα τα εργαλεία που έχουμε εφεύρει έχουμε μια σχέση συνεργασίας. Ακόμα και τα grand grand grand complications των μεγάλων οίκων που τα κάνουν όλα, στην πλειοψηφία τους είναι κουρδιστά.
Ισα ίσα που στο κουρδιστό το νοιώθεις να σε παρακαλάει να του δώσεις πνοή για να συνεχίζει να σου λέει την ώρα: πιο άνθρωπος απέναντι στο εργαλείο πεθαίνεις...  :D

Αποσυνδεδεμένος exDIVER600

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Φεβρουάριος 11, 2013, 11:59:55 μμ »
Πολύ σωστά..
Προσωπικά δεν καταλαβαίνω τον αφορισμό "το ρολόϊ να δουλεύει για εμένα, όχι εγώ γι΄αυτό". Το ρολόι δουλεύει για μένα έτσι κι αλλιώς αλλά πρέπει να πάρει ενέργεια και ενέργεια δεν παίρνει από μόνο του. Μπορεί να του αλλάζεις μπαταρία κάθε 2 χρόνια, μπορεί να κουνάς το χέρι σου σαν κομπρεσσέρ για να πάρει μπρος, μπορεί να το κουρδίζεις κάθε πρωί-βράδυ. Μπορεί να είναι ηλιακό και νά θέλει ήλιο. Σίγουρα θα θέλει αλλαγή ημ/νίας, αν όχι θα θέλει διόρθωση χρονομετρίας κάθε 1, 2 ή 3 μήνες κ.ο.κ. Με όλα τα εργαλεία που έχουμε εφεύρει έχουμε μια σχέση συνεργασίας. Ακόμα και τα grand grand grand complications των μεγάλων οίκων που τα κάνουν όλα, στην πλειοψηφία τους είναι κουρδιστά.
Ισα ίσα που στο κουρδιστό το νοιώθεις να σε παρακαλάει να του δώσεις πνοή για να συνεχίζει να σου λέει την ώρα: πιο άνθρωπος απέναντι στο εργαλείο πεθαίνεις...  :D

Ωχ, καλά ρε παιδιά, ατυχής έκφραση ήταν. Ποιός αφορισμός;
Αφορισμός θα ήταν να πω π.χ "όποιος προτιμάει τα κουρδιστά είναι ανόητος".

Εγώ είπα ο άνθρωπος ότι προσωπικά προτιμώ να δουλεύει το ρολόϊ μου για εμένα, όχι εγώ γι΄αυτό... Πείτε ότι είμαι τεμπέλης  ::)

Άλλος μπορεί να απολαμβάνει τη διαδικασία του κουρδίσματος. Δικαίωμα του είναι του ανθρώπου. "Αφορίζει" τα αυτόματα επειδή προτιμάει τα κουρδιστά;

Τέλος πάντων, το ότι θα φουντάρω φορώντας το PANERAI μου δεν το αναιρώ ό,τι και αν μου γράψετε  :D

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Φεβρουάριος 12, 2013, 12:09:58 πμ »
Καλα τωρα κι εσυ, χρησιμοποιησα τον αφορισμο με την ευρεια εννοια, τοσους φιλοσοφικους στοχασμους εγραψα, τιποτα δεν εχεις να πεις; Τεμπελη  :smt015

Σα να λεμε παντως Ν.Πουλαντζας με πανεραι θα πεσεις;

Παντα φιλικα
Βικτωρας

Αποσυνδεδεμένος Chris_Superocean

• Tourbillion
  • B R E I T L I N G
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Φεβρουάριος 12, 2013, 12:10:41 πμ »
Mε πιάσατε, μαζί με το Χρήστο ντυνόμαστε Ολγα και Μικαέλα και κάνουμε τσάρκα τα βράδια. Τώρα που είναι σε γύψο κάνω εγώ δουλειά για δύο..

είσαι έτοιμος;

σήμερα οδηγώ εγώ  :D ;D :P ;D
Δεν ήταν κακός ο λύκος, η γιαγιά είχε αυθαίρετο.

Αποσυνδεδεμένος Nikosfun

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Φεβρουάριος 12, 2013, 12:15:42 πμ »
Θα πρότεινα και εγώ μόνο Rolex.  ;)
Αν όμως δεν θέλεις Rolex, θα σου πρότεινα να πάς στο καινούργιο PO που το θεωρώ All around. Αν πετύχεις και καλή έκπτωση, τοτε θα είναι ένα value for money watch!