Αποστολέας Θέμα: Η μητέρα των μαχών  (Αναγνώστηκε 17594 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Mysths

• Just Registered
    • Προφίλ
Η μητέρα των μαχών
« στις: Φεβρουάριος 10, 2013, 09:45:12 μμ »
Χαιρετώ την όμορφη παρέα. Αν και μέλος 3 χρόνια(αν και το παρακολουθούσα και πιο πριν) στο forum έχω αρκεστεί στην παρακολούθηση (αλλά και στην εκμάθηση σαφώς) μέχρι τώρα. 
To the point. Μέχρι στιγμής , ξέκλεβα την daytona του πατέρα μου που και που , μιας και ΄΄δικό μου'' καλό ρολόι δεν είχα/έχω.  Με αφορμή την διαφαινόμενη (; ) αποφοίτησή μου από τo πανεπιστήμιο (επιτέλους) είμαι στο ψάξιμο πως θα συνεχίσω να κάνω κατασπατάληση της πατρικής περιουσίας, και τι καλύτερο από ένα ρολόι. Μιας και θα είναι το μοναδικό , για αρκετό καιρό λογικά, θα πρέπει να είναι λίγο Passe-Partout , και να μπορεί να φοριέται από παραλία/φόρμες μέχρι κουστούμι , όσο και αν είμαι της άποψης ότι κάθε περίσταση θα πρέπει να έχει και το δικό της, ρολόι.
Οι δικές μου επιλογές:

-pam 111.  Μεγάλη καψούρα (η ενασχόληση με το mywatch φταίει  ;D ) , υπό προϋποθέσεις κοιτάμε και το 005, ενδοιασμοί  για το all around του θέματος
-IWC 3777   o πιλότος/χρονογράφος και αυτό εντάσσεται στα όρια της καψούρας , ωστόσο μόνο με δέρμα, με s/s κάτι με χαλάει
-Omega Seamaster PO
- ;

Σκέψεις πάνω σε αυτά, νέες προτάσεις , κάθε σχόλιο δεκτό.  :)

ΥΓ: Το (πολύ)  ανώτατο κομμάτι του budget είναι αυτό για το pam. Το IWC φαντάζομαι μπορεί να φάει κάποια έκπτωση οπότε πέφτει κάτω από το pam.
ΥΓ2: Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων :)
Χρόνος ο πάντων πρόγονος.

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Η μητέρα των μαχών
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουάριος 10, 2013, 10:14:22 μμ »
Οποιοδήποτε από τα 111 , 3777 και καλύτερα δεν γίνεται  :)

Αποσυνδεδεμένος karteo

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουάριος 10, 2013, 10:16:06 μμ »
εχω το 005 και το PO. τελειως διαφορετικα πραγματα.

το 005 εχει καταληξει να ειναι το...καθημερινο μου ρολοι. αλλαζω και λουρακια ειναι τελειως all around περιπτωση.
οποτε η' το 111 η' το 005 for sure αφου πρεπει να διαλεξεις ενα.

Γαυρος οπαδος....

Αποσυνδεδεμένος makfil

• 46mm case
  • Αθήνα
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουάριος 10, 2013, 10:17:39 μμ »
Και τα τρία ρολόγια που σ' αρέσουν είναι πολύ καλές επιλογές αλλά πρέπει να ξεκαθαρίσεις σε ποια κατηγορία θα καταλήξεις, αφού αυτό θα είναι το πρώτο σου ρολόι.

Εύχομαι για την καλλίτερη επιλογή και, κυρίως, να χαρείς αυτό που θα πάρεις, πολύ περισσότερο που θα συνδεθεί με ένα πολύ σημαντικό σταθμό της ζωής σου.
Sub 16613 LN

Αποσυνδεδεμένος fovos

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουάριος 10, 2013, 10:30:59 μμ »
παρε ενα submariner ή ενα master ΙΙ και καθαρισες  :D

Το καλύτερο ρολόι στον κόσμο;
Αυτό που έχεις τώρα στον καρπό σου.

Συνδεδεμένος gerogian

• Global Moderator
  • Tourbillion
  • AT LAST,PANERISTI HELLAS
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουάριος 10, 2013, 10:53:55 μμ »
Αγαπητε φιλε,καλησπερα
και καλως ηρθες (και στο ποσταρισμα εκτος της αναγνωσης! ;D ;D)
Και οι 3 στοχοι σου ειναι καταπληκτικα ρολογια,δεν νομιζω οτι χρειαζονται συστασεις.
Το πανερι απλο,χαρακτηριστικο της εταιρειας και πανεμορφο.
Ο πιλοτος της  IWC ,ανευ κριτικης,Απο τους ωραιοτερους πιλοτους,καταπληκτικο ρολοι.
Το PLANET OCEAN ειναι κι αυτο κορυφαιο ρολοι τοσο το απλο οσο κι ο χρονογραφος.
Ισως μια ακομη υποψηφιοτητα ,που χωραει στα προς επιλογη,ειναι το navitimer της Breitling,ρολοι χαρακτηριστικο και πανεμορφο και με inhouse πλεον μηχανη.
Τωρα αν θελεις την προσωπικη μου γνωμη,θα πρεπει να τα δεις,να τα φορεσεις ολα και τοτε να κανεις την επιλογη σου!!!!!
(παντως εχω μια ψιλοαδυναμια στο πανερι :-")
Στ’ αυτοκίνητα είναι πολύ εύκολη η επιλογή: ALFA ROMEO
Στις ομάδες ακόμη ευκολότερη: AEK
Kαι στα ρολόγια όμως δεν είναι δύσκολη: PANERAI

Αποσυνδεδεμένος chris5

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουάριος 10, 2013, 11:37:49 μμ »
Θα συμφωνησω με τον Σπυρο για το navitimer. Eπισης θα συμφωνησω πως πρεπει να μας πεις τι υφος προτιμας το vintage(σχεδον) Panerai,το πιλοτικο IWC `η το καταδυτικο Planet Ocean? Σου υπενθυμιζω ομως πως το καινουριο p.o εχει 4600 ευρω αρχικη τιμη γιατι εχει in-house μηχανη και ο χρονογραφος του 6300 παρακαλω,βεβαια και για το navitimer τα ιδια ισχυουν και πολυ παραπανω θα ελεγα. Αν εισαι τυχερος ομως και αν ψαξεις πολυ μπορει να βρεις τα παλια τους μη in-house μοντελα που ηταν φτηνοτερα.Τωρα οσον αφορα μια 4 επιλογη εγω θα σου προτεινα το Zenith El primero Captain με αρχικη τιμη κοντα στα 5500 ευρω.
"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουάριος 11, 2013, 12:07:22 πμ »
Σαν νέα πρόταση, το πάντα σιγουράκι !

Αποσυνδεδεμένος Nick78

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουάριος 11, 2013, 12:29:48 πμ »
Έχοντας 111 και ΡΟ το προηγούμενο, μόνο καλά λόγια έχω να πω και για τα 2!

Αν το budget σου φτάνει για το νεό ΡΟ και δεν σου φαίνεται πολύ ψηλό (πυργάκι)  στον καρπο, χτύπα το αβλεπί!

- All around μέχρι εκεί που δεν πάει.
- Εκπληκτική ποιότητα κατασκευής, βελτιωμένο και στο μπρασελέ και στη στεφάνη σε σχέση με το προηγούμενο
- In house μηχανη και open back

Το 111 άστο για δεύτερο καλό, συμπληρώνονται τέλεια μεταξύ τους αλλά θα έλεγα να ξεκινήσεις με το Ω, μιλώντας με τη λογική διότι το 111:
- δεν έχει ημερομηνία
- φοριέται πιο δύσκολα με καλό ρούχο/κοστούμι
- σαν πακέτο για αυτά που προφέρει υπερεχει το Ω

Αν αποφασίσεις με την καρδιά, σε βλέπω για 111. Έχουν μια γοητεία τα άτιμα που αν κολλήσεις τον ιό της πανερίτιδας δεν ξεκολλάς που να σου σερβιρουν για προτάσεις ΑP & VC.

Κάτι σαν την Alfa Romeo των ρολογιών η Panerai: Δεν είναι το απόλυτο value for money με τεχνοκρατικά αλλά άμα κολλήσεις τον ιό χάθηκες..που να μπλέξεις και με τα λουριά τι έχει να γίνει.
 Από θέμα design ειναι ένα έργο τέχνης για τον καρπό που ταυτόχρονα λέει και την ώρα, όπως και η ΑR είναι έργο τέχνης που μπορεί και να σε μεταφέρει κιολας.

Βέβαια το 111 έχει φτασει τιμή καταλόγου 5100 και σε συνδιασμό με το μικρότερο ποσοστό έκπτωσης βγαίνει αρκετά ακριβότερο. Οπότε και το κοντινό 005 έχει πιθανότητες.

Καλή επιλογή!
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουάριος 11, 2013, 07:42:15 πμ από Nick78 »
We are never gonna survive...unless we get a little crazy!

jim teo

• Επισκέπτης
« Απάντηση #9 στις: Φεβρουάριος 11, 2013, 09:20:03 πμ »
Εγώ θα έλεγα να βάλεις κάτω τα κουκιά και να δεις αν σου βγαίνουν για Rolex.
Αν σου βγαίνουν,δε νομίζω ότι υπάρχει λόγος να αναλωνόμαστε σε συζητήσεις απο τη στιγμή που μπορείς να πάρεις ΤΟ ρολόϊ.
Ειδικά αν πρόκειται,όπως λες,να είναι το μοναδικό για αρκετό καιρό.
Αν πάλι δε σου βγαίνουν,εδώ είμαστε να σου προτείνουμε ότι τραβάει η ψυχή σου.

Συνδεδεμένος gerogian

• Global Moderator
  • Tourbillion
  • AT LAST,PANERISTI HELLAS
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Φεβρουάριος 11, 2013, 10:25:22 πμ »
- Από θέμα design ειναι ένα έργο τέχνης για τον καρπό που ταυτόχρονα λέει και την ώρα, όπως και η ΑR είναι έργο τέχνης που μπορεί και να σε μεταφέρει κιολας.

Καλή επιλογή!

Niko,εσυ αρχιζεις και με ξεπερνας αγορι μου!!!!!!!!!! :prayer: :prayer: :prayer: :prayer:  :prayer: :prayer: :prayer: :prayer: :prayer: :god: :god:
Στ’ αυτοκίνητα είναι πολύ εύκολη η επιλογή: ALFA ROMEO
Στις ομάδες ακόμη ευκολότερη: AEK
Kαι στα ρολόγια όμως δεν είναι δύσκολη: PANERAI

Αποσυνδεδεμένος marios

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Φεβρουάριος 11, 2013, 11:52:22 πμ »
Εγω θα σου προτεινα Breitling SuperOcean Heritage 46, παιρνει και 24 λουρια!

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Φεβρουάριος 11, 2013, 01:57:06 μμ »
 Το Navitimer είναι αρκετά ντελικάτο για καθημερινό πιστεύω. Το 111 έχει την πιο έντονη προσωπικότητα και αν σου αρέσει και κολλήσεις, όλα τα άλλα αυτομάτως πάνε στην άκρη. ΙWC ή Planet Ocean θα πρότεινα σαν πιο all around με το δεύτερο να προηγείται αν το ντύσιμό σου είναι πιο σπορ.

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος Coral

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Φεβρουάριος 11, 2013, 02:56:07 μμ »
 Παράθεση από: jim teo στις Σήμερα στις 10:20:03 πμ
Παράθεση

Εγώ θα έλεγα να βάλεις κάτω τα κουκιά και να δεις αν σου βγαίνουν για Rolex.
Αν σου βγαίνουν,δε νομίζω ότι υπάρχει λόγος να αναλωνόμαστε σε συζητήσεις απο τη στιγμή που μπορείς να πάρεις ΤΟ ρολόϊ
.

Τζιμης σπηκινκ,δωστε το καρπουζακι Αμαλιαδα μερια στον κυριο τον αψηλο  ;D
WIP ολου του κοσμου ενωθειτε.

Αποσυνδεδεμένος Mysths

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Φεβρουάριος 11, 2013, 03:03:36 μμ »
Πρώτα από όλα, σας ευχαριστώ όλους για τις πολλές (και άμεσες!) απαντήσεις σας  :)

@panosI
:D για το πρώτο σχόλιο , αν και όπως θα δείς παρακάτω, μάλλον θα σε απογοητεύσω με το no date .

@karteo

Μάλλον μου είπες αυτό που ήθελα να ακούσω περισσότερο  ;D

@makfil
Αυτό είναι το θέμα, ότι δεν ξέρω τι θέλω (όπως και με τα μεταπτυχιακά  :D ),  Το pam και το iwc μου αρέσουν σαφώς περισσότερο (το ιδεατό θα ήταν να υπήρχε μπάτζετ και για τα 2, αλλά ήδη τώρα κινδυνεύουμε να φάμε ξύλο)  από το Ω, αλλά αυτό είναι μάλλον που τα κάνει όλα και συμφέρει.

@fovos
Έπεσες σε μη μεγάλο οπαδό της rolex  ;D (αν και όπως είπα καβατζώνω που και που την Daytona του πατέρα )

@georgian
Gracias για το καλωσόρισμα. Το Navitimer το κρατάμε, αν και έρχεται σε πλήρη αντίθεση το φορτωμένο του καντράν με την σχεδόν bauhaus αισθητική του 111

@chris5

Κάποιο elprimero είναι μέσα στην ιδεατή κασετίνα μου και δεν είναι ρολόι που το συναντάς σε πολλούς καρπούς, αν και προτιμώ το 36000 vph και εκεί μάλλον ξεφεύγει το πράγμα. But, someday ...

@nick78

Η επιλογή αυτοκινήτου έγινε με βάση τη λογική ( Golf) αν και η καρδιά έλεγε Alfa ( είχα βαρεθεί να περιμένω πότε θα βγει η Giulietta ) , οπότε βλέπω με έχεις ψυχολογήσει πλήρως και στα γούστα και στην οπτική των πραγμάτων, αναλύοντας/ξεκαθαρίζοντας πλήρως αυτά που είχα στο μυαλό μου από πριν . Επομένως με δεδομένο το ιστορικό, εδώ ίσως πρέπει να υπερισχύσει η καρδιά.  ;D

@jimteo
Όπως ανέφερα και πιο πάνω δεν με λες και rolexόσκυλο  ;D
@marios
Πολύ όμορφο το heritage, αλλά νομίζω όταν μπαίνει στη σύγκριση με τα 2 panerai ...

@Giannis H
Το ντύσιμο είναι casual προς στιγμής, αλλά προσεχώς ίσως χρειαστεί να είμαι καθημερινώς με κοστούμι. Πολύ θα ήθελα να δοκιμάσω το navitimer , ο χαρακτηρισμός που του απόδωσες με ιντριγκάρει  ;D

ΥΓ: 3 χρόνια τώρα , οι γνώσεις μου , αν και παραμένουν λίγες συγκριτικά , έχουν διευρυνθεί σημαντικά, κάνετε καταπληκτική δουλειά με το φόρουμ, φαίνεται ότι τα περισσότερα μέλη ασχολούνται με κάτι που αγαπάνε πολύ.
ΥΓ2: Μέχρι στιγμής από τις επιλογές , έχω φορέσει ένα 000 φίλου και το προηγούμενο PO και τα 2 καθόντουσαν εξαιρετικά στο χέρι μου.
Χρόνος ο πάντων πρόγονος.

Αποσυνδεδεμένος karteo

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Φεβρουάριος 11, 2013, 03:10:55 μμ »
το πανεραι παρε. θα σου προτεινα περισσοτερο το 005 που εχω γιατι βγαζει ενα πιο ρετροκλασσικ χαρακτηρα και ειναι και πιο οικονομικο.

once you go pam, you never go back

στο λεει καποιος που καποτε ουτε να ακουσει ηθελε για αυτα. trust me. τα εβλεπα και ελεγα πως διαολο τα φορανε αυτα. καθε μερα αυτο φοραω πλεον. με τζην, με σακκακι και πουκαμισο και ας εξεχει (στα@@ μας αν εξεχει στο φιναλε, ωχου αδερφε), με λουρια για δεσιμο (δικο μας).

εβαλα και rolex στο χερι αλλα δεν μπορουσα να κανω associate με αυτο. δεν ξερω, ισως σε μερικα χρονια αλλαξει.

δυο ρολογια, το pam και το moonwatch δεν θα τα δωσω θεου θελοντος και τσεπης επιτρεποντος ποτε. τα κουρδιζεις και νιωθεις οτι τους χαριζεις πνοη. αυτη ειναι η διαφορα με τα αυτοματα. δεν σου κλεβουν, τους χαριζεις. με επιασε το λυρικο.

δεν ξερω αν στο ειπα αλλα το πανεραι παρε.

Γαυρος οπαδος....

Αποσυνδεδεμένος Charilaos

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Φεβρουάριος 11, 2013, 03:15:22 μμ »
το πανεραι παρε. θα σου προτεινα περισσοτερο το 005 που εχω γιατι βγαζει ενα πιο ρετροκλασσικ χαρακτηρα και ειναι και πιο οικονομικο.

once you go pam, you never go back

στο λεει καποιος που καποτε ουτε να ακουσει ηθελε για αυτα. trust me. τα εβλεπα και ελεγα πως διαολο τα φορανε αυτα. καθε μερα αυτο φοραω πλεον. με τζην, με σακκακι και πουκαμισο και ας εξεχει (στα@@ μας αν εξεχει στο φιναλε, ωχου αδερφε), με λουρια για δεσιμο (δικο μας).

εβαλα και rolex στο χερι αλλα δεν μπορουσα να κανω associate με αυτο. δεν ξερω, ισως σε μερικα χρονια αλλαξει.

δυο ρολογια, το pam και το moonwatch δεν θα τα δωσω θεου θελοντος και τσεπης επιτρεποντος ποτε. τα κουρδιζεις και νιωθεις οτι τους χαριζεις πνοη. αυτη ειναι η διαφορα με τα αυτοματα. δεν σου κλεβουν, τους χαριζεις. με επιασε το λυρικο.

δεν ξερω αν στο ειπα αλλα το πανεραι παρε.

:up: :up: :up:
"Δε ζυγιάζω, δε μετρώ,δε βολεύομαι! Ακολουθώ το βαθύ μου χτυποκάρδι"
Νίκος Καζαντζάκης

Αποσυνδεδεμένος fovos

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Φεβρουάριος 11, 2013, 03:18:35 μμ »
αφου δεν θελεις Rolex τοτε ασυζητητι Panerai  :) δες το 312 με την in house πολυ ομορφο οπως ολα τα πανερια αλλωστε ;)

Το καλύτερο ρολόι στον κόσμο;
Αυτό που έχεις τώρα στον καρπό σου.

Αποσυνδεδεμένος koubilaihan

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Φεβρουάριος 11, 2013, 03:22:25 μμ »
Καλωσόρισες.
Αφού δεν είσαι και πολύ fan της Rolex,προς ώρας, πάρε το Panerai που διαβάζοντας ανάμεσα στις γραμμές των δημοσιεύσεών σου, είναι ο πόθος σου.
Το Rolex το παίρνεις αργότερα.
Το ότι θα το πάρεις είναι σχεδόν βέβαιο. :D
Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι ότι μια μέρα θα πεθάνω και η γυναίκα μου θα βάλει αγγελία τα ρολόγια μου, στις τιμές που της έχω πει ότι τα αγόρασα.

Αποσυνδεδεμένος kkostas

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Φεβρουάριος 11, 2013, 03:24:11 μμ »

Υποκλίνομαι! :prayer: