Αποστολέας Θέμα: PERRELET  (Αναγνώστηκε 16178 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος THODORAS

• 36mm case
    • Προφίλ
Απ: PERRELET
« Απάντηση #20 στις: Δεκέμβριος 01, 2011, 12:35:27 πμ »
τα skeleton που ειναι στην πανω φωτο που εβαλε ο afnios ξερεις περιπου ποσο πανε?...

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Δεκέμβριος 01, 2011, 09:22:21 πμ »
Γνωρίζετε να έχει συμβεί κάτι όσον αφορά στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της εταιρείας και γι'αυτό αναφέρεστε στο ότι δεν έχει καμία σχέση με τον ιδρυτή ?
Τι συνέβη και έχει χάσει την αίγλη της ?

Ήμουν πολύ κοντά στην αγορά ενός turbine και με ενδιαφέρει το θέμα...

Abraham-Louis Perrelet, (9 January 1729 - 1826), born in Neuchâtel in Switzerland was a Swiss horologist. Perrelet invented a self-winding mechanism in 1770 for pocket watches. It worked on the same principle as a modern wristwatch, and was designed to wind as the owner walked, using an oscillating weight inside the large watch that moved up and down.
The Geneva Society of Arts reported in 1776 that fifteen minutes walking was necessary to wind the watch sufficiently for eight days, and the following year reported that it was selling well. Perrelet is thus widely acknowledged as the inventor of the basic movement known as 'automatic' today but In 1780 he also created the first pedometer, measuring the steps and distance while walking.

While the factory claims to have been in continuous production since the late eighteenth century, the brand has only recently begun to command attention worthy of its heritage. The brand, acquired in 2004 by Miguel Rodriguez of the Festina Group, has recently (2007) appointed Marc Bernhardt as CEO of Perrelet, and under his direction the company has released a few highly regarded watches. These include watches with retrograde, jumping hour, and double-rotor complications. In terms of pricing, Bernhardt has positioned Perrelet in the lower middle of the luxury market, with most of their recent releases priced between five and ten thousand (US) dollars. Their upper-range watches featuring costlier complications, such as tourbillons or minute-repeaters, typically retail in the thirty to forty thousand (US) dollar range.

Πηγή Wikipedia

Στην ουσία η Festina αγόρασε το "όνομα" και πάνω του επενδύει για μια αναγέννηση της φίρμας, κάτι συνηθισμένο τα τελευταία χρόνια από αρκετά γκρουπ. Δεν έχουμε δηλαδή μια συνεχή δυναμική παρουσία όλα αυτά τα χρόνια, γι'αυτό και θα χρειαστεί καιρός ώστε να περάσει στη συνείδηση του καταναλωτή ως αξιόλογη εναλλακτική των ανταγωνιστικών εταιρειών. Εδώ βέβαια δεν έχουμε να κάνουμε με πρόχειρες λύσεις, κινεζιές και διάφορα τέτοια, αλλά με μια προσπάθεια να φτιαχτεί μια εταιρεία ανταγωνιστική στην κατηγορία. Μακάρι να ευοδώσει και να έχουμε ακόμη μια καλη επιλογή ως ωρολογόφιλοι ;) 

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος pancho

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Δεκέμβριος 01, 2011, 11:50:56 πμ »
Abraham-Louis Perrelet, (9 January 1729 - 1826), born in Neuchâtel in Switzerland was a Swiss horologist. Perrelet invented a self-winding mechanism in 1770 for pocket watches. It worked on the same principle as a modern wristwatch, and was designed to wind as the owner walked, using an oscillating weight inside the large watch that moved up and down.
The Geneva Society of Arts reported in 1776 that fifteen minutes walking was necessary to wind the watch sufficiently for eight days, and the following year reported that it was selling well. Perrelet is thus widely acknowledged as the inventor of the basic movement known as 'automatic' today but In 1780 he also created the first pedometer, measuring the steps and distance while walking.

While the factory claims to have been in continuous production since the late eighteenth century, the brand has only recently begun to command attention worthy of its heritage. The brand, acquired in 2004 by Miguel Rodriguez of the Festina Group, has recently (2007) appointed Marc Bernhardt as CEO of Perrelet, and under his direction the company has released a few highly regarded watches. These include watches with retrograde, jumping hour, and double-rotor complications. In terms of pricing, Bernhardt has positioned Perrelet in the lower middle of the luxury market, with most of their recent releases priced between five and ten thousand (US) dollars. Their upper-range watches featuring costlier complications, such as tourbillons or minute-repeaters, typically retail in the thirty to forty thousand (US) dollar range.

Πηγή Wikipedia

Στην ουσία η Festina αγόρασε το "όνομα" και πάνω του επενδύει για μια αναγέννηση της φίρμας, κάτι συνηθισμένο τα τελευταία χρόνια από αρκετά γκρουπ. Δεν έχουμε δηλαδή μια συνεχή δυναμική παρουσία όλα αυτά τα χρόνια, γι'αυτό και θα χρειαστεί καιρός ώστε να περάσει στη συνείδηση του καταναλωτή ως αξιόλογη εναλλακτική των ανταγωνιστικών εταιρειών. Εδώ βέβαια δεν έχουμε να κάνουμε με πρόχειρες λύσεις, κινεζιές και διάφορα τέτοια, αλλά με μια προσπάθεια να φτιαχτεί μια εταιρεία ανταγωνιστική στην κατηγορία. Μακάρι να ευοδώσει και να έχουμε ακόμη μια καλη επιλογή ως ωρολογόφιλοι ;) 

:up:

...αλλά από τη στιγμή που είμαστε τόσο αυστηροί με την Perrelet, γιατί δεν κάνουμε το ίδιο και με άλλες εταιρείες οι οποίες εξαγοράσθηκαν ?
Ποιά διαφορά υπάρχει και αυτές δεν έχασαν την αίγλη τους ?
....and after the first GP win over Alfa Romeos Alfettas, Enzo Ferrari cried out: " I’ve killed my mother"....

Αποσυνδεδεμένος afnios

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Δεκέμβριος 01, 2011, 04:16:43 μμ »
τα skeleton που ειναι στην πανω φωτο που εβαλε ο afnios ξερεις περιπου ποσο πανε?...
Το συγκεκριμενο ειναι επετειακο για τα 230 χρονια της εταιρειας,κυκλοφορησε σε 77 κομματια μονο και τιμη στα 28,000 $.Αντιστοιχα με το παραπανω κυκλοφορουν πολλοι σημερα με τιμες περιπου στα 3000-3.500 ευρω[ατσαλενια]
με ενα ρολοι ξερεις παντα τι ωρα ειναι,με δυο δεν εισαι ποτε σιγουρος

Αποσυνδεδεμένος skydives13

• 44mm case
  • Είμαι χαρούμενος! - Γιώργος
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Δεκέμβριος 01, 2011, 04:33:30 μμ »
Να σου πω ποια είναι η διαφορά φίλε μου; Το marketing. Κάνει θαύματα και πολλές φορές παραπλανεί τον κόσμο. Οτι είναι low profile δε σημαίνει ότι υστερει σε παράδοση είτε ποιότητα!
ΑΓΑΠΑΩ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

Αποσυνδεδεμένος K_O_S_T_A_S

• Tourbillion
  • Θέλω Audemars Piguet αλλά... ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΟΡΙΑ!
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Δεκέμβριος 01, 2011, 10:07:07 μμ »

...αλλά από τη στιγμή που είμαστε τόσο αυστηροί με την Perrelet, γιατί δεν κάνουμε το ίδιο και με άλλες εταιρείες οι οποίες εξαγοράσθηκαν ?
Άλλο εξαγορά και άλλο αδιάλειπτη λειτουργία. ;)

Και η Vacheron Constantin και η Jaeger LeCoultre, εξαγοράστηκαν απο το Richemont. Βλέπεις καμία απώλεια στην αίγλη τους? ;D

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Δεκέμβριος 01, 2011, 10:15:56 μμ »
Εδώ οφείλω να συμφωνήσω με το φιλο μου τον Κώστα! ;D

Αποσυνδεδεμένος K_O_S_T_A_S

• Tourbillion
  • Θέλω Audemars Piguet αλλά... ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΟΡΙΑ!
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Δεκέμβριος 01, 2011, 10:27:17 μμ »
Εδώ οφείλω να συμφωνήσω με το φιλο μου τον Κώστα! ;D
;)

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #28 στις: Δεκέμβριος 01, 2011, 10:40:07 μμ »

Να σου πω ποια είναι η διαφορά φίλε μου; Το marketing. Κάνει θαύματα και πολλές φορές παραπλανεί τον κόσμο. Οτι είναι low profile δε σημαίνει ότι υστερει σε παράδοση είτε ποιότητα!

Άλλο εξαγορά και άλλο αδιάλειπτη λειτουργία. ;)

Και η Vacheron Constantin και η Jaeger LeCoultre, εξαγοράστηκαν απο το Richemont. Βλέπεις καμία απώλεια στην αίγλη τους? ;D

Παιδιά κανένα πρόβλημα δεν έχω με την Perrelet, όπως και με καμμία εταιρεία, αλίμονο. Αυτό που θέλω να πω είναι πως δεν μπορούμε να τη βάλουμε(ως όνομα-πρεστίζ-αποδοχή στο κοινό-ωρολογιακή αξία) στην ίδια κατηγορία με Zenith, Omega κλπ και πολύ περισσότερο φυσικά με VC, JLC κλπ γιατί όπως σωστά λέει ο Κώστας οι εταιρείες αυτές ήταν συνεχόμενα ζωντανές και δημιουργικές, αντίθετα με την Perrelet που ήταν ξεχασμένη και αδρανής.
   Όσο για το μάρκετινγκ, δεν μπορούμε να λέμε ότι πχ μια Rolex στηρίζεται στο μάρκετινγκ και μόνο, όταν έχει τόσες επινοήσεις, τόσα γνωστά σε όλους μοντέλα, τόση ιστορία πίσω της συνεχόμενα και πάντα σε υψηλό επίπεδο, ενώ από την άλλη να λέμε ότι η Perrelet δεν στηρίζεται στο μάρκετινγκ, όταν επανεμφανίζεται από το πουθενά, με μόνο στην ουσία πλεονέκτημα (τουλάχιστον αρχικά) το όνομα του ιδρυτή της. Στην ουσία λοιπόν όλοι μάρκετιγκ κάνουν, με ότι όπλα διαθέτει ο καθένας ;)

Αποσυνδεδεμένος argo98

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Δεκέμβριος 01, 2011, 11:13:07 μμ »
   Παιδιά κανένα πρόβλημα δεν έχω με την Perrelet, όπως και με καμμία εταιρεία, αλίμονο. Αυτό που θέλω να πω είναι πως δεν μπορούμε να τη βάλουμε(ως όνομα-πρεστίζ-αποδοχή στο κοινό-ωρολογιακή αξία) στην ίδια κατηγορία με Zenith, Omega κλπ και πολύ περισσότερο φυσικά με VC, JLC κλπ γιατί όπως σωστά λέει ο Κώστας οι εταιρείες αυτές ήταν συνεχόμενα ζωντανές και δημιουργικές, αντίθετα με την Perrelet που ήταν ξεχασμένη και αδρανής.
   Όσο για το μάρκετινγκ, δεν μπορούμε να λέμε ότι πχ μια Rolex στηρίζεται στο μάρκετινγκ και μόνο, όταν έχει τόσες επινοήσεις, τόσα γνωστά σε όλους μοντέλα, τόση ιστορία πίσω της συνεχόμενα και πάντα σε υψηλό επίπεδο, ενώ από την άλλη να λέμε ότι η Perrelet δεν στηρίζεται στο μάρκετινγκ, όταν επανεμφανίζεται από το πουθενά, με μόνο στην ουσία πλεονέκτημα (τουλάχιστον αρχικά) το όνομα του ιδρυτή της. Στην ουσία λοιπόν όλοι μάρκετιγκ κάνουν, με ότι όπλα διαθέτει ο καθένας ;)
Συμφωνω μαζι σου Γιαννη  αλλα κακα τα ψεματα ...τα παντα ειναι θεμα μαρκετινγκ και ιδιως η rolex που ανεφερες περα απο την αναμφισβητητητη αξια της,εκει κι αν μιλαμε για μαρκετινγκ και προφανως για να εχει τοσο ανεπτυγμενο μαλλον το χρειαζεται οπως ολοι ....

Αποσυνδεδεμένος pancho

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Δεκέμβριος 01, 2011, 11:20:35 μμ »
Καλά ρε παιδιά,...μη βαράτε....
Μια απορία εξέφρασα ο δόλιος...  :ups:

Ομολογώ πως δε γνώριζα πολλά για την ιστορία της εταιρείας και φυσικά ούτε για τη διακοπή της λειτουργίας της...  :up:
Αλλά όπως και να 'χει το turbine (και γενικότερα όλα τα σχέδια που ανήκουν στη φιλοσοφία double rotor) είναι τουλάχιστον εμπνευσμένα και εντυπωσιακά.

υ.γ. : Είμαι σχεδόν βέβαιος πως αν το σχέδιο αυτό το είχε παρουσιάσει κάποια από τις πιο γνωστές δημοφιλείς εταιρείες,
θα είχε γίνει σεισμός !
Βέβαια έτσι γίνεται συνήθως....αν σε ξεχάσει/απαξιώσει μια φορά ο κόσμος....κλαφτα Χαράλαμπε....
Τέλος οι φιλοσοφικές αναζητήσεις  ::)
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 01, 2011, 11:25:57 μμ από pancho »
....and after the first GP win over Alfa Romeos Alfettas, Enzo Ferrari cried out: " I’ve killed my mother"....

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Δεκέμβριος 01, 2011, 11:22:34 μμ »
Αν μη τι άλλο, αρέσει-δεν αρέσει, το Tourbine είναι ιδιαίτερο και ξεχωριστό ;)

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Δεκέμβριος 02, 2011, 12:14:58 πμ »
Ε στα λόγια μου έρχεστε τότε! Αν η σειρά turbine ήταν κάποιας "άλλης" ,τότε διπλάσια τιμή και ξέρω εγώ.Κακα τα ψεμματα, η " συνεχης παρουσια ", το high profile και "το μεγάλο ονομα" συμπεριλαμβάνονται στην τιμή και δημιουργουν εντυπωσεις!

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Δεκέμβριος 24, 2011, 11:26:00 πμ »
χωρίς σχόλια... :respect:

Uploaded with ImageShack.us

Αποσυνδεδεμένος Ioannis

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Νοέμβριος 14, 2013, 05:35:08 μμ »
'Εχει κανείς εικόνα για τη σημερινή κατάσταση της Perrelet; Έχω κολλήσει με ένα ρολόι της εδώ και μήνες, το Regulator Retrograde σε τιτάνιο αλλά βλέπω μεγάλη απόκλιση στις τιμές ανάμεσα σε μαγαζί και στο Internet.

Ευχαριστώ,

Γιάννης
JLC Master Grande Ultra Thin, Zenith Pilot Big Date Special, Seiko Monster II

Αποσυνδεδεμένος bshop

• Tourbillion
    • Προφίλ
    • Found in the Attic
« Απάντηση #35 στις: Νοέμβριος 14, 2013, 05:41:53 μμ »
'Εχει κανείς εικόνα για τη σημερινή κατάσταση της Perrelet; Έχω κολλήσει με ένα ρολόι της εδώ και μήνες, το Regulator Retrograde σε τιτάνιο αλλά βλέπω μεγάλη απόκλιση στις τιμές ανάμεσα σε μαγαζί και στο Internet.

Ευχαριστώ,

Γιάννης

Ότι βλέπεις κόβεις 50% και βρίσκεις την street price ;)

Σε γενικές γραμμές...

Αποσυνδεδεμένος afnios

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Νοέμβριος 14, 2013, 05:54:41 μμ »

Ευχαριστώ,

Γιάννης
ποιο μοντελο ακριβως?παιζουν μεχρι και 70% κατω

Αποσυνδεδεμένος Ioannis

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Νοέμβριος 15, 2013, 04:21:49 μμ »
Κοιτάζω το Regulator retrograde τιτάνιο, ref. 5001/2

JLC Master Grande Ultra Thin, Zenith Pilot Big Date Special, Seiko Monster II

Αποσυνδεδεμένος afnios

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Νοέμβριος 15, 2013, 09:39:23 μμ »
κοντα στα 4,5κ $ παιζει,κοιτα και στο ebay,τρεχει ενα τωρα

Αποσυνδεδεμένος gerogian

• Global Moderator
  • Tourbillion
  • AT LAST,PANERISTI HELLAS
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Νοέμβριος 26, 2013, 04:58:15 μμ »
Perrelet Turbine Chronograph

<object codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=8,0,0,0" type="application/x-shockwave-flash" data="http://www.youtube.com/v/zohFpS_mNjI" width="425px" height="350px"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/zohFpS_mNjI" /><param name="wmode" value="transparent" /><param name="allowScriptAccess" value="never" /><param name="pluginspage" value="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer"></object>
Στ’ αυτοκίνητα είναι πολύ εύκολη η επιλογή: ALFA ROMEO
Στις ομάδες ακόμη ευκολότερη: AEK
Kαι στα ρολόγια όμως δεν είναι δύσκολη: PANERAI