σπυρο, χαιρομαι να κανω σοβαρες συζητησεις με 'αλλοθρησκους' οπως εσυ.
κοιτα, σαφως φταιει και ο Ολυμπιακος και για μενα φταιει περισσοτερο απο ολους οχι για τις διαιτησιες και τα ρεστα που θα πουν πολλοι, αλλα επειδη ειναι ο πιο δυνατος και ο πιο υγιης συλλογος, γιατι οφειλει να τραβηξει το καρο εξω απο τη λασπη και να θεσει το ποδοσφαιρο σε αλλη βαση. Αυτο το ποδοσφαιρο στην Ελλαδα ειναι ενα ποδοσφαιρο υποτακτικων, κουτσαβακισμου και γελοιοτητας χωρις οριο.
Εβλεπε το ματς ο γιος μου και ειχε παθει πλακα το παιδι. τι να του κανει κεφι να δει? τα παρατησε και εφυγε στη μεση και πηγε να παιξει lol να περασει καλα.
οχι μονο κυπελλακι αλλα και πρωταθλημα να χασω δε με ενοχλει. χορτασμενη ομαδα ειμαστε. αλλα το ποδοσφαιρο ειναι νεκρο.
πεταει ο καθενας μερικα κλισε 'δε δικαιουστε δια να ομιλειτε' σαν αλλος μενιος κουτσογιωργας (πασοκαρα σ'αγαπω) και νομιζει οτι ετσι κανει εντυπωση και κουβεντα. Ετσι ομως γινεται μια τρυπα στο νερο.
μερικοι απο μας ζησαμε το ποδοσφαιρο απο τα τελη της δεκαετιας του '70, και εχουμε μνημες. Αλλοι και απο πιο παλια. Ο Ολυμπιακος ενιωσε στο πετσι του πολλα και ασχημα. Και επειδη τα ενιωσε πρεπει καποια στιγμη να βγει μπροστα και να αλλαξει αυτο το ποδοσφαιρο πρωτος απο ολους.
Η σημερινη κατασταση στην κοινωνια με τις τρομερες εντασεις, οδηγει το ποδοσφαιρο ακομη πιο χαμηλα.
και μακαρι να ειναι ολοι πιο δυνατοι, να ερθουν ξενοι διαιτητες, παρατηρητες, κυανοκρανοι εν αναγκη για να καθαρισει το τοπιο και να ξεμεινουν ολοι και απο δικαιολογιες. Εδω φετος παιρνει ενα απο τα πιο ανετα πρωταθληματα, εχει παρει πολυ λιγοτερα σφυριγματα στο πρωταθλημα απο οτι ο παοκ για παραδειγμα και παλι ακουγονται χαζα για το αν αξιζε το πρωταθλημα η ομαδα. Οσο θυμαμαι εγω το ποδοσφαιρο εχω χασει αδικα πολλους τιτλους, οσους εχω παρει ισως για καποιους αδικα. Αν κανουμε αυτη τη συζητηση θα ειναι τελειως οπαδικη και ανουσια.
ναι να γινει οτι χρειαζεται για να αλλαξει αυτο το χαλι γιατι και εμενα με συμφερει. θα εχω περισσοτερη κοντρα και θα ειμαι καλυτερος εκει που με νοιαζει, στην Ευρωπη.
αυτα που εγιναν σημερα στην Τουμπα, αναγκασαν εναν ανθρωπο που δεν εχει δωσει δικαιωματα ποτε και που ειναι πραγματικα ευγενης και μια σπουδαια ποδοσφαιρικη προσωπικοτητα, το Μιτσελ, να σηκωθει να φυγει απο τον παγκο. αυτο ειναι ντροπη για μας οχι ως ποδοσφαιρο αλλα ως λαο.
Αλλα πολυ φοβαμαι πως αυτοι ειμαστε και αυτο το ποδοσφαιρο μας αξιζει. Σε ολους μας.
Θοδωρη,αν θέλουμε να μιλάμε επι ρεαλιστικης βάσης,πρέπει να την κάνουμε την υπέρβαση ρε φίλε,να πέσουν τα ταμπού του οπαδού,να δούμε τα λάθη της δικής μας πλευράς!
Μπορει να μην είσαι οσο "παλιός" ειμαι εγω,αλλα σίγουρα θυμάσαι τις εποχές που υπήρχαν πολλές ισχυρές ομάδες,κατα περιόδους καποια καλύτερη,καποια χειρότερη,αλλα υπήρχε έντονος συναγωνισμός.Και τότε υπήρχαν περίεργα σφυρίγματα,αλλα δεν υπήρχε μονοπώλιο εύνοιας.
Πρέπει να παραδεχτειτε οτι το κλίμα που έχει δημιουργηθεί σήμερα κόντρα στον ολυμπιακό,δεν οφείλεται αποκλειστικά στο φθόνο των υπολοίπων για τα πρωταθλήματα σας,για την καλύτερη ομαδα σας αλλα βασικός παράγων ειναι και το γεγονός οτι,το εχω ξαναπεί, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΧΑΣΕΤΕ!
Αυτή ειναι και η αιτία που βρίσκονται σήμερα σώφρονες άνθρωποι ,οι οποίοι πανηγυρίζουν την πρόκριση του ΠΑΟΚ και δικαιολογούν τα αίσχη,αντί να εκδηλώνουν την αηδία τους.
Ρε παιδια ,ειναι δυνατόν να φοβάσαι να πας στο γήπεδο; Ειναι δυνατόν να σκέφτεσαι να πάρεις το παιδι σου μαζί,για να δεις την ομαδα σου;ειναι αυτό αθλητισμός;ειναι πολιτισμός;
Θοδωρη για μας τους φιλάθλους-οπαδούς ,το ποδόσφαιρο πρέπει να ειναι ένα παιχνίδι.
Δεν επιτρέπεται να παρασυρόμαστε απο τα οικονομικά συμφέροντα των διοικήσεων,απο,το γεγονός οτι όλα γίνονται πια για το χρήμα.Champions League,χορηγίες,διαφημίσεις,δεν υπάρχει αθλητισμός,μόνο μπίζνες.Το προβλημα του κάθε Μαρινάκη,δεν ειναι αν χάσει ένα πρωτάθλημα,ειναι η οικονομική χασούρα που θα έχει.Και γι αυτό,αφού ειναι δυνατός και μπορει,δεν αφήνει κανέναν να του το πάρει.
Κάπως ετσι ,μαζί με πολλα αλλα εγκλήματα που έκαναν οι ίδιες,μαραζωσαν οι ομάδες και τελείωσε το πρωτάθλημα.
Ο Ολυμπιακος ειναι επι σειρά ετών η καλύτερη ομαδα,έχει κάνει τις περισσότερες επενδύσεις και απέχει παρά πολυ απο τη δεύτερη ομάδα.Σαφώς και ειναι δίκαια πρωταθλητής,δεν ήταν ομως δίκαια περισυ κυπελλούχος.Ηταν ομως.
Ειμαι τρομερά απαισιόδοξος οτι θα αλλάξουν τα πράγματα προς το καλύτερο.
Κανένας δεν ενδιαφέρεται,παρά μόνο πως θα πάρει το πάνω χερι να στήσει τη δική του παράγκα,τη δική του δικτατορία.Αυτο ειναι το θέμα μας; Να ξαναγυρίσει ο Βαρδινογιάννης να σφυρανε πέναλτι στο 90;να γυρίσει ο τιγρης να σβήνουμε τα φώτα;
Ειναι ομως παράλογο να έχουμε απαιτήσεις αξιοκρατίας στο ποδόσφαιρο,όταν όλα γύρω μας κινούνται στους ρυθμούς της ρεμούλας και του βολέματος.
Συμφωνω απόλυτα μαζί σου οτι έχουμε και απολαμβάνουμε πραγματικά αυτό που μας αξίζει!!
Δηλαδή ΤΙΠΟΤΑ