Αποστολέας Θέμα: Απ: ΑΠΟΡΙΕΣ-ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ PROJECT (!)  (Αναγνώστηκε 271114 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος afnios

• 50mm case
    • Προφίλ
Απ: Απ: ΑΠΟΡΙΕΣ-ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ PROJECT (!)
« Απάντηση #240 στις: Ιανουάριος 31, 2013, 09:13:22 πμ »
Το θέμα που πρέπει να μας απασχολέι είναι η προμήθεια που θα πληρώσουμε για τη νεταφορά των χρημάτων.
Γνωρίζουμε ότι για το PayPal πρέπει να πληρώσουμε 2%. Εάν η προμήθεια για τον τραπεζικό του ςλογαριασμό είναι μικρότερη, είναι λογικό πολλοί να προτιμήσουν τη δεύτερη λύση.
Επομένως, ας δοθεί και ο/οι τραπεζικός/οί λογαριασμός/οί.
Η προμηθεια της τραπεζας για καταθεση σε λογαριασμο του θα φτανει απο 14- 23 ευρω,υψηλοτερα απο το pp 2%
με ενα ρολοι ξερεις παντα τι ωρα ειναι,με δυο δεν εισαι ποτε σιγουρος

Αποσυνδεδεμένος Watch-Collector

• Reviews/Super Moderator
  • Tourbillion
  • 8/10/08 - 21/12/08
    • Προφίλ
« Απάντηση #241 στις: Ιανουάριος 31, 2013, 09:21:28 πμ »
Άρη,λίγο πολύπλοκο δεν είναι όλο αυτό;
Γιατί δε σου στέλνει ένα e-mail πληρωμής στο paypal,να κάνει ο καθένας απο εμάς την κατάθεσή του;
Άντε τώρα να μαζεύεις ονόματα,διευθύνσεις,τηλέφωνα κ.ο.κ.
Στείλτου απλά μια ονομαστική λίστα με το ποσό που πρέπει να καταθέσει ο καθένας και κάθε φορά που λαμβάνει ενημέρωση απο το paypal,θα τικάρει το όνομα που έκανε την κατάθεση.
Όλα αυτά που σου ζητάει του τα στέλνουμε σε δεύτερη φάση,προκειμένου να βγάλει ονομαστικά τιμολόγια με τα στοιχεία του καθενός.Εκείνο που προέχει τώρα είναι να σταλούν τα χρήματα το συντομότερο δυνατό.

Δημητρη,
Καπως ετσι θα γινει...
Θα τον ενημερωσω οτι θα επικοινωνει ο καθενας σας μαζι του με mail και να σας δει ολα τα απαραιτητα στοιχεια, πληροφοριες και επαληθευσεις στοιχειων-παραγγελιας (ή ο,τι αλλο χρειαζεται), προκειμενου να προχωρησουμε γρηγορα και για ο,τι χρειαστει θα ειμαι σε συνεχη επικοινωνια με ολους σας και μαζι του!
Πρωτα ομως να προχωρησουμε με τις επιστροφες των χρηματων...

Φιλικα,
Αρης
Eνας Ελλην σοφος, ειπε καποτε:

«Η Δημοκρατια μας αυτοκαταστρεφεται διοτι κατεχρασθη το δικαιωμα της ελευθεριας και της ισοτητας, διοτι εμαθε τους πολιτες να θεωρουν την αυθαδεια ως δικαιωμα, την παρανομια ως ελευθερια, την αναιδεια του λογου ως ισοτητα και την αναρχια ως ευδαιμονια».

jim teo

• Επισκέπτης
« Απάντηση #242 στις: Ιανουάριος 31, 2013, 09:21:35 πμ »
Δε βάζω και το χέρι μου στη φωτιά αλλά πιστεύω ότι το paypal συμφέρει πολύ περισσότερο με 2% προμήθεια.
Η προμήθεια της τράπεζας καθορίζεται απο το ύψος του ποσού που θα στείλεις και 520€ δεν είναι και μικρό ποσό.
Την τελευταία φορά που πλήρωσα μέσω τραπέζης,για την αγορά παπουτσιών απο το Άμστερνταμ,για ένα ποσό 135€ μου κράτησαν προμήθεια 10€.Φαντάσου λοιπόν για τα 520€.

• Tourbillion
  • 8/10/08 - 21/12/08
    • Προφίλ
« Απάντηση #243 στις: Ιανουάριος 31, 2013, 10:07:42 πμ »
Σε λιγο παω στην τραπεζα!...

«Η Δημοκρατια μας αυτοκαταστρεφεται διοτι κατεχρασθη το δικαιωμα της ελευθεριας και της ισοτητας, διοτι εμαθε τους πολιτες να θεωρουν την αυθαδεια ως δικαιωμα, την παρανομια ως ελευθερια, την αναιδεια του λογου ως ισοτητα και την αναρχια ως ευδαιμονια».

Αποσυνδεδεμένος karteo

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #244 στις: Ιανουάριος 31, 2013, 10:21:55 πμ »
Σε λιγο παω στην τραπεζα!...

τσεκαρε οτι τα IBAN ταυτιζονται σωστα με τα ονοματα μονο ρε συ Αρη. τιποτε αλλο.

πως αισθανεσαι με τοση πιεση? αντεχεις? :lol:
Γαυρος οπαδος....

Αποσυνδεδεμένος kosdome6

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #245 στις: Ιανουάριος 31, 2013, 02:15:00 μμ »
Δε βάζω και το χέρι μου στη φωτιά αλλά πιστεύω ότι το paypal συμφέρει πολύ περισσότερο με 2% προμήθεια.
Η προμήθεια της τράπεζας καθορίζεται απο το ύψος του ποσού που θα στείλεις και 520€ δεν είναι και μικρό ποσό.
Την τελευταία φορά που πλήρωσα μέσω τραπέζης,για την αγορά παπουτσιών απο το Άμστερνταμ,για ένα ποσό 135€ μου κράτησαν προμήθεια 10€.Φαντάσου λοιπόν για τα 520€.

Δημήτρη αυτό δεν ισχύει πάντα. Για άλλους συμφέρει το paypal για άλλους η απ' ευθείας μεταφορά. Αν κάποιος πχ έχει λογαριασμό σε Γερμανία, Αυστρία ή Λουξεμβούργο τότε η προμήθεια για ποσά πάνω από 200€ είναι δωρεάν εντός των τριών χωρών  ;)
Ας δώσει λοιπόν ο Γερμανός το λογαριασμό του, το IBAN του και τα στοιχεία paypal και ας αποφασίσει ο καθένας μόνος του τι συμφέρει καλύτερα.
This post contains 100% recycled electrons

jim teo

• Επισκέπτης
« Απάντηση #246 στις: Ιανουάριος 31, 2013, 02:20:27 μμ »
Σύμφωνοι.Γι' αυτό είπα κι εγώ ότι δε βάζω το χέρι μου στη φωτιά.
Ας επιλέξει ο καθένας αυτό που τον συμφέρει περισσότερο.
Καμία αντίρρηση.

• Tourbillion
  • 8/10/08 - 21/12/08
    • Προφίλ
« Απάντηση #247 στις: Ιανουάριος 31, 2013, 02:40:05 μμ »
πως αισθανεσαι με τοση πιεση? αντεχεις? :lol:

Aντεχω!...   :)

Αποσυνδεδεμένος kosdome6

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #248 στις: Ιανουάριος 31, 2013, 02:58:57 μμ »
Το παρακάτω κείμενο έκανα copy-paste από την ενημερωτική σελίδα της AlphaBank :

Τα έξοδα της Alpha Bank για τις απλές εντολές πιστώσεως λογαριασμού άλλης τραπέζης εξωτερικού είναι:
• για αποστολή ΕΥΡΩ εντός χωρών SEPA* είναι Ευρώ 0,30,
• για αποστολή ξένου νομίσματος εντός SEPA* είναι Ευρώ 8,00,
• για αποστολή οποιουδήποτε νομίσματος σε χώρες εκτός SEPA* είναι Ευρώ 10,00
• για αποστολή οποιουδήποτε νομίσματος σε θυγατρική της Τραπέζης στο εξωτερικό είναι Ευρώ 0,30.
* Στις χώρες του SEPA ανήκουν οι χώρες της Ε.Ε. καθώς και οι χώρες Ελβετία, Ισλανδία, Νορβηγία και Λιχτενστάϊν.

https://www.alpha.gr/e-services/gr/faq/metafores-kefalaion/

Με 30 λεπτά προμήθεια λοιπόν στέλνεις το ποσό που θέλεις στην ευρωζώνη. Το ημερήσιο όριο συναλλαγών είναι 10.000€

Κ.
This post contains 100% recycled electrons

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #249 στις: Ιανουάριος 31, 2013, 03:41:40 μμ »
To web banking της ΕΘΝΙΚΗΣ θέλει 8 ευρώ έξοδα μέχρι 1.000 ευρώ ενώ το web banking της ΠΕΙΡΑΙΩΣ κάποιο ελάχιστο αλλά ακόμα δεν είμαι σίγουρος.

Εδώ τα λαμόγια της ΕΘΝΙΚΗΣ μου κρατάνε 4 ευρώ έξοδα όταν μεταφέρω τα λεφτά από το Paypal στον λογαριασμό μου στην Εθνική. Μάλλον θα τους ρίξω άκυρο και θα χρησιμοποιώ μόνο της ΠΕΙΡΑΙΩΣ.

Από το site της ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Ειδικά για τα εμβάσματα που έχουν ως χώρα προορισμού μία από τις χώρες του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) στο νόμισμα των χωρών αυτών, η ένδειξη εξόδων «SHA» έχει θεσπιστεί ως υποχρεωτική σύμφωνα με τις διατάξεις της Ευρωπαϊκής Οδηγίας Υπηρεσιών Πληρωμών 2007/64/EC, γνωστής και ως Payment Services Directive (PSD). Σύμφωνα με την τελευταία, οι τράπεζες είναι υποχρεωμένες να πιστώνουν ακέραιο το ποσό που λαμβάνουν, ενώ η χρέωση τυχόν εξόδων τους να είναι ξεχωριστή και διακριτή.

Aπό έμβασμα 850 ευρώ σε IBAN στην ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Ενδεικτικά σας αναφέρουμε ότι εάν η εκτέλεση του εμβάσματός σας γινόταν σήμερα 31/1/2013, ο λογαριασμός που επιλέξατε θα χρεωνόταν με:

Ποσό χρέωσης κεφαλαίου:    EUR 850,00
                                 Τιμή μετατροπής:    ---
Ποσό χρέωσης Προμηθειών & Εξόδων:    EUR 0,40
                    Ανάλυση Προμηθειών & Εξόδων:   
                         Προμήθεια εμβάσματος:    EUR 0,40
Προμήθεια μετατροπής συναλλάγματος:    EUR 0
               Έξοδα αποστολής μηνύματος:    EUR 0

Αποσυνδεδεμένος ITS

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #250 στις: Ιανουάριος 31, 2013, 03:43:13 μμ »
Το παρακάτω κείμενο έκανα copy-paste από την ενημερωτική σελίδα της AlphaBank :

Τα έξοδα της Alpha Bank για τις απλές εντολές πιστώσεως λογαριασμού άλλης τραπέζης εξωτερικού είναι:
• για αποστολή ΕΥΡΩ εντός χωρών SEPA* είναι Ευρώ 0,30,
• για αποστολή ξένου νομίσματος εντός SEPA* είναι Ευρώ 8,00,
• για αποστολή οποιουδήποτε νομίσματος σε χώρες εκτός SEPA* είναι Ευρώ 10,00
• για αποστολή οποιουδήποτε νομίσματος σε θυγατρική της Τραπέζης στο εξωτερικό είναι Ευρώ 0,30.
* Στις χώρες του SEPA ανήκουν οι χώρες της Ε.Ε. καθώς και οι χώρες Ελβετία, Ισλανδία, Νορβηγία και Λιχτενστάϊν.

https://www.alpha.gr/e-services/gr/faq/metafores-kefalaion/
Με 30 λεπτά προμήθεια λοιπόν στέλνεις το ποσό που θέλεις στην ευρωζώνη. Το ημερήσιο όριο συναλλαγών είναι 10.000€
Κ.

Η eurobank για εμβασματα (ΙΒΑΝ) εντος ΕΕ ιδιου νομισματος χρεωνει 0.80 του Ευρω...

ΥΓ. Απο web-banking με χρεωνει τοσο...Απο καταστηματα δεν ξερω.
Μέγα το της θαλάσσης κράτος.

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #251 στις: Ιανουάριος 31, 2013, 03:49:18 μμ »
Η ΕΘΝΙΚΗ

Sent from my iPhone using Tapatalk

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #252 στις: Ιανουάριος 31, 2013, 04:00:29 μμ »
Κάνω μια δοκιμή από Ίντερνετ banking της ΕΘΝΙΚΗΣ για εμβασμα 528 ευρω στην ΟΛΛΑΝΔΙΑ ( επειδη εχω τα στοιχεια λογαριασμου εξωτερικου εκει ) και μου βγάζει αυτά :

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Tourbillion
  • 8/10/08 - 21/12/08
    • Προφίλ
« Απάντηση #253 στις: Ιανουάριος 31, 2013, 04:08:22 μμ »
Λοιπον, εχουμε και λεμε:

PanosI, Antonio-titanium, makfil, karteo, billman, asot, chris5, Coral, kosdome6, omegasnik, andrey_, afnios, jim teo, Charilaos, physioman, KOSTAS31, neRvi, koubilaihan, IliasG, apopsi, sunsea

Για τους παραπανω φιλους-μελη τα χρηματα επεστραφησαν ηδη στο ακεραιο στους λογ/σμους που μου γνωστοποιησαν με π.μ.

Παρακαλω -οσα απο τα υπολοιπα μελη- εχουν στο ονομα τους λογ/σμο της ΑLPHA να μου τον γνωστοποιησουν με π.μ., γιατι για καθε μεταφορα σε αλλη τραπεζα τα εξοδα (προμηθεια τραπεζης-εξοδα Διας-αμοιβη εντολοδοχου), ανερχονται σε 15 Ευρω και μεχρι τωρα για 9 μεταφορες εχω πληρωσει 135 Ευρω (τα οποια σε καμια περιπτωση δεν προκειται να δεχτω απο κανεναν σας!). Διαφορετικα θα κανω αναληψη απο το ΑΤΜ και θα παω στις αλλες τραπεζες να τα καταθεσω στο μηχανημα αυτοματης πληρωμης.

Για τους φιλους-μελη:

sc520, gerogian, DOCORTHO -οπως και για καθε αλλον που δεν το εχει ηδη κανει- για μεταφορα απο την ALPHA προς αλλη τραπεζα χρειαζεται και το ΙΒΑΝ προκειμενου να γινει η συναλλαγη. Παρακαλω να μου το γνωστοποιησουν με π.μ.

Φιλικα,
Αρης

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #254 στις: Ιανουάριος 31, 2013, 04:13:12 μμ »
Ε, όχι ρε φίλε 135 Ευρώ για 9 μεταφορές !!!!!!!!

Αμαρτία είναι και το ποσό είναι τρελό.

Πρέπει να κοιτάξουμε να τα επιμερίσουμε σε όλους μας, είναι πάααααααρα πολλά λεφτά  :( :( :(

• Tourbillion
  • 8/10/08 - 21/12/08
    • Προφίλ
« Απάντηση #255 στις: Ιανουάριος 31, 2013, 04:33:32 μμ »
Φιλε, θα μπορουσε να γινει και μεσω EBANKING -αν και δεν το εχω ενεργοποιησει ακομη- αλλο οταν διαχειριζεσαι ενα μεγαλο ποσον και μαλιστα οχι δικο σου, το ρισκαρεις?!...
Αν 1% σπασει ο διαολος το ποδαρι του και συμβει κατι, τοτε τι κανεις?! Χαλαλι ο κοπος, δεν πειραζει εμεις να 'μαστε καλα!... Καλυτερα στην τραπεζα να σου δωσει και την αποδειξη καταθεσης στο χερι προκειμενου να εχεις και το κεφαλι σου ησυχο!...   :D

Αποσυνδεδεμένος billman

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #256 στις: Ιανουάριος 31, 2013, 05:03:34 μμ »
Ε, όχι ρε φίλε 135 Ευρώ για 9 μεταφορές !!!!!!!!

Αμαρτία είναι και το ποσό είναι τρελό.

Πρέπει να κοιτάξουμε να τα επιμερίσουμε σε όλους μας, είναι πάααααααρα πολλά λεφτά  :( :( :(

+1

Αποσυνδεδεμένος koubilaihan

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #257 στις: Ιανουάριος 31, 2013, 05:08:45 μμ »
Άρη, το ποσό που σου ζήτησαν είναι τρελό!!! 15 ευρώ για διατραπεζικό έμβασμα εντός Ελλάδος είναι σκάνδαλο!
Ενδεικτικά να σου πω ότι όταν σου έστειλα τα λεφτά από το ebanking της Eurobank στον λογ/μο σου στην Alpha bank δεν πλήρωσα ούτε ένα λεπτό.
Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι ότι μια μέρα θα πεθάνω και η γυναίκα μου θα βάλει αγγελία τα ρολόγια μου, στις τιμές που της έχω πει ότι τα αγόρασα.

Αποσυνδεδεμένος chris5

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #258 στις: Ιανουάριος 31, 2013, 05:36:42 μμ »
Άρη, το ποσό που σου ζήτησαν είναι τρελό!!! 15 ευρώ για διατραπεζικό έμβασμα εντός Ελλάδος είναι σκάνδαλο!
Ενδεικτικά να σου πω ότι όταν σου έστειλα τα λεφτά από το ebanking της Eurobank στον λογ/μο σου στην Alpha bank δεν πλήρωσα ούτε ένα λεπτό.
+1
Eπισης.
"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Αποσυνδεδεμένος karteo

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #259 στις: Ιανουάριος 31, 2013, 05:52:39 μμ »
+1
+1

να στα δωσουμε οταν βρεθουμε Αρη για τα ρολογια εστω.
Γαυρος οπαδος....