Τωρα περαν της πλακας(γιατι ολες οι αντιπαλοτητες των ομαδων στα σπορ-ποδοσφαιρο,μπασκετ,πολο κλπ-πρεπει να αντιμετωπιζονται οπως τους αρμοζει,δηλ. με πλακα,ρε μαγκες ενα παιχνιδι ειναι,ας του φερθουμε αναλογα)ας καταθεσω κι εγω τη μπασκετικη μου αποψη.
Περισυ ειχαμε την τιμη να απολαμβανουμε 2 τεραστιους κοουτς στη χωρα μας,ισως τους καλυτερους στην ευρωπη.Αν και ο παναθηναικος βρισκοτανε ηδη σε πτωτικη πορεια,εντουτοις εμφανιστηκε ιδιαιτερα ανταγωνιστικος και παλεψε τα παντα μεχρι το τελος(πηρε κυπελο,ηττα στον ημιτελικο ευρωλιγκας στο καλαθι,αξιοπρεπης στους τελικους του πρωταθληματος).
Αυτο ηταν εργο Ομπραντοβιτς ,ο οποιος εφτιαξε τοσα χρονια μια ομαδα που δουλευε αυτοματα.Δεν παραγνωριζω το γεγονος οτι ειχε παιχταραδες αλλα πειτε μου.
Θυμαστε τα πρωτα χρονια του στον ΠΑΟ πως εχτισε μια αυτοκρατορια;θυμαστε πως,επι σειρα ετων ,επαιζε χωρις κλασσικο πενταρι;
δεν ειναι αξιοθαυμαστη η συνεχεια και η συνεπεια που εδειξε αυτη η ομαδα τοσα χρονια;δεν ειναι εκπληκτικο οτι ο καθενας ειχε ενα ρολο,τον ηξερε και μονο αυτον επαιζε;ειναι τυχαιο οτι ο ντρου ηρθε σαν πρωτο βιολι και μυρωδιας στην αμυνα και εφυγε σαν all around ορχηστρα;Αυτα μαγκες ειναι εργο προπονητη και οποιος εχει παιξει καποιο αθληματακι υποχρεουται να συμφωνησει!!!Μπορω να απαριθμησω οσα παραδειγματα χρειαστουν,η ουσια ομως ειναι οτι ο Ζελικο ητανι το Α και το Ω του παναθηναικου.
Και η διαφορα φανταζει εντονη σημερα,που ενας πραγματικα πολυ κατηρτισμενος προπονητης,οπως ο Πεδουλακης εχει χασει τα αυγα και τα πασχαλια.
Και επισης ,ακομη χειροτερα,ο Μπαρτζωκας με καλυτερο ροστερ απο περισυ και με στρωμενη ομαδα,δεν μπορει να παιξει μπασκετ.
Αυτα,μακαρι να ειναι καλυτερη η συνεχεια και για τις 2 ομαδες.
Υ.Γ. δεν ειμαι βαζελος,προς θεου.ΑΕΚΑΡΑ ειμαι ο δυσμοιρος!!!(αθλητικα παντα)
ΕDIT:μεχρι να το γραψω ,βραδιασε