Τώρα που έχω κανονικό πληκτρολόγιο (και όχι του κινητού) ας γράψω και τον προβληματισμό μου:
Είχα ξανα-αναφέρει κάπου σε αυτό το νήμα ότι ειλικρινά αδυνατώ να καταλάβω τι ωθεί ανθρώπους που μπορεί να κάνουν μία χαρά παρέα, στο να γίνονται μαλλιά κουβάρια με αφορμή τα αθλητικά (ποδοσφαιρικά, μπασκετικά κυρίως).
Ακόμα αδυνατώ να το καταλάβω.
Ρε παιδιά μέτοχοι είστε;
Στήνετε αγώνες και δε σας βγαίνουν τα στοιχήματα;
Παίζετε σε κάθε αγώνα το ψωμί των παιδιών σας;
Πως πορώνεστε έτσι, ειλικρινά δεν μπορώ να το καταλάβω.
Πάντα παρακολουθούσα ποδόσφαιρο, σπάνια Ελληνικό πρωτάθλημα γιατί ποτέ δεν μου άρεσε το επίπεδο του αθλήματος σε αυτή τη χώρα.
Είμαι χλιαρά Ολυμπιακός (ο πατέρας μου έχει μεγαλώσει στη Νίκαια) αλλά ποτέ δεν ασχολήθηκα με το εάν ο Τσαρουχίδης έχει καλό δεξί, αν ο Χαζοσφυριχτρούλης έδωσε πέτσινο πέναλτυ κλπ.
Για εμένα στο τέλος της ημέρας το θέμα είναι το εξής: Δύο δωδεκάδες καλοπληρωμένων (έστω στις πρώτες ομάδες) ανθρώπων, κλωτσάνε μία μπάλα επί 90 λεπτά (άντε 120 αν πάει στην παράταση). Εγώ το βλέπω για να διασκεδάσω. Αυτοί (οι καλοί) θα βγάλουν τόσα χρήματα όσα δε θα βγάλω εγώ και οι φίλοι μου σε μία ζωή (ειδικά αν μιλάμε για παγκόσμιους). Είτε πάρουν το πρωτάθλημα είτε όχι, η ζωή μου δεν πρόκειται να γίνει ούτε καλύτερη ούτε χειρότερη....
Για εμένα το ποδόσφαιρο είναι ένα θέαμα. Τίποτα παραπάνω. Και το μπάσκετ το ίδιο. Χέστηκα για το ποιός θα πάρει το πρωτάθλημα και το πριμ και τις καλές τις τραγουδιάρες γκόμενες....
Τώρα αν είναι απλά μία αφορμή για να εξωτερικεύσετε τις όποιες πιέσεις δέχεστε από παντού (δουλειά, οικογένεια κλπ.) ΟΚ το καταλαβαίνω. Αλλά να φτάνετε να παρεξηγήστε μεταξύ σας, δεν το αντιλαμβάνομαι.
Για τους δε χαρακτηρισμούς, τι να πω. Βάζελοι ο ένας, γαύροι ο άλλος, χανούμια ο τρίτος, Βούλγαροι ο τέταρτος κλπ.
Εάν κάποιος δεν είναι παράγοντας/παίκτης/προπονητής/στοιχηματάκιας κλπ. δεν καταλαβαίνω γιατί "τα παίρνει" τόσο πολύ.
Ίσως δεν έχω Μεσογειακό ταπεραμέντο, τι να πω.
Όσο για το μπάσκετ, εμένα μου κάνει τρομακτική εντύπωση πως το παιχνίδι βρέθηκε στον πόντο και πως ο Σπανούλης έμεινε στον έναν πόντο....
Αν πω ότι τα 5 παιχνίδια μπορεί να είναι και "στημένα" για εισπρακτικούς λόγους, τι θα πείτε; Ακούγεται λίγο σαν conspiracy theory, αλλά και πάλι ποτέ δεν ξέρεις, σωστά;
Αν το "πάθος" που βγάζουμε στα αθλητικά το βγάζαμε στο να κάνουμε τη χώρα μας καλύτερη (με κοινό τρόπο όχι πάλι με φαγωμάρες), μπορεί και να μην είχαμε φτάσει εδώ που είμαστε..... Κρίμα.